2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:30 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:30 选修6UNIT 5THE POWER OF NATURE WORD版含解析 2022 新高
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十) 选修6Unit 5The power of natureA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Janet has a 1diversity (diverse) of interests. She especially likes rock climbing. Unfortunately, she fell off one day, becoming 2unconscious (conscious). She was immediately sent to a hospital with good doctors and advanced medical 3equipme
2、nt (equip). After a careful 4evaluation (evaluate), they worked out a treatment plan. Janet came to herself after 3 days. Her mothers 5anxiety (anxious) was removed and she showed her 6appreciation (appreciate) from the bottom of her heart to the doctors for their care and patience.B(考查动词)When the b
3、omb exploded, I was sitting at a window table, 7bathed (bathe) in the sunlight. People 8panicked (panic) and screamed. I threw myself down on the floor, 9trembling (tremble) with fear. I also heard continuous gunfire. Seven people were later reported to 10have been shot (shoot) dead. The next day th
4、ree police officers 11were appointed (appoint) to investigate the event. A small group of soldiers were sent here 12to guarantee (guarantee) the safety of local residents.C(考查句型)This 13being (be) my first visit to an African country, I am scared and feel pretty anxious. It 14is said (say) that most
5、blacks are aggressive and uneducated. Not 15having met (meet) any black people before, I wonder if I can fit in with their customs and traditions. 16However challenging life is over there, I must find ways myself to adapt to it as soon as possible.根据提示补全句子 1我们在保护环境免受污染方面做得还不够。Were not doing enough t
6、o protect the environment from pollution/being polluted2音乐会上给我留下最深刻印象的是一个那么小的男孩小提琴竟然拉得这么好。What impressed me most at the concert was that such a little boy could play the violin so well3昨天我去看她,不料听人说她一周前出国去了。Yesterday I went to see her,only to learn that she had gone abroad a week before.4据报道,市长下周要来参观
7、我们学校。It is reported that the mayor will visit our school next week.5汤姆过着贫困的生活。更糟糕的是,他的房子在这次大火中被烧成平地。Tom leads a poor life.To make things worse,his house was burnt to the ground in the fire.B:能力层面.阅读理解AMore than 11,000 scientists are warning that the Earth,in their words,“clearly and unequivocally (明
8、确地) faces a climate emergency”The scientists represent several fields of study and come from 150 countries around the world.They approved a report that appeared in the publication BioScience earlier this month.It warns that the world would face “untold human suffering” if it does not make deep and l
9、asting shifts in human activities that influence climate change.Three leaders of the study are from the United States.They worked on the study with scientists from universities in South Africa and Australia.This is the first time a large group of scientists have jointly (共同地) used the word “emergenc
10、y” when talking about climate change.“Despite 40 years of global climate negotiations. we have generally conducted business as usual and have largely failed to address this worrying situation,” the study said.“Climate change has arrived and is accelerating faster than many scientists expected.”The r
11、eport identified five areas that the world needs to deal with immediately.The scientists appealed to nations to use energy more efficiently and cut their use of fossil fuels.They suggested that lawmakers approve taxes on the burning of carbonbased fuels,such as coal,oil and natural gas.The report ur
12、ges people to move toward more of a plantbased diet.Other areas of concern include preventing the destruction of forests and permanent loss of some plant and animal species.The report noted that it will most likely take strong action by the public to move politicians to approve lasting policy change
13、s.The scientists added,“We believe that the prospects(前景)will be greatest if decisionmakers and all of humanity quickly respond to this warning and declaration of a climate emergency,and act to support life on planet Earth,our only home.”【语篇解读】文章讲述了针对当前气候变化的一份报告,科学家们认为当前地球气候已经明显处于一个紧急状态,人们需要马上行动起来,以
14、保护地球并减少对人类的负面影响。1What will happen to people if they dont stop the activities that influence the climate change?AThey will have no places to live in.BThey will be fined and lose their jobs.CThey will become bored with their life.DThey will go through a lot of sufferings.D细节理解题。根据第一段第四句“It warns that
15、the world would faceuntold human suffering if it does not make deep and lasting shifts in human activities that influence climate change”可知,如果人们不停止引起气候变化的活动,那么人们将遭受更多的痛苦或灾难,故选D项。2What have people done when facing the climate change in the past 40 years?AThey have ignored the scientists warning.BThey
16、 have solved the problem successfully.CThey have talked too much but done too little.DThey have realized the problem isnt that serious.C细节理解题。 根据第二段中的“Despite 40 years of global climate negotiations.we have generally conducted business as usual and have largely failed to address this worrying situat
17、ion”可知,在过去的40年里,人们围绕气候变化展开了许多对话,但最终一切照常,人们并没有解决令人担忧的气候变化问题,故选C项。3In which paragraph can we find the advice from the scientists about ways to control the climate change?AParagraph 1BParagraph 2CParagraph 3DParagraph 4C段落大意题。通读第三段内容可知,第三段介绍了科学家们提出的有关控制气候变化的方法,故选C项。4What is the best title for the text?
18、AScientists Hard Work of Saving the EarthBThe Important Reasons for Climate ChangeCThe Impact of Human Activities on ClimateDScientists Warning of a Climate EmergencyD标题归纳题。本文介绍了科学家的一份报告,科学家警告人们,地球的气候变化已经形成危机,人们需要立刻行动起来,应对气候变化。由此可知,D项的表述符合本文主题,故选D项。BSince the age of three,Chelsie Hill had dreamed of
19、 becoming a dancer.That ambition nearly ended one night in 2010Hill,then a 17yearold high school senior in Pacific Grove,California,was in a car accident that left her paralyzed from the waist down.For most people,that would have dashed any hope of a dancing career.For Hill,it was the beginning.“I w
20、anted to prove to my communityand to myselfthat I was still normal,” she told Teen Vogue.“Whatever normal meant.”“Normal” for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team.“It definitely took a lot of learning and patience” Hill told Today.
21、After graduation,Hill wanted to expand her dance network to include women like her.She met people online who had suffered various injuries but shared her determination,and she invited them to dance with her.Hoping to affect more people in a larger city,Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a
22、team of dancers with disabilities she calls Rollettes.“I want to break down the stereotype (模式化观念) of wheelchair users and show that dance is dance,whether youre walking or youre rolling,”she told CBS News.Dancing on wheels,Rollettes discovered,can be just as fastpaced,artful,and fulfilling as the f
23、ootbased variety.Theyre having fun,and the fun is touching.Hill has attained what many of us never will: her childhood dream.But Rollettes have helped her find something else just as fulfilling.Every year she holds a dance camp for wheelchair users of all ages and abilities with an eye to helping th
24、em find their inner Ginger Rogers or Julianne Hough.The dancers arent the only ones feeling inspired.One woman saw a video of the team competing and commented,“You guys are so awesome! To be in a wheelchair and still be so beautiful makes me know I can be beautiful too! Thank you!”【语篇解读】Chelsie Hill
25、从三岁起就梦想着成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸导致她腰部以下都瘫痪了。但是Chelsie Hill并没有放弃自己的舞蹈梦想,她不仅坚持坐着轮椅练习舞蹈,而且成立了一个名为Rollettes的舞蹈队,以帮助身体残疾的女性继续跳舞。Chelsie Hill的精神不仅鼓舞了舞蹈队的队员而且也鼓舞了看她们参赛视频的人。5What can we learn about Chelsie Hill?AShe was born with disability.BShe experienced a car accident in 2014CShe had dreamed to be a danc
26、er since childhood.DHer dancing career stopped when she was 17C细节理解题。根据第一段第一句“Since the age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer”可知,从三岁起,Chelsie Hill就梦想成为一名舞蹈家,故选C。6How did Chelsie Hill prove herself to be normal?ABy graduating with honor.BBy dancing in a wheelchair.CBy refusing to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346475.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
