山东省烟台市2015 (译林牛津)高考英语一轮练习(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省烟台市2015 译林牛津高考英语一轮练习7及答案 山东省 烟台市 2015 牛津 高考 英语 一轮 练习 答案
- 资源描述:
-
1、山东省烟台市2015 (译林牛津)高考英语一轮练习(7)及答案阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Many Americans are turning to Japan, they think, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find.
2、In most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one survey, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese responde
3、nts (答问卷者)listed “to give children a good start academically” as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in the first grade and beyond, Ja
4、panese preschools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as determination, concentration, and the ability to work as a member of a group. The huge majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents. Like in America, there is diversity (多样性
5、)in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their yo
6、ung children attend a university-based program, it will increase the childrens chances of eventually being admitted to top-rated (一流的)schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing (智能化)in some Japanese kindergartens
7、. 1. We learn from the first paragraph that many Americans believe_.A. Japanese parents are more involved in preschool education than American parents B. Japans economic success is a result of its scientific achievements C. Japanese preschool education emphasizes academic instruction D. Japans highe
8、r education is superior to theirs 2. In Japans preschool education, the focus is on_.A. preparing children academicallyB. developing childrens artistic interests C. developing childrens potentialD. shaping childrens character 3. Why do some Japanese parents send their children to university-based ki
9、ndergartens? A. They can do better in their future studies. B. They can make more group experience grow there. C. They can be self-centered when they grow up. D. They can have better chances of getting a top-rated education. 4. Free play has been introduced in some Japanese kindergartens in order to
10、_.A. broaden childrens knowledge B. train childrens creativityC. lighten childrens study load D. enrich childrens experience【参考答案】14、CDDC 阅读理解 In bringing up children, every parent watches eagerly the childs acquisition (学会) of each new skill m the first spoken words, the first independent steps, or
11、 the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, a young child might b
12、e encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself. Parents vary greatly in th
13、eir degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are severe (严格的) over time of coming home at night or punctuality for meals. In general, the controls represent the needs of the parents and the values of the community as much as the childs own h
14、appiness. As regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality (道德). Also, parents should realize that example is better than precept. If they are not sin
15、cere and do not practice what they preach (说教), their children may grow confused when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled. A sudden awareness of a marked difference between their parents principles and their morals can be a dangerous disappo
16、intment.6. Eagerly watching the childs acquisition of new skills, _. A. should be avoided B. is universal among parents C. sets up dangerous states of worry in the child D. will make the child lose interest in learning new things7. In the process of childrens learning new skills, parents _. A. shoul
17、d encourage them to read before they know the meaning of the words they read B. should expect a lot of the children C. should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own D. should create as many learning opportunities as possible8 The second paragraph mainly tells u
18、s that _. A. parents should be strict with their children B. parental controls reflect only the values of the community C. parental restrictions vary, and are not always for the benefit of the children alone D. its parents and societys duty to control the children9. The word “precept” in Paragraph 3
19、 probably means “_”. A. opinion B. punishment C. behavior D. instruction10. In terms of moral matters, parents should _. A. follow the rules themselves B. be aware of the huge difference between adults and children C. forbid their children to follow hook teachings D. always ensure the security of th
20、eir children 全解全析BCCCD在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当的度。关于道德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循,“榜样比说教更有力”。B 推理判断题。根据文章第一自然段开头In bringing up children,every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skill,既然是每位父母都会这样做,那么这种做法在父母中就是普遍的,故选B。根据文章第一自然段第二句,选项C。sets up dangerous states of worry in th
21、e child是由hurry the child beyond his natural learning rate引起的,“迫不及待地要求孩子做超出其自然成长速度的事情”和“热切地观察孩子学会每一项新技能”显然不是一回事,作者对后者没有否定之意,所以A不对。根据文章第一自然段末句,选项取D。will make him lose interest in learning new things是由a child is left alone too much, or without any learning opportunities引起的。故D也不合文意。C 推理判断题。文章第一自然段第二句It
22、is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate,but this can set Up dangerous feelings of failure and states of worry in the child,说明在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。文章第一段末句又说:On the other hand,though,if a child is left alone too much,or without any learning opportunities,he loses his natural
23、 enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself,说明对孩子太放任自流同样不利。根据这两方面,应选C,父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当的度。C 主旨大意题。文章第二自然段的大意是:“父母对孩子的严格程度有很大的不同”。D 词义推测题四个选项的意思分别是:A. opinion (观点);B. punishment(惩罚);C. bebaviour(行为);Dinstruction(说教,源于instruct)。根据文章第三段第三,四句Also,parents should realize tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2017-2018学年高二语文人教版选修中国古代诗歌散文欣赏课件:第二十课 种树郭橐驼传 .ppt
