2022版高考英语一轮复习 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE培优练(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 UNIT HEALTHY LIFESTYLE培优练含解析新人教版选择性必修第三册 2022 高考 英语 一轮 复习 LIFESTYLE 培优练 解析 新人 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE课后培优微积累战高考,训练提分点无灵胜有灵的主语句(1)无灵主语,又叫作物称主语,指的是使用没有生命的事物充当句子的主语成分,例如物品、动作、情感、时间、地点等,这与中文表达中习惯“以人为本”的特点,即常常会把人这个行为主体作为句子主语的情况大相径庭,体现了英语语言所强调的客体思维。一、好句欣赏使用时间、地点名词作主语,谓语动词用witness, see, find等来表达发生的事情。1The year 1949 witnessed the founding of the Peoples Republic of China.1949年,中华人民共
2、和国成立了。2The postwar years in Germany saw honours heaped upon the great scientist.在德国战后的岁月里,这位伟大的科学家得到了种种荣誉。3Dawn met him well along the way.It was a pleasant uneventful ride.在东方欲晓的时候,他早已走了一大段路了。这次骑马旅行是很愉快的,没有发生意外事件。4The town boasts a beautiful lake.镇上有个美丽的湖,人人以此为豪。5Shanghai witnessed the birth of the
3、 Chinese Communist Party.中国共产党在上海成立。6Britain saw the first jet airline in 1952.第一架喷气式飞机于1952年在英国诞生。7Rome witnessed many great historic events.在罗马发生过许多重大历史事件。8The recent decade has witnessed an explosive growth in the number of teenage users of social networking websites.近十年来,青少年使用社交网站的人数呈爆炸式增长。二、小试牛
4、刀1Dusk_found_the_little_girl crying in the street.黄昏时分,人们发现小女孩在街上哭。2Autumn_finds_many_young_Beijing_people in smartly tailored jackets and colorful pullovers and windbreakers.到了秋季,北京许多年轻人穿上精心裁制的漂亮短上衣,五颜六色的套头毛衣和风衣。3The_day,_August_6th,_will_witness_my_uncles_arrival in London.我叔叔将于8月6日到达伦敦。4Our_schoo
5、l_hall_will_see_the_lecture on Tang poetry.我们将在学校礼堂举办这次唐诗讲座。5The_Art_Building_will_witness this papercutting art exhibition.这次剪纸艺术展将在艺术楼举办。6Last_Friday_afternoon_witnessed_a_friendly_football_match between our school and the German sister school on the playground.上周五下午,我们学校和德国姐妹学校在操场上进行了一场足球友谊赛。.阅读理
6、解A语篇类型应用文主题语境人与社会广告体育运动课程Improving your lifestyle through sportsDo you want to lead an active lifestyle? Are you passionate about sports? Have you thought about making new friends? Come on and sign up for any of our classes at our exclusive launch!Date:5 AprilTime:10 am. to 7 pm.Place:VibraSquare At
7、riumWe offer classes like badminton,tennis,basketball and volleyball for everyone from the age of 10 to 40. Come to learn more about our classes as well as our special rates. All our classes are conducted by certificated coaches.A mystery gift will be given to the first 50 peoplewho sign up for any
8、sports class!Highlights of our launch event:1 pm.:A talk on balancing sports and studies by Dr.Claire Leow.3 pm.:An autograph signing session by professional badminton player Kate Wee,winner of the recent Singapore Open.5 pm.:A talk on how sports can benefit ones lifestyle by Mr.Ryan Tan.6 pm.:A fre
9、e tennis clinic for children conducted by Michael Ismail,a former professional tennis player.To register for the above events,please contact Michelle at 6234 6226 or email sports.Limited places available on a firstcomefirstserved basis.Take part in a lucky draw when you enter for any sports class on
10、 the day of our launch! Prizes include VibraSquare Mall vouchers (票券),Wellness & Fitness sports clothing and many more!Official Sponsors:VibraSquare MallWellness & FitnessGlizard Drinks文章大意:本文主要介绍了体育运动课程发布活动的情况,包括发布活动的时间安排、体育运动课程类型、发布活动最精彩的部分等。1What can we know about the mystery gift?AIt is availabl
11、e anytime during April.BIt is given to the first fifty class applicants.CYou may choose vouchers or clothing.DEach participant of the launch event can get one.解析:B考查细节理解。根据第二个方框内的句子“A mystery gift will be given to the first 50 people who sign up for any sports class!”可知,报名参加任一体育运动课程的前五十名将获得一份神秘礼物,故B
12、项正确。2When will kids attend the launch event if they are fond of tennis ?AAt 1 pm.BAt 3 pm.CAt 5 pm.DAt 6 pm.解析:D考查细节理解。根据题干关键词“kids”“fond of tennis”可定位至文中的“6 pm.:A free tennis clinic for children conducted by Michael Ismail,a former professional tennis player”,据此可知,下午6点的活动是前职业网球运动员Michael Ismail带领的儿
13、童免费网球培训班,故D项正确。3What is the main purpose of the text?ATo report the sports events.BTo introduce healthy lifestyles.CTo advertise the sports classes.DTo give advice on making friends.解析:C考查写作目的。通读全文可知,本文首段尾句“Come on and sign up for any of our classes at our exclusive launch!”为本文的主题句,并结合下文介绍的发布活动的时间、地
14、点和体育运动课程的类型以及发布活动中的抽奖活动可知,本文是在为体育运动课程做广告,故C项正确。B语篇类型记叙文主题语境人与社会人际关系“原谅”的力量That summer I turned 16,my father gave me a car,which permitted Hannah and me to drive around Tucson whenever we wanted to.Hannah was my best friend.“Hannahs amazing,” my mother always said.And sure enough,that summer she sign
15、ed with a modeling agency.She was already doing runway work.One day,Hannah and I went to the movies.On the way home,we stopped at the McDonalds drivethrough,putting the fries on the seat between us to share.“Lets drive around for a while,” I said.It was a clear night and moonlight shone over the des
16、ert.Taking a turn too fast,I hit a patch of dirt and fishtailed (摆尾行驶).The fries were on the floor.An amount of blood was on Hannahs face.We were taken into separate ambulances.In the ER,my parents spoke quietly:The best plastic surgeon in the city.The end of her modeling career.Wed been wearing lap
17、 belts,but the car didnt have shoulder harnesses.Id cracked my cheekbone;Hannahs forehead had split wide open.What would I say to her?When her mother,Sharon,came into my hospital room,I started to cry,bracing myself for her anger.She sat beside me and took my hand.“I almost ended my best friend when
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347932.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
