分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 53

类型(安徽专版)2022春九年级英语全册 专项十九 阅读理解和任务型阅读课件(新版)人教新目标版.ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:352585
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:PPT
  • 页数:53
  • 大小:2.81MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽专版2022春九年级英语全册 专项十九 阅读理解和任务型阅读课件新版人教新目标版 安徽 专版 2022 九年级 英语 专项 十九 阅读 理解 任务 课件 新版 新目标
    资源描述:

    1、专项十九 阅读理解和任务型阅读 人教安徽版九年级下12341234提示:点击进入习题123答案呈现AACCDBCDDCB题型1 ABC12341234123DBACDBACACBDEF5D5A123答案呈现(Some people dislike it)because of its bitter taste./Because it tastes bitter.(They went to the mountains to pick)herbs.Li Shizhen.题型2 A123答案呈现Surprised./He felt surprised.To make them work with di

    2、fferent classmates./Because she wanted to make them work with different classmates.They had to write a lab report.B123In Europe and especially in Eastern Europe.She wants to work for at least 10 years.Because a lot of people are leaving the country to work abroad.C123答案呈现The topic is saving elephant

    3、s.Because elephants are losing their homes and are also killed for their ivory.People must save the trees,not buy things made of ivory and have Thai Elephant Day.D答案呈现123Either a car or a huge truck.Because they made it difficult for enemies to attack.Video cameras and an alarm system.E答案呈现123 In 20

    4、15.His love/interest,gift/talent/ability to learn,hard work,and support/help from his parents and his coaches.Yes.Because its a pity to give it up since he has spent so much in training./No.Because as long as he tries his best,it doesnt matter whether hell be a champion or not.(只要说出自己的理由即可。)F答案呈现123

    5、He wanted to change the colours of his leaves.Because they had no leaves.His green leaves provided a warm home for animals in winter.G题型1阅读理解A 1.When can you watch a soccer game?A.5:00 p.m.6:30 p.m.B.9:00 a.m.5:00 p.m.C.5:00 p.m.8:08 p.m.D.11:00 a.m.5:00 p.m.请同学们看点拨训练第76页原文。【点拨】根据原文表格第一个框中句子There is

    6、 a soccer game between Class One and Class Two on the playground from 5:00 p.m.to 6:30 p.m.this Thursday.可知答案。A2.Which activities are held in the school hall?A.Stamp Show and Movie Night.B.Movie Night and Enjoy Delicious Food.C.Stamp Show and Enjoy Delicious Food.D.A Soccer Game and Stamp Show.A【点拨】

    7、根据原文表格中第二个框中句子Come to the Stamp Show in the school hall from 9:00 a.m.to 5:00 p.m.every Saturday.和第三个框中句子Movie Night Place:School Hall 可知答案。3.What can you do on Friday?A.Watch a soccer game.B.Watch a stamp show.C.Watch a movie.D.Enjoy delicious food.C【点拨】根据原文表格中第三个框中句子Movie Night Place:School Hall D

    8、ay:Friday 可知答案。4.Whats the purpose(目的)of the last poster?A.To build a new school in Beijing.B.To enjoy delicious food.C.To raise money.D.To work for the rights.C【点拨】根据原文表格中最后一个框中句子Help the Children raise money to build a new school in Kenya.可知答案。B【2021湖北武汉】请同学们看点拨训练第76页原文。1.What troubled the village

    9、rs most was that _.A.they had too much workB.it was not convenient to go up the hillC.they could only grow fruit treesD.there wasnt enough water in the orchardD【点拨】根据原文句子Even though we worked so hard,the production level of fruit was still low because it was short of water there.可知答案。2.The good men

    10、came and offered help probably because of_.A.the villagers suggestionsB.the governments supportC.a schools practical activityD.a companys engineering planB【点拨】根据原文句子“They are good men from our government,”my grandma replied.可知答案。3.We can infer from the passage that_.A.the grandmother doesnt like to

    11、live in the cityB.the village is a place of interest for tourists nowC.there will be more fruit production in the villageD.more people like to work in the countryside nowadaysC【点拨】根据原文句子a policy(政策)was made to encourage more people to increase the fruit production with clean water in the river.可知答案。

    12、4.The underlined phrase“devoted themselves to”is closest in meaning to _.A.prepared much forB.donated money toC.drawn public attention toD.put much effort intoD【点拨】原句为:Thank those good men who have devoted themselves to the development of our countryside.5.What can be the best title for the passage?

    13、A.How is a village improved?B.Who are the good men?C.Why do people come back?D.What does a hometown mean?A【点拨】根据本文介绍了作者的家乡过去和现在的变化,多亏了水利和政府的扶持政策,让作者的家乡得到了很大发展。故选A。C【2021山东枣庄】1.Whats one supposed to do first to have good friends according to the writer?A.Become the best soccer player of the team.B.Ma

    14、ke himself/herself stronger than others.C.Help others study math or English.D.Become a good friend himself/herself.请同学们看点拨训练第77页原文。【点拨】根据原文句子If you want to have good friends,you should be a good friend yourself first.可知答案。D2.What can be inferred(推断)from the passage?A.One should be honest when making

    15、 friends.B.Its not easy to make friends when one does well in math.C.Those who are stronger than others have more friends.D.The writer hasnt any stress while making friends with others.【点拨】根据原文句子If you want to be a good friend,always remember to make yourself stronger and stronger.可知答案。C3.What can b

    16、e the best title for the passage?A.The importance of friendsB.The ways of making friendsC.The advantages of being captainD.The suggestions of dealing with stressB【点拨】通读全文可知,本文是作者通过自己的经历告诉大家如何交朋友,故答案为B。D【2021山东泰安】1.Making the puppets includes the following steps except _.A.painting B.carvingC.washing

    17、 the leather D.making bricks请同学们看点拨训练第77页原文。【点拨】根据原文句子Puppetmakers must follow 24 steps to make the puppets including washing the leather,carving(雕刻)and painting,according to Wang.Carving is the most difficult part.可知答案。D2.What does Paragraph 2 mainly tell us?A.Where shadow puppetry was invented.B.W

    18、hat shadow puppetry is.C.Why people like shadow puppetry.D.When Wang began to learn shadow puppetry.【点拨】根据原文内容可知,第二段主要告诉我们什么是皮影戏,故答案为B。B3.What does the underlined phrase“hand down”mean in the fifth paragraph?A.传承B.提高C.酷爱D.放弃【点拨】原句:“The complex(复杂的)steps make it hard to hand down the folk art,”she sa

    19、id.A4.Which of the following statements about Wang Haiyan is TRUE?A.She learned all by herself to make shadow puppets.B.She didnt master the carving skill until she was 43.C.She expected more young people to spread shadow puppetry.D.She was more interested in cartoon series than shadow puppetry.【点拨】

    20、根据原文句子“I hope more and more young people enjoy shadow puppetry and pass it down,”she said.可知答案。CE【2021湖北荆州】1.According to Paragraph 3,what will happen to tea leaves if they have too much water?A.They will go bad quickly.B.They will break into pieces.C.They will lose their fresh taste.D.They will hav

    21、e a bitter taste.请同学们看点拨训练第78页原文。【点拨】细节理解题。由短文第三段中“if not enough is removed,the tea will taste bitter(苦的)”一句可知选D。D2.What does the underlined part“This traditional technique”refer to?A.Picking tea leaves.B.Roasting tea leaves by hand.C.Drinking tea in a traditional way.D.Growing tea plants on the mou

    22、ntains.B【点拨】推理判断题。由前三段的描述可知是指用手工炒制西湖龙井茶的技艺。3.What does Fan think of making tea by machine?A.It is easier than by hand.B.It has a long history in China.C.It makes tea taste better and better.D.It becomes an important part of tea culture.【点拨】细节理解题。由第五段中樊生华所说的话“Its easier,but the quality is not as good

    23、”可知他认为机器制茶更容易,但是质量不如手工的好,故选A。A4.What can we learn from the last paragraph?A.Fans son studies tea culture in college.B.Fan will open his own tea houses in China.C.Fans son is learning the tea roasting technique.D.Fan is making this technique popular worldwide.【点拨】推理判断题。读本段内容可知樊生华正教一些年轻人学习这门技艺,他的儿子也是其

    24、中一位,可知其儿子正在学习这门技艺。故选C。C5.What does the passage mainly want to tell us?A.How to tell good tea apart from bad tea.B.Longjing tea leaves are the best in the world.C.How tea is packed and sent to many different countries.D.Sometimes only by hand can we make the best of the things.【点拨】主旨大意题。通读短文以及由习近平主席所

    25、说的话“The things made by two palms(手掌)cannot be replaced by modern technology.”,可知本文想告诉我们有时候只有用手工才能制作出最好的东西,故选D。DF【2021安徽】1.Where is most food waste from?A.Home cooking.B.Restaurants.C.Food stores.D.Groceries.请同学们看点拨训练第7879页原文。【点拨】从第二段61%of the food waste is from home cooking.可知,大多数食物浪费来自家庭烹调。故选A。A2.W

    26、hat is the third paragraph(段落)mainly about?A.How we can protect the Earth.B.Where we shall find resources.C.Why we should avoid food waste.D.What we will do with pollution.【点拨】阅读第三段可知,每年全世界约有690 000 000人在挨饿,而且地球上约10%的CO2也是由食物浪费引起的。通过避免浪费食物,我们能节省钱和时间并能帮助保护地球上的最有价值的资源。由此可知,本段主要谈论的是“我们为什么应该避免食物浪费”。故选C。

    27、C3.What is the purpose of the text?A.To collect money.B.To call for action.C.To get some advice.D.To express thanks.B【点拨】文章首先分析了世界上食物浪费的现状,接着谈论了避免食物浪费的好处,最后告诉我们,从自身做起,小行动能产生大作用。由此可知,作者写这篇文章的目的就是让我们为减少食物浪费而积极行动起来。故选B。题型2 任务型阅读阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。A【2021湖南岳阳改编】1.Why do some people dislike tr

    28、aditional Chinese medicine?(不超过10个词)_请同学们看点拨训练第79页原文。(Some people dislike it)because of its bitter taste./Because it tastes bitter.【点拨】根据原文第一段中句子Some people dislike it because of its bitter(苦的)taste,可知答案。2.What did Chinese doctors pick in the mountains in ancient China?(不超过10 个词)_(They went to the m

    29、ountains to pick)herbs.【点拨】根据原文句子Before the western medicine appeared in China,Chinese doctors went to the mountains to pick herbs(草药).可知答案。3.Who wrote Compendium of Material Medica?(不超过5 个词)_Li Shizhen.【点拨】根据原文句子When we always think of Li Shizhen He spent 27 years writing Compendium of Material Med

    30、ica(本草纲目).可知答案。B【2021湖南长沙改编】1.How did the writer feel when he first took the chemistry class in the lab?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第7980页原文。Surprised./He felt surprised.【点拨】根据原文句子The first time I took a class in the chemistry lab,I was surprised to find that students were fully“armed”.可知答案。2.Why did Mrs.Lou

    31、ise change everyones lab partner in every lab class?(不超过10 个词)_To make them work with different classmates./Because she wanted to make them work with different classmates.【点拨】根据原文句子What was special was that for every lab class,Mrs.Louise changed everyones lab partner to make them work with different

    32、 classmates.可知答案。3.What did the students have to do after finishing an experiment?(不超过10 个词)_They had to write a lab report.【点拨】根据原文中句子After finishing an experiment,we had to write a lab report.可知答案。C【中考山东临沂改编】1.Where in the world is the population getting smaller?(不超过10个词)_请同学们看点拨训练第80页原文。In Europe

    33、 and especially in Eastern Europe.【点拨】根据原文第一段中句子The population of the world continues to increase,but in some areas the population is falling.This is true in Europe and especially in Eastern Europe.可知答案。2.What does Hana Markova want to do before she has children?(不超过10个词)_She wants to work for at le

    34、ast 10 years.【点拨】根据原文第二段中句子“I dont want to have any children until I have worked for at least 10 years,”said 19yearold student Hana Markova from Prague.可知答案。3.Why is the population in Poland going down?(不超过15个词)_Because a lot of people are leaving the country to work abroad.【点拨】根据原文第三段中句子In Poland,t

    35、he population is going down for a different reason.A lot of people,usually aged between 20 and 30,are leaving the country to work abroad.可知答案。D【中考山东枣庄】1.Whats the topic of this passage?(不超过5个词)_请同学们看点拨训练第80页原文。【点拨】根据原文第一段中句子We are students from Thailand,and we want to save the elephants.可知答案。The top

    36、ic is saving elephants.2.Why are elephants in danger?(不超过15个词)_Because elephants are losing their homes and are also killed for their ivory.【点拨】根据原文第三段中句子People cut down many trees so elephants are losing their homes.People also kill elephants for their ivory.可知答案。3.What can people do to save the el

    37、ephants?(不超过20个词)_People must save the trees,not buy things made of ivory and have Thai Elephant Day.【点拨】根据原文第三段中句子We must save the trees and not buy things made of ivory.Remember that March 13th is Thai Elephant Day.可知答案。E【中考山东淄博改编】1.What is used to tow the caravans?(不超过10个词)_请同学们看点拨训练第8081页原文。Eith

    38、er a car or a huge truck.【点拨】根据原文第二段中句子Caravans are mobile homes.They are towed(拖,拉)by either a car or a huge truck.可知答案。2.Why were moats built?(不超过10个词)_Because they made it difficult for enemies to attack.【点拨】根据原文第三段中句子Moats were deep and wide ditches(壕沟)filled with water.They made it difficult fo

    39、r enemies to attack.可知答案。3.What do people use to protect their homes today?(不超过10个词)_Video cameras and an alarm system.【点拨】根据原文句子Today,we have different ways of protecting our homes.Some homes are installed(安装)with video cameras and an alarm system.可知答案。F【2021重庆A 卷改编】1.When did Beijing get the chanc

    40、e to hold the 2022 Winter Olympic Games?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第81页原文。In 2015.【点拨】根据原文句子In 2015,Beijing got the chance to hold the 2022 Winter Olympic Games.可知答案。2.What makes Yi Xiaoyang a good skier?(不超过15 个词)_His love/interest,gift/talent/ability to learn,hard work,and support/help from his parents an

    41、d his coaches.【点拨】根据原文句子At the same timeIn summer,the training goes on.;“I lost my interest.I break from training.”;Luckilyhe moved back on his fight for his dreams.可知答案。3.Do you think Yi Xiaoyang should stick to the dream of becoming an Olympic champion?Why or why not?(不超过20 个词)_Yes.Because its a p

    42、ity to give it up since he has spent so much in training./No.Because as long as he tries his best,it doesnt matter whether hell be a champion or not.(只要说出自己的理由即可。)【点拨】根据原文句子“I might have dreamed of becoming an Olympic champion(冠军)before,but now it comes much clearer.I want to take part in the Olympi

    43、cs,and that will be my goal.”可知答案。G【中考安徽】1.What did Fir Tree want to do in autumn?(不超过10个词)_请同学们看点拨训练第81页原文。【点拨】根据原文第二段第一句话Then autumn arrived.The leaves Fir Tree told Mother Nature that he wanted his leaves to change colours too.可知答案。He wanted to change the colours of his leaves.2.Why did other tre

    44、es say no to Squirrel?(不超过10个词)_Because they had no leaves.【点拨】根据原文中句子Other trees said no because they had no leaves.可知答案。3.What purpose did Fir Tree understand at last?(不超过15 个词)_His green leaves provided a warm home for animals in winter.【点拨】根据原文最后一段话Fir Tree was happy that his green leaves provided a warm home for animals in winter.He finally understood his purpose.可知答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(安徽专版)2022春九年级英语全册 专项十九 阅读理解和任务型阅读课件(新版)人教新目标版.ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352585.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1