2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业2 Unit 2 English around the world(B卷)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业2 Unit English around the worldB卷新人教版 2021 年高 英语 调研 一轮 复习 课时 作业 world 新人
- 资源描述:
-
1、课时作业2English around the world.阅读理解(福州一中月考)There is a popular saying in the English language:“Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me.” Well, that is not true. Unkind words, namecalling or even the socalled “the silent treatment” can hurt children as much as being physicall
2、y hit, sometimes even more so.A recent study of middle school children showed that verbal (言语的) abuse by other children can harm development in the brain. The study was a project of researchers at Harvard Medical School in Massachusetts. Researcher Martin Teicher and his team studied young adults, a
3、ged 18 to 25. These young men and women had not ever been treated in a cruel or violent way by their parents. The researchers asked the young people to rate their childhood exposure to verbal abuse from both parents and other children. Then the researchers performed imaging tests on the brains of th
4、e subjects.The images showed that the people who reported suffering verbal abuse from peers in middle school had underdeveloped connections between the left and right side of the brain. The two sides of the brain are connected by a large bundle of connecting fibers called the corpus callosum. This w
5、as the area that was underdeveloped.The middle school years are a time when these brain connections are developing. So, unkind, hurtful comments from children or adults during this period have the greatest effect. The researchers tested the mental and emotional condition of all the young people in t
6、he study. The tests showed that this same group of people had higher levels of fear, depression, anger and drug abuse than others in the study.The researchers published their findings online on the American Journal of Psychiatrys website.Parents cannot control what other people say to their children
7、, but they can prepare their children.文章介绍了语言暴力对孩子的不良影响。1Why does the author use the popular saying at the beginning?ATo show the power of words.BTo introduce an opposite view.CTo prove the authors argument.DTo show ancient peoples wisdom.答案:B解析:作者意图题。引用名人名言、谚语等是文章开篇的常见写作方式,且大多用来引出文章的话题。但是根据此谚语后面的“W
8、ell, that is not true. Unkind words, namecalling or even the socalled the silent treatment can hurt children as much as being physically hit, sometimes even more so”可知,本文引用这个谚语恰恰是为了引出一个不同的或者说是相反的观点,故选B。2What did the subjects of the study have in common?AThey were hurt by unkind words.BThey performed
9、 poorly in imaging tests.CThey had their brain slightly damaged.DThey experienced no physical abuse at home.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“These young men and women had not ever been treated in a cruel or violent way by their parents”可知,这些实验对象都没有遭受过父母的残酷或暴力对待,也就是说,他们在家里都没受到过身体上的虐待。故选D。3What will be discussed
10、in the next paragraph?AComments on the findings.BApproaches to further studies.CSuggestions to parents.DDifferent opinions on the matter.答案:C解析:推理判断题。根据文章最后一段“Parents cannot control what other people say to their children, but they can prepare their children”可知,作者接下来应该会就“父母如何帮助自己的孩子为可能遭受的语言暴力做好准备,使他
11、们不会受到语言暴力的影响”给出一些方法或建议。故选C。4What is the main idea of the passage?AThe way we speak matters.BVerbal violence should be stopped.CUnkind words hurt the brain.DWords are worse than sticks and stones.答案:C解析:主旨大意题。文章介绍了语言暴力对孩子的不良影响,再根据第二段中的“verbal (言语的) abuse by other children can harm development in the
12、brain”可以看出,其影响主要体现在孩子的大脑发育方面。故选C。.阅读填句(南师附中月考)You may have grown up living with sisters and brothers, or this may be your first time sharing your living space with someone else. _1_ However, it can also be a great part of your college experience. Follow these tips to make sure you and your roommate
13、keep things pleasant and supportive throughout the year.Be clear from the beginning.Maybe you hate it when someone interrupts you when you are sleeping every morning. Maybe you need ten minutes to yourself before talking to anyone after you wake up. _2_ Its not fair to expect him or her to pick up o
14、n them right away, and communicating what you need is one of the best ways to get rid of problems before they become problems._3_This may seem simple, but its probably one of the biggest reasons why roommates experience conflicts. Dont you think hell mind if you borrow his shoes for a quick soccer g
15、ame? For all you know, you just stepped over an uncrossable line. Dont borrow, use, or take anything without getting permission first.Be open to change.You should expect to learn and grow and change during your time at school. _4_ As the term progresses, realize things will change for both of you. B
16、e comfortable addressing things that unexpectedly come up, setting new rules, and being flexible to your changing environment.Follow the Golden Rule._5_ No matter what your relationship is at the end of the year, you can take comfort knowing you acted like an adult and treated your roommate with res
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351023.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
