分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型广西(苍梧县)2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)附答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:352804
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:156.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 苍梧县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精练 答案
    资源描述:

    1、广西(苍梧县)2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)附答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It was reported last week that developers could take photos from Apple mobile and Google Android devices without the phone owners knowing that the images were being taken. In Apples case, developers can also obtain the location

    2、 information for each photo.Senator(参议员) Charles Schumer said in a telephone interview that his office had spoken with officials at both Apple and Google on Monday. “We asked them if they could find a way on their own to prevent Apple from having access to private info,” Mr. Schumer said. “They were

    3、 friendly and open to the idea that this ought to be changed.”On Sunday, Mr. Schumersaidthat he planned to send a letter to the Federal Trade Commission(联邦贸易委员会) asking the agency to investigate Apple and Google after the privacy concerns came to light.Claudia Bourne Farrell, an F.T.C. spokeswoman,

    4、said the agency had received the letter but she could not comment further.“It sends shivers up the spine to think that ones personal photos, address book, and who knows what else can be obtained and even posted online without consent,” Mr. Schumer wrote in his letter to the F.T.C. “If the technology

    5、 exists to open the door to this kind of privacy invasion, then surely technology exists to close it, and thats exactly what must happen.”Mr. Schumer said if Apple and Google could not come to an agreement to fix the problem, then he would be forced to take the issue further.He said other companies

    6、had been willing to work with his office to fix issues. “Im optimistic that we can get this changed without any regulation,” he said. “If its not changed, then well look the F.T.C., and if that doesnt work then well look at legislative approach.”The F.T.C. has warned companies to try to be morevigil

    7、ant(警醒的)in their efforts to protect consumers when it comes to privacy.36.The senators spoke with officials at both Apple and Google .A. to discuss whether it is illegal to have access to private information.B. to stop them from developing the technology of taking photos.C. to urge them not to invad

    8、e consumers privacy.D. to keep them from obtaining the location information for each photo【答案】C【解析】细节理解题。根据We asked them if they could find a way on their own to prevent Apple from having access to private info参议员鼓励他们不要侵犯顾客的个人隐私,故选C。37. Which of the following statements is true?A. Privacy invasion f

    9、rom Apple has existed for a long time.B. Privacy invasion from Google has existed for a long time.C. Apple and Google have decided to make a change.D. Mr. Schumer takes the privacy concerns caused by Apple and Google seriously.【答案】D【解析】细节理解题。根据Mr. Schumersaidthat he planned to send a letter to the F

    10、ederal Trade Commission(联邦贸易委员会) asking the agency to investigate Apple and Google after the privacy concerns came to light.可知Mr. Schumer对苹果和谷歌引起的个人隐私问题很重视,故选D。38. Mr. Schumers letter to the F.T.C. mainly shows that the technology to open the door to privacy invasion . A. causes people to worry abou

    11、t the safety of their personal information . B. can be used if permitted.C. causes personal information to be posted online without permission.D. causes privacy invasion to happen frequently.【答案】A【解析】细节理解题。根据If the technology exists to open the door to this kind of privacy invasion, then surely tech

    12、nology exists to close it, and thats exactly what must happen.他认为引起人们对于个人安全问题的担心,故选A。39.If the privacy concerns cant be solved with the help of the F.T.C., .A.The companies will be fined.B. The companies will be closed.C. The senators will turn to legislation.D. The senators will force the companies

    13、 not to invade privacy.【答案】C【解析】细节理解题。根据if that doesnt work then well look at legislative approach如果个人的隐私问题解决不了将采用立法的问题,故选C。40.Where can we read about the passage?A.In a science report. B. In a newspaper. C. In a magazine D. In a textbook.【答案】B【解析】细节理解题。根据短文的内容主要叙述的是对于公司的对于客户的个人隐私的泄露问题的的解决途径,所以这篇文章出

    14、现在报纸上,故选B。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。As students and teachers returned to school on Monday after the publication of performance ratings(等级) for 18,000 teachers, many parents said they were giving the reports serious thought. Yet there was an equal measure of skepticism among parents t

    15、hat test scores have any relationship with teachers competence.Some said they already knew how good a teacher was by walking into the classroom or by monitoring their childrens progress. “Im the kind of person who likes to see for themselves,” a father in Queens said.Others worried about how their f

    16、ellow parents, perhaps ones with sharper elbows, might respond. Will they demand a new teacher? Move their children to a new school?Elizabeth Sane, the mother of a fourth grader at the Ella Baker School, a kindergarten-through-eighth-grade school on the Upper East Side, said that her daughter was sw

    17、itched to a different teachers class over the summer, and that it was “like adding salt to the wound” when she saw the high ratings for her daughters previous teacher. Her daughters teacher this year did not receive a rating because he previously taught high schoolMs. Sane said that the rating was n

    18、ot the only factor that influenced how she assessed a teachers performance, but that the data used for teacher evaluations mattered.But other parents dropping their children off at the Ella Baker School said they did not trust teacher ratings based on test scores any more than they wanted their chil

    19、drens learning measured only by the state exams.“Some people take it as the final word, but it doesnt change who they are as teachers. The ratings arent accurate, and the whole student testing thing needs to be thrown out,” said Lydia Delgado, whose child is in the second grade.41. Paragraph 1 tells

    20、 us that A. All the teachers received a rating given by the students.B. All the teachers will receive a rating at the end of each semester,C. Most parents took the teachers ratings seriously.D. About half of the parents doubted the ratings to be reliable.【答案】D 【解析】细节理解题。根据Yet there was an equal meas

    21、ure of skepticism among parents that test scores have any relationship with teachers competence.有些父母怀疑评级的可靠性,故选D。42.What does the underlined part “with sharper elbows” mean?A. With the ability to change the situation.B. With a good relationship with the school.C. With a stong will to succeed.D. With

    22、 strong elbows physically.【答案】A【解析】词义猜测题。根据might respond可推测有能力改变形势,故选A。43.Paragraph 4 shows that Elizabeth Sane A. was on the side of giving ratings to the teachers.B. regretted having sent her daughter to another class. C. didnt think her daughters previous teacher was better.D. wanted her daughter

    23、 to return to her previous class.【答案】B【解析】细节理解题。根据her daughter was switched to a different teachers class over the summer, and that it was “like adding salt to the wound”她后悔把她的女儿送到了另一个学校,故选B。44. Which of the following statements is true?A. The teacher ratings were decided by the test scores of the s

    24、tudents.B. Ms. Sane evaluated a teachers performance only by the rating.C. Lydia Delgado didnt think the students scores should be kept.D. To give ratings to teachers will come to an end in the near future.【答案】A【解析】细节理解题。根据teacher ratings based on test scores老师的排名基于学生考试的分数,故选A。45.The attitude of the

    25、 author towards the way to assess teachers competence is .A. supportive B. criticalC. indifferent D. objective【答案】D【解析】细节理解题。supportive赞成的; critical批评的;indifferent中立的;objective客观的。 根据全文的内容来看作者只是客观陈述的别人的一些看法,没有提出自己的具体的观点,故选D。科普知识(阅读理解)由 (2012四川,E)改编Plants are flowering faster than scientists predicte

    26、d (预测)in reaction to climate change,which could have long damaging effects on food chains and ecosystems.Global warming is having a great effect on hundreds of plant and animal species around the world,changing some living patterns,scientists say.Increased carbon dioxide(CO2) in the air from burning

    27、 coal and oil can have an effect on how plants produce oxygen,while higher temperatures and changeable rainfall patterns can change their patterns of growth.“Predicting speciesreaction to climate change is a major challenge in ecology,”said the researchers of several U.S.universities.They said plant

    28、s had been the key object of study because their reaction to climate change could have an effect on food chains and ecosystem services.The study,published on the Nature website,uses the findings from plant life cycle studies and experiments across four continents and 1,634 species.It found that some

    29、 experiments had underestimated (低估) the speed of flowering by 8.5 times and leafing by 4 times.“Across all species,the experiments under-predicted the speed of the advancefor both leafing and floweringthat results from temperature increases,”the study said.The design of future experiments may need

    30、to be improved to better predict how plants will react to climate change,it said.Plants are necessary for life on the Earth.They are the base of the food chain,using photosynthesis (光合作用)to produce sugar from carbon dioxide and water.They let out oxygen which is needed by nearly every organism on th

    31、e planet.Scientists believe the worlds average temperature has risen by about 0.8 since 1900,and nearly 0.2 every ten years since 1979.So far,efforts to cut emissions (排放) of planet-warming greenhouse gases are not seen as enough to prevent the Earth heating up beyond 2 this centurya point scientist

    32、s say will bring the danger of a changeable climate in which weather extremes are common,leading to drought,floods,crop failures and rising sea levels.1.What is the key information the author wants to give in Paragraph 1?()A.Plants reaction to weather could have damaging effects on ecosystems.B.The

    33、increasing speed of flowering is beyond scientistsexpectation.C.Climate change leads to the change of food production patterns.D.Food chains have been seriously damaged because of weather.2.We can learn from the study published on the Nature website that .A.plants flowering is 8.5 times faster than

    34、leafingB.there are 1,634 plant species on the four continentsC.scientists should improve the design of the experimentsD.the experiments failed to predict how plants react to climate change3.Scientists pay special attention to the study of plants because .A.they can prove the climate change clearlyB.

    35、they are very important in the food chainsC.they play a leading role in reducing global warmingD.they are growing and flowering much faster than before4.What can be inferred from the last two paragraphs about the worlds temperature?()A.It has risen nearly 0.2 since 1979.B.Its change will lead to wea

    36、ther extremes.C.It is 0.8 higher in 1979 than that of 1900.D.It needs to be controlled within 2 in this century.语篇解读:本文为说明文,题材为科普知识类。温室效应已经影响了植物的生长类型,由于植物在食物链和生态系统中有着重要影响,科学家们正致力于研究其生长变化。答案及剖析:1.B主旨大意题。根据第一段Plants are flowering faster than scientists predicted(预测)in reaction to climate change.可知本题应选

    37、择B项。2.C事实细节题。根据文章第五段最后一句话It found that some experiments had underestimated(低估)the speed of flowering.以及第七段The design of future experiments may need to be improved to better predict.可知本题应选择C项。3.B事实细节题。文章第四段最后一句They said plants had been the key object of study because their reaction to climate change

    38、could have an effect on food chains.由此可知本题选择B项。4.D推理判断题。根据文章最后一段.beyond 2 this century-a point scientists say will bring the danger of a changeable climate.leading to drought,floods.可知必须将上升温度控制在2 以内才可能不会出现危险状况,故选择D项。【长难句子分析】 到目前为止,为减少导致全球变暖的温室气体排放的努力还不足以阻止地球在本世纪气温上升不超出2科学家认为这个数据会带来气候变化的危险,在这样的气候变化中,极端天气会经常发生,会导致干旱、洪涝、庄稼歉收和海平面上升。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西(苍梧县)2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)附答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352804.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1