2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修5 UNIT 4MAKING THE NEWS WORD版含解析 2021 新高 英语 人教
- 资源描述:
-
1、Unit 4Making the news课时作业.阅读(2020石家庄市重点高中高三毕业班摸底考试)If you want to know the world, you must know famous global media. Here are four wellknown ones recommended to help you learn about world affairs without leaving home.The Sun (http:/www. thesun. co. uk)The Sun is a popular newspaper owned by News Cor
2、poration founded by Keith Rupert Murdoch. It is filled with the jokes about heads of state and major events both inside and outside Britain such as mayors trousers not being tied properly, politicians sleeping during conferences and so on. Its lively and popular style just meets the taste of the low
3、er classes. Now its annual circulation (发行量) has reached 23,100,000 copies.Daily Mail (http:/www. dailymail. co. uk)Daily Mail, compared to The Sun, is a little more serious. Reading the Daily Mail can not only understand major political and economic events, but also read some relaxing and helpful c
4、ontents. Wellknown for female favorite topics, it is extremely popular with middleclass housewives. Now its annual circulation has come to 20,930,000 copies.The Onion (http:/www. theonion. com)Tne Onion is the most popular satirical (讽刺的) magazine in the United States with a circulation of 6,900,000
5、 copies a year, covering domestic, foreign and local news and including entertaining newspapers and websites. Most onion readers are between 18 and 44 years old.The New Yorker (https:/www. newworker. com)The New Yorker is a comprehensive magazine of America. It focuses on nonfiction, including repor
6、ts and comments on politics, international affairs, popular culture, art, science, technology and business. It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches (小品) and its unique style of the New Yorker cartoons. Its annual circulation adds up to 10,20
7、9,000 copies.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了四个世界知名媒体,即太阳报每日邮报洋葱和纽约客,包括这些媒体的内容、特点、阅读对象以及发行量等。1Which medium has the largest annual circulation?AThe Sun.BDaily Mail.CThe New Yorker.DThe Onion.答案:A细节理解题。根据题干中的关键词“the largest circulation”定位至每个媒体介绍的发行量处;由第二段中的“23,100,000 copies”,第三段中的“20,930,000 copies”,第四段中的“6,900,0
8、00 copies a year”以及第五段中的“10,209,000 copies”可知,太阳报的年发行量最大,故A项正确。2According to the text, who may be the most loyal readers of Daily Mail?AYoung people.BMiddleclass women.CLower classes.DPoliticians.答案:B细节理解题。根据题干中的关键词“the most loyal readers of Daily Mail”定位到第三段倒数第二句“Wellknown for female favorite topic
9、s, it is extremely popular with middleclass housewives.”,由该句可知,中产阶级的妇女是每日邮报最忠实的读者,故B项正确。3Which topic is least likely to be published in The New Yorker?AA poem.BA short story.CA humorous sketch.DA novel.答案:D细节理解题。根据尾段倒数第二句“It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well
10、as humorous sketches (小品)”可知,纽约客还出版文学作品,但主要是短篇故事和诗歌,以及幽默小品等,据此可知,小说最没有可能在约纽客发表,故选D。【词汇积累】conference n. 会议,研讨会nonfiction n. 纪实文学head of state 国家元首【佳句背诵】Here are four wellknown ones recommended to help you learn about world affairs without leaving home.这里有四个推荐的著名国际媒体,可以帮助你在不出门的情况下了解世界事务。.完形填空Kevin Bri
11、ggs tells a story about a man named Kevin Berthia. One day, Briggs responded to a call. He 1 for an hour and a half as Berthia spoke of his 2 and depression. “After that,” says Briggs, “Kevin 3 to come back over that rail and give life another chance.” Briggs 4 him, but also asked, “What was it that
12、 made you decide to live?” The answer was, “You listened. You let me 5, and you just listened.”In fact, Briggs was suffering from 6 himself. You might think its ironic (讽刺的) that a man who 7 other people with depression from killing themselves, is actually struggling with depression himself, 8 he sa
13、ys, “If I can help somebody else through a 9 time, I will try to do that.”Briggs has been involved in hundreds of 10 calls, and hes only lost two. “The majority of folks I contact on that bridge do not commit suicide.” And those who 11 the fall have said that the second they left the 12, they knew t
14、hat they were 13 and made a terrible mistake. “That 14, that bridge, is something we all should strive for. Suicide is 15. There is help. There is hope.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Kevin Briggs劝阻他人跳桥轻生的故事。其见义勇为的精神值得我们学习!1A.tendedBwanderedClistenedDproved答案:C根据下一段中的“You listened . just listened.”可知,Kevin Be
15、rthia讲述自己遭遇的时候,Kevin Briggs则是在倾听(listen)。故选C。2A.desireBmotivationCcourageDhopelessness答案:DKevin Berthia打算轻生,由此可知他感到没有希望(hopelessness),空格后的“depression”为提示。故选D。3A.continuedBbeggedCpretendedDdecided答案:D根据“give life another chance”可知,Kevin Berthia在倾诉完后,改变了主意,决定(decide)越过栏杆回来,故选D。4A.congratulatedBcritici
16、zedCconfusedDcorresponded答案:AKevin Berthia放弃了自杀的念头,Kevin Briggs就他这一明智的决定向他表示祝贺(congratulate),故选A。5A.escapeBshoutCspeakDjump答案:C这里说的是因为Kevin Briggs当时一直在倾听使得Kevin Berthia可以倾诉(speak),故选C。6A.headacheBdepressionCnervesDdevotion答案:B根据下文“struggling with depression himself”可知,Kevin Briggs有抑郁症(depression),故选
17、B。7A.savesBforbidsCgraduatesDborrows答案:Asave sb. from意为“把某人从救起”,符合语境,故选A。8A.andBbutCsoDor答案:B前后文为转折关系,故选B。9A.pleasantBboringCdarkDordinary答案:C这里说的是Kevin Briggs会努力帮助别人熬过艰难、黑暗(dark)的时刻,故选C。10A.operationBgenerationCcompositionDsuicide答案:D根据全文可知,Kevin Briggs挽救的都是有轻生(suicide)念头的人,故选D。11A.arrangeBexperien
18、ceCwitnessDsurvive答案:D根据“the fall”与“have said”可知,有些人跳下去了,但却幸存了(survive)下来,故选D。12A.railBfreewayCclubDnet答案:A根据前文的“bridge”可知,此处指桥的栏杆,故选A。13A.rightBwrongCpositiveDdead答案:B根据并列连词and后“made a terrible mistake”可知,他们知道自己做错(wrong)了,故选B。14A.despairBhorrorCconnectionDregret答案:C根据上下文以及“bridge”的含义,并结合选项可知,此处意为人与
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352023.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
重庆市綦江实验中学校高中英语必修三:UNIT 2 HEALTHY EATING-LANGUAGE POINTS 课件 .ppt
