分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2021高考英语黄金预测卷(三)(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:349060
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:74.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 黄金 预测 解析
    资源描述:

    1、2021届高考英语黄金预测卷(三)本试卷满分120分,考试时间100分钟。第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A Thanks to the evolution of technology, the learning-centred mobile apps can help maintain learning even outside the classrooms and make the learning activities more efficient.Study

    2、Blue With Study Blue, teachers can create flashcards and interactive sessions. Meanwhile, you can view the study materials anywhere anytime and share flashcards with your teacher & classmates in real time.App Features Unlimited access to over 500 million study materials. Quizzes to track your study

    3、process. Set reminders on bookmarked contents.Ratings: 4.4/5 Users: 1,000,000+ Download: Android, iOSTED TED helps educators to bring out a colorful classroom and prepare unique lecture presentations. Thousands of sessions by experts can help you to get knowledge & topics to discuss in classrooms.Ap

    4、p Features TED talk videos with subtitles(字幕). Discover interesting lectures. Playing is possible with no Internet connection.Ratings: 4.6/5 Users: 10,000,000+ Download: Android, iOSQuizizz Quizzes make your study more interesting. There are millions of teacher-created quizzes on Quizizz and you can

    5、 compete with friends online. Teachers can make the whole class play together and assign individual homework.App Features Customized games for individuals. Track & get timely progress reports. Teachers are the quiz masters.Ratings: 4.8/5 Users: 1,000,000+ Download: Android, iOSPocket Pocket is a sol

    6、ution to learning lectures on the go. You can instantly save articles or video content for improvingyour classroom studies. And teachers can also communicate with students and parents virtually.App Features Dark-colored themes for night use. Multi-language support. Access to saved articles without t

    7、he Internet.Ratings: 4.6/5 Users: 10,000,000+ Download: Android, iOS1. What can students do with Study Blue?A. Learn how to create flashcards.B. Share study progress with friends.C. Stay connected with teachers.D. Compete with classmates on quizzes.2. What do TED and Pocket have in common?A. They bo

    8、th have an offline function.B. Users can communicate with each other.C. They both provide lectures by experts.D. Users can learn foreign languages on them.3. Which app has the highest user satisfaction?A. TED.B. Pocket.C. Quizizz.D. Study Blue.B My friends used to tell me I needed therapy. I was a w

    9、orkaholic with crippling decision-making anxiety. I could turn the simple choice of whether to take a flight at 2:45 p.m. or 4:30 p.m. into a week-long deliberation that changed into a meditation (沉思) on my shortcomings as a human being. I constantly doubted my own intelligence and often put in long

    10、er hours than necessary to compensate for my low self-esteem. In sum, my friends were probably right. But since I was busy with a full-time job and many freelance assignments, caring about myself usually took a backseat to work. So when I heard about text therapy, which allows you to message a couns

    11、elor via phone while you answer an e-mail and eat lunch at your desk, I signed up. Things started out well. I was paired with a woman I called Barbara, based on Talkspaces matching process. We covered the basics. In the early days, text therapy was a great spot treatment formy decision-making anxiet

    12、y. One afternoon, Barbara talked with me through the paralyzing choice of whether or not to attend an awards show in Toronto. Over the course of a few weeks I had exhausted my boyfriend, friends and family with my inability to say yes or no. a Just without thinking about right or wrongwhat do you wa

    13、nt? Barbara asked. The question made me realize that I rarely trusted my own intuition because, well, I didnt really like myself. After a few times of text therapy, Barbara responded with a classic friendly emoji. Day by day, in our recent session, I began to thank Barbara and she wished me well. He

    14、r final text was a smiley face.4. What can you infer about the author from Paragraph 1?A. She became ill because of working too hard. B. She was not decisive. C. She lacks the ability to make new friends. D. She is suffering from work pressure. 5. How did the author perform the treatment?A. Turn to

    15、a friend. B. Send messages through phone. C. Make friends via the Internet. D. Write e-mails to some friends. 6. What does the underlined word in Paragraph 3 mean?A. Tough. B. Disabled. C. Thrilling. D. Hurried. 7. Whats the result of text therapy for the author?A. Effective. B. Not mentioned. C. Of

    16、 little use. D. Beyond expectations. C Snow algae (藻) is already a part of summer on the Antarctic Peninsula. A warming planet may mean a lot more of it. The algal blooms (藻花) that blanket parts of Antarcticas snow cover in the summer are likely to expand as the planet warms, researchers say in a ne

    17、w study. Green snow algae is found in warmer areas along the coastline where summer temperatures are above freezing, but still cold enough there to snow, say scientists in a study published this Wednesday in the journal Nature. Its also more abundantin areas in close proximity to nesting sites and g

    18、athering places for animals like penguins and seals, whose feces (粪便) fuel the algaes growth. Green algae isnt new for Antarctica-its known to have been there to some degree for decades, New Scientist notes. But what researchers found suggests that climate change could have a major impact on algae i

    19、n Antarctica, which, in turn, could have its own impact on a warming planet. The scientists dont predict that green algae will spread on all parts of the peninsula. In fact, some small low-lying islands are likely to lose algae, because those islands may lose their summer snow cover altogetherand th

    20、e snow algae cant grow without snow. But they predict the amount of green algae is likely to grow on larger pieces of land, where it can spread upward to higher ground that still has snow. So what does more algae mean, besides turning the landscape green? Its not totally clear. The green algae works

    21、 as a carbon sinkthe current amount of algae in Antarctica pulls about 500 tons of carbon from the atmosphere each year. On the other hand, algae also makes the surface of the snow darker, which leads to less sunlight being reflected from the snows surface, Scientific American notes. That means that

    22、 more of the suns heat gets absorbed, speeding up warming. Its high time that we should protect our planet.8. What causes the expansion of algal blooms in Antarctica?A. The melting of snow. B. The rising air temperature. C. The researchers activities. D. The covering of snow. 9. What do we know abou

    23、t green snow algae?A. It has covered all parts of Antarctica. B. It will spread to islands without snow. C. It can grow in warm or fertilized places. D. It has some effects on penguins and seals. 10. What is the last paragraph mainly about?A. A carbon sink in Antarctica. B. The influence of green al

    24、gae. C. Changes of Antarcticas snow. D. Sunlight reflected from the snows surface. 11. What is the authors purpose in writing the text?A. To share a new discovery about green algae. B. To explain the origins of green snow algae. C. To call on people to protect the environment. D. To show his concern

    25、 about green snow algae. D The secrets of dreaming are always interesting psychologists. It is generally acknowledged in the field that dreams people have during this time between childhood and full adulthood, thats around 30, are the strongest and most influential. Yet not enough is known about the

    26、 repeated patterns of dreaming. Researchers are still trying to answer a basic question: How does dreaming relate to the life experiences and developmental challenges? G. William Domhoff and Adam Schneider, at the University of California, help to answer this question by examining the lengthy dream

    27、series of two individuals, Izzy and Jasmine. Izzy provided a collection of 4,329 dream reports from between the ages of 12 and 25, while Jasmine provided 664 dreams recorded between the ages of 14 and 25. Large collections of dreams like these pose challenges to researchers. Until recently, the mean

    28、s of studying dream series was to employ a team of recorders who take the time to code each dream for a predetermined number of content categories, and then compare their results. Nowadays, digital technologies enable the analysis of language usage in dreams with high speed, precision, and objectivi

    29、ty. This marks a revolutionary advance in the science of dreaming. However, it can only lead so far. To gain more specific and detailed insights, Domhoff and Schneider tailored word strings for each dreamer, mixing elements of traditional research with digital tools for analyzing large data sets. Fo

    30、r Izzy these word strings included family and relatives, celebrities and fantasy, while the word strings they created for Jasmine included familiar places, electrical equipment and music. The researchers used these word strings to identify connections between their dreams and real lives. Surprisingl

    31、y, the results of the analysis revealed a great deal of consistency and continuity in both sets of dreams. Izzy pays much attention to pop culture, and has affection for famous actors. Jasmine is an accomplished musician and performer. The frequencies of dream elements reveal the intensity of the dr

    32、eamers personal concern with that element in waking thought, Domhoff and Schneider conclude. For anyone who still claims dreaming is merely random nonsense from the brain and mental world, these findings are hard to explain away.12. What do psychologists agree with about dreams?A. Dreams are influen

    33、ced by life experiences.B. Dreaming is never nonsense from the brain.C. Dreams in ones teens and twenties are most intense.D. The patterns of dreaming are usually repeated.13. What does it underlined in paragraph 3 refer to?A. The collection of dreams.B. Research into dreaming.C. The digital method.

    34、D. The challenge for psychologists.14. How do the researchers conduct their study?A. By analyzing large data sets.B. By developing individualized word strings.C. By identifying the patterns of dreaming.D. By making comparison with traditional research.15. Which can be the best title for the text?A.

    35、New tech, new findingB. Dreams: reflections of waking realityC. Lives, languages, dreamsD. Life experiences: elements of mental world第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There are many kinds of book clubs where members discuss a different book every month. What about din

    36、ner clubs, where people get together once a month or four times a year to make and eat dinner? In the dinner club that I joined, the hostess of the dinner club would prepare a big dinner first. Then the members would begin discussing the food. _16_.There are two variations of a dinner club. One has

    37、a group of people who try a different restaurant once a month. _17_When they all meet, they order and share different dishes. This is a great idea, especially if you live in a big city where there are hundreds of different restaurants. _18_One way is to have the hostess for the month decide on a typ

    38、e of food. The hostess is responsible for cooking the entrees. The other members make different courses at home, like salad and dessert, and bring them to the dinner club. For an even more exciting and interactive type of dinner clubs, the entire group comes together in the hostess kitchen._19_In th

    39、is way the members of the group not only learn about different types of food, but also different methods of cooking. The great thing about a dinner club is that it serves in many different ways. You can make the dinner club even more special one month by inviting partners._20_A stay-at-home mother c

    40、an get a couple of other stay-at-home mothers together and start a childrens lunch club. If you have a group of friends that love to get together and experiment with different types of food, the possibilities are endless!A. This was the beginning of our dinner club.B. They prepare the entire meal in

    41、 a group effort.C. Usually one member decides on the restaurant.D. They are like-minded people with similar education level.E. The second kind of dinner clubs has many different forms.F. It offers regular well-organized social events in selected places.G. Couples can get together for some food and g

    42、reat conversations.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 If a person lost an arm, how could he or she play basketball? How could he or she 21 dribble (运球) like a professional player? Zhang Jiacheng, a Chinese boy, has made it and moved everyone who know

    43、s his story from the Internet. Zhang soon22tens of thousands of netizens attention and was highly praised for his23skills, after a short video of his playing one-on-one was recently24online. In the video, Zhang showed his dribbling and shooting abilities with a professional player playing in25The au

    44、dience watching on site gave a loud26It is the power of basketball, so27and inspirational! a netizen who saw this video28on Sina Weibo. Born in Guangdong, China, Zhangs right arm was29by an accident when he was only five, which was a very 30 event for a little kid. But Zhang hasnt let that misfortun

    45、e discourage his pursuing his dreams, and he has never 31 his fate as his love for basketball grows deeper in a body with a physical 32 Basketball is by no means a 33 for this one-armed teenager. 34 , he dreams of being a professional athlete! Your heart is always the 35 part of your body, said Yi J

    46、ianlian, after watching the teenagers short video.21.A.againB.nearlyC.hardlyD.even22.A.escapedB.calledC.increasedD.arrested23.A.potentialB.extraordinaryC.creativeD.natural24.A.filmedB.postedC.promotedD.developed25.A.turnB.defenseC.orderD.sight26.A.cheerB.laughC.voiceD.argument27.A.permanentB.helpful

    47、C.specialD.impressive28.A.commentedB.advertisedC.respondedD.explained29.A.worn outB.pulled outC.cut awayD.taken away30.A.uncomfortableB.unfortunateC.unforgettableD.unbelievable31.A.given in toB.lived up toC.held on toD.come down to32.A.conditionB.painC.privilegeD.limitation33.A.recreationB.ladderC.m

    48、otivationD.job34.A.ActuallyB.ExactlyC.ConstantlyD.Firstly35.A.finestB.softestC.strongestD.warmest第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 To ease social distancing and reduce health risks _36_ (link) to in-person learning, school administrators in many places are getting _37_ (creat

    49、e) about finding more spaces. In the United States,_38_ number of schools are establishing outdoor classrooms and making use of other empty spaces, like museums. In normal times, _39_ (marry) take place at a large convention center in Hesston, Kansas. Businesses hold training programs for workers at

    50、 the convention center. But the building _40_ (use) as a schoolhouse for middle school students during the last months. Megan Kohlman teaches literature and writing inside one of the rooms, with only a thin piece of plastic _41_ (separate) her class from a math teachers space. For Kohlman, this clas

    51、s is an improvement from distance learning last spring. Everyone just _42_ (honest) believes in the power of having kids with us as much as we can, Kohlman said. Some education leaders say they wish more schools would consider different solutions_43_ learning. Joseph Allen is an associate professor

    52、at the Harvard T. H. Chan School of Public Health in Massachusetts,_44_believes that more innovation is needed in how schools work. As for schooling, we seem to be stuck in this closed mindset where it is either in schools_45_ it is not going to happen, Allen said.第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 (满分15分) 中国国家地

    53、理正在举行征文比赛。请以 The Most Beautiful Place in My Heart 为题,用英语写一篇短文参赛。内容包括: 1.地方简介; 2.认为美的原因。注意:1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.题目已为你写好,不计入总词数。The Most Beautiful Place in My Heart_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 My 11-year-old daughter, Elizabeth, started to talk about quitting swimming, w

    54、hich broke my heart because she loves swimming. So when the swim season began, I cut a deal with her. She would practice three times a week and try really hard. I wouldnt make her compete in the swim meets. Elizabeth does not like swim meets. She gets horribly nervous but not because she wants to wi

    55、n. She doesnt care if she wins. Recently, Elizabeths team announced a special swim night: Members aged 11 and over would swim a timed 50 meters relay. It wasnt exactly a meet, because it would involve only team members. That was my view. Elizabeth argued that it absolutely was a meet because there w

    56、ould be races. I told Elizabeth I really wanted her to go. She fought back angrily but finally agreed. When the day of the special swim night arrived, Elizabeth was nervous. She was the youngest person and shorter by at least a foot than most of the other kids. She panicked when it was time for the

    57、T-shirt relay. The relay works like this: One person from each relay team puts on a T-shirt, a pair of socks and a swim cap; swims 50 meters; and gets out of the pool. She takes off the clothes and puts them on the next person, who then swims 50 meters. This continues until everyone on the team has

    58、completed a lap. Then it was Elizabeths turn to swim. She seemed to swim faster in the T-shirt and socks than she did when she wasnt wearing them. Approaching the halfway mark, Elizabeth was in the lead. Suddenly, somebody noticed that one of Elizabeths socks had fallen off and was floating (漂) in t

    59、he pool. She has to get that sock on before the end of the race, a swimming official told Elizabeths team, or you will be disqualified.注意: 1. 续写词数应为150左右; 2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。 Everybody on her team started screaming Elizabeth! Get the sock!_ _ On the ride home, she shared her moment of winning agai

    60、n and again._ _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3 CAC解析:1.根据StudyBlue部分中的share flashcards with your teacher & classmates in real time可知,StudyBlue能让学生实时与老师和同学分享识字卡,也就是说,该应用程序能把师生联系起 来,使他们保持沟通,故选C。2.根据TED部分中的Playing is possible with no Internet connection和Pocket部分中的Access to saved articles without the Internet

    61、可知,这两个应用程序都有离线功能,故选A。3.综合各部分的Ratings信息可知,Quizizz的评分高于其他应用程序,说明其用户满意度最高,故选C。B答案:4-7 BBAA解析:4.细节理解题。根据第一段中的I was a workaholic with crippling decision-making anxiety. I could turn the simple choice . into a week-long deliberation that changed into a meditation on my shortcomings可知, 作者会为了一件小事的决定而犹豫不决, 由

    62、此可知, 她做事不果断, 故选B项。5.细节理解题。根据第二段中的which allows you to message a counselor via phone可知, 作者是通过用手机发信息和心理顾问进行交流, 故选B项。6.词义猜测题。根据前文内容以及后文的I had exhausted my boyfriend. with my inability to say yes or no 可知, 作者拿不定主意, 很难作出决定。tough意为“棘手的” ; disabled意为残疾的; thrilling意为“令人兴奋不已的” ; hurried意为匆忙完成的。故选A项。7.推理判断题。根据

    63、第三段内容可知, 作者意识到自己对自己直觉的不信任, 再根据最后一段中的I began to thank Barbara可知, 作者最终对心理顾问表示感谢, 因此作者的治疗是有效果的, 故选A项。 C答案:8-11 BCBC解析:8.细节理解题。根据第一段中的The algal blooms that blanket parts of Antarcticas snow cover in the summer are likely to expand as the planet warms可知, 藻花增加的原因是温度上升, 故选B项。9.细节理解题。根据第二段中的Green Snow algae

    64、 is found in warmer areas和Its also more abundant in areas in close proximity to nesting sites and gathering places for animals like penguins and seals, whose feces fuel the algaes growth. 可知, 绿雪藻生长在温暖或肥沃的地方, 故选C项。10.主旨大意题。根据最后一段中的algae also makes the surface of the snow darker, which leads to less s

    65、unlight being reflected from the snows surface并结合全段内容可知, 绿雪藻的增多意味着更多的太阳热量被吸收, 加速气候变暖, 故本段主要介绍了绿藻的影响, 故选B项。11.推理判断题。文章主要介绍了全球变暖对南极洲的绿雪藻产生的影响以及可能会造成的后果, 再结合文章最后一段最后一句可知, 作者呼吁人们要保护地球, 故选C项。 D答案:12-15 CCBB解析:12.根据第一段的It is generally acknowledged in the field that dreams people have during this time betw

    66、een childhood and full adulthood, thats around 30, are the strongest and most influential可知,心理学界普遍认为,在童年到完全成年(30岁左右)之间的这段时间里,人们的梦是最强烈和影响深远的,故选C项。13.本段讲到两种研究梦境的方法:雇用一组记录员为梦的内容编号,然后比较结果;使用数字技术快速、准确和客观地分析梦境。画线词前提到数字技术的使用标志着梦境研究方面的革命性进步,However表明的转折关系以及下文提到的G. William Domhoff和Adam Schneider采用新的研究方法表明这一数

    67、字技术存在不足,it与This指代同一内容,即数字技术。14.根据第四段的Domhoff and Schneider tailored word strings for each dreamer, mixing elements of traditional research with digital tools for analyzing large data sets可知,Domhoff和Schneider为两个参与者定制了词串,将传统研究方法与用于分析大型数据集的数字工具相结合。15.阅读全文可知,本文主要介绍了加利福尼亚大学的G. William Domhoff和Adam Schnei

    68、der进行的关于梦境的研究,他们发现做梦的内容与现实生活存在连贯性和一致性,B项梦境:清醒现实的反映能概括文章的主题,适合用作标题。第二节答案:16-20 ACEBG解析:16. 语境推断。根据上文的In the dinner club that I joined, the hostess of the dinner club would prepare a big dinner first. Then the members would begin discussing the food. 可知, 作者在介绍自己之前参加过的晚餐俱乐部每次是如何开始的。故A项(这就是我们晚餐俱乐部的开始)总结

    69、了上文, 符合语境。 17. 语境&常识推断。根据上文的One has a group of people who try a different restaurant once a month. 及下文的When they all meet, they order and share different dishes. 可知, 这种晚餐倶乐部的特点是一群人每月一次去尝试一家不同的餐馆, 在餐馆会合后, 他们点菜并分享不同的菜肴。结合常识可知, 聚餐之前需要确定地点。故C项(通常由一个成员来决定餐馆)承上启下, 符合语境。 18. 语境&逻辑推断。根据上文的There are two vari

    70、ations of a dinner club. One has a group of people who try a different restaurant once a month. 可知, 作者介绍的是两种不同形式的晚餐倶乐部, 第二段介绍了其中一种, 所以本段应该介绍第二种形式的晚餐俱乐部。故E项(第二种晚餐俱乐部有许多不同的形式)承接上文, 符合语境。 19. 语境推断。根据上文可知, 整个倶乐部的成员会来到女主人家的厨房里; 根据下文的In this way the members of the group not only learn about different type

    71、s of food, but also different methods of cooking. 可知, 俱乐部成员通过这种方式不仅能了解不同类型的食物, 而且能了解不同的烹饪方法; 此处的this way指设空处所描述的方式, 结合选项可推知, 设空处表示的是俱乐部成员合作完成晚餐。故B项(他们通过集体的努力准备整个晚餐)承上启下, 符合语境。 20. 语境推断。根据段首的主旨句The great thing about a dinner club is that it serves in many different ways. 可知, 本段主要介绍晚餐倶乐部的其他作用; 再根据后文内容

    72、可知, 作者介绍了全职妈妈之间以及朋友之间的一些个性化活动, 由此可推断, 作者是按照参与对象进行分类介绍的。故G项(夫妻们可以聚在一起品尝食物, 进行愉快的交谈)与后面两处例子并列, 符合语境。 第二部分 语言知识运用第一节答案:21-25.DDBBB; 26-30.ADADB; 31-35.ADAAC解析:21.语境推断。句意为:如果一个人失去了一只手臂,他或她怎么能打篮球呢?他或她怎么甚至能像职业运动员那样运球呢? even 意为“甚至”,符合语境。again 意为“再一次”;nearly 意为“几乎” ;hardly 意为“几乎不”。22.语境推断。根据上文的 moved everyo

    73、ne who knows his story from the Internet 和下文的 tens of thousands of netizens attention and was highly praised 可知,此处应表示他很快就引起了成千上万名网民的注意。arrest 意为“吸引(注意)”,符合语境。 escape 意为“逃离”;call 意为“呼唤”;increase意为“增加”。23.语境推断。根据上文 dribble like a professional player 以及下文 with a professional player playing 可知,他的球技很出色。

    74、extraordinary 意为“出色的”,符合语境。potential 意为“潜在的”; creative 意为“创造性的”;natural 意为“天然的”。24.语境推断。根据下文的 a netizen who saw this video 可知,此处表示一个短视频被发布到网上。post 意为“发布”,符合语境。film 意为“拍摄电影”;promote 意为“提升;推动”;develop 意为“发展”。25.语境&常识推断。根据上文的 playing one-on-one 并结合常识及选项可知,此处应表示职业运动员打防守。in defense 意为“防守”,符合语境。in turn 意为

    75、“转而;依次”;in order 意为 “妥当”;in sight 意为“看得见”。26.语境推断。根据设空前的 gave a loud 和选项可知,此处应表示他的表现获得了观众的喝彩。cheer 意为“喝彩;欢呼”,符合语境。laugh 意为“笑”;voice 意为“声音”;argument 意为“争论”。27.语境推断。根据语境可知,此处所填词与 inspirational 在意义和感情色彩上是一致的,表示网民肯定和赞叹的情感。 impressive 意为“令人赞叹的;令人敬佩的”,符合语境。permanent 意为“永久的”;helpful 意为“有益的”;special 意为“特别的”

    76、。28.常识推断。根据常识可知,此处应表示看到这个视频的网民在新浪微博上发表评论。comment 意为“评论”,符合语境。advertise 意为“登广告”;respond 意为“回应”;explain 意为 “解释”。29.语境推断。根据设空处后的 by an accident 可知,此处表示一场意外夺走了他的右臂。take away 意为“夺走;带走”,符合语境。wear out 意为“(使) 磨损”; pull out 意为“(使)脱离;(使)退出”;cut away 意为“切除;砍掉”。30.语境&复现推断。上文提到他失去了右臂,这对一个小孩来说是一件非常不幸的事情,下文中的 misf

    77、ortune 也是提示。 unfortunate 意为“不幸的” ,符合语境。uncomfortable 意为“不舒服的”;unforgettable 意为“令人难忘的”;unbelievable 意为“难以置信的”。31.语境推断。根据上文的 But 可知,该句与上文构成转折关系,此处表示他虽然失去了右臂,但是没有向命运屈服。give in to 意为“屈服于”,符合语境。live up to 意为“符合;不辜负”; hold on to 意为“守住;保住”;come down to 意为“归结为” 。32.语境推断。根据空前的 a body with a physical 并结合选项可知,

    78、失去一只手臂是一种身体上的局限。limitation 意为 “局限”,符合语境。condition 意为“条件”;pain 意为“疼痛;痛苦”;privilege 意为“特权”。33.语境&常识推断。根据常识可知,篮球对于大多数人来说是一种娱乐活动,同时根据空后 he dreams of being a professional athlete 可知,他梦想成为一名职业运动员,故篮球对他来说绝对不是一种娱乐活动。recreation 意为“娱乐活动”,符合语境。ladder 意为“梯子”;motivation 意为“动机”;job意为“工作”。34.逻辑推断。根据空前的 Basketball

    79、is by no means a _ 和空后的 he dreams of being a professional athlete 可知,此空用于强调事实。actually 意为“事实上”,符合语境。exactly 意为“确切地”;constantly 意为“持续不断地”;firstly 意为“首先”。35.语境推断。根据上文提到的张家城不平凡的人生经历和高超的篮球技能可知,此处是对张家城的赞扬和肯定,表示人的内心总是身体中最强大的部分。strong 意为“强大的”,符合语境。fine 意为“很好的”;soft 意为“柔软的”;warm 意为“温暖的”。 第二节答案:36. linked 37

    80、. creative 38. a 39. marriages 40. has been used 41. separating 42. honestly 43. to 44. who 45. or解析:36.考查过去分词。分析句子结构可知,此处是非谓语动词短语作后置定语, link与risks之间是逻辑上的动宾关系,故用linked。37.考查形容词。根据句意以及前面的are getting可知,此处为系表结构,故用形容词形式。38.考查冠词。根据空后的are可知,本句的主语是表示复数概念的名词,故用a number of 大量的。注意:本空不可填the, the number of意为的数量

    81、,与文意不符。39.考查名词。分析句子结构可知,空处在句中作主语,故应用名词形式;再根据谓语动词take place可知,空处应用名词复数。注意:marriage表示婚礼时,为可数名词。40.考查时态和语态。根据时间状语during the last months可知,此处应用现在完成时,building与use之间是被动关系,故填 has been used。41.考查现在分词。分析句子结构可知,此处考查with复合结构,a thin piece of plastic与separate是逻辑上的主谓关系,故用现在分词短语作宾语补足语。42.考查副词。此处修饰谓语动词believes,应用副词

    82、形式,表示真的,确实。43.考查介词。solutions to sth.为固定搭配,表示的解决办法/处理手段。44.考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语,指代前面的Joseph Allen,故只能填 who。45.考查并列连词。此处表示选择关系,意为学校教育要么发生在学校,要么就不会发生。eitheror(对两事物的选择)要么要么。第三部分 写作第一节答案: The Most Beautiful Place In My Heart Ive been to many great cities, among which Luoyang is the most

    83、beautiful one in my heart. Located on the north bank of the Luo River in western Henan Province, Luoyang is surrounded by mountains on three sides, high in the west and low in the east. I love Luoyang so much due to the fact that as one of the four ancient capitals of China, Luoyang has a civilizati

    84、on history of more than 5 ,000 years. Whats more, the number of its heritage sites is second only to Beijing in cities of China. And its famous tourist attractions include Longmen Grottoes, Baima Temple and so on.第二节答案: Everybody on her team started screaming Elizabeth! Get the sock! However, she co

    85、uldnt hear them. A girl on my daughters team jumped in the pool, grabbed the sock, and swam after Elizabeth. You have to put the sock on, the girl screamed. Elizabeth continued swimming while her teammate put on the sock for her. The girl in lane two was about to pass Elizabeth. With the sock finall

    86、y on, Elizabeth tried her best to swim the last 25 meters. It was close, but Elizabeth beat the other girl to the wall for the victory. On the ride home, she shared her moment of winning again and again. She talked about how scared she was when someone grabbed her foot, how funny it was when she came to the finish and how great the night was. She told me that if the T-shirt relay was an Olympic event, her team would win the gold medal. I told her that in my professional opinion, she was absolutely right.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语黄金预测卷(三)(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349060.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1