新疆新源县2020-2021学年高二5月联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆新源县2020-2021学年高二5月联考英语试题 WORD版含解析 新疆 新源县 2020 2021 学年 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新源县2020-20学年第二学期高中三校联考(5月)高二英语试卷考试时间:100分钟 满分:150分第一部分 听力第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEvery year there is a Spring Festival in China. Usually it is in January or February. It is the most important festival in China. So before it comes, everyone has to pre
2、pare things. They buy pork, beef, chicken, fruits and many other things. And they often make a special kind of food“dumplings”. It means “come together”. On the day before the festival,parents buy new clothes for their children. Children also buy presents for their parents. On the Spring Festival Ev
3、e (除夕)all the family members come back to their hometown. This is a happy moment. Some sing and dance, some play cards and others get the dinner ready. When they enjoy the meal, they give each other the best wishes for the coming year. They all have a good time.1. Which is the most important festiva
4、l in China?A. The Mid-Autumn Festival.B. The Spring Festival.C. Childrens Day.D. Teachers Day2. _ is the special kind of food for the Spring Festival in China.A. ChickenB. DumplingC. FishD. Cake3. Whats the meaning of the food “dumplings” for Chinese people in the Spring Festival?A. Look up.B. Help
5、yourself.C. Come together.D. Play basketball【答案】1. B 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了,中国传统节日春节的一些风俗,包括衣食住行的各个方面。【1题详解】细节理解题。根据 “Every year there is a Spring Festival in China. Usually it is in January or February. It is the most important festival in China.( 在中国每年都有一个春节。通常是在一月或二月。它是中国最重要的节日。)”可知,春节是
6、中国最重要的节日。故选B。【2题详解】细节理解题。根据“And they often make a special kind of food“dumplings”.(他们经常做一种特殊的食物“饺子”。)”可知,饺子是中国春节的一种特殊食物。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第二段“And they often make a special kind of food“dumplings”. It means “come together”.(他们经常做一种特殊食物“饺子”。它的意思是“聚到一起”。)”可知,饺子是中国人在春节吃的食物,它的含义是“come together(聚到一起)”。故选C
7、。BThere was once a professor of medicine, who was very strict with the students. Whenever he took the chair on the exam committee (担任考试委员会主席), the students would be in fear, because he was seldom pleased with the answers they gave. A student would be lucky enough if he or she could receive a good ma
8、rk from him. At the end of the term, the students of medicine would take their exam again. Now a student entered the exam room and got seated before the committee. This student was a little nervous as he knew it would not be so easy to get through the exam at all. The professor began to ask. The stu
9、dent was required to describe a certain illness, his description of which turned out to be OK.Then the professor asked about the cure (药剂) for illness, and the student, too, answered just as right.“Good,” said the professor, “and how much will you give the patient?”“A full spoon”, answered the stude
10、nt.“Now you may go out and wait for what you can get”, said the professor. At the same time, the committee discussed carefully the answers the student had given. Suddenly the student noticed that there was something wrong with his last answer. “A full spoon is too much,” he thought to himself. Anxio
11、usly he opened the door of the room and cried, “Mr. Professor, Ive made a mistake! A full spoon is too much for a patient. He can take only five drops.”“Im sorry, sir.” said the professor coldly, “But its too late. Your patient has died.”4. The students were afraid of the professor because .A. they
12、often angered and disappointed himB. their answers often astonished himC. their answers seldom satisfied himD. he often misunderstood them and gave them bad marks5. The students description of the illness was .A. not correctB. not satisfiedC. completely discouragingD. accepted6. Before he left the r
13、oom the student was almost sure that .A. he had passed the exam, and the only thing was to wait for the markB. his last answer was satisfyingC. he had made a mistakeD. he had not done well in the exam7. Which of the following is Not true?A. The patient will be in danger if hes taken as much as a ful
14、l spoon.B. The doctor will be in trouble if hes given the patient a full spoon.C. Since one spoon is less than five drops, the patient will be all right soon if he takes only one full spoon at a time.D. If the patient wants to remain safe, he should take no more than five drops at a time.【答案】4. C 5.
15、 D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,一名医学院的教授因严厉而著称,在他面前学生们都会紧张害怕,因为他们做出的回答很少会令教授满意。然而在一次考试中一名学生对问题的回答出乎意料的得到了教授的认可,但是正当他沾沾自喜时,他最后一个问题的回答却使他与及格失之交臂。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“Whenever he took the chair on the exam committee (担任考试委员会主席), the students would be in fear, because he was seldom pleased with the answ
16、ers they gave (当他担任考试委员会主席时,学生们都会感到恐惧,因为他很少对他们给出的答案感到满意)”可知,学生们害怕教授,是因为学生的回答很少使他满意。故选C。【5题详解】细节理解题。由第二段中的“The student was required to describe a certain illness, his description of which turned out to be OK. (该学生被要求描述某种疾病,结果证明他对该疾病的描述是正确的)”可知,这个学生的对于疾病的描述是正确的,可以接受的。故选D。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“Now you m
17、ay go out and wait for what you can get”, said the professor. At the same time, the committee discussed carefully the answers the student had given. Suddenly the student noticed that there was something wrong with his last answer. “A full spoon is too much,” he thought to himself. (“现在你可以出去等你能得到的,”教
18、授说。同时,委员会仔细讨论了学生给出的答案。突然,学生注意到他的最后一个答案有点不对劲。“满满一勺太多了,”他心想)”可知,在他离开房间之前,他认为自己所有的答案都还可以,已经通过了考试,只要等待结果就行(离开房间后发现答案不对)。故选A。【7题详解】细节理解题。由倒数第二段中的“Anxiously he opened the door of the room and cried, “Mr. Professor, Ive made a mistake! A full spoon is too much for a patient. He can take only five drops.”(他
19、焦急地打开房门喊道:“教授先生,我弄错了!满满的汤匙对病人来说太多了。他只能喝五滴。”)”可知,病人只能喝五滴,一勺就太多了,一勺大于五滴,C 项“由于一勺少于五滴,如果患者一次只吃一勺,他很快就会好的”错误。故选C。CTraveling is a very good activity. When you are fed up with your work and are allowed to take a holiday, you can go to the beautiful spots to enjoy the beauty of nature and the special chara
20、cter of other cities. You can breathe fresh air, visit some places of interest, meet different people and make friends with them. Then you will feel fully relaxed and you will have the energy to undertake the new tasks waiting for you.But sometimes, traveling is not an enjoyable thing. For example,
21、when the bus or car you take has a bad accident, you may be trapped in it and waste your time. Whats more, the weather can be changeable. If you are climbing a mountain, it may rain suddenly. You may be caught in the rain and may catch a cold. The worst thing is that you may have your money stolen a
22、nd you may have an injury. All these are terrible things that can happen to a tourist.Therefore, before going on a trip, you must prepare yourself carefully. Firstly, you must have clear information about the weather. Secondly, you should choose a good companion so that you can help each other. Thir
23、dly, you must be careful everywhere and try to avoid accidents. If you do these, you can enjoy your travels better and reduce unnecessary trouble.8. In the passage, the author suggests that you should for a holiday.A. go to the countryB. go to different citiesC. go nowhereD. both A and B9. In the fi
24、rst paragraph, the underlined phrase “are fed up with” means .A. finish doingB. cant doC. are tired ofD. are interested in10 What is not mentioned in the passage?A. You may meet with unexpected troubles on a tripB. You may get your money stolenC. You will have to spend a lot of money on a bus or in
25、a carD. Its necessary for you to know about the weather before you travel11. In order to have a good holiday, you should .A. be careful enoughB. have a holiday with a good friendC. take an umbrella with youD. be well prepared for your trip【答案】8 D 9. C 10. C 11. D【解析】【分析】本文是说明文。文章主要讲为什么旅游,旅游的利弊和旅游中的注
26、意事项。【8题详解】细节理解题,根据第一段“When you are fed up with your work and are allowed to take a holiday, you can go to the beautiful spots to enjoy the beauty of nature and the special character of other cities. ”(当你厌倦了你的工作,被允许去度假时,你可以去美丽的地方享受自然之美和其他城市的特色。)可知,作者建议你应该去乡村或不同城市。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据第一段“When you are fe
27、d up with your work and are allowed to take a holiday, you can go to the beautiful spots to enjoy the beauty of nature and the special character of other cities. ”(当你厌倦了你的工作,被允许去度假时,你可以去美丽的地方享受自然之美和其他城市的特色。),可知,去旅游是放松身心,摆脱令人厌倦的工作。fed up with表示“厌倦,厌烦”。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“when the bus or car you
28、take has a bad accident, you may be trapped in it and waste your time.”(当你乘坐的公共汽车或汽车发生严重事故时,你可能会被困在里面,浪费你的时间。)“Whats more, the weather can be changeable. ”(更重要的是,天气可以改变。)可以排除D;“The worst thing is that you may have your money stolen and you may have an injury. ”(最糟糕的事情是你的钱可能被偷,你可能会受伤。)提到了B;文章中没有提到C项。
29、故选C。【11题详解】细节理解题。从文中第三段第一句“Therefore, before going on a trip, you must prepare yourself carefully.”(因此,在旅行前,你一定要细心地做好准备。)可知,为了有一个好的旅行,你应该为旅行做充分准备。故选D。DWhen my boss started talking about pension (退休金) arrangements, it suddenly dawned on me: I was going to be stuck working in an office job for the nex
30、t 40 years. Id always dreamed of working outdoors but I ended up doing a law degree at the University of the West of England in Bristol, thinking that this would bring me a better job.After graduating, I became an adviser. I enjoyed the work, but knew it wasnt the right career for me. At this point,
31、 my 98-year-old grandma died, leaving me enough money to pay for an agricultural course. I decided to study agriculture at the Royal Agricultural College in Cirencester.I loved the programme. I spent my holidays from milking cows to helping in farm shops. I spent time lambing (照料母羊产羔) on a beautiful
32、 hill farm in Wales. Id get up at 5 am in the morning, go out to care for the lambs that had been born over night.In my old job, getting up early to go to the office was a struggle. Its easier on a farm, where you know there are animals that rely on you. Theyre living things, and if you dont turn up
33、 something serious might happen to them. Ive also been fortunate enough to find a job as industry communications manager with Red Tractor, the largest food assurance scheme (保障计划) in the UK. The role is very varied: one day I might talk at an agricultural show, educating children about where their f
34、ood comes from; the next day I could be managing the design of the new food and farming standards.My advice to anyone wanting a career change is to seize (抓住) the moment. To those interested in working in agriculture, try to get as much work experience as you can.12. What does the underlined part “d
35、awned on” in Paragraph 1 probably mean?A. Hit.B. Moved.C. Excited.D. Satisfied.13. What does the author think of her job on a farm?A. Busy.B. Tiring.C. Difficult.D. Enjoyable.14. What did the author do at Red Tractor?A. She milked cows.B. She helped in farm shops.C. She took care of lambs on the far
36、m.D. She gave speeches on agriculture to children.15. What is the authors advice to readers?A. Work as a volunteer on a farm.B. Make a career change as soon as possible.C. Take the chance to do what you want to do.D. Get enough work experience before looking for a job.【答案】12. A 13. D 14. D 15. C【解析】
37、【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者放弃法律咨询工作转而从事农业的历程,以及新工作带给她的满足与成长。【12题详解】词义猜测题。根据后文I was going to be stuck working in an office job for the next 40 years.(我将在接下来的40年里一直做办公室工作。)可知,这是作者突然想到的内容,由此可推知,划线短语“dawned on”的意思是“突然想到”,其对应的英文单词是hit。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第二段中的I enjoyed the work和第三段I loved the programme. 和第四段 Its
38、easier on a farm, where you know there are animals that rely on you.(在农场更容易,你知道有很多动物需要你的帮助。)可知,作者喜欢自己在农场的工作,这份工作让人感到愉快。故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段one day I might talk at an agricultural show, educating children about where their food comes from; the next day I could be managing the design of the new fo
39、od and farming standards.可知,有一天我可能会在一个农业展览上演讲,教育孩子们他们的食物来自哪里;第二天,我就可以负责设计新的食品和农业标准了。由此可知,作者在Red Tractor给孩子们做过农业知识的演讲。故选D。【15题详解】细节理解题。根据末段中的“My advice to anyone wanting a career change is to seize (抓住) the moment. 可知,作者建议要抓住机会,做自己想做的事情。故选C。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余
40、选项。Protecting Yourself Against COVID-19Youre probably really worried about the new COVID-19 coronavirus, especially if there are confirmed cases near you. Fortunately, you can take action to protect yourself and your family from the infection. _16_Stay away from people who are coughing or sneezing (
41、喷嚏).Since COVID-19 is a respiratory(呼吸) infection, coughing and sneezing are common symptoms (症状). _17_ They may increase your risk of infection. Keep your distance from people who appear to have such symptoms.Wash your hands with soap and water to reduce your infection risk.The best way to prevent
42、COVID-19 is to wash your hands as often as possible. Wet your hands with warm water, and then apply a little soap. Work the soap into lather (泡沫) for 20-30 seconds. _18_ This is about how long it takes to sing the Happy Birthday song to yourself twice, so pretend youre celebrating someones birthday.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
