分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型普洱市2018高考英语阅读理解(一轮)优编题(一)附参考答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:346585
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:77.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    普洱 2018 高考 英语 阅读 理解 一轮 优编题 参考答案
    资源描述:

    1、普洱市2018高考英语阅读理解(一轮)优编题(一)附参考答案A【贵州省铜仁市第一中学2017届高三上学期第一次月考】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A. B. C和D)中,选出最佳选项I wish there would be a way to describe China in simple terms but thats impossible. For the most part Chinese people are friendly, easygoing and optimistic. They are curious and unusually patient and they a

    2、re also the hardestworking people I have ever met. In China, family is everything. In my English classes when the students were asked what they would do if they only had a few hours to live, most students told me how they would spend their last few hours with their families and parents. Many times t

    3、he subjects in the classes center on families and friends. I teach many students a year, talking to them freely. The cost of living here is very low compared with that of the US. The city of Xiang Fan I live in isnt large and I live better. Nonimported(非进口的)foods are very cheap, so are clothing and

    4、articles of everyday use. The cost of public transportation is very low, too. Chinese value education. However, it is reported that many children cant afford the expenses of schooling and are forced to leave school in some poor areas in China. But they organized Project Hope many years ago. It creat

    5、es conditions for the poor children to go back to school. In my opinion, Project Hope is of great importance to the development of the rural education. When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through. While it is

    6、true that economic miracles have not reached many areas of China, but we also have the same problems. When I am asked which country I consider better, China or the US, my answer has always been the same, “We are not worse or better than each other, we are only different.”21What does the author think

    7、 of Chinese people?A. He thinks most Chinese people hardly work.B. He thinks most Chinese people are proud.C. He dislikes most Chinese people.D. He praises most Chinese people a lot.22What is the author doing in China?A. He is teaching English in a school. B. He is visiting the places of interest. C

    8、. He is studying in a college. D. He is on business.23What are NOT cheap in China in the authors opinion?A. Clothes and shoes made in China. B. Local foods.C. Imported foods. D. Public transportation tickets. 24We can infer from the passage that the author thinks _.A. the westerners have got to know

    9、 China wellB. the progress of China is seldom reported in the USC. Chinas economic miracles have appeared everywhereD. the education in rural areas is never cared about in China【答案】21.D22.A23.C24.B22.A考查细节理解。根据文章第二段中的I teach many students a year,talking to them freely.可知,他在一所学校教英语。故选A。23.C考查细节理解。根据文

    10、章第三段中的Non-imported foods are cheap.可知,非进口的食品便宜,这就意味着进口的食品不便宜。故选C。24.B考查推理判断。根据文章第四段在的When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through.可知,很少看到中国的报道,如果有也是中国经历的积极变化。故选B。【名师点拨】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含

    11、意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。24小题B考查推理判断。根据文章第四段在的When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone thr

    12、ough.可知,很少看到中国的报道,如果有也是中国经历的积极变化。故选B。考点:考查记叙文阅读B(2017高考选练题)阅读理解。One winter,my cousin and I were playing toy blocks in the yard.My mom was out for shopping to get groceries and my dad was asleep upstairs in his room.Suddenly,it started to snow.First it was just a little.But then it started to pour he

    13、avily.Then,we put the finishing touches to our blocks and headed back inside.Right when I opened the sliding glass door,my cousin fell down on the slippery wooden stairs.I let go of the door,my worst mistake,you see.The door locks automatically but I had put a rock,right next to the door so it would

    14、nt close.But while I was running to my cousins aid Id accidentally kicked the rock.Now,my cousin and I were locked outside.And unfortunately it started to get really windy.It was really freezing with the snow.First we started to call my dad,but he was sleeping soundly.I mean,slept through a tornado

    15、soundly.It was of no use.Then I tried to climb over the fence but it didnt work because the fence was iced by snow and wind,and the fence is six feet high.So,I climbed up to my tree house and brainstormed some ideas on ways to get in.At one point,I was seriously considering jumping out of the tree h

    16、ouse and using the trampoline(蹦床) to jump over the fence.So,we got to work.First,I took out the trampoline.Then I started to jump.First tryI almost cracked my head.Second trythis time I convinced my cousin to do it but at the last second,he chickened outThird tryI jumped and missed but at the last s

    17、econd,my hand caught the fence,and with a lot of pushing I finally climbed over the fence and luckily,I fell on a big snowdrift.Then I got inside and unlocked the door for my cousin to get in.Finally,my mom came back.Then we shared this story with my mom and dad.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述的是作者与表弟在后院玩耍时突遇风雪天气,

    18、因意外他们被锁在门外的经历。1When the author wanted to jump in,the main problem was that _Athe fence was icyBthe fence was slippery and highCthe trampoline couldnt bear the weightDthe trampoline was too small答案B细节理解题。根据第四段的“Then I tried to climb over the fence but it didnt work because the fence was iced by snow

    19、and wind,and the fence is six feet high”可知,作者之所以跳不过去是因为篱笆又滑又高,即B项正确。2The attitude of the authors cousin towards jumping on the trampoline seems _Apassive BpositiveCindifferent Dobjective答案A推理判断题。根据倒数第二段的“this time I convinced my cousin to do it but at the last second,he chickened out”可知作者的表弟对作者的提议持消

    20、极态度,即A项正确。3The words “chickened out” (Paragraph 5) most probably mean “_”Afell down Bcried outCjumped up Dbacked out答案D词义猜测题。根据倒数第二段的“this time I convinced my cousin to do it but at the last second,he chickened out”中的convinced和but可知,作者说服了表弟,但在最后一秒钟表弟又打退堂鼓了,即D项正确。4Which would be the best title of the

    21、 text?AClimbing over the Fence in the SnowBAn Adventure in the YardCFriendship Produces PleasureDWe Are Independent答案B标题归纳题。文章讲述的是作者与表弟在后院玩积木时突遇风雪天气,因意外他们被锁在门外时所采取的冒险行动,因此B项正确。C阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 BEIJING With a series of measures being adopted to control price rise, the Chinese gove

    22、rnment is confident of keeping prices at a reasonable level, Premier Wen Jiabao said Sunday morning, asking people to remain confident. “I believe we can keep prices at a reasonable level through our efforts. As a major leader of the government, I have the responsibility and I have the confidence, t

    23、oo.” He made the remarks while answering a listeners question during a radio broadcast by China National Radio.Steps taken in the past month, including price controls to curb speculation(抑制投机) and monetary tightening(货币紧缩), had started to produce results, he said. The government plans to build 10 mi

    24、llion units of affordable housing in 2011, up from this years target of 5.8 million.China will also increase efforts to curb speculation in the housing market, mainly through monetary policies and stricter use of land, Wen said, without giving details.Wen said the country had a good agricultural sup

    25、ply base which gave the government confidence that it could stabilize prices.In a bid to control inflation, the government has also increased the bank reserve requirement ratio six times and lifted interest rate twice this year, he added. Further, authorities have introduced many measures including

    26、cutting fees for transportation of agriculture products and controlling food price rise strictly. The overall price level, especially of major consumer goods, has now begun to drop, Wen said. “The fundamental way to stabilize prices is to achieve a balance of supply and demand, which requires contin

    27、uous development of agriculture,” said premier, adding that the central government has worked out measures to increase agricultural production.68. Premier Wen Jiabao asked people to remain confident because _. A. many measures have been taken to control price B. as a major leader of the government,

    28、he had the confidence C. he wanted to comfort themD. China will increase efforts to control price69. The key to keeping prices at a reasonable level lies in _.A. taking more strict measures B. the leaders confidenceC. achieve a balance of supply and demand D. having a good agricultural supply base70

    29、. The best title of the passage should be _. A. More efforts on controlling price rise B. Chinese government is confident of controlling price rise C. Major consumer goods price dropped D. The bank lifted interest rate.【答案】 6870、ACB D【江苏南通市2017高考选练题】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 Amsterdam

    30、is one of the most popular travel destinations in the world, famous for its beautiful canals, top art museum, cycling culture, and Red Light District. It is the capital and most populous city in the Netherlands and often referred to as the “Venice of the North” because of its expansive system of bri

    31、dges and canals. Here are some of the key points to remember as you plan your trip to Amsterdam.Peak SeasonPopulationLanguage(s)CurrencyJanuary ClimateJuly ClimateMay to October813,562DutchEuroAverage high: 5.8 CAverage high: 22.0 CMust-See AttractionsMost visitors begin their Amsterdam adventure in

    32、 the Old Centre, which is full of traditional architecture, shopping centers, and coffee shops. Dont miss the Dam Square and the areas around Spui and Nieuwmarkt. The infamous Red Light District is also in this area, and definitely worth a visit to see what the hype (炒作) is about. Youll also want to

    33、 check out Amsterdams Museum Quarter in the South District, which is great for shopping at the Albert Cuyp Market and having a picnic in the Vondelpark. The top museums to visit are the Rijksmusuem, the Ann Frank House, and the Van Gogh Museum.If You Have TimeThere are several other unique districts

    34、 in Amsterdam, and you should try to explore as many of them as time allows. The Canal Ring is a UNESCO World Heritage Site that was originally built to attract wealthy home owners and is a hub for celebrity spotting and nightlife today. The Plantage area has most of the citys museums, including the

    35、 Jewish Historical Museum, the Scheepvaart Museum, and the botanical gardens.Free Things to Do Have a picnic and bring a bottle of wine to relax and people-watch in Vondelpark Soak up some sun at one of the citys beaches Take a stroll along the canals, smell the flowers, and browse markets along the

    36、 way Hop on one of several free ferry services across the IJ River for lovely city viewsTransportation Travelers should be aware that Amsterdam Airport Schiphol is one of the busiest airports in the world. This airport is located about 15 kilometers southwest of city center. You can catch a train fr

    37、om Schiphol to Amsterdam Central Station, which has many connecting routes. Its typically not a good idea to drive a car to the city center because traffic is congested and parking is difficult to find. Cycling is incredibly popular here, and its easy to find cheap bike rentals around town. Amsterda

    38、m has a flat terrain and is a great city to explore on foot.Money Saving Tips Unless you really want to see the tulips blooming, avoid booking between mid-March and mid-May. This is when hotel and flight prices surge. Look for accommodations in Amsterdams South District, where rates are generally ch

    39、eaper than in the city center. Buy train tickets at the machine instead of the counter to save a bit of money Instead of hiring a tour guide, hop on a canal boat. Theyre inexpensive and will give you a unique point of view of the city. Check out our homepage to view price comparisons for flights, ho

    40、tels, and rental cars before you book.56. From the passage we can know that _.A. Amsterdams peak season is caused by tulip blooming.B. its a good idea to explore Amsterdam on a canal boat. C. you must go to the Plantage area to appreciate Van Goghs paintingsD. buying the train tickets at the counter is money -saving.57. Which part is most likely missing from the passage above? A. City History.B. Van Goghs Life Story.C. Cycling CultureD. Recommended Restaurants.【参考答案】5657、BD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:普洱市2018高考英语阅读理解(一轮)优编题(一)附参考答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346585.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1