2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修5 UNIT 2THE UNITED KINGDOM WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习题 组训 必修 THE WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2The United Kingdom.阅读AMore and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali.Diwali is Hindi for “row of lights”.It is the most important holiday in India.Many people around the world are beginning to celebrate it as well.The United States is one of the places where the fest
2、ival is becoming more common.Diwali celebrations can now be found at American landmarks like Disneyland in California and New York Citys Times Square.They are also held in many parks and museums.Neeta Bhasin created the Times Square event.She said Indian immigrants have found great success in Americ
3、a.But, she said, many Americans still do not know much about India.So, she decided to act.“I felt its about time that we should take India to mainstream America and show Indias rich culture, heritage, arts and variety to the world,” she said, “and I couldnt find a better place than Times Square.”Bha
4、sin came to the United States from India 40 years ago.She is president of ASB Communications, the marketing firm behind Diwali at Times Square.Tens of thousands of people attend the event, now in its fourth year.In India, Diwali is a five-day harvest festival held just before the Hindu New Year.The
5、exact dates change from year to year but Diwali is always in the fall.Celebrations include lighting oil lamps or candles called “diyas”.A Diwali celebration will light up Disney California Adventure Park in Anaheim this year.Visitors can watch performances of traditional Indian dances and take part
6、in a Bollywood dance party.The event is part of a Festival of Holidays program at the theme park to show cultural traditions from around the world.The program takes place on November 10th through January 7th.San Antonio, Texas, also holds a Diwali celebration.And it is one of the nations largest cel
7、ebrations, with more than 15,000 people in attendance each year.Visitors can enjoy Indian dance,food and fireworks.Organizers also plan to float hundreds of lighted candles in the San Antonio River, along the citys famous River Walk.1.Which is the main symbol in the Indian holiday Diwali?A.Dances.B.
8、Lamps.C.Food.D.Clothes.2.Why did Neeta Bhasin set up the Times Square event?A.To make the American culture richer.B.To create a new business for the firm.C.To make Indian culture better known in the US.D.To show the achievements of Indian immigrants.3.What do we know about Diwali?A.It is held in aut
9、umn in India.B.It lasts five days in America.C.It has been held for 40 years in America.D.It happens from November 10th to January 7th in India.4.What is the main idea of the text?A.Diwali is mainly celebrated in Disney Parks.B.Many American cities compete to hold Diwali.C.Indian holiday Diwali ligh
10、ts up America, too.D.Diwali has become the most important holiday in India.语篇解读:本文是一篇说明文。Diwali在印度语中意为“排灯节”。它是印度最重要的节日。越来越多的美国人庆祝印度的Diwali。答案及剖析:1.B细节理解题。根据第五段最后一句Celebrations include lighting oil lamps or candles called “diyas.可知,the Indian holiday Diwali的主要标志是Lamps。故选B。2.C推理判断题。根据第三段中Neeta Bhasin
11、created the Times Square event.She said Indian immigrants have found great success in America.But, she said, many Americans still do not know much about India.可知,Neeta Bhasin成立了the Times Square的活动是为了让印度文化在美国更广为人知。故选C。3.A细节理解题。根据第五段中In India, Diwali is a five-day harvest festival held just before the
12、 Hindu New Year.The exact dates change from year to year but Diwali is always in the fall.可知,Diwali在印度的秋天举行。故选A。4.C主旨大意题。根据第一段More and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali.Diwali is Hindi for “row of lights”.It is the most important holiday in India.可知,Indian Holiday Diwa
13、li也照亮了美国。它在美国越来越受欢迎。故选C。BCJS February,2019Imagine tens of thousands of huge engines are pushing our planet away from a dying sun.The visual effect is impressive and goes well with the story.The story is not the typical Hollywood style: A superhero saves the earth; everyone else is there to give a ro
14、und of applause.The movie “the Wandering Earth” brings a serious question to the audience: What are you going to do when facing an unavoidable disaster to our civilization? All characters in the movie are ordinary people and everyone gives their answer with shining humanity.Against all the odds(逆境)n
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348948.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
