河北省张家口市2020届高三英语5月模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 张家口市 2020 届高三 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市2020届高三英语5月模拟试题(含解析)本试题卷共12页。全卷满分150分,考试用时120分钟。注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答;每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟
2、的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What does the woman mean?A. The traffic is heavy.B. They will arrive in time.C. It is OK to be late for the meetin
3、g.2. What will the man do this weekend?A. Stay with his parents. B. Go skiing with his friends. C. Make dinner for his family.3. What makes the man amazed?A. The woman lost her ID card.B. The woman missed her train.C. The woman is still at home.4. What are the speakers mainly talking about!?A. A com
4、pany. B. A job. C. A training course.5. How will the woman provide help?A. By buying the man a new book.B. By searching the house again.C. By keeping the book for the man.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白
5、读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why did Harry go to Africa?A. To have fun. B. To set up an organization. C. To provide medical care.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Doctor and patient. C. Husband and wife.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the man doing?A. Making a reservati
6、on. B. Taking an order. C. Setting a table.9. What day is it today?A Monday. B. Tuesday. C. Sunday.10. What does the woman want the man to do?A. Send her his membership card.B. Buy a bottle of wine at a discount.C. Provide some personal information.听第8段材料,回答第11至13题。11. Who is the man?A. A passenger.
7、 B. A driver. C. A passerby.12. What style of music does the woman prefer?A. Pop. B. Rock. C. Instrumental.13. What will the woman do next?A. Have a rest. B. Attend a meeting. C. Do some preparation.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where does the conversation probably take place?A. In an office. B. In a restaur
8、ant. C. In a post office.15. What did the man plan to do during lunchtime?A. Visit a kindergarten.B. See an old friend of his.C. Accompany his daughter.16. What did the man think of kids?A. They spent most of their time playing toys.B. It was hard for them to adapt to a new environment.C. They were
9、too young to be sensitive to surroundings.17. What does the woman advise the man to do?A. Find a new kindergarten for his son.B. Walk his son to kindergarten every day.C. Learn to be sensitive to his surroundings.听第10段材料,回答第18至20题。18. How many people use Douyin daily nowadays?A.150 million. B.250 mi
10、llion. C.400 million.19. What kind of short videos attract those in their 30s?A. Dance related videos. B. Videos about scenery. C. Videos on wedding scenes.20. Why does the speaker mention teachers, firefighters and doctors?A. To show the wide range of Douyins videos.B. To show the positive influenc
11、e of Douyin.C. To show the popularity of Douyin.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Walkmeter Walking & Hiking GPS has characteristics that are excellent for fitness walkers who want to improve their speed and distance. It uses your phones GPS to measure
12、the distance of your walks and hikes. It includes audio and voice integration(集成)so you can not only be informed of your workout statistics, but you can also listen to replies your friends send about your workout posts from Facebook and Twitter while you walk. Upgrading is less than $10 per year, fa
13、r less than with some other apps, such as Endomondo.Argus packs a lot into one lifestyle app. It functions as an all-day pedometer app. Your daily step count updates from your phone and includes active time, distance, calories, steps. and an hourly graph, It can also measure your heart rate at any t
14、ime. You can easily take your heart rate during exercise and at rest. Besides, you can use the apps food diary and sleep timer. A wide range of fitness and diet plans are also provided on it.Charity Miles gives your walking a purpose, because it turns your exercise into donations to a certain cause.
15、 Open up this free app(iOS or Google Play)and choose a charity. Start a workout, choosing walking, running, or cycling. For each completed mile, youll have earned a donation for your chosen charity. The basic rate is 25 cents for walking and running miles and 10 cents for cycling miles, subject to a
16、 periodic cap. When you finish your walking, you must post to Facebook or Twitter to earn money for your charity.1. What can users do with the Walkmeter Walking & Hiking GPS while exercising?A. Upgrade the app for $10.B. Check comments of friends.C. Reply to friends posts online.D. Make personalized
17、 fitness plans.2. What is special about Charity Miles?A. It is free of charge.B. It can earn you money.C. It offers a new way of donating.D. It is connected to social software,3. Where is the text probably taken from?A. A website on app ratings.B. An online fitness course.C. A medical report.D. An a
18、dvertisement for phones.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。介绍了几款运动应用程序。【1题详解】细节理解题。根据第一段you can also listen to replies your friends send about your workout posts from Facebook and Twitter while you walk“当你走路的时候,你还可以听你的朋友在Facebook和Twitter上对你的健身信息的回复”。可知,使用者可以在运动中去听朋友们对你的留言。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三段Open u
19、p this free app(iOS or Google Play)and choose a charity. Start a workout, choosing walking, running, or cycling. For each completed mile, youll have earned a donation for your chosen charity.“打开这个免费的应用程序(iOS或谷歌播放),选择一个慈善机构。开始锻炼,选择步行、跑步或骑自行车。每完成一英里,你就会为你选择的慈善机构赢得一笔捐款。”可知,使用者能在运动的同时为慈善筹集善款。故选C。【3题详解】推
20、理判断题。根据全文可知,这篇文章介绍了几款运动应用程序,主要是围绕它们的各自特点展开的,所以这篇文章应该来自一个关于应用程序评级的网站。故选A。【点睛】细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。寻读法还特别适用于对图形表格类题材的理解。做此类型的题目还要特别注意句子的逻辑关系。英语中有许多功能词,如:表因果关系的because, since, as等;表转折关系的but, however ,on the contrary, o
21、n the other hand等等。本题第2小题,根据第三段Open up this free app(iOS or Google Play)and choose a charity. Start a workout, choosing walking, running, or cycling. For each completed mile, youll have earned a donation for your chosen charity.“打开这个免费的应用程序(iOS或谷歌播放),选择一个慈善机构。开始锻炼,选择步行、跑步或骑自行车。每完成一英里,你就会为你选择的慈善机构赢得一
22、笔捐款。”可知,使用者能在运动的同时为慈善筹集善款。故选C。BChrista Barfield of Germantown starts each day by drinking a cup of hot tea. When she lifts the cup to her lips, she smells the tea gently and looks forward to the day ahead. Drinking a cup of tea is a form of self-reflection, Barfield said. When Im doing my praying or
23、 meditation(冥想), drinking tea allows me to sit in the moment and be present.Barfield, 32, fell in love with tea in 2018 after taking a trip to the Caribbean Island of Martinique where every morning with her breakfast she was served a hot cup from the couple she visited. There, the host would take li
24、ve herbs from his garden, put them in a cup, and pour hot water over them. It was very different from what we do in America, Barfield said. The tea had a fresher taste.When she returned to Germantown, she was inspired to start a tea company of her own. In August, she started Viva Leaf Tea, a company
25、 that sells blended(调配的)teas from herbs and plants that Barfield grows from seed. The name of the company, Viva Leaf Tea, is a nod to the fresh herbal teas she drank in Martinique.I started a tea company for wellness reasons. Barfield explained, It helped me to keep my 10 years of healthcare experie
26、nces and reuse them in my own way, Before starting Viva Leaf Tea. Barfield worked in healthcare management at several private practices in Philadelphia. In 2018, she earned a bachelors degree in healthcare administration from Saint Josephs University.We take all of our herbs very seriously, she said
27、. There are thousands of tea companies all over the world. But you dont really know where the tea leaves come from. Barfield provides a farm to cup experience for her customers. With every order, customers are provided with information about the origins of the herbs used and their possible health be
28、nefits.4. What did Barfield find from her trip to Martinique?A. Americans love for tea.B. A new way to drink tea.C. The importance of fresh tea.D. The popularity of tea in the Caribbean.5. What does the name of Barfields company indicate?A. She is devoted to making blended teas.B. She takes great in
29、terest in growing herbs.C. She is crazy about starting a company of her own.D. She was impressed by the herbal teas in Martinique.6. What does Barfield want to do through her company?A. Share her healthcare experiences.B. Introduce a new way to make tea.C. Inspire people to learn tea culture.D. Help
30、 people keep healthy in her way.7. What does the author try to convey in the last paragraph?A. What health benefits herbal teas have.B. How Viva Leaf Tea advertises its products.C. What makes Viva Leaf Teas products different.D Where customers can find the origins of herbal teas.【答案】4. B 5. D 6. D 7
31、. C【解析】本文是一篇记叙文。文章介绍了一位茶爱好者发现新的喝茶方式,并在此启发下开办自已的茶叶公司的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段“It was very different from what we do in America, Barfield said. The tea had a fresher taste.” “这和我们在美国做的非常不同,”巴菲尔德说。“这茶的味道更鲜。”可知,Barfield发现了一种当地的饮茶方式。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段The name of the company, Viva Leaf Tea, is a nod to the
32、 fresh herbal teas she drank in Martinique.“该公司名为Viva Leaf Tea,是对她在马提尼克喝的新鲜草药茶的一种赞许。”由此判断出,巴菲尔德公司的名字表明她对马提尼克的草药茶印象深刻。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第四段“I started a tea company for wellness reasons, Barfield explained. “It helped me to keep my 10 years of healthcare experiences and reuse them in my own way.” “出于健
33、康考虑,我开了一家茶叶公司。”“它为我提供了10年的保健经历,帮助我重新使用这些经历。”由此判断出,巴菲尔德想通过她的公司帮助人们以她的方式保持健康。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段Barfield provides a farm to cup experience for her customers. With every order, customers are provided with information about the origins of the herbs used and their possible health benefits. 巴菲尔德为她的客户提供
34、“从农场到杯子”的体验。每一份订单都会向顾客提供有关所用草药的来源及其可能的健康益处的信息。由此判断出,作者在最后一段想要表达是什么让Viva Leaf Tea的产品与众不同。故选C。CConstructed in the third century BC, the Terracotta Army is a collection of clay sculptures presenting the forces of the First Emperor of China- Qin Shi Huang. The figures include more than 8,000 soldiers, 1
35、30 chariots with 520 horses. Their varying clothes, facial features and body types have long impressed people. But historian Dan Snow says, “The amazing realism increases the great mystery surrounding these terracotta figures, where do they come from? They are nothing like any figure made in China b
36、efore them, something changed. Something remarkable happened here 2,200 years ago.Mr Snow explains historians have long believed Ancient China remained separated from the rest of the world. But the Terracotta Army could disprove that theory.The time of the First Emperor was around 220BC. When, on th
37、e eastern edge of the Eurasian(欧亚的)landmass, was the Chinese worlds with competing mini-states over there. Over on the west of Eurasia, the Roman Empire started to expand over here and Greece was a great power,Whats going on artistically in the East and West is very different in the third century BC
38、. The classic Greek art is easy to recognize, with the absolute high watermark of artistic expression, beautifulmetre-and-a-half tall, human in its look. But in the Chinese world, youve got just 10cm tall, far more basic. says Mr Snow. He continues, Then something changes, in fact, everything change
39、stheres a revolution. Suddenly, in 220BC you get the Terracotta Army lightyears ahead of whats gone before. It starts to look far less like before and far more like whats going on in the western world, both life-size, both lifelike, both attempts at realism.This couldnt be more important, because it
40、s always been assumed that China developed in isolation(隔离). But if thats not the case, if the First Emperor of China imported western ideas and techniques to create his extraordinary arts, that forces us to completely rewrite the history books.8. What confused Dan Snow about the Terracotta Army?A.
41、Why Qin Shi Huang ordered to create them.B. Who instructed ancient people to create them.C. Why their design was different from previous time.D. What kind of clothes ancient people preferred to wear.9. What do most historians think of Ancient China?A. It was closed to the outside world.B. Many mini-
42、states coexisted peacefully.C. Building army of sculptures was very common then.D. It built a good relationship with the rest of the world.10. What can we infer about the clay sculptures in Ancient China before 220BC?A. They were in small size.B. Their styles changed greatly.C. Their facial expressi
43、ons seemed real.D. They looked similar to the Greek ones.11. What is the best title for the text?A. The Development of Chinese ArtB. Westerners Found in Ancient ChinaC. The Discovery of Chinas Terracotta ArmyD. Historians Reconsidering the Remote Past of China【答案】8. C 9. A 10. A 11. D【解析】本文是一篇说明文。历史
44、学家长期以来一直认为,古代中国与世界其他地区是隔绝的,但兵马俑可以推翻这一理论。历史学家重新思考中国遥远的过去。【8题详解】细节理解题。根据第一段The amazing realism increases the great mystery surrounding these terracotta figures, where do they come from? They are nothing like any figure made in China before them, something changed. Something remarkable happened here 2,
45、200 years ago.“令人惊叹的现实主义增加了围绕这些兵马俑的巨大谜团,他们来自哪里?他们和之前中国制造的任何人物都不一样,有些东西变了。2200年前,这里发生了一件了不起的事情。”可知,让Dan Snow想不明白的就是秦陵兵马俑为何风格突然发生了改变。故选C。9题详解】细节理解题。根据第二段historians have long believed Ancient China remained separated from the rest of the world.“历史学家一直认为,古代中国与世界其他地方是隔绝的。”可知,历史学家们认为古代中国与外界是隔绝的。故选A。【10题详解
46、】推理判断题。根据第四段But in the Chinese world, youve got just 10cm tall “但在中国人的世界里,你只有10厘米高。”可知,关于公元前220年以前的中国古代泥塑,我们能推断出它们都很小。故选A。【11题详解】标题判断题。通读全文尤其是根据第二段“Mr Snow explains historians have long believed Ancient China remained separated from the rest of the world. But the Terracotta Army could disprove that
47、theory. 历史学家长期以来一直认为,古代中国与世界其他地区是隔绝的,但兵马俑可以推翻这一理论。”最后一段This couldnt be more important, because its always been assumed that China developed in isolation(隔离). But if thats not the case, if the First Emperor of China imported western ideas and techniques to create his extraordinary arts, that forces u
48、s to completely rewrite the history books. 这再重要不过了,因为人们总是认为中国是孤立发展的。但事实并非如此,如果中国的第一个皇帝引进西方的思想和技术来创造他非凡的艺术,那就迫使我们完全重写历史书。可知,短文的最佳标题为 D项Historians Reconsidering the Remote Past of China(历史学家重新审视中国遥远的过去)故选D。DMore than 5, 000 species of birds manage annual round-trip migrations(迁徙). These journeys can b
49、e thousands of miles, with many birds often returning to the exact same nesting and wintering place from year to year.Migration is very important in the life cycle of birds, and without this annual journey many birds would not be able to raise their young. Birds migrate to find the richest and most
50、abundant food that will provide adequate energy to raise young birds. If no birds migrated, competition for adequate food during breeding(繁殖)seasons would be fierce and many birds would starve.Of course, not all birds migrate. Some birds can take advantage of different food sources(来源)as seasons cha
51、nge, allowing them to stay in one place all year round. Other birds are better adapted to cold climates with thicker fat reserves and better feathers, and they can survive long cold seasons while they forage for winter food. For more than half the worlds birds, however, migration is necessary to sta
52、y alive.When the timing is right for their migrating needs, birds will begin their journey. Food, weather, temperature and illness or injury are several minor aspects that may affect migration by a day or two, but most bird species follow precise migration schedule. While migration is at its finest
53、during spring and fall, birds migrate all throughout the year. Migration is actually an ongoing process and there are always birds at some stage of their journeys. The distance the birds must fly, the length of time it takes to mate and the amount of young birds all affect when any one species is mi
54、grating.Migratory birds have several changes before the journey. Among them is hyperphagia, the process of migration-related weight gain. As daylight changes and migration times near, a birds hormone levels will change and they will build a greater fat supply. Besides, old, ragged feathers create mo
55、re wind drag and air resistance, which requires a bird to use more energy in flight, so many birds replace old feathers with new ones.12. Without migration, many birds would .A. stop reproducing during breeding seasonsB. abandon young birds for lack of foodC be unable to find places for nestingD. be
56、 in danger of starvation13. What does the underlined phrase forage for mean in Paragraph 3?A. Run out of.B. Cut down on.C. Search for.D. Wait for.14. What can we learn about birds migration?A. Most birds begin their journey at the arrival of spring.B. Warm temperature usually advances it by a day or
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
