新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 4 PERIOD 4 WRITING WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT PERIOD 4WRITING WORD版含答案 新教材 2021 2022 学年 英语 人教版 必修 一册 UNIT WRITING
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Unit 4Natural DisastersPeriod 4Writing概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Many years ago, when I was fresh out of school, I was driving to my parents home in Missouri for Christmas.I stopped at a gas station about 50 miles from Oklahoma City.Wh
2、ile I was standing in line at the cash register (收款台), I said hello to an older couple who were also paying for gas.I took off, but had gone only a few miles when black smoke poured from the back of my car.I stopped and wondered what I should do.A car pulled up behind me.It was the couple.They said
3、they would take me.We chatted and when I got out of the car, the husband gave me his business card.I wrote them a thank-you note.Soon afterward, I received a Christmas present from them.Their note that came with it said that helping me had made their holidays meaningful.Years later, I drove to a mee
4、ting in the morning.In the late afternoon I found that Id left the lights on all day, and the battery was dead.Then I noticed that the Friendly Ford dealership was right next door.I walked over and found two salesmen in the showroom.“Just how friendly is Friendly Ford?” I asked and explained my trou
5、ble.They quickly drove a pickup truck to my car and started it.They would accept no payment, so later, I wrote them a note to say thanks.I received a letter back from one of the salesmen.No one had ever written him and say “thank you”, and it meant a lot, he said.“Thank you” two powerful words.Theyr
6、e easy to say and mean so much.【写作流程】第一步:归纳主旨大意(含段落大意)概要写作的第一步便是阅读并抓取主题,进而提取主旨大意,即有关该主题的主要内容或作者在该主题上的观点或主张。阅读语篇时,根据文章不同的文体可采取以下方法:记叙文圈出记叙文的六要素(who, when, where, what, how, why),如果是夹叙夹议文,还要写出故事给读者带来的启示或寓意说明文找出文章要说明的对象、观点或建议议论文提取议论文的三要素(论点、论据、论证) 第二步:提炼关键词1.结合主旨大意,细读段落,找出每个段落的主旨句和关键词,区别段落中哪些是main idea
7、s,哪些是supporting ideas, examples 和additional information。通常是在相对重要的句子中提炼关键词。正确的关键词和关键句是概要写作最重要的内容和依据。2.消减事例,尽量减少实事并省略细节。第三步:合并和改写1.合并信息首先需要对信息进行分类、整合,找到信息之间的联系,再将联系紧密的信息合并在一起。同一层级的主旨句不宜合并在一起,但如果联系紧密,且没有支持的细节信息,可以考虑合并。2.在核心信息的基础上进行语言表达形式的改写,对原文的语言表达形式尽可能实现大规模的改变(改词、换句型)。第四步:核查成文核查连贯性,优先考虑使用最短连接词(but, t
8、hen, later, finally, besides, thus, therefore, yet, however); 核查标点和语法;核查词数。【范文构建】第一步:归纳主旨大意(含段落大意)主旨大意:本篇为记叙文,作者用自己两次亲身经历说明向别人表示感谢的重要性。短文结构分析:第一部分(第一、二段):作者与一对夫妇偶遇,当车出现故障时得到那对夫妇的帮助,作者表示感谢,那对夫妇说给予帮助让他们的假日过得有意义。第二部分(第三、四段):作者的车出现故障,得到推销员的无偿帮助,作者写信表示感谢,其中一位推销员回信说这对他来说很重要。第三部分(第五段):说明表示感谢非常重要。第二步:提炼关键词第
9、一部分:1.A couple offered the author help when black smoke poured from the back of his car.2.The author wrote a thank-you note to the couple.3.The couple said that helping the author had made their holidays meaningful.第二部分:4.Two salesmen gave the author a hand when there was something wrong with his ca
10、r.5.The author wrote them a note to say thanks.6.One of the salesmen wrote back, saying it meant a lot.第三部分:7.Saying “thank you” was easy but meant so much.第三步:合并和改写1.句1和句4合并: The author told us two of his experiences of being helped by the strangers, who had given him a hand when there was somethin
11、g wrong with his car.改写: In this passage, the author described two of his experiences where he was helped by the strangers.2.句2和句5合并: During the two experiences, the author wrote thank-you notes to the strangers.改写: During the two experiences, the author expressed his thanks to the strangers.3.句3、句6
12、和句7合并: Through the two experiences, he realized that saying “thank you” was easy but very meaningful.改写: Through the two experiences, he realized that saying “thank you” was easy but meant so much.第四步:核查成文核查连贯性,优先考虑使用最短连接词;核查标点和语法;核查词数。_【参考范文】In this passage, the author described two of his experien
13、ces where he was helped by the strangers.(要点1) And during the two experiences, the author expressed his thanks to the strangers who had given him a hand when there was something wrong with his car.(要点2) Through the two experiences, he realized that saying “thank you” was easy but meant so much. (要点3
14、)阅读文章,按照上面的提示列出提纲,然后合并改写,串连成篇。Life has become difficult in many villages, and some are disappearing.There are a number of reasons for this.Firstly, young people from villages usually want to live somewhere livelier and they often move to the towns and do not return.Secondly, people move to the citie
15、s to find work, as there are often very few jobs in the countryside.Sometimes villages remain because people from the cities have bought a second home in the village, where they come and stay at weekends.The price of houses goes up and people from the area cannot afford to buy a house there.Another
16、problem is that it is becoming more and more difficult for farmers to make money from their farms.So they sell their land and find another job._1.主旨: reasons for the disappearance of some villages2.要点1: the youth move to the towns3.要点2: villagers go to the cities to find work4.要点3: land is sold5.尝试概
17、要写作:There exist many reasons for the disappearance of some villages.(主旨)To begin with, the youth move to the towns for more interesting life and never return.(要点1) Besides, villagers go to the cities to search for jobs.(要点2) Additionally, land is sold because money is hard to make from their farms.(
18、要点3)_Passage 1(2020全国卷C)主题语境话题体裁词数建议用时人与自然保持生态平衡说明文3498分钟When you were trying to figure out what to buy for the environmentalist on your holiday list, fur probably didnt cross your mind.But some ecologists and fashion (时装)enthusiasts are trying to bring back the market for fur made from nutria(海狸鼠).
19、Unusual fashion shows in New Orleans and Brooklyn have showcased nutria fur made into clothes in different styles.“It sounds crazy to talk about guilt-free furunless you understand that the nutria are destroying vast wetlands every year,” says Cree McCree, project director of Righteous Fur.Scientist
20、s in Louisiana were so concerned that they decided to pay hunters $5 a tail.Some of the fur ends up in the fashion shows like the one in Brooklyn last month.Nutria were brought there from Argentina by fur farmers and let go into the wild.“The ecosystem down there cant handle this non-native species(
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346989.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级语文下册课件-14.童年的发现∣语文S版 (共8张PPT).ppt
