分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业31 Unit 1 Living well(B卷)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:351067
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:40KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业31 Unit Living wellB卷新人教版 2021 年高 英语 调研 一轮 复习 课时 作业 31 well 新人
    资源描述:

    1、课时作业31Living well.阅读理解A(黑龙江哈尔滨六中检测)Aerial (空中的) performer Jennifer Bricker was born without legs, but she never let it stop her.Wrapped in a loop (圈) of red silk hung from the ceiling Jennifer Bricker climbs and twists to the music. Her head hangs down and her strong arms let go as she balances on h

    2、er back, high above the ground a move thats all the more daring because she has no legs.Jennifer was a few months old when she was adopted by Sharon and Gerald Bricker. She had big brown eyes, a bright smile, and huge amounts of energy. When a doctor advised her adoptive parents to carry her around

    3、in a kind of bucket (桶), they refused.Jennifer soon learned to walk and run on her hands and bottom, and grew up fearlessly climbing trees and bouncing on the trampoline (蹦床) with her three older brothers. “My parents didnt treat me differently so I didnt grasp the concept that I was different. I kn

    4、ew I didnt have legs but that wasnt stopping me from doing the things I wanted to do.”At the age of three she was fitted with artificial legs, but she never really took to them she moved more freely without them.In 1996 the Olympic Games took place in Atlanta. Jennifer loved to watch the womens gymn

    5、astics team, and especially adored the 14yearold Dominique Moceanu who competed for the US. When Moceanu and the womens team won gold, Jennifer decided she was going to be a gymnast, too. She took up power tumbling, which involves performing floor exercises down a runway. But Jennifer did not want a

    6、ny allowances to be made for her disability.At the age of 10 she took part in the Junior Olympics and by age 11 she was tumbling champion for the state of Illinois.Jennifer now travels the world as an inspirational speaker and acts as an aerial performer.本文是一篇说明文。文章主要介绍了残疾体操运动员Jennifer Bricker的成长历程。

    7、1What do we know about Jennifer Bricker?AShe felt embarrassed without legs.BShe was brought up as a normal child.CShe was carried in a bucket as a baby.DShe lost her legs when she was adopted.答案:B解析:推理判断题。根据第四段中的My parents didnt treat me differently so I didnt grasp the concept that I was different.

    8、可推知,Jennifer Bricker是被当作正常的孩子抚养长大的。故选B。2Why did Jennifer determine to be a gymnast?AShe knew that she was different from others.BShe wanted to make allowances for her disability.CShe was eager to participate in the Junior Olympics.DShe was greatly influenced by Dominique Moceanu.答案:D解析:推理判断题。根据第六段中的

    9、Jennifer loved to watch the womens gymnastics team, and especially adored the 14yearold Dominique Moceanu who competed for the US. When Moceanu and the womens team won gold, Jennifer decided she was going to be a gymnast, too.可推知,Jennifer决定做一个体操运动员是受了Dominique Moceanu的影响。故选D。3Which of the following

    10、can best describe Jennifer Bricker?ASelfrespected.BCautious.CSensitive.DClever.答案:A解析:推理判断题。selfrespected自尊的;cautious谨慎的;sensitive敏感的;clever聪明的。根据第六段中的She took up power tumbling, which involves performing floor exercises down a runway. But Jennifer did not want any allowances to be made for her disa

    11、bility.可推知,Jennifer有很强的自尊心,不想因为残疾而得到津贴。故选A。4What is the passage mainly about?AThe sufferings of a gymnast.BThe memory of an aerial performer.CThe experiences of an adoptive family.DThe growing process of a disabled person.答案:D解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了残疾体操运动员Jennifer Bricker的成长历程。故选D。B(衡水中学模拟考试)Sweden

    12、is so good at recycling that, for several years, it has imported rubbish from other countries to keep its recycling plants going. Less than one per cent of Swedish household waste was sent to landfills last year or any year since 2011.We can only dream of such an effective system in the UK, which is

    13、 why we end up paying expensive transport costs to send rubbish to be recycled overseas rather than paying fines to send it to landfills under the Landfill Tax of 1996.Why are we sending waste to Sweden? Their system is so far ahead because of a culture of looking after the environment. Sweden was o

    14、ne of the first countries to carry out a heavy tax on fossil fuels since 1991 and now almost half its electricity is from renewable energy sources.“Swedish people are quite keen on being out in nature and they are aware of what we need do on nature and environmental issues. We worked on communicatio

    15、ns for a long time to make people aware not to throw things outdoors so that we can recycle and reuse,” says AnnaCarin Gripwall, director of communications for Avfall Sverige, the Swedish waste managements recycling association.Over time, Sweden has performed a related national recycling policy so t

    16、hat even though private companies undertake most of the business of importing and burning waste, the energy goes into a national heating network to heat homes through the freezing Swedish winter.“Thats a key reason that we have this district network, so we can make use of the heating from the waste

    17、plants. In the southern part of Europe they dont make use of the heating from the waste; it just goes out of the chimney. Here we use it as a substitute for fossil fuels,” Ms Gripwall says.本文是一篇说明文,主要介绍北欧国家瑞典在环保方面尤其是在垃圾循环利用上所取得的杰出成就。5What can be inferred from Paragraph 1?AThe residents are too lazy

    18、to send their rubbish to the landfills.BMost of the household rubbish is sent to recycling plants in Sweden.CThe Swedish government refuses to buy rubbish from other countries.DThere isnt much household waste in Sweden because of its population.答案:B解析:推理判断题。根据第一段最后一句“Less than one per cent of Swedis

    19、h household waste was sent to landfills last year or any year since 2011.”可知,瑞典人送到废物填埋场的垃圾只有不到百分之一,因此大多数垃圾都被废品回收加工厂处理掉了。故选B项。6In Paragraph 2 the author expresses that _.Athe UK is a country that exports its rubbishBthe UK has paid a lot of fines under the Landfill TaxCthe expensive transport costs i

    20、n the UK have been already endedDthe expenses on the transport of rubbish in England are too high答案:A解析:细节理解题。第二段中提到了英国向国外出口垃圾的情况,故选A项。7According to Ms Gripwall, Sweden set up the recycling network in order to _.Achange the lifestyle of the Swedish peopleBreduce the amount of rubbish in the landfill

    21、sCmake good use of the energy from the wasteDincrease the income of the private companies答案:C解析:细节理解题。根据第四段和第六段中瑞典垃圾处理协会负责人Ms Gripwall接受记者采访时所说的话,并结合第六段中的“Thats a key reason that we have this district network, so we can make use of the heating from the waste plants.”可知,建立这种垃圾循环利用系统的目的是充分利用废物的能量。故选C项

    22、。8Which of the following best summarizes the passage?ALandfills in Sweden.BRubbish from abroad.CFight against pollution.DA successful recycling system.答案:D解析:主旨大意题。根据文章第一段的点题和对全文的整体理解可知,本文的主题是赞扬瑞典杰出的垃圾回收系统。故选D项。.完形填空(湖北华中师范大学第一附属中学检测)Last autumn, I took a sightseeing trip to Paris. I walked in the s

    23、treet _1_ I heard a voice say, “Can you help me?” Turning around, I _2_ an elderly blind woman with her hand extended. In a natural _3_, I reached into my pocket, pulled out all of my change and placed it on her hand without even looking at her. I was _4_ at being bothered by a beggar. But the blind

    24、 woman smiled and said, “I dont want your _5_. I just need help to find the post office.”Immediately, I _6_ what I had done. I acted with prejudice I _7_ another person simply by what I thought she was. I hated what I saw in _8_.The thing I have forgotten about myself is that I am a(n) _9_. I left H

    25、onduras for the US at the age of 15. I _10_ my new life with two suitcases, my brother and my sister, and a strongminded mother. Through the years, I have been a dishwasher, a doorkeeper and a pizza delivery driver among many other humble jobs. _11_ I became a network engineer.In my own life, I have

    26、 experienced many open acts of _12_. At the age of 17, I worked as a waiter, and I heard a father tell his little boy that if he did not take school seriously, he would _13_ like me.But now, living in my _14_ middleclass lifestyle, it is too _15_ to forget my past, to _16_ who I am and where I have

    27、been, and to _17_ sight of where I want to be going. But that blind woman _18_ me of my blindness and helped keep my eyes and heart _19_. By the way, I helped the old lady to the post office. I hope to _20_ her for the priceless lesson.面对向“我”求助的一位双目失明的老妇人,“我”想当然地把她当作乞丐而给予怜悯与施舍,但她只想让“我”告诉她去邮局的路。这给“我”

    28、上了宝贵的一课不要用带有偏见的眼光去判断他人。1A.whileBasCuntilDwhen答案:D解析:由语境可知,“我”在街上走着,这时听到一个声音。when意为“这时”。2A.knewBsawCheardDrecognized答案:B解析:转过身,“我”看到了一位失明的老妇人伸着手。3A.reactionBstateCsituationDvoice答案:A解析:作为一种自然的反应,“我”把手伸到口袋里拿出了所有的零钱放到她手里。4A.excitedBannoyedCembarrassedDamused答案:B解析:被一个乞丐打扰,“我”感到很生气。5A.courageBadviceCmon

    29、eyDfood答案:C解析:此处是指老妇人想要的不是“我”的钱。6A.learnedBacceptedCrealizedDadmitted答案:C解析:根据上下文可知,“我”立刻意识到“我”的行为是带有偏见的。7A.trustedBblamedCdoubtedDjudged答案:D解析:由语境可知,“我”只是根据自己的想法去判断别人。8A.herselfBmyselfCthemDanother答案:B解析:“我”讨厌在自己身上所看到的行为。9A.strangerBvisitorCengineerDimmigrant答案:D解析:根据空后的“I left Honduras for the US”

    30、可知,“我”是个移民。10A.startedBcontinuedCkeptDstopped答案:A解析:“我”在这里开始了新生活。11A.HopefullyBNaturallyCObviouslyDEventually答案:D解析:由语境可知,这么多年来,“我”做了许多卑微的工作,最后终于成了一名网络工程师。12A.appreciationBkindnessCprejudiceDpride答案:C解析:根据下文的例子可知,“我”受到过很多别人对“我”的偏见。13A.take overBend upCgive awayDbreak out答案:B解析:有个父亲告诉他的儿子:如果在学校不好好读书,

    31、结局将会像“我”一样。14A.AmericanBHonduranCBritishDFrench答案:A解析:根据上文可知,作者移民美国。所以此处应指“美国中产阶级”。15A.regretfulBlateCeasyDdifficult答案:C解析:“我”现在过着中产阶级的富足生活,很容易忘记过去。16A.forgetBrememberCimagineDfeel答案:A解析:此处重复了前面的forget,指忘记了自己是谁,曾经在哪里。17A.catchBloseCmissDconfuse答案:B解析:lose sight of“忽略;不再看见”。18A.warnedBinformedCaccusedDcured答案:D解析:失明的妇女治愈了“我”的盲目。cure sb. of sth.“治愈某人的疾病”。19A.openBquietCcleanDwarm答案:A解析:她让“我”睁开了眼睛,打开了“我”的内心。20A.askBpraiseCthankDadmire答案:C解析:“我”感谢她给“我”上了如此宝贵的一课。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业31 Unit 1 Living well(B卷)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351067.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1