2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修6 Unit 5 The power of nature单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修6 Unit The power of nature单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 nature 单元 训练 解析
- 资源描述:
-
1、第一部分选修6 Unit 5.完形填空(2020年海南省海口6月大联考)In the Thai city of Khon Kaen a dog kept waiting around a crossroad as if he was waiting for his _1_.Many citizens believed the dog had been_2_.Some warm-hearted citizens brought him _3_ and water.Among them was a middle-aged lady named Rol who came _4_.One day, a
2、 reporter _5_the dog and Rol who came to _6_ some food.Then the reporter shared the story about the dog and Rol on social media.The post went viral and the photos got shared hundreds of _7_.And the photos reached the eyes of the dogs _8_owner, Auntie Noi.She felt heart-broken for having _9_ her belo
3、ved dog during a car trip.When she learned that he had been waiting for her in the same _10_ for the last four years,her heart melted.Auntie Noi told her daughter to _11_her to where the dog was waiting.When she got out of the car and called his name, BonBon, the dog started wiggling(扭动) his tail an
4、d came to her,but when she tried to take him _12_with her, he was_13_to follow.She didn t want to _14_ the dog to come with her so she agreed to leave him with his new master._15_, she and her daughter will come to visit him regularly.()1.AcitizenBkingdomCowner Duniverse()2.Acaught BabandonedCkept D
5、involved()3.Amoney BroomCair Dfood()4.Aregularly BgraduallyCsuddenly Dslightly()5.Ainterviewed BphotographedCdrew Ddressed()6.Afall off Bfall overCdrop to Ddrop off()7.Aclowns BcellsCgeniuses Dtimes()8.Aelder BformerCnew Dyoung()9.Alost BseparatedCfound Dfailed()10.Aplatform BspotCstage Dscreen()11.
6、Awalk BfollowCmarch Ddrive()12.Afamily BhomeCschool Dfactory()13.Acivil BdiverseCsignificant Dunwilling()14.Aagree BallowCforce Dcontrol()15.AHowever BMoreoverCTherefore DLikewise【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述一只丢失的狗四年来在同一个地方一直等待它的前主人,在这期间得到新主人的照顾,并且被前主人找到认出后,仍然留下来陪同新主人的故事。1C句意:在泰国孔敬市,一只狗一直在十字路口等着,好像在等主人。根据后面的“
7、And the photos reached the eyes of the dogs _8_ ower.”可知,一只狗一直在十字路口等着,好像在等主人。故选C项。2B句意:许多市民认为这只狗是被遗弃的。Acaught抓住;B.abandoned遗弃;C.kept保留;D.involved包括。根据上文说这只狗一直在十字路口等,可推测这里应该是遗弃。故选B项。3D根据后面的“who came to _6_ some food”可知,这里应是指一些热心的市民给他送来食物和水。故选D项。4A句意:其中有一位名叫罗尔的中年妇女,经常来看望狗。Aregularly经常地;B.gradually逐渐地;
8、C.suddenly突然地;D.slightly稍微地。根据下文说记者拍到罗尔给狗送食物,可知这里应该是经常来。故选A项。5B句意:有一天,一位记者拍到了这只狗和来送食物的罗尔。Ainterviewed采访;B.photographed拍摄;C.drew画;D.dressed穿衣服。根据下文说照片被分享了很多次,可知应该是拍摄照片。故选B项。6D句意:同上题。Afall off下降;B.fall over跌倒;C.drop to坠入;D.drop off送来。根据上文“Some warm-hearted citizens brought him _3_ and water.”罗尔经常来给这只狗
9、送食物,可知是送来。故选D项。7D句意:该帖子迅速走红,照片被分享了数百次。故选D项。8B句意:照片被狗的前主人Auntie Noi 看见了。根据下文Auntie Noi和她的女儿回来找这只狗,可知是前主人。故选B项。9A句意:她因在一次汽车旅行中丢失了心爱的狗而心碎。根据下文说四年里这只狗一直在等他的主人,可知是丢失。故选A项。10B句意:当她得知他在同一地点等她四年的时候,她的心融化了。Aplatform平台;B.spot地点;C.stage舞台;D.screen屏幕。根据文章开头一直在十字路口等,可知是同一地点。故选B项。11D句意:诺伊阿姨告诉她的女儿开车送她去狗在等的地方。根据下文“
10、When she got out of the car and called his name”可知,应该是开车。故选D项。12B句意:当她下车叫他的名字BonBon时,狗开始扭动尾巴来到她身边,但当她试图带他回家时,他不愿意跟着。根据上文诺伊阿姨告诉她的女儿开车送她去狗在等的地方,应该是接这只狗回家。故选B项。13D句意:同上题。根据上下文狗狗留在新主人身边可知,可推测是不愿意跟着前主人回家。故选D项。14C句意:她不想强迫狗和她一起去,所以她同意把他留给他的新主人。Aagree同意;B.allow允许;C.force强迫;D.control控制。根据上文狗狗不愿意和前主人回家,可知这里是不
11、想强迫这只狗。故选C项。15A句意:然而,她和她的女儿会定期来看他。AHowever然而;B.Moreover此外;C.Therefore因此;D.Likewise同样地。不想强迫狗和她一起走,同意把狗留给他的新主人构成转折关系。故选A项。.阅读理解(2021年广东省调研考试)Until recently, several lines of evidence from fossils, genetics, and archaeology suggested that humans first moved from Africa into Eurasia (the land of Europe
12、and Asia) about 60,000 years ago, quickly replacing other early human species, such as Neanderthals and Denisovans, that they may have met along the way.However, a series of recent discoveries, including 100,000-year-old human teeth found in a cave in China, have clouded this straightforward stateme
13、nt.And the latest find, a prehistoric jawbone at the Misliya Cave in Israel dating back to nearly 200,000 years ago, which is almost twice as old as any Homo sapiens(智人) remains discovered outside Africa, where our species was thought to have originated from, has added a new and unexpected twist.The
14、 find suggests that there were multiple waves of migration across Europe and Asia and could also mean that modern humans in the Middle East were interacting, and possibly mating, with other human species for tens of thousands of years.“Misliya breaks the mould (模式) of existing assumptions of the tim
15、ing of the first known Homo sapiens in these regions,” said Chris Stringer, head of human origins at the Natural History Museum in London.“Its important in removing a long-lasting constraint(限制) on our thinking.”Prof.Hershkovitz, who led the work at Tel Aviv University said, “What Misliya tells us i
16、s that modern humans left Africa not 100,000 years ago, but 200,000 years ago.This is a revolution in the way we understand the evolution of our own species.” He also added that the record now indicates that humans probably travelled beyond the African continent whenever the climate allowed it.“I do
17、nt believe there was one big departure from Africa,” he said.“I think that throughout hundreds of thousands of years humans were coming in and out of Africa all the time.”The discovery means that modern humans were potentially meeting and interacting during a longer period with other ancient human g
18、roups, providing more opportunity for cultural and biological exchanges.It also raises interesting questions about the fate of the earliest modern human pioneers.Genetic data from modern-day populations around the world strongly suggest that everyone outside Africa can trace their ancestors back to
19、a group that left around 60,000 years ago.So the inhabitants of the Misliya Cave are probably not the ancestors of anyone alive today, and scientists can only guess why their branch of the family tree came to an end.()1.What does the Misliya discovery suggest?AOur ancestors were powerful and kind of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347031.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
