分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型广西(苍梧县)2016高考英语阅读理解(二轮)精练(4)附答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:352805
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:51.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 苍梧县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精练 答案
    资源描述:

    1、广西(苍梧县)2016高考英语阅读理解(二轮)精练(4)附答案【2014高考英语四川省凉山州一模试题】A阅读下面五篇短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The breaking news of Mo Yans Nobel Prize in Literature on Thursday evening soon arousedpublic curiosity of the 57-year-old Chinese writer: Why was he favored by the Swedish Academy? Less than half an hour af

    2、ter the announcement from Stockholm, Mos works turned to soldnut status at Chinas major online book sellers. One luckv buver wrote in an online comment: Rushed to purchase, but to my shame; I havenot read any of his novels. Although Mo was entitled one of the top Chinas literature awards before the

    3、Nobel Prize, heis not the most popular novelist in China, in either the book market or in reputation. Chinese media seemed to be shocked as some journalists were reported to be on their wayovernight to Gaomi City of East Chinas Shandong Province, Mos birthplace where he stayed withhis family. Born i

    4、n 1955 into a rural family, Mo dropped out of school and became a farmer whenhe was a teenager. He joined the army and devoted himself to writing. Mos novels weretranslated into several languages. For more than a century, Nobel Prize has been regarded by theworld as recognition to an individual or e

    5、ven a nations cultural and scientific advances. I think the reason why I could win the prize is that my works present lives with uniqueChinese characteristics, and they also tell stories from a viewpoint of common human beings, whichgo beyond differences of nations and races, Mo said on Thursday eve

    6、ning to Chinese journalists. Mo also said many folk arts originated from his hometown, such as paper cuts and traditionalnew year paintings, have inspired and influenced his novels Mos prize may give powerful encouragement to the countrys writers as the more reflective ofChinese lives their works ar

    7、e, the more possible they arise as world literature.31. From this passage we know that the news of Mo Yans Nobel Prize in Literature was A. contrary to the belief of the Chinese media B. curiosity to the Swedish Academy C. a shock to online booksellers D. beyond the expectation of most Chinese peopl

    8、e32. The one luckv buyer mentioned in the third paragraph admitted that he A. had not yet read Mo Yans novels B. had written an online comment C. regretted not reading Mo Yans novels D. failed to buy a copy of Mo Yans novels33. The underlined word thev in the last paragraph refers to A. the Chinese

    9、writers B. the Chinese writersworks C. the Chinese lives D. M. Yous novels34. Which of the following statements is true? A. His winning is mainly due to some folk arts included in his works B. Nobel Prize will no longer be regarded by the world as recognition to an individual. C. M. Yans success wil

    10、l encourage the Chinese writers to win more Nobel Prizes. D. Before 2012,Mo You had been considered as the most famous novelist in China【参考答案】3134、DABC 【2014高考英语四川省凉山州一模试题】B One of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a sea oftechnology rather than experiencing the

    11、natural world.,and computer games are leading to aserious disconnect between kids and the great outdoors, which will change the wild places of theworld, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on childs play Each of us has a place in nature to go sometimes, even if it

    12、 was torn down. We cannot be,the last generation to have that place. At this rate, kids who miss the sense of wondering outdoorswill not grow up to be protectors of natural landscapes. If the decline in park use continuesacross North America, who will defend parks against encroachment(蚕食)?”asks Rich

    13、ard Louv,author of Last Child in the Woods. Without having a nature experience, kids, can turn out just fine, but they are missing out ahuge enrichment of their lives. That applies to everything from their physical health and mentalhealth, to stress levels, creativity and cognitive (认知的)skills. Expe

    14、rts predict modern kids willhave oooner health than their oarents-and thev sav a lack of outside olav is surelv Dart of it.Research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and thatplaying in nature fosters leadership by the smartest, not by the toughest. Even a t

    15、iny outdoorexperience can create wonder in a child. The three-year-old turning over his first rock realizes heis not alone in the world. A clump of trees on the roadside can be the whole universe in hiseyes. We really need to value that more. Kids are not to blame. They are over-protected and fright

    16、ened. It is dangerous out there fromtime to time, but repetitive stress from computers is replacing breaking an min as a process ofgrowing up. Everyone, from developers to schools and outdoorsy citizens, should help regain for ourkids some of the freedom and joy of exploring, taking friendship in fi

    17、elds and woods thatstrengthen love, respect and need for landscape. As parents, we should devote some of ourenergies to taking our kids into nature. This could yet be our greatest cause.35. The main idea of Paragraph 2 is that A. our generation has a place to go in nature when we are young B, parks

    18、in North America have declined a lot recently C. Richard Louv is the author of Last Child in the Woods D. children are expected to develop into protectors of nature36. According to the passage, children without experiencing nature will A. keep a high sense of wonder B. be over-protected by their par

    19、ents C. be less healthy both physically and mentally D. change wild places and creatures for the better37. What does sea of technoloev mean in the first paragraph? The technology of A. catching animals in the sea B. TV and computer games C. playing games D. sea food38. In writing this passage; the a

    20、uthor mainly intends to A. blame children for getting lost in computer games B. encourage children to protect parks from encroachment C. show his concern about childrens lack of experience is nature D. inspire children to keep the sense of wonder about things around35、D 3638、CBC 说理议论(阅读理解)由 (2013江西,

    21、D)改编One might expect that the ever-growing demands of the tourist trade would bring nothing but good for the countries that receive the holiday-makers.Indeed,a rosy picture is painted for the long-term future of the holiday industry.Every month sees the building of a new hotel somewhere.And every mo

    22、nth another rock-bound Pacific island is advertised as the “last paradise(天堂) on earth”.However,the scale and speed of this growth seem set to destroy the very things tourists want to enjoy.In those countries where there was a rush to make quick money out of sea-side holidays,over-crowded beaches an

    23、d the concrete jungles of endless hotels have begun to lose their appeal.Those countries with little experience of tourism can suffer most.In recent years,Nepal set out to attract foreign visitors to fund developments in health and education.Its forests ,full of wildlife and rare flowers,were offere

    24、d to tourists as one more untouched paradise.In fact,the nature all too soon felt the effects of thousands of holiday-makers traveling through the forest land.Ancient tracks became major routes for the walkers,with the consequent exploitation of precious trees and plants.Not only can the environment

    25、 of a country suffer from the sudden growth of tourism.The people as well rapidly feel its effects.Farmland makes way for hotels,roads and airports; the old way of life goes.The one-time farmer is now the servant of some multi-national organization; he is no longer his own master.Once it was his bac

    26、k that bore the pain; now it is his smile that is exploited.No doubt he wonders whether he wasnt happier in his village working his own land.Thankfully,the tourist industry is waking up to the responsibilities it has towards those countries that receive its customers.The protection of wildlife and t

    27、he creation of national parks go hand in hand with tourist development and in fact obtain financial support from tourist companies.At the same time,tourists are being encouraged to respect not only the countryside they visit but also its people.The way tourism is handled in the next ten years will d

    28、ecide its fate and that of the countries we all want to visit.Their needs and problems are more important than those of the tourist companies.Increased understanding in planning world-wide tourism can preserve the market for these companies.If not,in a few years time the very things that attract tou

    29、rists now may well have been destroyed.1.What does the author indicate in the last sentence of Paragraph 1?()A.The Pacific island is a paradise.B.The Pacific island is worth visiting.C.The advertisement is not convincing.D.The advertisement is not impressive.2.The example of Nepal is used to suggest

    30、 .A.its natural resources are untouchedB.its forests are exploited for farmlandC.it develops well in health and educationD.it suffers from the heavy flow of tourists3.What can we learn about the farmers from Paragraph 4?()A.They are happy to work their own lands.B.They have to please the tourists fo

    31、r a living.C.They have to struggle for their independence.D.They are proud of working in multi-national organizations.4.Which of the following determines the future of tourism?()A.The number of tourists.B.The improvement of services.C.The promotion of new products.D.The management of tourism.5.The a

    32、uthors attitude towards the development of the tourist industry is .A.optimisticB.doubtfulC.objectiveD.negative语篇解读:本篇为议论文,重点讨论了旅游业带来的负面影响。答案及剖析:1.C推理判断题。从第一段的最后一句话可知,每个月都有另外一个太平洋岛屿被宣称是“地球上最后的天堂”。其实这些广告只是为了吸引游客,绝非真实,因此是不可信的。2.D推理判断题。从第三段中的“In fact,the nature all too soon felt the effects of thousand

    33、s of holiday-makers traveling through the forest land.”可知,尼泊尔为了发展旅游业,对外开放了森林,然而,大自然很快就受到了旅游业带来的负面影响。作者举此例的目的不言而喻。故选D项。3.B细节理解题。从第四段中的“The one-time farmer is now the servant of some multi-national organization.now it is his smile that is exploited.”可知,昔日的农民,成为了服务员,通过取悦游客来谋生。4.D细节理解题。从最后一段中的“The way t

    34、ourism is handled in the next ten years will decide its fate and that of the countries we all want to visit.”可知,旅游业的未来发展受到了管理方式的影响。5.C推理判断题。作者通过举例子阐述了旅游业带来的负面影响,不偏不倚,因此作者对旅游业发展的态度是客观的。故选C项。【疑难词汇解读】1.rock-bound adj.岩石包围的,多岩石的The fishermen lived on a rock-bound small island.渔民们生活在一个多岩石的小岛上。2.handle v.处理,管理;操纵The government handles the education of the whole country.政府掌管着全国的教育工作。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西(苍梧县)2016高考英语阅读理解(二轮)精练(4)附答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352805.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1