2021版浙江高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 必修3 课后达标检测1 UNIT 1 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 必修3 课后达标检测1 UNIT 1课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 必修 课后
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020绍兴诊断性考试)For the past two years I have been travelling and living abroad. Home has become more of a feeling than a place. I feel at home when I am with my family in London, but I also feel at home in Italy with friends I love. Home is no longer a picture of a house with a front
2、 door and some windows. It is more complicated than that.This is one of the reasons that celebrating the new year has become very important for me. I do not care about “New Years resolutions(新年计划)”living abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my
3、 life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.New Years Eve has become my time to reconnect with the friends, which makes me feel at home. Every year we try to reunite wherever we are, and remember the time when we knew each other so well that we felt like a family. It is a mo
4、ment to reconnect and get to know each other again. Last year, we travelled to a cottage in Ireland where we had no Internet and no neighbours. In the middle of the countryside, away from our constantly changing lives, we were able to become like a little family again.This year, we went to Barcelona
5、. It was a very big change. We were surrounded by culture and life and joy. There were bars and parties. It was different, but one thing stayed very much the sameI felt at home again and we felt like a family again.A lot of people feel that New Years Eve cannot live up to expectations. Ideas such as
6、 the “New Years kiss” and “resolutions” create a lot of pressure for people to have a night to remember, a night that will change their lives and perhaps make the next year worth living. I think those people are missing the point. Why cant New Year be about friends?【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。过去两年作者在国外旅游、生活,作者
7、经常通过和朋友们一起旅游来庆祝新年,并因此而有家的感觉。1What does the underlined word “It” in paragraph 1 refer to?AFamily.BLiving abroad.CHome. DStaying with friends.C解析:代词指代题。根据第一段倒数第二句“Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows.”可知,家不再是一幅有前门和一些窗户的房子的图画;结合画线词所在句“It is more complicated than tha
8、t.”可知,该句的主语It指代前一句中的“Home”。故C项正确。2What does the author try to convey through his experiences in Ireland and Barcelona?ALife is peaceful and enjoyable.BLiving abroad is a happy experience.CStaying with friends makes one feel at home.DTravelling abroad enriches ones life experience.C解析:细节理解题。根据第三段尾句“I
9、n the middle of the countryside, away from our constantly changing lives, we were able to become like a little family again.”可知,和朋友待在乡村的中心,远离不断变化的生活,作者找到了家的感觉;根据第四段尾句“It was different, but one thing stayed very much the sameI felt at home again and we felt like a family again.”可知,作者和朋友们在一起,感觉又回到了家,感
10、觉他们像一家人。据此可知,文章中提及作者和朋友在爱尔兰和巴塞罗那的经历旨在说明和朋友待在一起能让人找到家的感觉。故C项正确。3Which of the following can be the best title for the text?ANew Years Celebration: How?BTrue Friendship: What?CLiving Abroad: Comfortable or Complicated?DChange: Plan It or Make It?A解析:标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了作者由于常年旅居在国外,对于庆祝新年和新年计划有着不同的思考:有朋
11、友的地方就有家的感觉,变化着的生活不需要新年计划,故A项最适合作文章标题。【难句分析】I do not care about “New Years resolutions(新年计划)”living abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.分析:句中what kind of person I want to b
12、e and how I will live my life为and连接的两个宾语从句,作reconsider的宾语;so I dont feel the need to plan for change: I live for change为so引导的结果状语从句。译文:我不在意新年计划生活在国外让我不断重新考虑我想成为什么样的人,我将如何生活,所以我觉得没有必要为改变做计划:我为改变而活。BI read a newspaper article about a new concept. The idea is simple, but revolutionary(革命性的): combining
13、a residential home for the elderly with a nursery school in the same building. The children and the residents(住户) eat lunch together and share activities such as music, painting and gardening. In the afternoons, the residents enjoy reading stories to the children and, if a child is feeling sad or ti
14、red, there is always a kind lap to sit on and a hug.Nowadays there is less and less contact between the old and the young. There are many reasons for this, including the breakdown of the extended family, working parents with no time to care for ageing relations, and smaller flats with no room for gr
15、andparents. But the result is the same: increasing numbers of children without grandparents and old people who have no contact with children. Its a major problem in many societies.Thats why intergenerational(代际的) programs are growing in popularity all over the world. There are examples of successful
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354075.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
