2021年高考英语大一轮复习 课时作业19 Module 1 Life in the Future(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业19 Module Life in the Future含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 19 Future 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 19.阅读理解(河南省中原名校高三月考)In a foreign country, a man visited a local restaurant. He didnt speak their language. He ordered something indecipherable off the menu. When the waiter brought him a plate of deliciouslooking fried noodles, he smiled and made an OK sign at the waiter with his thumb and f
2、orefinger linked in a circle. Looking angry, the waiter then picked up the dish and thrown it to his lap. What he did wrong, he wondered. Well, nothing is quite as it seems when it comes to using hand gesture in another country.Gestures have been used to replace words in many countries, and they are
3、 often specific to a given culture. Gesture may mean something complimentary in one culture, but is highly offensive in another.The gesture thumbup is commonly misinterpreted. In English, it is popularly known as thumbs up, despite the fact that the action is commonly performed with only one hand. E
4、nglishspeaking Caucasians use it to signal OK, which is the same meaning as OK. ring gesture. The two can in fact be used almost interchangeably.Avoid using this gesture in Southern Sardina or Northern Greece unless you want to invite a fight. While American, British and Australian would use the thu
5、mb up to signal hitchhiking to the drivers, this message will not encourage a Greek driver or motorist to stop to give them a ride.There are no right or wrong signals, only cultural differences. Lack of cultural understanding will lead to disharmony among people from different cultures. When we know
6、 what to look for, such encounters with other cultures are actually very interesting, fascinating and fun. It is certainty a great topic to discuss over a cup of coffee and cakes.这篇文章主要讲了手势语在不同的文化背景下,有不同的意义。如果不理解文化差异,很可能会造成误会,所以作者建议我们要了解文化差异。1What did the man in the first paragraph do wrong?AHe misu
7、nderstood the waiter.BHe didnt realize cultural differences.CHe ordered something off the menu.DHe made the signal in a rude way.答案:B解析:推理判断题。由Gesture may mean something complimentary in one culture, but is highly offensive in another.可知,这个人的错误在于他没有意识到文化的差异,选B。2What does the underlined word in the s
8、econd paragraph mean?AFull of admiration. BFull of aggression.CFull of complexity. DFull of certainty.答案:A解析:词义猜测题。由but is highly offensive in another可知,Gesture may mean something complimentary in one culture意思是手势在一种文化中是称赞,所以complimentary意思是满是赞赏,选A。3What will happen if you make a thumb up toward a m
9、an in Northern Greece?AHe will stop to give you a lift.BHe will get annoyed and fight against you.CHe will ask you to give him a lift.DHe will make the same signal toward you.答案:B解析:细节理解题。由Avoid using this gesture in Southern Sardina or Northern Greece unless you want to invite a fight.可知,在希腊北部,如果你对
10、一个人伸出大拇指,他会很生气,并且和你打架,选B。4Whats the purpose of the passage?ATo explain the meaning of different gestures.BTo tell stories about different cultures.CTo advise us to have an understanding of cultural differences.DTo persuade people from different countries live in harmony.答案:C解析:写作意图题。由文章最后一个自然段可知这篇文章
11、主要讲了手势语在不同的文化背景下,有不同的意义。如果不了解文化差异,很可能会造成误会,所以作者建议我们要了解文化差异,选C。.完形填空(黑龙江省哈尔滨市高三联合考试)About twenty years ago, Jan Carlzon had just been named the CEO of Scandinavian Airlines. His company was in trouble. They had just been _1_ by a consumer poll(民意测验)as the _2_ airline company in the world. Last in _3_
12、, last in dependability(可靠性), and last in profits as a percentage of sales. Yet, one year later, in the same poll, they were ranked number one in all three _4_. What happened?Carlzon had decided to _5_ what he thought was the most _6_ issueserving the customer. He wanted to keep it simple: Identify
13、every contact between the _7_ and the employees, and treat that contact as “a moment of truth”He set out to let his people know the importance of that _8_the captain, the ticket agent, the baggage handler, the flight attendant. “Every moment, every contact,” he said, “must be as pleasant, and as _9_
14、 as possible.” He figured that he had about ten million customers each year, and _10_ each customer made contact with five of his people for _11_ fifteen seconds each time. _12_, in his mind, these fifty million contacts, fifteen seconds at a time, would _13_ the fate of his company.He set out to _1
15、4_ his vision(愿景)with his twenty thousand employees. He knew the key was to empower(授权) the front line. Let themmake the decision and take _15_, because they were employees of Scandinavian Airlines during those fifteen seconds. He then had twenty thousand people who were inspired and _16_ to go beca
16、use they paid special attention to one important thingmaking every moment _17_.From the story we can see that a leaders job is to _18_ the future and see the organization, not as it is, _19_ as it should be. Only by fulfilling his _20_ can his men achieve his goal.本文属于叙事说理文,讲述Jan Carlzon成为斯堪的纳维亚航空公司
17、的CEO后,崇尚“真理时刻”,让职员们重视顾客,提升服务质量,扭转公司的不利局面,通过故事作者阐述了领导者的责任不是着眼当下,更重要的是,要着眼未来。1A.informed BcalculatedCranked Dsettled答案:C解析:考查动词词义辨析。A.informed通知;B.calculated计算;C.ranked排名;D.settled解决。句意:他们公司经过民意检验调查之后被称为世界上最差的航空公司。根据前一句His company was in trouble. 可知,当时公司的处境不好,在民意调查中得分不高,故C切题。2A.strongest BfairestCbigg
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350823.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
