分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit 2 Bridging Cultures提能训练.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:346134
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:46.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit Bridging Cultures提能训练 2025 高考 英语 一轮 复习 选择性 必修 第二 Cultures 训练
    资源描述:

    1、Unit 2 Bridging Cultures.阅读理解A(2023湖北省武汉市二调)No high school exchange student chooses the small town Midwest over California or New York City, but Ole has enjoyed and learned to the point that I dont think he regrets it anyway.It has been a good adventure for us and I think for him too.Oles stay was i

    2、nspiring, entertaining, and fun.We enjoyed his time here and have learned almost as much as he has, Im sure.He is a very well-rounded kid with many experiences, a very good understanding of America, and speaks English very well.Many of the things he initially was amazed by, he, and we, now take for

    3、granted.It has been fun watching him experience a lot of these.He got to experience playing soccer for his school.We went to many games and he was fortunate enough to have a coach and a team that were kind enough to a new kid and gave him much playing time.Since they have had no school sports before

    4、, the whole concept of having your classmates cheer for you at regionals and fans watching the games, let alone having it on TV, was a huge thing for him.The team also gave him a bunch of immediate friends and acquaintances.He liked being able to go to the high school basketball and football games t

    5、oo.He also got to go several of the school dances, a thing they dont do in his hometown.We do feel fortunate to have had a kid who made an effort to get out, meet people and ask for rides, but was careful about who he hung out with.Our 3 kids did not meet any high school exchange students that were

    6、as well known in the school or as well liked and accepted as Ole had been.We do expect that this hosting experience is the start of a lifelong relationship.语篇导读:作者一家是高中交换生奥利的寄宿家庭,文中描述了奥利在学校的生活以及作者一家对奥利和这次寄宿经历的看法。1What does the underlined “We” in Paragraph 2 refer to? C AHigh school students.BExchang

    7、e students.CThe host family.DTeam coaches.解析:词义猜测题。根据最后一段“We do expect that this hosting experience is the start of a lifelong relationship.”可知,作者一家是奥利的寄宿家庭;再根据画线词后文“enjoyed his time here and have learned almost as much as he has”可知, 享受奥利在这里的时光的是寄宿家庭。故We指的是“寄宿家庭”。故选C。2What was a brand new experience

    8、 for Ole? A AAttending school dances.BCompeting in exams.CHanging out with friends.DWatching live streaming.解析:细节理解题。根据第三段中最后一句“He also got to go several of the school dances, a thing they dont do in his hometown.”并结合选项可知,对奥利来说,参加学校舞会是全新的体验。故选A。3What does the author think about Oles stay? B AIt is a

    9、dventurous.BIt is a win-win experience.CIt erases misunderstandings.DIt contains both fun and regret.解析:推理判断题。根据第一段中“It has been a good adventure for us and I think for him too.”,第二段中“We enjoyed his time here and have learned almost as much as he has”,以及倒数第二段中“We do feel fortunate to have had a kid.

    10、”可知,作者认为奥利在寄宿生活中学到了很多,且自己一家人也很享受奥利寄宿于此的时光。故可推知作者认为奥利的寄宿是一次双赢的经历。故选B。4What is the purpose of this text? D ATo express appreciation.BTo compare different cultures.CTo advertise a good service.DTo share a unique experience.解析:目的意图题。通读全文可知,文章讲述了奥利在作者家的寄宿生活、在学校的生活以及作者一家对奥利和这次寄宿经历的看法。由此可推知,文章的目的是分享一次独特的经历

    11、。故选D。B(2024武汉市调研)During 20 years of stacking (码放) shelves with goods at his familys supermarket in Pollenca on the Spanish island of Mallorca, Jose Luis-Reig, known as Pep, never gave thought to the academic world.It was only when visiting the classrooms and passages of mainland universities with hi

    12、s two teenage daughters that he suddenly felt himself at home among the books and atmosphere of learning.After high school Pep had intended to do a degree in biology at the University of Barcelona but had been called on to help run the family business instead.But the question of “Whats my role in li

    13、fe?” still kept coming back to him.It wasnt until a year later that the answer suddenly struck him.When he was at school, other children would come to him with their problems.He developed a reputation and so was invited onto local radio, where the interviewer said, “Youre like a young psychologist.”

    14、Pep was no stranger to change.The family business had originally been a sawmill(锯木厂), but when Pep, then 27, was asked if he wanted to take over, he decided to transform the mill into the towns first supermarket.One day in the shop, what the radio presenter said came back to him.After running the id

    15、ea past his family, he applied to university in Palma to study psychology and, aged 46, was accepted.“I had to get used to being much older than all the other students,” he says.“In fact, I was older than my professor.But I believe disadvantages can always be advantages.And I ended up helping the ot

    16、hers because Id had more life experience that carries psychological impact, which could reflect classroom theory.”Pep came top of his year and impressed his tutors so much that he was offered a job researching and teaching, which he still does while studying for a masters in neuropsychology.Now 52,

    17、and still in the job, he adds, “My only regret is not having done it earlier.”语篇导读:本文主要讲述了佩普读完高中后放弃了学业,接管了家里的生意。后来他在46岁时成功申请进入大学学习,秉持着劣势也可以变成优势的观念以及乐观精神,他克服了在大学里的种种不适应。5What can we know about Pep from the first paragraph? A AHe felt relaxed in the academic atmosphere.BHe visited his daughters univer

    18、sities frequently.CHe supported his daughters by arranging shelves.DHe never quit the thought of going to mainland colleges.解析:细节理解题。根据第一段中的“It was only when visiting the classrooms and passages of mainland universities with his two teenage daughters that he suddenly felt himself at home among the b

    19、ooks and atmosphere of learning.”可知,佩普在书籍和学习的氛围中感到舒适自在。故选A。6What was Peps answer to the question of his role in life? B ATo win a reputation.BTo study psychology.CTo take over his family business.DTo cure children of their problems.解析:细节理解题。根据第三段中的“It wasnt until a year later that the answer suddenl

    20、y struck him.When he was at school, other children would come to him with their problems.He developed a reputation and so was invited onto local radio, where the interviewer said, Youre like a young psychologist.”以及第五段可知,佩普在学校里时经常解答其他学生的问题,因而出名受到当地电台的采访,主持人说他像心理学家,他因此申请大学学习心理学。故选B。7What inspired Pep

    21、 to apply to the university in Palma at 46? B AHis pursuit of a better career.BThe radio presenters comment.CHis classmates encouragement.DThe proposal of the family members.解析:细节理解题。根据第五段“One day in the shop, what the radio presenter said came back to him.After running the idea past his family, he

    22、applied to university in Palma to study psychology and, aged 46, was accepted.”可知,是电台主持人的夸赞激发他申请心理学专业。故选B。8Which quality might have helped Pep a lot in the university? D AIntegrity. BSelf-discipline.CSensitivity. DOptimism.解析:推理判断题。根据倒数第二段可知,虽然佩普比他的同学甚至比他的老师年纪都大,但他秉持着劣势也可以变成优势的观念,并且结合自己的生活经验帮助同学。由此可

    23、知,是他的乐观精神让他克服了在大学里的种种不适应。故选D。.完形填空(2023苏锡常镇三调)I joined the girls tennis team in Grade 2.A freshman transferring from Britain also joined the team.But she was quickly 1.B for her accent, which made her anxious and 2.A.Refusing to accept this unforgivable behaviour, I 3.C her, praising her accent and

    24、befriending her.This inoffensive(不冒犯人的) interaction had its root in the deep-seeded 4.B from a previous situation where I failed to 5.D and ultimately hurt an innocent girl.I met Catherine when I 6.A survived my first year in America.Catherine made me feel 7.D by greeting me with her thick but cheer

    25、ful southern accent each morning.We quickly became best friends.However, it was short-lived.Catherine and I 8.A to join the school drama club.Unfortunately, cruel gossips(流言) unfolded at Catherines expense before the interview.Desperate not to be 9.B,I just stood by.Catherine would still greet me, h

    26、er 10.C not fading.Deeply buried in the 11.A of “betraying” my friend, I couldnt forgive myself.Our relationship was 12.D destroyed.I wish I could go back with the 13.C to defend her, but I cant.I can, however, 14.B to never give in to such fear.Courage isnt the absence of fear, but the 15.B over it

    27、.语篇导读:作者刚到美国时,结识了好朋友凯瑟琳。但当凯瑟琳遭遇流言蜚语时,作者因害怕而没有支持凯瑟琳,现在深感内疚。我们要有勇气战胜这种恐惧。1A.admired BteasedCfollowed Dblamed解析:根据下文的“this unforgivable behavior”和“praising her accent”可知,一种不可原谅的行为指的应该是“取笑她的口音”。故选B。2A.insecure BexcitedCrelaxed Djealous解析:根据上文的“anxious”以及下文的“this unforgivable behavior”可知,此处也表示一种焦虑不安的心情。i

    28、nsecure“缺乏信心的;不安全的”;excited“激动的”;relaxed“放松的”;jealous“嫉妒的”。故选A。3A.analyzed BaffectedCapproached Daccused解析:根据下文的“praising her accent and befriending her”可知,与其他人不同,作者称赞她的口音,与她做好朋友,因此应该是接近她。故选C。4A.gesture BguiltCpride Deagerness解析:根据下文的“Deeply buried in.forgive myself.”可知,作者此前曾经历过愧疚。故选B。5A.stay up Bgi

    29、ve upCcheer up Dstand up解析:根据下文的“Unfortunately, cruel gossips(流言) .just stood by.”可知,之前作者的朋友遭遇流言蜚语时,她并没有支持朋友。stay up“熬夜”;give up“放弃”;cheer up“(使)变得更高兴,振作起来”;stand up“支持”。故选D。6A.barely BsmoothlyCslowly Dtotally解析:根据下文的“greeting me with.accent each morning.We quickly became best friends.”可知,作者第一年到美国时,

    30、生活应该不是很顺利。故选A。7A.confused BexcitedCabandoned Daccepted解析:根据下文的“We quickly became best friends.”可知,凯瑟琳每天和作者打招呼让作者感觉自己被接纳、认可了。confused“困惑的”;excited“激动的”;abandoned“被抛弃的”;accepted“被认可的”。故选D。8A.applied BhappenedCagreed Dforgot解析:根据空后的“the school drama club.”可知,作者和凯瑟琳申请加入学校戏剧俱乐部。故选A。9A.inspired BincludedC

    31、rewarded Dremembered解析:根据上文的“Catherine and I.drama club.”可知,此处表示关于凯瑟琳的残酷的流言蜚语在面试前被到处传播,而作者迫不及待地想被社团录取,因此对凯瑟琳的事情袖手旁观。故选B。10A.hope BvoiceCenthusiasm Dsympathy解析:根据上文的“Catherine made me.accent each morning.”可知,即使经历了不开心的事,凯瑟琳一直跟作者打招呼,对作者很热情。故选C。11A.shame BdepressionCtrouble Ddelight解析:根据上文的“Catherine wo

    32、uld still.not fading.”以及本句中的“betraying my friend”可知,不开心的事情发生之后,凯瑟琳对作者像往常一样热情,但作者觉得自己“背叛”了朋友,因此感到很羞愧。故选A。12A.carefully BespeciallyChardly Dpermanently解析:根据上文的“I couldnt forgive myself”可知,作者不能原谅自己,觉得自己和凯瑟琳的关系永远被破坏了。故选D。13A.desire BchallengeCcourage Ddevotion解析:根据上文的“Unfortunately, cruel gossips(流言) .j

    33、ust stood by.”可知,作者之前为了不被牵涉其中,对凯瑟琳的事情袖手旁观。如果作者想要支持凯瑟琳,应该需要很大的勇气。下文中的“Courage”也是提示。故选C。14A.arrange BswearCafford Dbeg解析:根据下文的“Courage isnt the.over it.”可知, 作者现在意识到,要有勇气战胜恐惧,所以此处指她发誓永不向恐惧屈服。故选B。15A.advantage BvictoryCdebate Dquarrel解析:根据上文的“I can, however, .such fear.”可知, 作者会努力不向恐惧屈服,因此会战胜恐惧。victory意为

    34、“胜利,成功”。故选B。.七选五(2023西安市自主检测)I left Denmark for the United States for a research experience in a foreign country during my Ph.D.I hadnt made any friends by that point so I decided to ask another Ph.D student in my office whether hed meet up outside work.He looked at me, smiled, and then uttered “Yes

    35、.” 1.B I had finally conquered my shyness and dared to step out of my comfort zone.My university encourages Ph.D.students to spend time abroad, so I planned from the beginning to work at a US.university for six months. 2.G But I was also afraid that my shy self would keep me from getting to know peo

    36、ple, leading to a level of sadness and loneliness that would eventually force me to abandon the adventure and go back to Denmark. 3.C Finding myself in a foreign country without my habitual life terrified me.My sister advised me to go to the campus every day.So later, every weekend, I would plan out

    37、ings with at least one person, whether it was going out for a meal, visiting a museum, traveling to another city, or going on a hike. 4.A I suddenly felt much less lonely.Even little interactions at work helped me feel part of a community. y the end of my time in Atlanta, I felt so comfortable that

    38、I actually had mixed feelings about going home.I returned to Denmark last May, feeling fulfilled by my time abroad.I was able to travel to new places, meet interesting people, and learn new professional skills. 5.F I encourage every young scientist to do a research stay abroad, and to have the coura

    39、ge to open up to people while youre there.AThe advice made a huge difference.BIt was a little thing, but it was a victory.CThe initial few months in America were difficult.DI had wanted to make more efforts to get to know people.EI built up a small group of friendsfrom both within and outside the of

    40、fice.FI also came to appreciate the benefits of stepping outside my comfort zone.GI was excited to travel, improve my English, and expand my scientific network.语篇导读:作者在攻读博士学位时去美国进行研究工作,但是作者的害羞性格让作者那时朋友很少,因此作者在国外感到孤独。之后在姐姐的建议下作者逐渐改变自己,走出自己的舒适区,终于改变了自己的害羞性格,结交了很多朋友。解析:1空前讲作者没有交到任何朋友,所以决定询问办公室里的另一个博士生是

    41、否愿意工作之余见面,空后讲作者终于克服了害羞,由此可知,此空为过渡句,B项(这是一件小事,但这是一场胜利。)符合语境。故选B。2空前讲作者一开始就计划到一所美国大学工作六个月,空后讲但是作者也担心害羞的性格会阻止自己去了解别人,导致某种程度的悲伤和孤独,最终迫使自己放弃冒险,由此可知,此空与后文构成转折关系,G项符合语境。故选G。3根据后文“Finding myself in a foreign country without my habitual life terrified me.”可知,作者发现自己在异国他乡,没有了惯常的生活方式,感到很害怕,由此可推知,作者一开始在美国的生活很艰难。

    42、C项符合语境。故选C。4空前讲姐姐建议作者每天去校园,空后讲作者突然感觉没那么孤独了,由此可知,前面姐姐的建议起了很大作用。故A项(这个建议产生了巨大的影响。)符合语境。故选A。5空前介绍作者在国外很充实,能够去新的地方旅行,认识有趣的人,学习新的专业技能,由此可知,空前是在介绍作者转变后的情况,F项(我也开始意识到走出我的舒适区所带来的好处。)承接上句,符合语境。故选F。.语法填空Im an international student from Bangladesh, working on a Ph.D.program in Shanxi University.Ive been in Tai

    43、yuan, the provincial capital of Shanxi, for two years since I 1.was admitted(admit) to the university.Over the two years, I found myself 2.falling(fall) in love with Taiyuan as I got more familiar with the city and the life here.Taiyuan has a history of more than 2,500 years.The ancient structures l

    44、ike Jinci Temple are the material evidence to show you 3.what ancient China looked like.My experience in Taiyuan is an opportunity to help 4.broaden(broad) my view and life here is full of surprises.The pleasant changes are made possible 5.with the help of my teachers and schoolmates.My teachers at

    45、Shanxi University are excellent.They 6.highly(high) value critical thinking and encourage us to conduct researches in 7.an innovative manner.After a while at the university, I didnt feel much pressure in my study.I had much time to visit 8.various/varied(vary) parts of the city and I found it conven

    46、ient 9.to hire(hire) bicycles here.I liked to cycle and visit places I encountered randomly.Those cycling 10.tours(tour) helped deepen my understanding of the city.语篇导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了来自孟加拉国的留学生在太原学习和生活两年来的经历和感受。解析:1考查动词的时态和语态及主谓一致。句意:自从我被山西大学录取以来,我在山西的省会太原待了两年。分析句子结构可知,主句用现在完成时,since引导的从句常用一般过去时。动

    47、词admit与主语I为被动关系,应用被动语态,且主语I为单数,谓语动词也应用单数。故填was admitted。2考查非谓语动词。句意:两年多来,随着我对太原这座城市及这里的生活越来越熟悉,我发现自己爱上了太原。find sb.doing sth.意为“发现某人正在做某事/处于某种状态”,设空处应用现在分词作宾语myself的补足语。故填falling。3考查名词性从句。句意:像晋祠这样的古代建筑是向你展示古代中国面貌的物证。分析句子结构可知,设空处引导宾语从句,且从句中缺少从句谓语looked like的宾语,应填what, 表示“的样子”。故填what。4考查动词。句意:我在太原的经历是一

    48、次帮助我开阔眼界的机会,这里的生活充满了惊喜。help do sth.意为“帮助做某事”,设空处应填动词原形。broad意为“广阔的,宽阔的”,为形容词,其动词形式为broaden。故填broaden。5考查介词。句意:在我的老师和同学们的帮助下,这些令人愉快的变化成为可能。with the help of.为固定短语,意为“在的帮助下”。故填with。6考查副词。句意:他们高度重视批判性思维,鼓励我们以创新的方式进行研究。分析句子结构可知,设空处应填副词,修饰动词value。故填highly。7考查冠词。句意见上一题解析。分析句子结构可知,设空处应用冠词修饰manner, 表泛指,且inno

    49、vative的发音以元音音素开头。故填an。8考查形容词。句意:我有很多时间参观这个城市的不同地方,我发现在这里租自行车很方便。分析句子结构可知,设空处应用形容词作名词parts的定语。vary为动词,其形容词形式为various/varied。故填various/varied。9考查非谓语动词。句意见上一题解析。分析句子结构可知, it为形式宾语,真正的宾语为动词不定式短语,“find itadj.to do sth.”为固定结构,意为“发现做某事”。故填to hire。10考查名词复数。句意:骑自行车旅行有助于加深我对这个城市的了解。根据上文“I liked to cycle and visit places I encountered randomly.”及空前的Those可知,设空处应用名词复数形式。故填tours。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit 2 Bridging Cultures提能训练.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346134.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1