河南省开封市五县2019-2020学年高一英语上学期期末联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 开封市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省开封市五县2019-2020学年高一英语上学期期末联考试题(含解析)考生注意:1.本试卷由三个部分组成。满分150分(1201.25),考试时间120分钟。2.考生作答时,请将答案答在答题卡上,选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。3.本卷命题范围:必修、必修。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYinqixing I
2、ndoor Skiing Site, formerly known as Hokkaido Indoor Ski Resort, is the first indoor skiing site in Asia, which covers an area of 100. 8thousand square meters and the ski track is 380 meters in length and 80 meters in width, with the maximum drop of 42 meters. There are three sections of snow runs a
3、nd a huge platform for practicing, which are suitable for skiing enthusiasts of various skiing degrees. The temperature in the skiing site maintains below -2 all the year round. Snow thickness ranges from 30 cm to 50 cm.LocationNo. 1835, Qishen Road, Qibao Town, ShanghaiTicket PriceOrdinary time: Ad
4、ults: ¥138; Children: ¥80On weekends: Adults: ¥158; Children: ¥100Opening Hours9:30 to 22:30 from Monday to Thursday and Sunday;9:30 to 24:00 on Friday and Saturday; It will stop selling tickets after 21:00.How to get more informationYou can click here Yinqixing Indoor Skiing Site or directly call 0
5、21-64788666/021-63816698.1. How much should a Dad with his kid pay for the tickets on a Saturday?A. ¥138.B. ¥158.C. ¥218.D. ¥258.2. Whom is the text mainly written for?A. The kids.B. The teachers.C. The parents with kids.D. The people loving skiing.3. Where is the text most probably taken from?A. A
6、website.B. A brochure.C. A magazine.D. A newspaper.【答案】1. D 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章以广告的形式,为Yinqixing Indoor Skiing Site作宣传,介绍了它的设施、价格和开放时间等信息。【1题详解】细节理解题。根据Ticket Price部分中的On weekends: Adults: ¥158; Children: ¥100可知,在周末的时候,成人票价为¥158,孩子为¥100。由此可知,在周六,父亲带着一个孩子应付¥258。故选D。【2题详解】推理判断题。根据第一段中的There ar
7、e three sections of snow runs and a huge platform for practicing, which are suitable for skiing enthusiasts of various skiing degrees.可知,Yinqixing Indoor Skiing Site有三段雪道和一个巨大的练习平台,适合不同程度的滑雪爱好者。因此这篇广告是针对那些滑雪爱好者的,希望吸引他们前来滑雪。故选D。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的You can click here Yinqixing Indoor Skiing Site or di
8、rectly call 021-64788666/021-63816698.可知,您可以点击这里Yinqixing Indoor Skiing Site或直接拨打021-64788666/021-63816698。只有在网站上可以进行“点击”来获得信息。故选A。【点睛】细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。例如在第1小题中,考生可以根据题干中的“Saturday”从而锁定信息在Ticket Pri
9、ce On weekends: Adults: ¥158; Children: ¥100,以此可以确定答案。BPeople often ask me for suggestions about how to learn English. As for it, everyone is different. Ill share some of my experience. I once took a school year English course in Wuhan University, but I mostly learned English on my own.One thing I c
10、an tell you is that, once you start learning, you should try to think in English as much as you can. If you see something when youre riding your bike or walking down the street, just think about “How would I say them in English?” At first, it might be with simple words or phrases, but later you shou
11、ld think about longer phrases and sentences. Now I am in America, and for most of the time, I would think in English and speak it directly. It is amazing how much this helps.For several years after I started learning, I was often afraid of talking with others in English because I did not want to mak
12、e mistakes. Finally I got it over. And while traveling in America, Id try to hang out with friends who couldnt speak Chinese, so that Id have no choice but to speak English. And I also decided that if I said something stupid and other people laughed at me, then so be it. After that, my English start
13、ed improving much more quickly.Besides, it may be a good idea to ask your American friends to look at the way youre writing, and give you some suggestions for improvement.4. How long did the author learn English in Wuhan University?A. A week.B. A Month.C. A term.D. A year.5. What is the good way to
14、improve your English according to the author?A. Reading English books.B. Thinking in English.C. Watching English films.D. Learning English grammar.6. Where did the author improve his English quickly?A. In America.B. In China.C. In the university.D. In the middle school.7. What is the best title for
15、the text?A. My University LifeB. American EnglishC. My English Learning ExperienceD. The Importance of Learning English【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了作者学习英语的经历和体验。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的I once took a school year English course in Wuhan University, but I mostly learned English on my own.可知,我
16、曾经在武汉大学上过一学年的英语课,但是我大部分时间是自学的。由此可知,作者在武汉学习了一年的英语。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的One thing I can tell you is that, once you start learning, you should try to think in English as much as you can.可知,我可以告诉你的一件事是,一旦你开始学习,你应该尽可能多地用英语思考。由此可知,作者认为学习英语的好方式之一是“用英语思考”。故选B。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的And while traveling in Am
17、erica, Id try to hang out with friends who couldnt speak Chinese, so that Id have no choice but to speak English.及After that, my English started improving much more quickly.可知,在美国旅行的时候,我会和不会说中文的朋友一起出去玩,这样我就只能说英语了。从那以后,我的英语进步得更快了。由此可知,在美国,作者的英语水平得到了迅速的提高。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中的People often ask me for
18、 suggestions about how to learn English. As for it, everyone is different. Ill share some of my experience.可知,人们经常问我如何学习英语的建议。至于它,每个人都是不同的。我将分享一些我的经验。下文中,作者介绍了他在美国学习英语的经历和体验。由此可知,C. My English Learning Experience(我的英语学习经历来)适合做本文最佳标题。故选C。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点
19、态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。在第4题中,考生通过阅读第一段即可找出全文主题句:Ill share some of my experience,从而确定主题。CJohn Robert was born in a farm family and his father was a horse trainer. When John was a child, he often went from one farm to another with his father. Sometimes they didnt have enough money to pay fo
20、r food, but John still loved this kind of life. He even hoped to own a horse farm when growing up.When he was in school, his teacher once asked students to write about what they wanted to be and do when they grew up. John wrote a seven-page paper talking about his dream of having a horse farm one da
21、y. He even drew a picture of a horse farm on the paper.The next day John handed it to his teacher. Two days later, he got his paper back. On the front page was a large red “F” with some words “See me after class.” And the boy did and asked his teacher, “Why did I get an F?” The teacher said, “This d
22、ream will not come true for a young boy like you. Owning a horse farm needs a lot of money. You have to buy the land. You have to pay for a lot of things. There is no way you could ever do it.” Then the teacher added, “If you write this paper again with a simple dream, I will give you a good grade.”
23、After school he thought about it carefully. At last, he decided to hand in the same paper, making no changes at all. He wrote, “You can keep the F and Ill keep my dream.”Many years later, John had his own 200 acres (英亩) horse farm. His dream came true.So dont let someone take away your dream. Follow
24、 your dreams, no matter what they are.8. What happened to John when he was a child?A. H e hoped to be a teacher.B. He decided to give up college.C. He often went hungry for poverty.D. His father gave him much money.9. What made the teacher give John an F for his paper?A. His bad temper.B. His diffic
25、ult dream.C. His poor family.D. His poor study.10. What did John do to the marked paper?A. Change his dream.B. Rewrite the paper.C. Make no change.D. Add some words on it.11. What does the text mainly want us to do?A. Work hard to realize our dream.B. Keep changing our dreams.C. Follow others advice
26、.D. Refuse the teachers help.【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇记叙文。John Robert家庭贫困,但是他有一个梦想,就是长大后拥有一座马场。老师认为他的梦想很难实现,但是John Robert不为所动,坚持不懈地实现了自己的梦想。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的Sometimes they didnt have enough money to pay for food, but John still loved this kind of life.可知,有时他们没有足够的钱买食物,但约翰仍然喜欢这种生活。由此可知,John
27、 Robert小时候,家里经常没有钱买食物。C选项(他由于贫穷挨饿)表达此意。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的And the boy did and asked his teacher, “Why did I get an F?” The teacher said, “This dream will not come true for a young boy like you. Owning a horse farm needs a lot of money. You have to buy the land. You have to pay for a lot of thing
28、s. There is no way you could ever do it.” 可知,男孩照做了,他问老师:“为什么我得了个F?”老师说:“像你这样的小男孩,是不可能实现这个梦想的。拥有一个养马场需要很多钱。你必须买地。你得为很多东西付钱。你不可能做到的。”由此可知,老师认为对于像John Robert这样的穷孩子来说,是实现不了这样的梦想的,他那困难的梦想使老师给约翰的论文打了个F。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的At last, he decided to hand in the same paper, making no changes at all. He wrot
29、e, “You can keep the F and Ill keep my dream.”可知,最后,他决定还是交那篇论文,一点也不改。他写道:“您可以保持这个F,我将坚持我的梦想。”由此可知,John在被评分的论文上加了一些字。故选D。【11题详解】推理判断题。根据文章中John Robert努力实现自己的梦想的过程以及最后一段So dont let someone take away your dream. Follow your dreams, no matter what they are.(所以不要让别人带走你的梦想。追随你的梦想,不管它是什么)可知,作者建议我们要努力实现我们的梦
30、想,不要让任何人剥夺我们的梦想。故选A。DBuying books on the Internet is a great way to save time and money. Online bookstores offer new books and used books that can save you lots of money. They are far better compared to traditional bookstores as they offer much wider kinds of books. Another advantage of buying books
31、 online is that you can also read the book reviews as well as readers reviews to get an idea whether the book is worth buying. Online bookstores offer great discounts to regular customers which is a big attraction for book lovers.For book lovers, the most important thing is to get books on time. The
32、refore, you need to find a reliable online bookstore that will be able to provide fast deliveries (送货).Here are some tips to use when choosing an online bookstore. Some online bookstores are popular for fiction books; some are for non-fiction books or novels, etc. Understanding their specialization
33、will help you get the right kind of books in time. Check whether you will be buying the books from a third-party seller or directly from the website. Although the website could be reputable (声誉好的), third-party sellers advertised on their site may not have a good reputation. Never jump at stores that
34、 offer super cheap prices, as books sold at such low prices could be in very bad condition.Most of the popular online bookstores offer useful tools. One tool is a wish list tool on its website. You can update (更新) the list of books you wish to buy in the future. The bookstore will know what you want
35、 and will e-mail you immediately when the book of your choice is available.12. Why was online bookstores much better than traditional ones?A. They offer the latest books.B. They offer more kinds of books to choose from.C. They offer the lowest prices.D. They offer readers more about their favorite a
36、uthors.13. Which of the following do online book lovers care most about?A. The speed of deliveries.B. The author of books.C. The prices of books.D. The condition of books.14. What is the 3rd paragraph mainly about?A. How to advertise on the website to get a good reputation.B. How to avoid buying bad
37、 condition books online.C. How to understand the specialization of an online bookstore.D. How to choose a reliable online bookstore.15. Whats the benefit of updating your wish list of books?A. You may get the right kind of books.B. You may buy the book you want as quickly as possible.C. You may know
38、 more reliable booksellers.D. You may pay for the book at a low price.【答案】12. B 13. A 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在网上买书优点,并且给了一些需要注意的建议,让读者能够又快又省钱地在网上买到想要的书。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段中的They are far better compared to traditional bookstores as they offer much wider kinds of books.可知,与传统书店相比,它们的图书种类要
39、丰富得多,因此要好得多。由此可知,网上书店比传统书店好得多的一个原因是他们提供了更多种类的书供选择。故选B。13题详解】细节理解题。根据文章第三段中的For book lovers, the most important thing is to get books on time.可知,对于爱书的人来说,最重要的是要准时收到书。由此可知,对于网络顾客最重要的是送货速度。故选A。【14题详解】主旨大意题。根据第三段的主题句Here are some tips to use when choosing an online bookstore.可知,以下是一些选择网上书店的小贴士。由此可知,本段主要
40、讲的是如何选择一个可靠的网上书店。故选D。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段中的One tool is a wish list tool on its website. You can update (更新) the list of books you wish to buy in the future. The bookstore will know what you want and will e-mail you immediately when the book of your choice is available.可知,其中一个工具是网站上的愿望列表工具。你可以更新你未来想
41、购买的图书列表。书店会知道你想要什么,当你选择的书有货时,会立即给你发邮件。由此可知,更新你的书单的好处是你可以尽快买到你想要的书。故选B。【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和
42、整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。例如:本文的第2小题:此题属于细节理解中的(2)一一语言转述型。正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。推理关系:题干Which of the following do online book lovers care most about?答案定
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
