2022秋新教材高中英语 综合测试题 北师大版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 综合测试题 北师大版选择性必修第二册 2022 新教材 高中英语 综合测试 北师大 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、综合测试题(满分:120分建议用时:120分钟)第一部分阅读(50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGrading Policies for Introduction to LiteratureGrading Scale90100, A; 8089, B; 7079, C; 6069, D; Below 60, E.Essays(60%)Your four major essays will combine to form the main part of the grade for this course
2、:Essay 110%; Essay215%; Essay315%; Essay420%.Group Assignments(30%)Students will work in groups to complete four assignments (作业) during the course. All the assignments will be submitted by the assigned date through Blackboard, our online learning and course management system. Daily Work/InClass Wri
3、tings and Tests/Group Work/Homework(10%)Class activities will vary from day to day, but students must be ready to complete short inclass writings or tests drawn directly from assigned readings or notes from the previous class lecture/discussion, so it is important to take careful notes during class.
4、 Additionally, from time to time I will assign group work to be completed in class or short assignments to be completed at home, both of which will be graded.Late WorkAn essay not submitted in class on the due date will lose a letter grade for each class period it is late. If it is not turned in by
5、the 4th day after the due date, it will earn a zero.Daily assignments not completed during class will get a zero.Short writings missed as a result of an excused absence will be accepted.()1.Where is this text probably taken from?AA textbook.BAn exam paper.CA course plan.DAn academic article.()2.How
6、many parts is a students final grade made up of?ATwo.BThree.CFour.DFive.()3.What will happen if you submit an essay one week after the due date?AYou will receive a zero.BYou will lose a letter grade.CYou will be given a test.DYou will have to rewrite it.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了文学概论课程评分方针。1C推理判断题。根据文章标题“
7、Grading Policies for Introduction to Literature(文学概论课程评分办法)”和Essays (60%)部分中的“Your four major essays will combine to form the main part of the grade of for this course(你的四篇主要文章将构成本课程评分的主要部分)”可知,文章介绍了文学概论课程评分办法,可得出本文是出自一个课程计划。故选C项。2B细节理解题。根据黑体小标题“Essays(60%)” “Group Assignments(30%)”和“Daily Work/InCl
8、ass Writings and Tests/Groups Work/Homework(10%)”可知,学生的最终成绩由3部分组成。故选B项。3A推理判断题。根据“Late Work”部分“If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero(如果没有在截止日期后的第4天上交,将会得到零分)”可知,如果在截止日期后一周才交文章,你将会得零分。故选A项。BWhen I was five or six years old, I remember watching TV and seeing oth
9、er children suffer in other parts of the world.I would say to myself, “When I grow up, when I can get rich, I will save kids all over the world.”At 17, I started my career here in America, and by the age of 18, I started my first charity organisation.I went on to team up with other organisations in
10、the following years, and met, helped, and even lost some of the most beautiful souls, from sixyearold Jasmina Anema who passed away in 2010 from leukemia(白血病), whose story inspired thousands to volunteer as donors, to my grandmother, who lost her battle with cancer in 2012, and her death is the very
11、 reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation( CLF)Were all human.And we all just want a chance: a chance at life, a chance in education, a chance at a future, really.And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just one.People make it seem to
12、o hard to do charity work.The truth is, you dont have to be rich to help others.You dont need to be famous.You dont even have to be collegeeducated.But it starts with your neighbour, the person right next to you, the person sitting next to you in class, the kid down the block in your neighbourhood.Y
13、ou just do whatever you can to help in any way that you can.And today, I want to challenge each of you to make a commitment to help one person, one organisation, one situation that touches your heart.My grandmother always used to say, “If youve got a dollar, theres plenty to share.”()4.What did the
14、author want to do at a young age?AWatch TV.BGrow up quickly.CBecome wealthy.DHelp other children.()5.What directly caused the author to create and develop the CLF?AA sixyearold kids request.BHer grandmothers death of cancer.CMany volunteers inspiration.DOther organisations encouragement.()6.What doe
15、s the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to?AA chance.BA task.CA life.DAn organisation.()7.What does the author suggest people do in the last paragraph?ADo little things to help those around them.BWork hard to get a college education.CChallenge their friends to offer help.DDo charity work wh
16、atever you are.【语篇解读】本文是一篇记叙文。慈善无关贫富,无关名誉,无关教育背景。本文认为应从帮助身边的人做起,成就自己的事业。4D细节理解题。根据第一段中的第二句“I would say to myself,When I grow up, when I can get rich, I will save kids all over the world.”并结合第一段内容可知,小时候在电视中看到受苦的孩子,作者想要在长大后帮助他们,故选D项。5B推理判断题。根据第二段第二句中“to my grandmother, who lost her battle with cancer
17、in 2012, and her death is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation(CLF)”可知,在2012年,祖母因病去世,这促使作者成立了克拉拉莱昂内尔基金会(CLF)。 6C代词指代题。根据第二段的最后一句“And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just one.”可知,在克拉拉莱昂内尔基金会中作者的任务是尽可能影响更多的生命,但这个任务从影响一个
18、人的生命开始。根据该句中的“as many lives as possible”,结合“but just one”可知,画线词one指代“a life”。7A推理判断题。根据第三段中的第五句“But it starts with your neighbor, the person right next to you, the person sitting next to you in class, the kid down the block in your neighborhood.”可知, 作者建议做慈善从帮助身边的人做起。CEvery year between May and Septe
19、mber, all 54 employees of Basecamp, a Chicagobased web application company, have a short work week: just four daysa total of 32 hours.Also, they usually work five days, a week for the rest of the year.“Thats plenty of time to get great work done.This is all we expect and all we want from people,” sa
20、ys Jason Fried, a cofounder.“Working 50, 60, or 70plus hours is unnecessary.In fact, if you have to work 50, 60, or 70plus hours a week, theres a management problem.”The companys summer workload must fit reduced hours, Mr Fried insists, otherwise the benefits of a shorter week to recover from work,
21、enjoy time with family and pursue(追求) outside interests would be undone.His new research finds that it is not just long hours that are harmful to employees physical and mental health.It is also the intensity(强度) of work.Moreover, it suggests that intense work harms career prospects.That is because u
22、nbearable hours and intensity are in the opposite direction, reducing the quality of the work.The research concludes that the level of intensity we apply to the work we do is generally “a stronger predictor of unfavourable outcomes than overtime work”The research compared people of similar jobs and
23、education levels, and found they were more likely to suffer poorer happiness and worse career prospects, including satisfaction, security and promotion, when they worked at an intense level for long periods.()8.What do we know about Basecamps fourday work week?AIt lasts nearly half a year.BThe work
24、pressure is too high.CThere are some management problems.DEmployees work more than 8 hours a day.()9.What does Mr Fried intend to say in Paragraph 2?AGiven plenty of time, people can do more.BTo get work done well needs plenty of time.CPeople can do a job very well in a short work week.DA long work
25、week is appropriate for reduced workload.()10.What does the research mentioned in the text want to tell us?AGetting much more rest.BImproving work quality.CRefusing a fiveday work week.DAvoiding working too intensely.()11.What can be the best title for this passage?AMore Work, More ProfitsBLess Work
26、, Less BenefitsCShorter Week, Better Reward DLonger Hours, Higher Intensity【语篇解读】本文是一篇说明文。作者以“一家总部位于芝加哥的网络应用公司Basecamp的54名员工将近半年时间每周只工作4天(32小时)的情况”为例,说明了较短的工作周有益于人们的身心健康,并以一项研究来证明这个理论的正确。8A细节理解题。根据第一段可知,一家总部位于芝加哥的网络应用公司Basecamp的54名员工在每年5月到9月期间每周的工作时间都很短:只有4天,32小时,持续5个月,大概半年时间。9C推理判断题。根据第二段中的“Working
27、 50, 60, or 70plus hours is unnecessary. In fact, if you have to work 50, 60, or 70plus hours a week, theres a management problem.”可知,弗里德先生认为一周工作五六十个小时,甚至七十几个小时是没有必要的。如果真这么做了,反而会出现管理上的问题。由此推知,弗里德先生认为人们可以在短时间内把工作做好。10D推理判断题。根据第四至六段,尤其是第四段可知,最新研究发现,长时间工作不只是对员工的身心健康有害,工作的强度也会影响员工的职业前景。这是因为难以忍受的工作时长和工作强
28、度会降低工作质量。第五、六两段进一步说明了长时间高强度工作的坏处。由此可推知,该研究是建议人们要避免高强度工作。11C标题推测题。文章第一、二段以一家总部位于芝加哥的网络应用公司Basecamp为例,说明了较短的工作周的好处。第三段用数字说明了较短的工作周的好处。第四至六段介绍了一项有关工作时长和工作强度对人的影响的研究,更进一步印证了较短工作周对人身心方面的益处。由此可知C项最能概括全文内容。DJanus, the Roman god, has two faces looking in opposite directions.So does artificial intelligence(A
29、I)On one side are the positive changes, enabling people to achieve more, far more quickly, by using technology to improve their existing skills.Look the other way, though, and there are plenty of potential pitfalls.Like Janus, technological change may also cause disruption(混乱), but AI is likely to h
30、ave a bigger impact than anything since the appearance of computers, and its consequences could be far more disruptive.In the years ahead, AI will raise three big questions for bosses and governments.One is the effect on jobs.Although CEOs publicly praise the broad benefits AI will bring, their main
31、 interest lies in cutting costs.The McKinsey Global Institute estimates that by 2030 up to 375 million people, or 14% of the global workforce, could have their jobs replaced by AI.A second important question is how to protect privacy as AI spreads.The Internet has already made it possible to track p
32、eoples digital behaviour in minute detail.AI will offer even better tools for businesses to monitor consumers and employees, both online and in the physical world.Consumers are sometimes happy to go along with this if it results in personalized service or promotions.But AI is bound to bring invasion
33、 of privacy that is seen as unacceptable.The third question is about the effect of AI on competition in business.A technology company that achieves a major breakthrough in artificial intelligence could race ahead of rivals.This is unlikely to happen in the near future, but if it did, it would be of
34、great concern.It is too early to tell whether the positive changes brought by AI will outweigh the risk.But it will put an end to traditional ways of doing things and start a new era for business and for the world at large.()12.Why does the author mention Janus?ATo introduce the topic.BTo praise the
35、 Roman god.CTo tell its difference.DTo support AI.()13.What does the underlined word “pitfalls” in Paragraph 1 probably mean?AConsequences.BRisks.CEffects.DBenefits.()14.Whats the main idea of the passage?AAI is a doubleedged sword.BPeople show great concern about AI.CPrivacy is threatened by AI.DAI
36、 will enjoy a bright future.()15.Whats the authors attitude towards AI?AWorried.BPositive.CPassive.DSubjective.【语篇解读】这是一篇议论文。人工智能是一把双刃剑,人工智能带来的积极变化是否会超过风险,现在下结论还为时过早。但它将终结传统的做事方式,开启一个商业和整个世界的新时代。12A推理判断题。第一段提到“杰纳斯,罗马的神,有两张脸朝相反的方向。人工智能也是如此。一方面是积极的变化,使人们能够通过使用技术来提高他们现有的技能,从而更快地实现更多的目标。尽管如此,看看其他方式,有很多潜
37、在的陷阱。”由此可推断出,文中提到“杰纳斯”是为了引出“人工智能”具有两面性这个话题。13B词义猜测题。上文提到了积极的变化,根据最后一段“It is too early to tell whether the positive changes brought by AI will outweigh the risk(人工智能带来的积极变化是否会超过风险,现在下结论还为时过早)”可知,下文“Look the other way, though, and there are plenty of potential pitfalls.”的意思是“尽管如此,看看其他方式,有很多潜在的风险”。pitf
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
