2022秋新教材高中英语 Unit 9 Learning课时作业 北师大版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit Learning课时作业 北师大版必修第三册 2022 新教材 高中英语 Learning 课时 作业 北师大 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 9LEARNING (满分:100分建议用时:90分钟)第一部分单句语法填空(10分)1 big fire broke out in my neighbors house last night,and it took the firefighters about an hour to put out the fire.2Mary cant attend the party being held at her boyfriends house at present because she is preparing the speech for the important meeting
2、 (hold) tomorrow.3Is this the computer you wish to have (repair)?4Something impossible before,with the use of computers,has been made (possibly)5To the surprise of everyone,no official (permit) has been given for the medicine to be produced next month.6I wonder if John has forgotten my number.I (exp
3、ect) him to call me for the past two hours.7All considered,the enterpriser decided he couldnt run the risk handing over the business to his unreliable son.8Most high school students,for time does be priceless,are studying hard from early morning till late night.9The government must do more to preven
4、t pollution (live) more happily.10He went up the stage with his head (hold) high.【答案】1.A2.to be held3.repaired4.possible5permission6.have been expecting7.of8.whom9to live10.held第二部分阅读(30分)第一节阅读理解(20分)AJapanese students work very hard but many are unhappy.They feel heavy pressures from their parents.
5、Most students are always told by their parents to study harder and better so that they can have a wonderful life in the future.Though this may be a good idea for those very bright students,it can have terrible results for many students who are not gifted(有天赋的) enough.Many of them have tried very har
6、d at school but have failed in the exams and have their parents lose hope.Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they dont want to go to school any longer.They become dropouts.It is surprising that though most Japanese parents are worried about their children,they do n
7、ot help them in any way.Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers work to help their children.To make matters worse,a lot of parents send their children to those schools opening in the evenings and on weekends they only help the students to pass the
8、exams and never teach them any real sense of the world.Many Japanese schools usually have rules about everything from the students hair to their clothes and things in their school bags.Child psychologists(心理学家) now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students.Almost 40% o
9、f the students said that no one had taught them how to get on with others,how to tell right from wrong and how to show love and care for others,even for their parents.()11.“Dropouts” are those who .Amake troubles in and out of schoolsBgo about or stay home instead of being at schoolCtry hard but alw
10、ays fail in the examsDlose hope and give up some of their subjects()12.According to the passage,its necessary to teach students .Ahow to study wellBhow to get on with othersCto show love and care for othersDAll above()13.Which of the following can be the best title for the passage?AThe Trouble in Ja
11、panese SchoolsBThe Problems of Japanese StudentsCEducation in JapanDThe Pressures on the Students in Japan【语篇解读】本文讲述了日本学生的压力及与其父母的关系。父母对孩子学业上的种种要求迫使一些孩子不想上学,他们并没有教孩子们如何去做人。11B词义猜测题。根据第一段最后两句“Such students felt that they are hatedthey dont want to go to school any longer.They become dropouts.”可知,不想去学
12、校的学生被称为dropout。故选B。12D细节理解题。根据第二段第二句和最后一段末句“Almost 40% of the students saidhow to get on with others,how to tell right from wrong and how to show love and care for others.”可知,学生们渴望的是被教如何学习和学会如何与别人相处,如何去关爱别人。故选D。13D标题推测题。根据第一段“They feel heavy pressures from their parents.”可知,日本学生的压力来自于父母,后文就开始介绍压力的类型
13、,父母对孩子的态度等。故选D。BThere is a popular belief among parents that schools are no longer interested in spelling. No school I have ever taught in has ever ignored spelling or considered it unimportant. There are, however, different ideas about how to teach it, or how much priority(优先) it must be given over
14、 general language development and writing ability. The problem is how to encourage a child to express himself freely and confidently in writing without holding him back with the complexities (复杂性)of spelling. Thats why teachers often encourage the early use of dictionaries and pay attention to conte
15、nt (内容)rather than spelling.If spelling becomes the only focus of his teachers interest, clearly a bright child will be likely to “play safe”. He will tend to write only words within his spelling range, choosing to avoid adventurous language.I was once shocked to read on the bottom of a piece of wri
16、ting about a personal experience. “This work is terrible! There are far too many spelling mistakes and your writing is terrible.” It may have been a sharp comment on the pupils spelling in writing, but it was also a sad sign that the teacher had failed to read the composition, which contained some b
17、eautiful expressions of the childs deep feelings. The teacher was not wrong to draw attention to the mistakes, but if his priorities had centered on the childs ideas, an expression of his disappointment with the spelling would have given the pupil more encouragement to seek improvement.()14.Teachers
18、 are different in their opinions about .Athe difficulties in teaching spellingBthe complexities of the basic writing skillsCthe role of spelling in general language development and writing abilityDthe necessity of teaching spelling()15.The author seems to think that the teachers comment on that piec
19、e of writing is .Afair BunreasonableCamusing Dcareless()16.Whats the major point discussed in the passage?AThe importance of developing writing skills.BThe complexities of spelling.CThe relationship between spelling and the content of a composition.DThe correct way of marking compositions.【语篇解读】本文是一
20、篇记叙文。作者通过这篇文章向我们介绍了关于教导学生拼写的一些问题,但是对于拼写教学,教师们之间也存在分歧。教师们的分歧在于如何进行单词拼写教学,以及拼写教学与培养学生全面的语言能力和写作能力上哪个更具优先考虑权。14C细节理解题。根据文章第一段 “There are, however, different ideascomplexities(复杂性) of spelling.”可知,教师们的分歧在于如何进行单词拼写教学,以及拼写教学与培养学生全面的语言能力和写作能力上哪个更具优先考虑权。故选C项。15B细节理解题。从最后一段 “It may have beenbeautiful express
21、ions of the childs deep feelings.”可知,作者认为老师这么做是不合理的,他没有注意到孩子蕴含着美丽表达的深层情绪。故选B项。16C主旨大意题。根据全文可知,整篇文章是围绕拼写和写作内容的关系。故选C项。CLearning a Second LanguageSome people learn a second language easily. Others have trouble learning a new language. How can you help yourself learn a new language, such as English? Th
22、ere are several ways to make learning English a little easier and more interesting.The first step is to feel positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. Be patient. You do not have to understand everything all at once. It is natural to make mistakes when you l
23、earn something new. We can learn from our mistakes.In other words, do not worry about taking risks.The second step is to practice your English. For example, write a diary every day. You will get used to writing it in English, and you will feel comfortable expressing your ideas in English. Several we
24、eks later, you will see that your writing is improving. In addition, you must speak English every day. You can practice with your classmates outside class. You will all make mistakes, but gradually you will be able to communicate in English.The third step is to keep a record of your language learnin
25、g. You can write this in your journal. After each class, think about what you did. Did you answer a question correctly? Did you understand something the teacher explained? Perhaps the lesson was difficult, but you tried to understand it.You must be positive about learning English and believe that yo
26、u can do it.It is important to practice every day and make a record of your achievements. You will enjoy learning English, and you will feel more confident in yourself.()17.To feel positive about learning English means .Aif you are patient, you will learnByou can understand everything all at onceCif
27、 you make mistakes, you can learn from your mistakesDif you believe you can learn, you will learn()18.When you learn English, you do not need to .Abe patientBmake mistakesCexpress your ideas in EnglishDunderstand everything all at once()19.What is the main idea of this passage?AIt is very important
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346381.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
