分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修7 Unit 1 Living well单元提能训练(含解析)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:347033
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:61.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修7 Unit Living well单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 well 单元 训练 解析 新人
    资源描述:

    1、第一部分选修7 Unit 1.完形填空(2021年山东模拟卷一)Growing up in Kenya was amazing because I learned so much, though the poverty and lack of resources were sometimes frustrating.I knew I didnt have much, but I was _1_.There was only one thing I wasnt happy with: education.I wanted to go to high school and university.I

    2、 had the _2_, the will and the grades, but I didnt have the resources.Even basic things like food, water and shelter werent readily available.Young people in poverty have little or no _3_ to high schools and universities.Where I lived, it was _4_ unless someone helped.When I left primary school, I w

    3、as in the same _5_ as many other poor disadvantaged youth._6_, during that year, a charitable high school for girls, Starehe Girls Centre, was _7_ and I received a scholarship.Today, I am on record as being the first student to be enrolled in this school.In 2006, my school _8_ The Global Give Back C

    4、ircle, a not-for-profit organization for _9_ disadvantaged girls to complete their education and gain _10_ skills.After graduating from high school, I was given access to a nine-month IT course._11_, its give-back attitude had taught us to not only care about ourselves but other people.With this in

    5、mind, 10 of us created a website called “Hey Sister, Get Clued-Up”Through this educational website, aimed at networking 10,000 African girls worldwide, all sisters commit to sending information to their villages.This can be to _12_ financial freedom, advanced information _13_ to health issues and pr

    6、ovide knowledge about social networking behavior.“Hey Sister, Get Clued-Up is only _14_ to those girls who can access the Internet, which highlights the huge challenge in narrowing the divide between the haves and have-nots.But our plan is that these girls will _15_ what they learn to other girls th

    7、rough the power of their voice.”()1.AenergeticBhappyCconfident Dhopeful()2.Avision BmysteryCdrive Dpace()3.Aaccess BmeansCchance Ddream()4.Amystery BpensiveClogical Dchallenging()5.Aoccasion BsituationCdilemma Dposition()6.AGenerally BImportantlyCLuckily DCasually()7.Aput up Btaken upCmade up Dset u

    8、p()8.Aapproved BtookCjoined Dlaunched()9.Apsychologically BphysicallyCeducationally Dfinancially()10.Asocial BaverageCtypical Dprofessional()11.AIn short BIn allCIn addition DIn brief()12.Apromote BintroduceCemploy Dpresent()13.Aattached BcomparedCrelated Ddevoted()14.Aalternative BacceptableCapprop

    9、riate Davailable()15.Aencourage BspreadCadd Dapply【语篇解读】本文是一篇记叙文,叙述了贫困的作者在一所非营利性的女子学校学习知识后,又致力于帮助更多的贫穷女孩接受教育的故事。1B根据第二段的“There was only one thing I wasnt happy with”可知,作者平时都很快乐,但是只对有一件事情不快乐。故选B项。2C结合上下文,根据后面的“the will and the grades”可知,这里要用drive,表示“动力”。故选C项。3A根据后文“to high schools and universities”可知

    10、,是指进入高中或大学,短语have access to sth.“进入 ,使用”。故选A项。4D这里是描写作者居住的环境是非常的恶劣,意为“如果没有别人的帮助,我生活的地方是有很大挑战性的”,即非常艰苦。故选D项。5B根据上文“I was in the same” 以及“Even basic things like food, water and shelter werent readily available.Young people in poverty have little or noto high schools and universities.”可知,作者也并不能解决温饱问题,和

    11、许多其他贫困的弱势青年处于同样的困境。故选B项。6C根据“a charitable high school for girls”及“I received a scholarship”可知,幸运地是,一个慈善的女子高中成立了,作者获得了奖学金,可以继续读书。故选C项。7D结合上文“a charitable high school for girls, Starehe Girls Centre” 可知,此处指一个慈善的女子高中Starehe Girls Centre成立了。故选D项。8C根据后文“a not-for-profit organization”可知,Global Give Back C

    12、ircle是一个组织,表示加入某组织用动词join。故选C项。9D结合后文“disadvantaged girls to complete their education”可知,是指在经济上帮助贫困的女孩完成学业。故选D项。10A根据后文的“provide knowledge about social networking behavior.”可知,这个组织教会女孩获得社交技能,知道关心其他的人。故选A项。11C承接上文可知这个组织不仅资助学生,帮助他们获得社交技能,另外(In addition)还教会他们关心自己和他们。故选C项。12A根据“advanced information”可知,都

    13、是正面的信息,说明起促进的作用。故选A项。13C结合后文“to health issues”可知是指与健康问题有关的信息,短语relate to意为 “有关”。故选C项。14D句意:“Hey Sister, Get Clued-Up”只对那些能上网的女孩开放 ,这凸显了缩小贫富差距的巨大挑战。Aalternative供选择的;B.acceptable可接受的;C.appropriate 合适的;D.available可获得的。根据后文“which highlights the huge challenge in narrowing the divide between the haves an

    14、d have-nots”可知,Hey Sister, Get Clued-Up只对那些能上网的女孩开放,这凸显了缩小贫富差距的巨大挑战。短语be available to sb.“被某人使用”。故选D项。15B句意:但我们的计划是 ,这些女孩将通过她们的声音的力量把她们学到的东西传播给其他女孩。Aencourage鼓励;B.spread传播;C.add增加;D.apply申请。根据后文“through the power of their voice”可知,这些女孩将通过她们的声音的力量把她们学到的东西传播给其他女孩。spread through“通过传播”。故选B项。.阅读理解(2021年浙

    15、江省高考选考科目联考)Two Russian cosmonauts(宇航员)aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.Equipped with an electronic chessboard,cosmonauts Anatoly Ivanishin and Ivan Vaguer played in zero g

    16、ravity against 30-year-old Russian former child prodigy(神童) Sergei Karyakin.The game was broadcast live and ended in a draw after about 15 minutes.It was organised by the space agency Roscosmos and the Russian Chess Federation to celebrate the 50th anniversary of the first Space-Earth game of chess

    17、played on June 9, 1970.“Its a huge honor for us not to lose to a grandmaster,” Ivanishin said, while Vaguer added that US astronauts on the ISS watched the game and gave tips.Karyakin, who played from Moscows Museum of Cosmonautics, said he was jittery during the game and could not fall asleep until

    18、 4 am.on the night before the match.“They played well,” he said.“I can say that the human brain functions very well in space, and I have seen this today.” At the age of 12 years and seven months, Karyakin became the worlds youngest ever grandmaster.Ivanishin, Vagner and US astronaut Chris Cassidy ar

    19、rived on the ISS in April.On May 31, they were joined by US astronauts Bob Behnken and Doug Hurley on the first manned private light to the ISS.SpaceX made history by becoming the worlds first commercial company to send humans to the ISS, leading Russia to lose its long-held monopoly(垄断) on space tr

    20、avel.()1.Why did the two Russian astronauts play chess on the ISS?ATo offer a live show from the ISS.BTo prove their success in boarding the ISS.CTo test the human brain functions in zero gravity.DTo celebrate the first Space-Earth chess game 50 years ago.()2.What does the underlined word “jittery”

    21、mean in the fourth paragraph?ABored.BDisappointed.CAnxious. DFrightened.()3.What is the best title of the passage?AA Space-Earth Chess GameBA Former Child Chess ProdigyCA Chess Game Played on the ISSDA Celebration of Human Space History【语篇解读】本文是一篇新闻报道,主要介绍了两位身处国际空间站的俄罗斯宇航员与在地面上的俄罗斯国际象棋大师进行的一场象棋比赛。1D

    22、细节理解题。根据第一段“Two Russian cosmonauts(宇航员) aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.”和第三段第一句“It was organised by the space agency Roscosmos and the Russian Chess Federation to celebr

    23、ate the 50th anniversary of the first Space-Earth game of chess played on June 9, 1970.”由此可知,两名俄罗斯宇航员在国际空间站上下棋,是为了庆祝50年前的第一场太空地球棋局。故选D项。2C词义猜测题。根据画线词后文“and could not fall asleep until 4 am.on the night before the match”可知,Karyakin在比赛前凌晨4点才入睡,这说明他非常紧张。故画线词jittery意为“紧张不安的”。ABored无聊的;B.Disappointed失望的;

    24、C.Anxious紧张的;D.Frightened害怕的。故选C项。3A标题推测题。通读全文,特别是根据第一段“Two Russian cosmonauts(宇航员) aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.”可知:为了庆祝半个世纪前的首次国际象棋比赛,国际空间站上的两名俄罗斯宇航员与地球上的一位象棋大师下了一盘国

    25、际象棋。然后介绍了这场比赛的背景,参赛者的感受等内容。该场比赛是为了纪念50年前首次在太空和地球之间进行的象棋比赛。故A选项“一场太空和地球的棋局”最符合文章标题。故选A项。.七选五(2021年山东省济南外国语学校质量检测)My dad passed away yesterday and I am processing everything.Its hard to try and find positivity in my pain, but my Dad taught me so much when he was healthy, and when he wasnt, I wanted to

    26、 share some of the lessons.Be on the phone less.This one seems strange but in his final moments I was all in, no checking my phone because it really didnt matter._1_This was a moment I needed to remember and I would have regretted it if I was distracted in this part of his journey._2_Sometimes we ne

    27、ed people to lean on. My mom and dad needed a lot of help.I needed a lot of help.We were surrounded by people willing to help us and instead of shutting them out like weve done in the past, we let them in and it was exactly what we needed.Not everyone will understand your experience._3_ Just knowing

    28、 people are here for us means a lot, but I also know that no one will fully understand my experience and thats okay as we are all different.Family is not necessarily the people who brought you into this world.I am adopted and I know we chose each other._4_ I also loved my father very much.Theres not

    29、hing more important than being with the ones you love.I was able to hold my Dad when he took his last breath.My mom and I made sure that my dad knew he was loved through this journey._5_Everything else is secondary.AAll that mattered was him.BLove is what truly matters.CSurround yourself with a supp

    30、ort system.DAnd he loved me more than anyone on this Earth.EIts okay not to remember the reason for everything.FReally, we can handle more than we ever thought possible.GThis was a long and hard journey for my mom and I and all of those who care about us.【语篇解读】本文是一篇说明文。作者讲述了和家人在爸爸最后的时刻里一直陪伴他,并用自己的亲身

    31、经历给我们分享了一些经验。1A根据上一句这条似乎很奇怪,但在他最后的时刻,“我”全神贯注,没有查看手机,因为这真的不重要。以及下一句这是“我”需要记住的时刻,如果“我”在他的这段旅程中分心了,“我”会后悔的。可知,此处内容与此时重要的是作者的爸爸有关,选项A“重要的是他。”符合题意。故选A项。2C根据下文有时“我们”需要人们的依靠,“我”的爸爸和妈妈需要很多帮助。“我”需要很多帮助。“我们”周围都是愿意帮助“我们”的人,“我们”没有像过去那样把他们拒之门外,而是让他们进来,这正是“我们”所需要的。可知,此处内容与让周围那些愿意帮忙的人帮助自己有关,选项C“给自己一个支持系统。”符合题意。故选C

    32、项。3G根据下一句知道有人在身边对“我们”来说意义重大,但“我”也知道没有人会完全理解“我”的经历,这没关系,因为“我们”都是不同的。可知,此处内容与这是一个漫长且辛苦的旅程有关,选项G“对我和我的母亲以及所有关心我们的人来说,这是一个漫长而艰难的旅程。”符合题意。故选G项。4D根据下一句“我”也非常爱“我”的父亲。可知,此处内容与作者的爸爸非常爱作者有关,选项D“他爱我胜过世上任何人。”符合题意。故选D项。5B根据下一句其他一切都是次要的。可知,此处内容与爱才是真的重要的有关,选项B“爱才是真正重要的。”符合题意。故选B项。. 语法填空(2021年山东模拟卷一)The university

    33、of Birmingham, UK, announces that it will accept the Gaokao exam for high-flying Chinese students 1._(wish) to join its undergraduate courses in 2019.High school students 2._ complete the National Higher Education Entrance Examination, or Gaokao, with top grades can apply for direct entry into Birmi

    34、ngham degree programmes 3._ first completing a foundation year.Gaokao, which 4._(hold) across China in early June, is 5._(increase) accepted by universities in Australia, the USA, Canada and mainland Europe. Birmingham will only be considering high quality students who achieve a minimum 80% Gaokao s

    35、core and meet additional academic and English language 6._(require)Professor Jon Frampton, Director of the University of Birminghams China Institute said, “I am 7._(delight) that the University is now accepting the Gaokao.This gives the 8._(bright) and best Chinese students 9._ opportunity to move s

    36、traight into the first year of our undergraduate programmes and experience the benefits of studying at a 10._(globe) Top 100 university.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述的是关于中国高考被越来越多的国外大学承认的事情。1wishing考查现在分词。句意:英国伯明翰大学宣布,2019年将接受中国优秀的高考生。此处是现在分词作后置定语,修饰学生,表示希望在伯明翰接受本科教育的学生,学生与“希望”是主动关系,所以用现在分词。故填wishing。2who考查关系代词

    37、。句意:以优异成绩完成全国高等教育入学考试(National Higher Education Entrance Examination,简称“高考”)的高中生,无须先完成预科课程,就可以申请直接进入伯明翰的学位课程。此处High school students是先行词,指人,在后面的定语从句中作主语。故填who。3without考查介词。句意:同上题。介词without后面跟动名词作宾语,再根据第一句伯明翰大学承认中国高考成绩,所以无须先完成预科课程。故填without。4is held考查语态。句意:6月初在中国各地举行的高考,越来越多地被澳大利亚、美国、加拿大和欧洲大陆所接受。此处指目前

    38、的一种客观事实,且定语从句的主语which(Gaokao)和hold之间是一种被动关系,所以句子用一般现在时态的被动语态。故填is held。5increasingly考查副词。句意:同上题。此处accepted是动词,由副词来修饰。故填increasingly。6requirements考查名词复数。句意:伯明翰只会考虑那些在高考中取得至少80%的高分,并满足额外的学术和英语要求的高质量学生。要求不止一个,此处用名词复数。故填requirements。7delighted考查形容词。句意:我很高兴这所大学现在接受高考生。be delighted意为“感到高兴”,故填delighted。8brightest考查最高级。句意:这给了最聪明、最优秀的中国学生。根据the和best可知,此处用形容词最高级。故填brightest。9an考查冠词。句意:有机会直接进入我们的本科课程的第一年,体验在全球百强大学学习的好处。此处表示泛指,且opportunity是以元音音素开头。故填an。10global考查形容词。句意:有机会直接进入我们的本科课程的第一年,体验在全球百强大学学习的好处。此处用形容词修饰名词。故填global。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修7 Unit 1 Living well单元提能训练(含解析)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347033.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1