新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:单元素养培优 UNIT 4 LOOKING GOODFEELING GOOD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:单元素养培优 UNIT LOOKING GOODFEELING GOOD WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养培优(四)Unit 4. 单句语法填空1. Climate and weather affect all aspects(aspect) of our lives. 2. This invention made a major contribution(contribute) to road safety. 3. The job demands a high level of concentration(concentrate). 4. His greatest
2、strengths(strength) are his determination and resilience. 5. The contents(content) of his bag spilled all over the floor. 6. An Olympic silver medal is a remarkable achievement(achieve) for one so young. 7. They were only slightly(slight) injured in the crash. 8. If youre feeling energetic(energy),
3、we could go out for a run. 9. The conference was extremely(extreme)badly organized. 10. Youll soon learn how the office functions(function). . 选词填空under pressure, concentrate on, contribute to, on a diet, get into shape, in the long term, pass out, in addition, turn to, live up to 1. Im trying to co
4、ncentrate on my work. 2. The film has certainly lived up to my expectations. 3. The Namibian government turned to South Africa for help. 4. All our hard work will be worth it in the long term. 5. I nearly passed out when I saw all the blood. 6. The company provides cheap Internet access. In addition
5、, it makes shareware freely available. 7. Smoking contributed to his early death. 8. Im forever on a diet, since I put on weight easily. 9. Now that the deadline is approaching, we all feel under pressure. 10. This year I made a resolution to lose weight and finally get into shape. . 根据提示把下列句子翻译成英语1
6、. 他一听说妻子病了, 就立刻回家了。(immediately)He came home immediately when he heard his wife was ill. 2. 减肥和养成健康的生活方式对你来说是非常重要的。(it is+adj. +that. . . )It is important that you lose weight and develop a healthy lifestyle. 3. 我太害怕了, 不敢告诉父母发生了什么事。(frightened)I was too frightened to tell my parents what had happene
7、d. 4. 大多数减肥者最后体重又增加了。(end up)Most slimmers end up putting weight back on. 5. 这位母亲整天担心女儿的安全。(be concerned about) The mother is concerned about her daughters safety all day. . 阅读理解A(2021濮阳高一检测)A Guide to the UniversityFoodThe TWU Cafeteria is open 7 a. m. to 8 p. m. It serves snacks, drinks, ice cream
8、 bars and meals. You can pay with cash or your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study. If you are on campus in the evening or late at night, you ca
9、n buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Cafe located in the bottom level of the Douglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching. RelaxationThe Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking,
10、and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 a. m. to 10 p. m. , closed on Sundays. HealthLocated on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to(致力于)physical, emotional and social health. A doctor and nurse is available if you have
11、health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9: 00 a. m. to noon and 1: 00 p. m. to 4: 50 p. m. Academic SupportAll students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall
12、. Here, qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. This service is free. 【文章大意】这是一篇应用文。文章主要讲述了大学生进入大学以后要注意的饮食、放松、健康以及学术支持四方面的信息。1. What can you do in the TWU Cafeteria? A. Do homework and watch TV. B. Buy drinks and enjoy concerts. C. Hav
13、e meals and meet with friends. D. Add money to your ID and play chess. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段第二句可知它提供零食、饮料、雪糕和饭。及最后一句可知即使你在餐厅不买食物, 你也可以使用桌子吃午饭, 会面和学习可推知在TWU餐厅, 可以吃饭并和朋友会面。故选C。2. Where and when can you cook your own food? A. The Globe, Friday. B. The Lower Cafe, Sunday. C. The TWU Cafeteria, Friday. D.
14、 The McMillan Hall, Sunday. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating. ”及“Hours are 10 a. m. to 10 p. m. , closed on Sundays. ”可知, 可以周五去The Globe自己煮饭。故选A。3. The Guide tells us that the Wellness Centre _. A. is
15、 open six days a weekB. offers services free of chargeC. trains students in medical careD. gives advice on mental health【解析】选D。细节理解题。根据第四段第二句可知如果你有健康问题或需要立即的医疗帮助或个人建议, 医生和护士是可以帮助你的。故选D。B(2021启东高一检测)It is hard; it hurtsand yet more than two million of us in the UK run at least once a week. Of course,
16、 some people run to lose weight, or to get fit, and these are great reasons. Running is also easy to do; its cheap, and you can do it when you want. All these factors certainly contribute to the fact that running is one of the most popular sports in the UK. But for many of those two million runners,
17、 the real reason we head out to beat the roads until our legs hurt is more intangible (无形的) than weight loss or fitness. Many runners become interested in times. They try to break the 40-minute barrier for the 10K, or run under four hours for the marathon. Yet, really, these times are almost meaning
18、less. And as soon as they are achieved, another target is thrown out almost immediately. The times are only the carrots we put in front of ourselves. But why do we put them there in the first place? Nobody ever gives a wise answer. Deep down, we all know the answer. Running brings us joy. Watch smal
19、l children when they are excited, at play, and mostly they cant stop running. Theres a great moment in The Catcher in the Rye when Holden Caulfield, caught in the uneasy space between childhood and adulthood, is walking across his school grounds one evening and he suddenly starts to run. “I dont eve
20、r know what I was running forI guess I just felt like it, ” he says. This will to run is born. In fact, humans may well have evolved (进化) the way we did because of our ability to run. As children, and even adolescents, we can respond to this natural call to run whenever the feeling takes us. As we r
21、un, we begin to sense that childish joy, which is born to live a wilder existence. As we run, the layers of responsibility and identity we have gathered in our lives, father, mother, lawyer, teacher, all fall away, leaving us with the raw human being. If we push on, running harder, deeper into the l
22、oneliness, further away from the world and the structure of our lives, we begin to feel strangely excited, separated yet at the same time connected, to ourselves. With nothing but our own two legs moving us, we begin to get a sense of who, or what, we really are. After a long run, everything seems r
23、ight in the world. Everything is at peace. To experience this is a powerful feeling, strong enough to have us coming back, again and again, for more. 【文章大意】本文是议论文。文章通过英国众多的长跑者引出本文的主题, 跑步不仅能减肥, 保持健康, 更多的意义在于挑战自我、净化心灵, 给我们带来快乐、兴奋、平静。4. Why does the author think setting time goals is almost meaningless
24、? A. Because those time goals cant be achieved. B. Because those time goals can be achieved easily. C. Because people will be very proud once the time goals are achieved. D. Because there will always be a new time goal once the former one is achieved. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段these times are almost meaning
25、less. And as soon as they are achieved, another target is thrown out almost immediately. 可知作者认为不断设立新目标几乎毫无意义, 因为一旦目标实现, 就会马上设立下一个新目标。故选D。5. Which of the following words can best describe the authors attitude towards running? A. Uncertain. B. Doubtful. C. Supportive. D. Puzzled. 【解析】选C。推理判断题。作者列举了人们跑
26、步的原因, 介绍了跑步的好处。根据Running brings us joy. ; As we run, . . . ; After a long run, everything seems right in the world. Everything is at peace. 可知作者认为跑步能给我们带来快乐、兴奋、平静, 让我们抛弃杂念, 变成纯粹的自己, 作者对跑步是支持的, 故选C。6. What does the underlined word “this”in the last paragraph probably mean? A. Breaking the 40-minute b
27、arrier for the 10K. B. Running under four hours for the Marathon. C. Feeling separated from the world after running. D. Feeling everything is right after a long run. 【解析】选D。词义猜测题。本段介绍了跑步能给我们带来快乐、兴奋和平静。上文After a long run, everything seems right in the world. Everything is at peace. 提到长跑之后, 世界上一切似乎都是对
28、的。一切都很平静。所以句中To experience this中的this指的就是长跑之后的这种体验, 一切都对, 一切平静。故选D。7. What may be the best title of this passage? A. Running to Keep FitB. Running to Break RecordsC. Running to Be the Real YouD. Running to Become an Adult【解析】选C。主旨大意题。文章通过英国众多的长跑者引出本文的主题, 跑步不仅能减肥, 保持健康, 更多的意义在于挑战自我、净化心灵, 给我们带来快乐、兴奋、平
29、静。Running to Be the Real You表达了跑步深层的意义, 适合作为标题, 故选C。. 阅读填句(2021重庆高一检测)A god had a horse. The horse was beautiful and also it had many good qualities(品质). 1 It especially wanted to become the most beautiful horse in the world. One day the horse said to the god, “you have given me beauty. You have giv
30、en me other good qualities. 2 But how I wish you could make me more beautiful! I would be extremely, extremely grateful if you could make me more beautiful. ”The god said, “I am more than ready to make you more beautiful. 3”Then the horse said, “My neck is too short. If you can make my neck a little
31、 longer, my upper body will be more beautiful. And if you can make my legs much longer and thinner, then I will look more beautiful in my lower body. ”Then immediately the god made a camel appear in place of the horse. The horse was so sad that it started to cry, “Oh, no, I do not want to become a c
32、amel. 4 As a horse, everybody enjoyed my good qualities. Nobody will like me as a camel. ”The god said, “ this is exactly what you asked for. You have become a camel. 5 If you cry for a longer neck and legs, this is what will happen. Each thing in my creation has its own good qualities. The camel is
33、 not as beautiful as you are, but it carries heavy loads and has a greater sense of duty. ”A. I am so grateful to you. B. Why not remain a horse? C. I wish you to change me into a horse again. D. Tell me in what way you want to be changed. E. But it wanted to be more perfect in every way. F. Never t
34、ry to receive more than I have given you. G. I am glad to know that you feel good with yourself now. 【文章大意】本文为一篇寓言故事。文章讲述马要求上帝帮助它改变自己, 变成世界上最美丽的马, 结果上帝按它的要求把它变成了一头骆驼的故事。1. 【解析】选E。根据上文, 这匹马很美已经有很多优点以及下文特别是它想把自己变成世界上最美的马, 可以看出它整天想着自己能够更完美。故选E。2. 【解析】选A。根据上文, 上帝已经给予了马这么多以及下文I would be extremely, extrem
35、ely grateful if you could make me more beautiful. 可知马应该感激上帝。故选A。3. 【解析】选D。上帝说: “我很乐意让你变得更美丽”, 下文马提出了自己的几个部位需要变得更完美。故选D。4. 【解析】选C。根据上文提示“Oh, no, I do not want to become a camel. 我不想变成骆驼”, 可知我希望你再把我变成一匹马, 故选C。5. 【解析】选F。根据Each thing in my creation has its own good qualities. 可知, 不要奢求更多。故选F。. 完形填空A litt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347310.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
