分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2021版新高考英语一轮复习课时提能练37_38北师大版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:353424
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:79KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 37 _38 北师大
    资源描述:

    1、课时提能练37-38课时提能练(三十七)选修7Unit 19Language(A)课时作业A:基础层面.单句语法填空1It is a nice song and I think it will catch on quickly.2Canada is a country consisting (consist) of many different nationalities.3What is well known to us all is that Kobe has become one of the most popular NBA players.4Please look after my

    2、house while I am absent from home.5Surrounded (surround) by a river,the park had a central pond with flowers floating in it.单句改错1I was very thankful to what the stranger had done for me.tofor2Please inform me your arrival time beforehand.me后加of3He owed his success to the fact which he worked twice a

    3、s long hours as other colleagues.whichthat4I am sure we can help you solve the problem,provide that you tell us all the necessary information.provideprovided/providing5She was always calm and never seemed embarrassing.embarrassing embarrassed.选词成篇Acatch on,provided that,for ages,consist of,differ fr

    4、om,get ahead,keep in mind,keep sb.informed ofTo 1.get_ahead in English,Li Hua has been working very hard to 2.catch_on her lessons 3.for_ages.Several days ago,she joined the English Corner 4.consisting_of twenty students.She 5.differs_from other students in some aspects.For example,she often 6.keeps

    5、_in_mind what she has learned and tries her best to 7.keep herself informed_of the latest learning methods 8.provided_that she has the opportunity.Bon the one hand,stand out,adjust oneself to, on the other hand,congratulate sb.on,in the absence ofTo 9.stand_out in his class and make progress,John wo

    6、rked very hard.And to achieve his goal,he 10.adjusted himself quickly to the new surroundings,learning the latest news.In addition,he attended English evening classes,but soon he was aware that it was hard to learn it well 11.in_the_absence_of the native language environment.So to ensure that he cou

    7、ld achieve his goal,12.on_the_one_hand,he talked with his foreign teacher as much as possible at school,and 13.on_the_other_hand,he listened to BBC news report and watched English programmes.At last,his hard work paid off and all of his friends 14.congratulated_him_on his progress.完成句子1We read those

    8、 books for_the_purpose_of_enlarging_our_vocabulary(目的是扩大我们的词汇量)2You will have chances to prove yourself providing/provided_(that) (只要)you work hard enough.3When you catch_sight_of (看到)a teenager wearing strange clothes,you may think he is just trying to catch_your_attention(吸引你的注意力)4Being a foreigne

    9、r,Carl did not catch_on_to_the_joke(了解这个笑话的含义)5If we have finished our work,there_is_no_point_in (毫无意义)staying any longer;we may as well go home.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019福州四校联考)The idea that you can use humor,laughter,and play to make you healthier probably seems too simple to be true.However,it is real

    10、ly true and simple.The sense of humor,laughter and play plays an important part in keeping you healthy.Treat the blues with a sense of humor,which is closely tied to laughter.Laughter is infectious.Have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? When lau

    11、ghter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is.You can experience something by smiling at everyone around you,and you will feel happier just by sharing a smile,

    12、even with a stranger.Play is an important part of making sure that we stay healthy.We are often encouraged to make sure our children play,and are told of the benefits of being out playing.However,what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life a

    13、s its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.While the studies are still in the early stages,the studies that have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive(认知的) falling.Anyway,adding humor,laughter,and

    14、play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages.So we should make full use of humor,laughter and play to make our life more active,more interesting and happier.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了幽默、大笑和玩耍给人们的健康带来的好处。1What does the underlined word “infectious” in Para

    15、graph 2 probably mean?APlaying an important role.BKeeping people in high spirits.CQuickly influencing other people.DPreventing illness from spreading.C词义猜测题。根据第二段第四句“When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。

    16、故infectious在此处意思为迅速影响其他人。2What can laughter increase according to the author?ACognitive ability.BGood relationships.CA sense of humor.DHappiness and trust.B推理判断题。根据第二段中的“When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.and you will feel happier

    17、just by sharing a smile,even with a stranger”可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。3What does the author think the old should do?AThey should have a good rest.BThey should play like children.CThey should prevent cognitive falling.DThey should take part in physical play.D推理判断题。根据第三段中的“However,what we often forget i

    18、s that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness”可知,作者认为老年人应该参与身体活动。4Which of the following would be the best title for the text?AHumor,Laughter and Play for HealthBAlway

    19、s Keep Our Body HealthyCHave an Active and Happy LifeDLet Our Body and Mind RelaxA主旨大意题。根据最后一段“Anyway,adding humor,laughter,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages.So we should make full use of humor,laughter and play to make our life more

    20、 active,more interesting and happier”可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。B(2019郑州市第一次质量预测)Are you a procrastinator(拖延者)? Its a common problem.And it can be harmful,as previous research has shown that people who procrastinate have higher levels of stress and lower wellbeing,reported the Association for Psycholo

    21、gical Science in the US.But a new study has found a way to deal with this problem:Be more connected to your future self.Psychologists think that each person believes that they are really two people:“Present Me” and “Future Me”“People act as if they prefer their current selves needs and desires to th

    22、ose of their future selves,” wrote psychologists Neil Lewis and Daphna Oyserman.Oyserman and Lewis decided to try to find a way to make “Present Me” imagine exactly how “Future Me” would feel the night before a big paper was due,though “Present Me” hadnt started yet.They made “Present Me” think abou

    23、t a faroff event a number of days away,not months or years.Thinking about events in this_way meant that something like a friends wedding seemed 16.3 days sooner when considered in days rather than months and 11.4 months sooner when considered in months rather than years.The researchers also tried to

    24、 find out whether people would take action sooner if they were told a certain event was happening in several days rather than years.For example,participants imagined they had a newborn child,and that the child would need to go to college in either 18 years or 6,570 days.The researchers found those i

    25、n the “days” condition planned to start saving four times sooner than those in the “years” condition.So if you think of your life in days instead of years,you may get things done quicker.【语篇解读】本文主要探究了一种应对拖延症的方法。5What did Oyserman and Lewis intend to do through their study?ATo work on a solution to t

    26、est if someone is a procrastinator.BTo find out whether human beings usually have two different characters.CTo discover procrastinators are more likely to have a lower sense of wellbeing.DTo prove its helpful to connect our current selves more with future selves.D细节理解题。根据对第三段的整体理解可知,Oyserman和Lewis想要

    27、通过他们的研究去验证把“现在的我”和“将来的我”联系起来是否会对应对拖延症有一定的帮助,故选D。6The underlined part “this way” in Paragraph 4 refers to “_”Asetting up tough deadlinesBfollowing schedules strictlyCcounting in smaller units of timeDimagining how your future self will feelC推理判断题。承接第三段最后一句“They made Present Me think about a faroff ev

    28、ent a number of days away,not months or years”可推知,画线部分是指用更小的时间单位去计量,故选C。7What helps prevent people from procrastinating?AComparing their future selves with present selves.BConsidering their current selves needs and desires.CThinking about faroff events in days rather than years.DMarking important ev

    29、ents on a calendar as a reminder.C推理判断题。根据第五段的内容以及最后一段“So if you think of your life in days instead of years,you may get things done quicker”可推知,用天而不是用年去考虑将来所发生的事情会帮助拖延者不再拖延,故选C。8What does the passage mainly talk about?AA way to get things done in time.BThe harmful effects of procrastination.CThe re

    30、ason to overlook future needs and desires.DThe way to reduce stress and improve happiness.A主旨大意题。根据第一段最后一句“But a new study has found a way to deal with this problem:Be more connected to your future self”,并结合对全文的整体理解可推知,本文主要探究了一种应对拖延症的方法,故选A。.完形填空(2019贵阳市普通高中第一学期监测)The happy new mother asked eagerly

    31、to see her baby.However,when she looked at his tiny face,she was _1_.The baby had been born without _2_.Fortunately,time _3_ that the babys hearing was perfect except his ruined appearance.He grew up,_4_ if there were not his misfortune.As a favorite with his classmates,he might have been class pres

    32、ident,_5_ the misfortune.He developed a talent for literature and music.His parents _6_ hoped that he had a perfect life.One day,his father spoke with the doctor,“Could _7_ be done?”“I believe I could _8_ a pair of outer ears _9_ they could be accessible.” The doctor decided.Therefore the _10_ began

    33、 for a person who would make such a sacrifice.Two years went by.One day,his father said to the son,“Youre going to the _11_, son.We have someone who will _12_ the ears you need.But the identity of the donor is a secret.”The operation was a brilliant _13_, and a new person turned up.His talents bloss

    34、omed into genius.Later,he married and entered the Diplomatic Service.One day,he asked his father,“Who gave me the ears? Who gave me so much? I could never do _14_ for him or her.” “I do not believe you could,” said the father,“but the agreement was that you are not _15_.not yet.”The secret was _16_

    35、for years,but the day did come.He stood with his father beside his mothers casket(棺材)Slowly,_17_, the father reached out his hand and raised the thick,reddishbrown _18_ to find that the mother had no outer ears.“Mother said she was _19_ she never had her hair cut,” his father whispered,“and nobody e

    36、ver thought Mother less _20_, did they?”【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了一位母亲给有生理缺陷的儿子捐献外耳的感人故事。1A.angryBembarrassedCshockedDcuriousC根据下文中的“Fortunately,time_that the babys hearing was perfect except his ruined appearance”可推知,这个婴儿出生时没有耳朵(ear),初为人母的幸福的妈妈看到有缺陷的孩子时很震惊(shock),故选C。2A.eyesBfeetCfingersDearsD参见上题解析。3A.p

    37、rovedBlastedCflewDignoredA根据该句中的“Fortunately”可推知,时间证明(prove)这个容貌有缺陷的婴儿听力是完好的,故选A。4A.tallBhandsomeCshortDbadlookingB根据上文中的“his ruined appearance”,并结合空后的“if there were not his misfortune”可推知,孩子要不是容貌上的缺陷应该是很帅气的(handsome),故选B。5A.withBin spite ofCforDbut forD与上文中的“if there were not his misfortune”呼应可推知,此

    38、处表示惋惜,故选D。but for“要不是”。6A.stillBhardlyCalmostDeverA根据上文可知,容貌上有缺陷的孩子很有才华,也为同学们所喜欢,在文学和音乐方面很有天赋,但是他的父母还是(still)希望他有一个完美的人生,故选A。7A.somebodyBeverythingCnobodyDnothingD根据上文“His parents _hoped that he had a perfect life”可推知,此处表示他的父亲问医生难道就没有补救方法了吗?故选D。8A.operateBdestroyCtransplantDrepairC根据上文并结合语境可知,男孩的父亲询

    39、问医生有没有补救方法,医生决定给他移植(transplant)一对耳朵。与下文“The operation was a brilliant _, and a new person turned up”呼应,故选C。9A.ifBwhileCalthoughDsinceA根据语境可推知,此处表示如果有可用的耳朵,医生可以给男孩移植一对耳朵,故选A。10A.experiment BsearchCanalysisDoperationB根据语境可推知,他们开始寻找能够捐献耳朵的人。故选B。11A.schoolBlibraryChospitalDbedroomC根据下文中的“But the identit

    40、y of the donor is a secret”可推知,耳朵捐献者找到了,父亲告诉儿子可以去医院(hospital)进行移植手术了,故选C。12A.donateBrepairCmakeDsellA参见上题解析,故选A。13A.failureBsuccessChonorDdamageB根据空前的“brilliant”以及空后的“a new person turned up”可推知,手术非常成功。14A.harmBenoughCbadDgoodB根据上文男孩问父亲的话可推知,男孩觉得自己为对方做得不够(enough),故选B。15A.signedBrealizedCunderstoodDal

    41、lowedD根据上文中的“But the identity of the donor is a secret”可知,捐献人的身份是保密的;并结合下文内容可推知,男孩并不被允许知道是谁捐献的耳朵,故选D。16A.changedBdiscussedCspreadDkeptD根据该句中的“but”,并结合下文可推知,捐献者的身份多年来一直保密,但最终揭晓的这一天到来了。17A.carelesslyBgentlyCexcitedlyDgraduallyB与“Slowly”呼应,并结合上文“his mothers casket(棺材)”可推知,他的父亲慢慢地、轻轻地伸出手,故选B。18A.skirtBh

    42、andChairDquiltC根据空后的“find that the mother had no outer ears”,并结合下文中的“Mother said she was _ she never had her hair cut”可推知,男孩的父亲伸手去把男孩母亲的头发(hair)拢起来。19A.depressedBworriedCgladDregretfulC根据语境可推知,母亲乐意(glad)为儿子牺牲,甘愿不剪头发,故选C。20A.beautifulBuglyCrespectableDfashionableA根据语境可推知,此处表示没有人说男孩的母亲不漂亮,故选A。课时提能练(三十

    43、八)选修7Unit 19Language(B)课时作业A:基础层面.单句语法填空1It embarrassed her greatly to_borrow (borrow) money from him again.2It took her a while to adjust to living (live) alone.3Whether he drives or takes the train,hell be here on time.4It is rather embarrassing (embarrass) that we still do not know how many speci

    44、es there are in the world today.5It doesnt necessarily happen that youll do well academically even if youre highly intelligent.单句改错1What impresses me most is that the little girl can speak English fluent. fluentfluently2Teachers like students who are very quick to catch on things.on后加to3The boy is p

    45、oor,to whom love was totally absent of his childhood.offrom4It happenedwhether by accident or by purposethat the two of them were left alone after all the others had gone.第二个byon5If he will go there or not is not clear.IfWhether.完成句子1人类不同于动物是因为人类有说话和使用工具的能力。Humans_differ_from_animals because of thei

    46、r ability to speak and use tools.2地址有任何变化请尽快通知我们。Please inform_us_of any change of address as soon as possible.3一种典型的培训方案是以系列研讨的形式出现的。A typical training programme takes_the_form_of a series of workshops.4孩子们知道吸毒很危险。The children are_aware_of the danger of taking drugs.5我们的成败取决于天气。The weather holds_th

    47、e_key_to our success or failure.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019重庆第一次调研)New rules from the China National Tourism Administration prohibit guides from steering(操纵) their clients to illegal or immoral activities,such as gambling or drugs.Guides are also prohibited from forcing clients to shop at businesses durin

    48、g a tour,or charging extra money against a clients wishes,through intimidation,restricting a persons freedom or using physical force.Those who violate the rules will have their licenses revoked(吊销),and income generated through such misbehavior will be confiscated(没收)In addition,violators will be fin

    49、ed between 2,000 and 20,000 yuan(about $300 to $3,000)The administration said the quality of tour guides and the services they provide are key to the way the industry is perceived in China and abroad.Through the rules,which will take effect on Jan.1,the administration hopes to ensure healthy develop

    50、ment of the domestic tourism market.Mr.Wang,a professor of tourism administration at Beijing International Studies University,said the new rules act as a supplement to the existing tourism law.“They elaborate tour guides responsibilities and will be very helpful for the national tourism administrati

    51、on in strengthening its governance of this group of professionals,” Wang said.The 2001 regulations listed some prohibited behaviors,and guides who were found in violation would have points taken away from their annual scores.In 2015 and 2016,many media reports appeared about misbehaved tour guides a

    52、t popular destinations.Guide services start with 10 points each year.Points are required to maintain a license,so if all 10 points are lost,the guide service is shut down.The new rules describe situations beyond what were in the 2001 regulations,and cover circumstances in which a tour guide would be

    53、 in violation and punishments are laid out in detail,noting that some of the examples reflect situations that have been reported domestically in recent years.Forced shopping,verbal abuse at clients and even abandoning clients halfway through a tour were among the misdeeds.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章介绍了新颁布的有关

    54、导游行为的规章制度。1Where does the passage probably come from?AA newspaper.BA tour guides diary.CThe 2001 regulations.DChina National Tourism Administration.A文章出处题。文章介绍了有关导游的新的规章制度,并告知人们其作用,故该文应出现在报纸上,故选A项。2What does the underlined word “They” in the fourth paragraph refer to?AThe tourists.BThe new rules.CTh

    55、e tour guides.DThe 2001 regulations.B代词指代题。根据画线词前一句中的“the new rules act as a supplement to the existing tourism law”和代词They代替前面复数名词的作用可知,B项正确。本句表示“新的规章制度详述了导游的责任,将十分有益于国家旅游局加强对这个导游群体的管理”。3Which of the following statements about the new rules is TRUE?AThey will replace the 2001 regulations.BThey are

    56、replacements for the existing tourism law.CThey cover more detailed description as a supplement.DThey will act as new tourism standards replacing the old ones.C细节理解题。根据文中第四段中的“the new rules act as a supplement to the existing tourism law”和第六段中的“cover circumstances in which a tour guide would be in v

    57、iolation and punishments are laid out in detail”可知,新的规章制度作为对现行旅游法的补充,含有更详尽的描述,故选C项。4From the passage,we can infer that_.Athere will be more misbehaved tour guidesBmany travel agencies will go out of businessCmore misdeeds will appear at popular destinationsDthe domestic tourism market will be more n

    58、ormalD推理判断题。根据全文内容可知,本文介绍了有关导游的新的规章制度,它是针对近几年旅游市场中的混乱现象制定的,其对导游的违反情形和相应的处罚措施描述得更加详细,再结合第三段中的“the administration hopes to ensure healthy development of the domestic tourism market”可推知,国内的旅游市场将更加规范。故选D项。B(2019长春监测二)I attended a writers group to get feedback(反馈) on my book.But there were so many people

    59、 there that the discussion was limited.After getting home,my 13yearold son asked me to read one chapter to him.So I read the chapter about spending my pocket money as a nineyearold child.The story took place at a lunch counter,where I dreamed of ordering a banana split.Colorful balloons were hung ab

    60、ove the counter and a sign said,“Pop(使爆裂) a balloon and pay 1 cent to 63 cents for a banana split!” As I was given only 50 cents for cleaning the doghouse,I didnt dare to ask my parents for any more pocket money without doing more work.So I kept my wish to myself.Frankie listened carefully,as I read

    61、 the final sentences of the chapter,“I watched as others selected a balloon to pop and dreamed about the opportunity to take my chance.But it never happened.”The next morning,Frankie led me to the kitchen.I couldnt believe my eyes.The table was covered in a pile of balloons.Frankie handed me 50 cent

    62、s and a fork.“Pop one!” he urged.With tears in my eyes,I broke one.A piece of paper fell out of the balloon.“What does it say,Mom?” Frankie asked.“Fifty cents,” I whispered,too choked to speak loudly.Frankie asked,“Well,do you have 50 cents?” I handed him the money.“OK!” Then Frankie pulled out a ba

    63、nana split from the refrigerator.I hugged Frankie hard.We took turns popping the other balloons until I finally got the 1cent balloon.It was a longtime coming,but worth the wait.It hit me that the first step in making any wish come true is to give it a voice.【语篇解读】本文主要讲述了作者的儿子帮助作者实现童年愿望的温情故事。5The au

    64、thor read the chapter to Frankie because _.Ashe wanted to get feedback from FrankieBFrankie asked the author to read it to himCshe was used to telling a bedtime story to himDFrankie had a strong desire for knowledgeB细节理解题。根据第一段第三句“After getting home,my 13yearold son asked me to read one chapter to h

    65、im.”可知,作者给儿子读书是应儿子的要求,故选B。6What can we infer about the author from the second paragraph?AShe spent money wisely when she was a kid.BShe had enough money to do whatever she liked.CShe earned her pocket money by doing housework.DShe had no close friends to share her secret wish.C推理判断题。根据第二段第三句“As I wa

    66、s given only 50 cents for cleaning the doghouse,I didnt dare to ask my parents for any more pocket money without doing more work.”可推知,作者的零花钱都是通过做家务挣来的,故选C。7Seeing what Frankie did for her,the author felt_.Acomfortable and happyBpuzzled and excitedCawkward and satisfiedDsurprised and movedD推理判断题。根据第四

    67、段第二句“I couldnt believe my eyes.”和第五段中的“I whispered,too choked to speak loudly”可推知,作者当时既惊讶又感动,故选D。8The author learned that_.Ait is important to express ones wishesBit is comforting to have a kid aroundCexperiences in childhood affect us later in lifeDwishes can come true by just voicing themA推理判断题。根据

    68、最后一段“It hit me that the first step in making any wish come true is to give it a voice.”可推知,作者最后感悟,让任何愿望成真的第一步是要把愿望说出来,故选A。.完形填空(2019陕西检测二)Steve and Yaser first met in their chemistry class.Yaser was an international student from Jordan.He was _1_ to get to know an American.Yaser hoped that he and St

    69、eve would _2_ good friends.At first,Steve seemed very friendly.He always greeted Yaser _3_ before class.Sometimes he offered to study with Yaser.He even _4_Yaser to have lunch with him.But after the first term was over,Steve seemed _5_.One day Yaser decided to call Steve.Steve didnt seem very _6_ in

    70、 talking to him.Yaser was hurt by Steves change of attitude.Yaser is a little _7_.He is an outsider to American culture.He doesnt understand the way Americans view _8_.Americans view the word “friend” in a very _9_ way.Americans have school friends,work friends,sports friends and neighborhood friend

    71、s.These friendships are _10_ on common interests.When the shared activity ends,the friendship may _11_.Now Steve and Yaser are no longer classmates,their friendship has _12_.In some cultures friendship means a(n)_13_ lifelong bond between two people.In these _14_ friendships develop slowly,since the

    72、y are built to last.But American _15_ is not always an offer of true friendship.American _16_ is one of those that change rapidly.Studies show that one out of five American _17_ moves every year.People from the United States may at first seem friendly.Americans often chat easily with _18_.They excha

    73、nge information about their families,_19_ and work.They may smile warmly and say,“Have a nice day.” However,American friendships _20_ quickly,and they may change just as quickly.So,its necessary to do in Rome as the Romans do.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文,通过叙述Steve和Yaser之间的经历,讲述了美国人对待友谊的观点,所以我们应该入乡随俗。1A.puzzledB

    74、shockedCexcitedDworriedC根据上文“Steve and Yaser first met in their chemistry class.Yaser was an international student from Jordan.”的提示可知,他很兴奋(excited)能认识一个美国人。2A.continueBbecomeCadvocateDsubmitB根据上文“He was _ to get to know an American.”的描述可知,Yaser希望他和Steve能成为(become)好朋友。3A.anxiouslyBnervouslyCstronglyD

    75、warmlyD根据上文“At first,Steve seemed very friendly.”的描述可知,课前他总是热情地(warmly)问候Yaser。4A.invitedBapprovedCforbadeDrejectedA根据上文“Sometimes he offered to study with Yaser.”的提示可知,此处与上文语意上形成递进关系,所以此处为他甚至邀请(invite)Yaser和他一起吃午饭。5A.optimisticBfamiliarCdistantDaccessibleC根据下文“One day Yaser decided to call Steve.St

    76、eve didnt seem very _ in talking to him.”的提示可知,两人之间的关系发生了变化,所以此处为但第一学期结束后,Steve显得很冷淡(distant)。6A.encouragedBinterestedCembarrassedDinspiredB根据上文“But after the first term was over,Steve seemed _.”的提示可知,他决定打电话给Steve,但Steve看起来对与他讲话不感兴趣(interested)。7A.satisfiedBfascinatedCdelightedDconfusedD根据下文“He is a

    77、n outsider to American culture.He doesnt understand the way Americans view _.”的描述可知,此处为对此他有点困惑(confused)。8A.friendshipBownershipCscholarshipDcitizenshipA根据下文“Americans view the word friend in a very _ way.”的提示可知,此处为他不理解美国人看待友谊(friendship)的方式。9A.regularBusualCgeneralDsimilarC根据下文“Americans have schoo

    78、l friends,work friends,sports friends and neighborhood friends.”的描述可知,美国人对待不同的人有着不同的友谊观,所以此处为美国人以非常普遍的(general)方式看待“朋友”这个词。10A.takenBbasedCgrownDmadeB根据语境可知,这些友谊是依据(based)他们共同的兴趣(而建立起来的)。be based on.意为“以为依据”。11A.failBfallCdelayDfadeD根据上文“These friendships are _ on common interests.When the shared ac

    79、tivity ends”的提示可知,此处为他们的友谊可能会逐渐消失(fade)。12A.changedBmanagedCarrangedDrangedA根据上文“When the shared activity ends,the friendship may _.”的描述可知,此处为现在他们不再是同学了,他们的友谊也变了(change)。13A.recentBinstantCstrongDfinalC根据下文“American _ is one of those that change rapidly.”的提示可知,美国人对待友谊的观点不同于其他文化,所以此处为在一些文化中,友谊意味着两个人之

    80、间牢固的(strong)终生的纽带。14A.creaturesBculturesClecturesDpicturesB根据上文中的“In some cultures friendship means a(n).two people.”可知,此处为原词复现,所以此处为在这些文化(culture)中,友谊发展得很缓慢。15A.goodnessBhappinessCbrightnessDfriendlinessD根据语境可知,但是美国人的友好(friendliness)并不总是真正的友谊。16A.societyBactivityCauthorityDquantityA根据下文“Studies sho

    81、w that one out of five American _ moves every year.”的提示可知,这是一个社会问题,所以此处为美国社会(society)是一个快速变化的社会。17A.apartmentsBhousesCfamiliesDdepartmentsC根据上文“American _ is one of those that change rapidly.”的提示可知,此处为研究表明,每年有五分之一的美国家庭(family)搬家。18A.participantsBstrangersCcolleaguesDmembersB根据上文“People from the Unit

    82、ed States may at first seem friendly.”的提示可知,此处为美国人常常很容易与陌生人(strangers)聊天。19A.offenceBforestsCprejudiceDhobbiesD根据上文中的“Americans often chat easily with _.”可知,此处为美国人会与这些陌生人交流他们的家庭、爱好(hobby)及工作信息。20A.developBflowCdisappearDrevolveA根据上文“Americans often chat.and work.”以及下文“and they may change just as quickly”的提示可知,美国人的友谊发展得很快,变化得也很快。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版新高考英语一轮复习课时提能练37_38北师大版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353424.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1