河北定兴县2016高考英语二轮阅读理解训练(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北 定兴县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、河北定兴县2016高考英语二轮阅读理解训练(3)及答案 文化教育型阅读理解(二) Human remains of ancient settlements will be reburied and lost to science under a law that threatens research into the history of humans in Britain, a group of leading archeologists (考古学家) say. In a letter addressed to the justice secretary, Ken Clarke, 40 ar
2、chaeologists write of their “deep and widespread concern” about the issue. It centres on the law introduced by the Ministry of Justice in 2008 which requires all human remains unearthed in England and Wales to be reburied within two years, regardless of their age. The decision means scientists have
3、too little time to study bones and other human remains of national and cultural significance.“Your current requirement that all archaeologically unearthed human remains should be reburied, whether after a standard period of two years or a further special extension, is contrary to basic principles of
4、 archaeological and scientific research and of museum practice,” they write.The law applies to any pieces of bone uncovered at around 400 dig sites, including the remains of bodies found at Stonehenge in 2008 that date back to 3,000 BC.Archaeologists have been granted a temporary extension to give t
5、hem more time, but eventually the bones will have to be returned to the ground.The arrangements may result in the waste of future discoveries at sites such as Happisburgh in Norfolk, where digging is continuing after the discovery of stone tools made by early humans 950,000 years ago. If human remai
6、ns were found at Happisburgh, they would be the oldest in northern Europe and the first indication of what this species was. Under the current practice of the law, those remains would have to be reburied and effectively destroyed.Before 2008, guidelines allowed for the proper preservation and study
7、of bones of sufficient age and historical interest, while the Burial Act 1857 applied to more recent remains. The Ministry of Justice assured archaeologists two years ago that the law was temporary, but has so far failed to revise it.Mike Parker Pearson, an archaeologist at Sheffield University, sai
8、d, “Archaeologists have been extremely patient because we were led to believe the ministry was sorting out this problem, but we feel that we cannot wait any longer.”The ministry has no guidelines on where or how remains should be reburied, or on what records should be kept.1According to the passage,
9、 scientists are unhappy with the law mainly because _Ait is only a temporary measure on the human remainsBit is unreasonable and thus destructive to scientific researchCit was introduced by the government without their knowledgeDit is vague about where and how to rebury human remains2Which of the fo
10、llowing statements is TRUE according to the passage?ATemporary extension of two years will guarantee scientists enough time.BHuman remains of the oldest species were dug out at Happisburgh.CHuman remains will have to be reburied despite the extension of time.DScientists have been warned that the law
11、 can hardly be changed. 3What can be inferred about the British law governing human remains?AThe Ministry of Justice did not intend to protect human remains.BThe Burial Act 1857 only applied to remains uncovered before 1857.CThe law on human remains hasnt changed in recent decades.DThe Ministry of J
12、ustice has not done enough about the law.4Which of the following might be the main idea of the passage?ANew discoveries should be reburied, the government demands.BResearch time should be extended, scientists require.CLaw on human remains needs thorough discussion, authorities say.DLaw could bury an
13、cient secrets forever, archeologists warn.(一)【要点综述】英国法律规定,所有从人类古代居地出土的遗骸,必须被重新掩埋。这一决定意味着科学家们将没有足够的时间研究具有民族文化的遗骨及其他遗物。1B细节理解题。从文章可以看出,科学家对这项法律不满主要是因为这项法律对科学研究的影响是毁灭性的。2C细节理解题。根据第三段可知,尽管延长了时间,但是出土的人类遗骸终究还是要被埋回去的。3D推理判断题。根据倒数第三段最后一句话“The Ministry of Justice assured archaeologists two years ago that the
14、 law was temporary,but has so far failed to revise it.”可知,尽管The Ministry of Justice两年前向考古学家保证这项法律是暂时的,但是他们到现在还是没能修改这项法律,所以他们的工作做得不到位。4D主旨大意题。这项法律的危害在第四段有详细陈述,对于这项法律,反对的是考古学家们,所以他们才是呼吁修改法律的主要对象,这样可以排除其他三项。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Abraham Lincoln was born into poverty 200 years ago. At any other
15、time and place, this lowly origin would have dictated his future, but in Lincolns case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his countrys history. He has become a role model in the self-made America.If you want to learn about somebody who didnt quit
16、, look no further. Abraham Lincoln had two business ventures failed, and the second one made him bankrupt, so he had to spend the next 17 years of his life paying for the debt. He also lost 8 different elections. It seemed that he had never done things right at the first time: the first time he ran
17、for state legislature for Congress, for land officer, for Senate, all of these failed, and the first time he sought the vice-presidential nomination, he got less than 100 votes nationally. But he never found it too shameful to carry on his mission. Then later in 1860, on such a rough road, he made i
18、t to the White House. He lived up to his famous saying, “Always bear in mind that your own determination to success is more important than any other.”He could have quit many times-but he didnt and because he didnt quit ,he became one of the greatest presidents in the history of America. One importan
19、t way Lincoln influences present society is that we look back on his life as a role model for future generations. Lincolns high character influences us because we compare present-day politicians to the example Lincoln set. A major influence Lincoln has on the united States today is simply through th
20、e good example he set when it came to honesty, persistence and leadership.36.According to the first paragraph, which of the following statements is true?A.Lincoln was born with a silver spoon in his mouth.B.Like Lincoln, a poor origin leads to a bright future.C.America is considered self-made becaus
21、e of Lincoln.D.Self-determination and will contributed to Lincolns success.【答案】D【解析】细节理解题。根据but in Lincolns case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his countrys history.可知是林肯的决心和意志导致他的成功。故选D。37.What is Paragraph Two mainly about?A.How Lincoln mad
22、e his way to the White House.B.Lincoln suffered various failures.C.Lincoln was a man who never quit.D.Lincoln once lost two business ventures.【答案】C【解析】段落大意题。根据If you want to learn about somebody who didnt quit, look no further.可知林肯是个不放弃的人。故选C。38.Which is the correct order of what happened to Lincoln
23、?a. He was paying off his debt.b. He failed in the run for land officer,c. He got less than 100 votes nationally. d. he stuck to his mission, e. He went bankrupt.A. b-c-c-d-aB. c-3.-b-c-dC. 6-c-s-b-dD. d-c-s-b-c【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段的内容可知顺序是:e. He went bankrupt.-a. He was paying off his debt.-b. He
24、failed in the run for land officer,-c. He got less than 100 votes nationally.-d. he stuck to his mission,故选B。39. What is the function of Lincolns famous saying in Paragraph Two?A.To tell us that determination is the most important to success.B.To attract readers1 attention.C.To show why Lincoln was
25、able to carry on in hard times.D.To summarize Lincolns story.【答案】C【解析】细节理解题。根据Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, 可知这句话是为了表明为什么他能度过难关。故选C。40.Why does the writer consider Lincoln as one of the greatest presidents in America?A.Beca
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
