河北省唐山市2019-2020学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省唐山市2019-2020学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 唐山市 2019 2020 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、唐山市2019- -2020学年度高一年级第一学期期末考试英语试卷注意事项:本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。共150分。考试时间120分钟。1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂在答题卡上。每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在试卷上。2.第I 卷答案一律写在试卷上。交卷时只交答题卡和第II卷。第I卷(共95分)第一部分:听力(共二节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳
2、选项,并标在试卷的相应的位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】When does the train leave?A. At 8:30.B. At 9:00.C. At 8:00.【答案】C【解析】【原文】M: Oh, no, it seems that Ive lost my train ticket.W: Are you kidding? Its 8:30 now. The train leaves in half an hour.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the pr
3、obable relationship between the speakers?A. Workmates.B. Strangers.C. Friends.【答案】A【解析】【原文】M: Hi, Jenny, you looked tired, whats wrong with you?W: I have been working without the weekend for two weeks. My boss always asks us to work overtime.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the woman call the man?A. To
4、buy a TV set.B. To repair the fridge.C. To praise the service.【答案】B【解析】【原文】M: Hi, Customer Service Desk. What can I do for you today, Maam?W: Good morning. I bought a TV set and a fridge here a few months ago. But this fridge doesnt work now. Can I get it fixed?4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the woman
5、 go to the subway station?A. By bus.B. By taxi.C. On foot.【答案】C【解析】【原文】W: Do I have to get to the subway station by taxi?M: Oh, no, walking is OK. Taking a taxi is not necessary.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do for the woman?A. Teach her to buy books online.B. Go to the bookstore with her.C.
6、 Return books for her.【答案】A【解析】【原文】W: I want to buy some books at Books Plaza.M: Thats too much trouble. You can buy them on the Internet and theyll be cheaper.W: Really? Come and teach me how to buy books online.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你
7、将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is John Peterson?A. An office worker.B. A college student.C. An office manager.7. What do the speakers mainly talk about?A. Their business.B. Their workmate.C. Their college life.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: Remember J
8、ohn Peterson?M: Yes. What did he do?W: He cant do anything right. He knows nothing about this business.M: Come on, he just graduated from college.W: I know, but this morning I told him to draw money from the bank. He drew the money, but he left it at the bank.M: Thats terrible. You should report thi
9、s to Mr. Reed tomorrow.W: Maybe but I should have a conversation with him first.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What can we say about the man?A. He is helpful.B. He is curious.C. He is generous.9. What will the woman probably do next?A. Call her husband.B. Apologize to the man.C. Move to anoth
10、er room.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】M: Good morning, Maam. Can I help you?W: Yes. Im in Room 8715. The room is too bad. My husband and I couldnt get any real sleep last night. We suffered a lot from the noise outside.M: Ill change another room for you right away. We do apologize for the inconvenience. If t
11、here is anything else I can do for you, call me please.W: That way, thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How many hours do students stay at school every day?A. 5.B. 8.C. 9.11. What does the man think of wearing the green uniform?A. Money-saving.B. Terrible.C. Practical.12. What does the
12、woman dislike about the school uniform?A. Its style.B. Its size.C. Its color.【答案】10. C 11. C 12. A【解析】【原文】M: When do most children start school in your country?W: In America, most children start primary school at the age of 5.M: How much time do primary school students usually spend at school every
13、day?W: Students usually stay at school for about 8 hours every day.M: How many subjects do they have to study?W: About 9 subjects.M: Do students have to wear uniforms in school?W: Some private schools require their students to wear uniforms, but public schools dont. I went to a private school to sen
14、ior high school. They were terrible. We had to wear green every day although they suited us well both in style and size.M: At least you spent less to have the uniform.W: Thats true.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why do the speakers like John Cashs music?A. Because it is crazy music.B. Becaus
15、e it is old country music.C. Because it is new country music.14. What does the woman think of present country music?A. Noisy.B. Popular.C. Acceptable.15. What does the woman want to be?A. A guitarist.B. A violinist.C. A pianist.16. Where does the conversation probably take place?A. In the bathroom.B
16、. In the studio.C. In the concert.【答案】13. B 14. A 15. C 16. B【解析】【原文】M: Hello, this is Music Tonight. Welcome back. Lisa, what is your favorite kind of music?W: Generally I like all types of music except for country music.M: Exactly. I hate that noisy, crazy new country music, except for Johnny Cash
17、s.W: Yeah, yeah. The older country music is good and popular.M: Do you play musical instruments?W: Yes, guitar, piano, violin and so on. Nearly all the instruments. But I have been dreaming of a pianist.M: And the last question, most importantly, do you sing in the shower?W: Of course I do, yeah! Ev
18、ery chance I get.M: Can you sing something right now?W: I dont think so. But for our listeners, it is OK.M: Yeah, wonderful, thank you, Lisa.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why do people around the world celebrate Christmas?A. To have good food.B. To attract foreigners.C. To have great fun.18.
19、What do foreigners probably do during the Dragon Boat Festival?A. Eat cakes.B. Race dragon boats.C. Enjoy the moon.19. How many dragon boat teams are there in Canada?A. 60.B. 30.C. 50.20. What attracts foreigners about the Dragon Boat Festival?A. Team spirit.B. Happiness.C. Excitement.【答案】17. C 18.
20、A 19. C 20. B【解析】【原文】Some holidays are so much fun that they become popular outside their culture. Christmas is probably the one, which is celebrated around the world. Similarly, in recent years, the Dragon Boat Festival has also been celebrated throughout the world.The Dragon Boat Festival is one o
21、f the three major Chinese holidays, along with the Spring and Mooncake festivals. Of the three, it is possibly the oldest. During the festival, not only we Chinese people but also foreigners are enjoying the traditions of racing dragon boats and eating Zongzi. Every spring nearly 60 dragon boat race
22、s are held outside China. Canada alone has nearly 50 dragon boat teams and Germany has 30.So what attracts foreigners about the dragon boat festival? Happiness, excitement in a dragon boat team? No, team spirit is the best answer.第二部分阅读理解(共两节;满分35分)第一节: (共10小题:每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B、C和
23、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA nine-year-old child will become the youngest ever person to complete a university degree.This December, Laurent Simons will gain his electrical engineering bachelors degree (学士学位) from Eindhoven University of Technology, a challenging course even for 18-year-olds. It has ta
24、ken Laurent only 9 months to complete what should be a four-year course. Laurents teacher said, “He is three times smarter than the best student I have met in my long working experiences. He achieves what many adult students never reach.” The young gifted child finished easily the entire primary sch
25、ool courses in only 12 months and then took just 18 months to complete his secondary school studies. Laurent comes from a family of doctors, and his parents cannot offer any explanation as to why their son is so academically gifted. Every time he can pass every test effortlessly with flying colors.W
26、hile Laurent is clearly able to learn faster than most, his parents are being careful to let him enjoy himself too. His father said, “We dont want him to get too serious. He does whatever he likes. We need to find a balance between being a child and his talents.” Laurent enjoyed playing with his dog
27、 Sammy and playing on his phone, like many young people.21. How many months did Laurent spend completing his courses in primary and secondary schools?A. 18.B. 12.C. 30.D. 9.22. What do the underlined words “with flying colors” mean in paragraph 2?A. A little nervously.B. Very hurriedly.C. Very succe
28、ssfully.D. A little satisfactorily.23. What can we learn from the last paragraph?A. Laurent always wants to get too serious in his study.B. Laurent hardly balances between being a child and his talents.C. Laurents parents are careful to let him express himself.D. Laurents parents pay great attention
29、 to his growth as a child.【答案】21. C 22. C 23. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Laurent Simons的故事,他是一名神童,9岁的他今年12月将攻读完第一个大学学位,成为世界上最年轻的大学毕业生。【21题详解】细节理解题。第二段中的The young gifted child finished easily the entire primary school courses in only 12 months and then took just 18 months to complete his secondary school stud
30、ies. 这个天才少年在短短12个月内轻松完成了整个小学课程,然后只学了18个月完成他的中学学业。12+18=30月,可知,Laurent完成小学和中学的学业花了30个月,选项C切题,故选C。【22题详解】词义猜测题。第二段中的his parents cannot offer any explanation as to why their son is so academically gifted. 他的父母不能解释为什么他们的儿子在学业上如此有天赋。由上文她12个月内学完整个小学课程,18个月学完中学学业,9个月学完别人4年要学的大学学业,可知,Laurent在学业上是天赋异禀,当然对于考试
31、是成功地通过,才能顺利从小学、中学毕业,马上又要从大学毕业,画线短语是修饰pass(成功地通过),选项C切题,故选C。【23题详解】推理判断题。最后一段中的His father said, “We dont want him to get too serious. He does whatever he likes. We need to find a balance between being a child and his talents.” Laurent enjoyed playing with his dog Sammy and playing on his phone, like
32、many young people. 他的父亲说:我们不想让他太过在意学业。他随心所欲。我们需要在孩子的天性和他的天赋之间找到一个平衡点。可知,Lauren的父母是尊重她作为一个孩子应该享受的东西,没有只叫她投入学业,选项D Laurent的父母非常关注他在孩童期的成长。切题,故选D。BYousuf and his family left their home in eastern Afghanistan eight years ago. They went to the city of Kabul to escape war, but they could not escape sadnes
33、s. Five of Yousufs children died in the Afghan capital, not from violence, but from air pollution.Kabul has become one of the most polluted cities in the world. On many days, a mix of smog and smoke lies over the city. In some cases, families burn whatever they can to keep warm in cold weather. The
34、air in their own homes then poisons them. Many years of war have worsened the damage to Afghanistans environment. At the local Childrens Hospital, doctors say they have seen the number of patients with pollution-related health problems increase. Saifullah Abassin, a doctor at the hospital, says his
35、hospital ward(病房) can hold 10 patients but often has three times that number.“Thirty years ago, it was a wish for people to come to Kabul and breathe its air,” said Ezatullah Sediqi, deputy director for the National Environmental Protection Agency. “But in the wars since, we lost all our urban infra
36、structure(基础设施) for water, electricity, public transportation, green areas, all these things.”Kabuls environmental department has started a program to control old vehicles, one major source of pollution. City officials have called on people to use fuel instead of burning garbage for heat. But there
37、are other steps officials need to take, such as passing a plan to stop unplanned development and creating more green spaces.24. What made Yousuf and his family leave their home?A. War.B. Sadness.C. Violence.D. Air pollution.25. What is NOT the cause of Afghanistans environment problem?A. Burning gar
38、age.B. Creating green spaces.C. Using old vehicles.D. Losing urban infrastructure.26. In which part of the newspaper may this text appear?A. Education.B. Environment.C. Science.D. Culture.【答案】24. A 25. B 26. B【解析】这是一篇说明文。作者介绍了阿富汗的污染比战争更危险。作者认为虽然环保部门启动了控制污染源的方案,但官方还需要进一步努力来解决污染的问题。【24题详解】细节理解题。第一段中的Y
39、ousuf and his family left their home in eastern Afghanistan eight years ago. They went to the city of Kabul to escape war, Yousuf和他的家人8年前离开了他们在阿富汗东部的家。为了逃避战争他们去了喀布尔。可知是战争使Yousuf和他的家人离开了家,选项A切题,故选A。【25题详解】推理判断题。最后一句But there are other steps officials need to take, such as passing a plan to stop unpla
40、nned development and creating more green spaces. 但官方还需要采取其他措施,比如通过一项计划来阻止计划外开发,并创造更多的绿地。可知,创造更多的绿地是解决污染问题,而不是阿富汗环境问题的原因,题目问的就是“哪个不是原因”,选项B创造绿地,切题,故选B。【26题详解】推理判断题。文章第一段就提出了air pollution,接着又有Afghanistans environment,还有pollution等,可知,文章是介绍阿富汗日益严重的污染问题,所以这篇文章应该出现在报纸上与环境相关的部分,选项B切题,故选B。CAmerican actor Ja
41、mes Dean has been dead for 64 years. James Dean, who died at the age of 25 in September 1955, starred in just three movies before he died in a car accident. They are Rebel Without a Cause, East of Eden and Giant. Yet, he will star in a new movie about the Vietnam War thanks to digital technology ,wh
42、ich generates(产生) images of James Dean by computer.The idea that one of the movies most beloved former stars would be recreated digitally for a new film has been met with criticism(批评). Captain America actor Chris Evans called the plans to use Deans image in the film disrespectful.However, Mark Roes
43、ler, the chairman of CMG said, “Dean has more than 183,000 followers on Instagram, and that he is still important today. He was known as Hollywoods rebel(叛逆) who famously said if a man can bridge the gap(沟壑) between life and death, if he can live after hes dead, then maybe he is a great man.” Roesle
44、r added, “What was considered rebellious in the 50s is very different from what is rebellious today, and we feel confident that he would support this modern day act of rebellion.”Anton Ernst, the films director, said, “1 respect Deans life and history. The movie is one of hope and love. There are st
45、ill a lot of James Deans fans worldwide and there would always be critics. All we can do is to tell a great story.” Ernst added, “The Dean family views this as his fourth movie, a movie he never got to make. We do not want to let his fans down.”27. Which film did Chris Evans star in?A. Rebel Without
46、 a Cause.B. Captain America.C. East of Eden.D. Giant28. What can we infer from what Roesler said?A. James Deans rebellious spirit is about life and death.B. Roesler wanted to be a “rebellious man like James Dean.C. James Dean thought he was a great man full of rebellion.D. Roesler believes Jamnes De
47、an would support the digital technology.29. Which is the best title for the text?A. James Dean to Star in New FilmB. James Deans Death in 1955C. Latest Development of Digital TechnologyD. A Once Popular Movie On Again30. Whats the attitude of James family towards his fourth movie?A. Supportive.B. Do
48、ubtful.C. Thankful.D. Uninterested.【答案】27. B 28. D 29. A 30. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。美国影星James Dean 1955年9月30日因车祸去世,年仅24岁。一生只主演过三部影片伊甸园之东无因的反叛和巨人传。仅仅凭借3部影片,他在社交网站Ins上就有183,000名追随者。64年后利用数字技术通过计算机生成James Dean的图像,他将出演一部由Anton Ernst导演的全新的越战题材剧情片。【27题详解】细节理解题。第二段中的Captain America actor Chris Evans called the p
49、lans to use Deans image in the film disrespectful. 美国队长的演员Chris Evans称在影片中使用Dean的形象是对死者的不敬。可知,Chris Evans出演的是Captain America,选项B切题,故选B。【28题详解】推理判断题。第三段中的What was considered rebellious in the 50s is very different from what is rebellious today, and we feel confident that he would support this modern
50、day act of rebellion. 在50年代被认为的叛逆与今天的叛逆大相径庭,我们相信他会支持这种现代的叛逆行为。可知,Roesler认为在今天数字技术复原已经死去的人是一种叛逆,因其叛逆浪漫的形象而著称的James Dean会支持这一叛逆行为的,选项D:Roesler相信James Dean会支持数字技术,切题,故选D。【29题详解】主旨大意题。第一段中的Yet, he will star in a new movie about the Vietnam War thanks to digital technology. which generates(产生) images of
51、James Dean by computer.然而,利用数字技术通过计算机生成James Dean的图像,他将主演一部关于越南战争的新电影。接着文章介绍了对这一计划的两种不同的看法,所以这就是文章的中心大意,其内容适合用作文章标题,选项A James Dean将出演新电影。切题,故选A。【30题详解】推理判断题。文章的最后一句The Dean family views this as his fourth movie, a movie he never got to make. Dean的家人认为这是他的第四部电影,一部他从未拍过的电影。可知,Dean的家人是希望Dean能够拍这部电影的,因为
52、他英年早逝,无缘活到现在,所以家人对这部电影充满了期待,他们是感到欣慰。选项C欣慰,切题,故选C。【点睛】本题中的第4小题选项A和C在选择时容易产生困难。因为这是一道推理判断题,做题时要对涉及到这题的内容进行分析揣摩,文章说:Dean的家人认为这是他的第四部电影,一部他从未拍过的电影。Dean的家人的态度只是期待这部电影,因为Dean那么早去世,无法真身来参加这一电影,所以他们的感情是欣慰。而支持是要给予精神或物质的帮助,从文章内容看不出Dean的家人在电影筹备、拍摄等各方面有任何的对电影的帮助,所以他们的态度不是支持。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文。根据短文内容,从短
53、文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Get Along with Others WellThere are a lot of different people in the world, but although we have our differences, we all want to get along. We enjoy being treated nicely. Getting along with someone isnt about being their best friends or sharing all their hobbie
54、s._31_Be a good listener_32_Dont throw yourself in chat immediately when you have just arrived. First, examine the situation and the conversation, and then say whatever you consider fit.Keep your sense of humorA little laughter goes a long way, and a smile is good medicine. If someone is sad, smile
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349992.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2015春一年级语文下册《悯农》课件2 鄂教版.ppt
