分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:354860
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:68.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北 徐水县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 摸底 答案
    资源描述:

    1、河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(4)及答案高考英语阅读理解提升全程训练(4)及答案阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(A)WELCOMWelcome to Windsor Castle, the oldest and largest occupied castle in the world. Windsor is one of the official residences(住所)of the Queen, who sometimes stays here.Audio toursFree audio

    2、 tours are available on leaving the Admission Centre at the start of your visit. There is a descriptive audio tour for blind and poor-sighted visitors.Guided toursVisitors can explore the history of the Castle through a tour of the Precincts with an expert guide. Tours depart at regular intervals th

    3、roughout the day from the Courtyard and finish at the entrance to the State Apartments.Visitors with childrenFor those visiting with children, a special family tour and various activities are offered during school holidays and at weekends. Please note that, for safely reasons, pushchairs are not per

    4、mitted in the State Apartments. However, baby carriers are available to borrow.St Georges ChapelVisitors arriving at the Castle after 15:00 from March to October are advised to visit St Georges Chapel first before it closes.Shopping Shops offer a wide range of souvenirs designed for the Royal Collec

    5、tion, including books, postcards, china, jewellery, and childrens toys. Please ask at the Middle Ward shop about our home delivery service.RefreshmentsBottled water can be purchased from the Courtyard and Middle Ward shops. Form April to September ice cream is also available. Visitors wishing to lea

    6、ve the Castle for refreshments in the town may obtain re-entry permits from the castle shops. Eating and drinking are not permitted in the State Apartments or St Georges Chapel.Photography and mobile phonesNon-commercial photography and filming are welcomed in the Castle. Photography, video recordin

    7、g and filming are not permitted inside the State Apartments or St Georges Chapel in consideration of other visitors.SecurityAs Windsor Castle is a working royal palace, visitors and their belongings should get through airport-style security checks. For safety and security reasons a one-way system op

    8、erates along the visitor route. ( ) 1. A visitor can apply for a free audio tour _.A. in the Courtyard B. in the State ApartmentsC. at the Admission Center D. at St Georges Chapel36. C. 细节理解题。在Audio tours标题下直接找到the Admission Center。( ) 2. What is specially offered to visitors with kids?A. A security

    9、 guard. B. A pushchair. C. A free toy. D. A baby carrier. 37. D. 细节理解题。在visitors with babies标题下有baby carriers are available to borrow.( ) 3. Who can get re-entry permits?A. Visitors wishing to eat outside the Castle.B. Visitors buying gifts in the castle shops.C. Visitors buying water from the Court

    10、yard.D. Visitors eating outside St Georges Chapel.38.A. 细节理解题。在Refreshments标题下有Visitors wishing to leave the castle for refreshments in the town may obtain the re-entry permits from the castle shops.( ) 4. Why are visitors required to turn off their mobile phones?A. To ensure the safety of others.B.

    11、 To ensure the security of the Castle.C. To prevent them from disturbing others.D. To prevent the use of the built-in cameras.39. C. 细节理解题。在Photography and mobile phones标题下有Mobile phones must be switched off inconsideration of other visitors. ( ) 5. In the last part, a “working royal palace” refers

    12、to one _. A. still being constructedB. still used by the royal familyC. where the Queen usually worksD. where works of art are on show40.B. 词义猜测题。根据第一部分中的句子Windsor is one of the official residences of the Queen, who sometimes stays there.可以猜测B项正确,C项是不正确的,因为该项只是Queen usually works。 阅读理解-(B)Why play g

    13、ames? Because they are fun, and a 1ot more besides. Following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.Think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Such game

    14、s are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) . Many childrens games have a practical side Children arou

    15、nd the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. For instance, some Saudi Arabian children play a game called bones. Which sharpens the hand-eye coordination(协调)needed in hunting.Many sports encourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Gam

    16、es, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so

    17、 much.Sports are also an event that unites people. Soccer is the most popular sport in the world. People on all continents play itsome for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. He created a foundation to provid

    18、e poor children with not only soccer balls but also a promising future.Next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life.( ) 1. Through playing hide-and-seek, children are expecte

    19、d to learn to _.A. be a team leader B. obey the basic rulesC. act as a grown-up D. predict possible danger41.B. 细节理解题。根据第一段中Following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.可知B项正确。( ) 2. The underlined part in

    20、 Paragraph 2 most probably means that games can_. A. describe life in an exciting wayB. turn real-life experiences into a playC. make learning life skills more interestingD. change peoples views of sporting events42.C. 词义猜测题。这部分前面的谓语动词是translate有“翻译,解释,转移,调动”的意思,该部分后面有一个定语从句,前后结合就可以理解这部分的意思了。( ) 3.

    21、According to the passage, why is winning Olympic medals so encouraging?A. It inspires peoples deep love for the country.B. It proves the exceptional skills of the winners.C. It helps the country out of natural disasters.D. It earns the winners fame and fortune.43. A. 细节理解题。根据第四段中的People who watch th

    22、e event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it.可知A项正确。( ) 4. Iribarnes goal of forming the foundation is to _.A. bring fun to poor kidsB. provide soccer balls for childrenC. give poor kids a chance for a better lifeD. appeal to soccer

    23、 players to help poor kids44.C. 推理判断题。根据倒数第二段中He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.可推出C项是正确的。( ) 5. What can be inferred from the passage?A. Gamed benefit people all their lives.B. Sports can get all athletes together.C. People are a

    24、dvised to play games for fun.D. Sports increase a countrys competitiveness.45.A. 推理判断题。整段分析做游戏的好处,不仅儿童、成人也可以玩游戏。由此可以推断有些对人终身有益。阅读理解。“The Lord of the Rings”, one of the best sellers in the new millennium(千年), was made up of three parts“The Fellowship of the Ring”, “Two Towers”, and “The Return of the

    25、 King”. Millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.John Ronald Reuel Tolkien was born in South Africa in 1892. His parents died when he was a child. Living in England with

    26、his aunt, Tolkien and his cousins made up play languages, a hobby that led to Tolkiens becoming skilled in Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.After graduating from Oxford, Tolkien served in World War I. In 1917, while recovering from trench fever, he began composing the mythology for Th

    27、e Rings. As a professor of Anglo-Saxon in 1930s at Oxford, Tolkien was part of an informal discussion group called the Inklings, which included several writers. The group was soon listening to chapters of Tolkiens imaginative work “The Hobbit”.Hobbit was a name Tolkien created for a local people tha

    28、t could best be described as half-sized members of the English rural(乡村的)class. Hobbits live in hillside holes. One of them, Bilbo Baggins, looks for treasures with a group of dwarves(侏儒). On the way, he meets the twisted, pitiful creature Gollum, from whom he sees a golden ring that makes the holde

    29、r invisible.One of Tolkiens students persuaded her employer, publisher Allen & Unwin, to look at a draft(草稿). The chairman of the firm, Stanley Unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son. The boy earned a shilling for reporting back that the adventure was e

    30、xciting, and “The Hobbit” was published in 1937.It sold so well that Unwin asked for a continuation. Over a dozen years later, in 1954, Tolkien produced “The Lord of the Rings”, a series of books so creative that they hold readersnew and old after their publication.1. What can we learn from the text

    31、?A. “The Lord of the Rings” didnt sell well in the last millennium.B. People know better about Tolkien himself than about his works.C. Tolkien was quite familiar with Old English.D. Tolkien knew very well about different kinds of local languages in Africa. 答案解析:答案为C。本题为推理题。由第一段首句 “The Lord of the Ri

    32、ngs”, one of the best sellers in the new millennium.”可知,A选项错误。由第一段后面的 “Millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.” 可知,B选项错误。由第二段内容可知,Tolkien 出生于南非,幼时丧父母,与aunt 住在英格兰,和表兄妹们一

    33、起玩耍的经历养成了对Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.的热爱,也使得Tolkien能够熟练掌握它们。故可推断,Tolkien在英格兰长大,熟悉的不会是非洲本土语言,应该是英语,文章提到那些语言自然就是古英语了。故答案C正确。2. What can we learn about “Hobbit” that Tolkien created in his works?A. Hobbit was a race living in English downtown areas.B. Hobbit was a local people who

    34、were very tall and strong.C. Hobbit was a social group of people who lived in old castles.D. Hobbit was a group of people who were mostly dwarves. 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由文章第四段 “Hobbit was a name Tolkien created for a local people that could best be described as half-sized members of the English rural c

    35、lass. Hobbits live in hillside holes.” 可知,A、B、C均不正确。由“half-sized”可推断,Hobbit 中的大多数人是侏儒。故答案为D。3. Which of the following helped most in making “The Hobbit” published?A. One of Tolkiens students.B. Stanley Unwins son.C. Allen & Unwin.D. Bilbo Baggins. 答案解析:答案为B。本题为推理题。尽管文章倒数第二段首句提到 “One of Tolkiens stud

    36、ents persuaded her employer, publisher Allen & Unwin, to look at a draft .” 但是后文又提到 “ The chairman of the firm, Stanley Unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son” 故可以推断,对于The Hobbit的出版起着决定作用的应该是Stanley Unwins son。故答案为B。4. What is mainly discussed in the te

    37、xt?A. “The Lord of the Rings” and its writer.B. A completely new masterwork in the new millennium.C. A famous professor at Oxford University.D. The power of the magic ring. 答案解析:答案为A。本题考查文章的中心。由第一段最后一句 “but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.” 和文

    38、章后面的内容可知,本文主要介绍The Lord of the Rings 和其作者。故答案为A。5. Which of the following shows the right order of Mr. J.R.R.Tolkiens life experience?a. He had his “The Hobbit” published.b. He became a member of the Inklings.c. He served in World Ward. He became an undergraduate at Oxford.e. His work “The Lord of t

    39、he Rings” came to the world.f. He moved to England to live with his aunt.A. f-d-b-c-a-eB. f-d-c-b-a-eC. f-c-d-b-e-aD. d-f-c-a-b-e 答案解析:答案为B。结合全文可知答案为B。阅读理解-ARecognized as the largest desert in the world, the Sahara runs across North Africa, Covering over 3 million square miles from the Atlantic Coas

    40、t to the Nile River Valley. Except for an occasional oasis(绿洲), this vast land is mainly made up of sand, stones, and worn out mountains. The burning sun causes daytime temperatures to rise to 70 degrees in the shade, and days without rain commonly last for years.Paintings found on the walls of cave

    41、s in the Sahara Desert suggest that a few thousand years ago, large quantities of plants grew there and covered the desert floor. Many curious and unusual insects, birds and animals got enough food that allowed them to grow and reproduce. At that time, huge river systems and many oases supported gro

    42、wing communities(社团,社区) where a large number of people lived.Research scientists believe that the land became a desert for several reasons. For centuries people there have wandered from place to place in search of food, water and grazing(吃草)land for their animals. These people have always considered

    43、 the number of animals they have as a sign of wealth. It is considered more important to have 100 sick and starving animals than 15 healthy ones. The large herds(群)have been allowed to go freely and graze on desert plants and grass. Over time, large sections of land have been left uncovered. In addi

    44、tion to allowing overgrazing, these people cut down whatever trees they could find and used them for firewood. The sand was unable to hold on to the great heat of the day, so nightting temperatures often drop below freezing and nothing was left to hold the soil together.Scientists have been studying

    45、 different ways to bring back the green desert. Through research and experiments, they hope to be able to produce plants that will once again support the life there. Huge holes filled with much water lie under the desert surface. Scientists believe this rainwater simply flew down through the sand ov

    46、er hundreds of years and collected in the big, rocky holding tanks. By making use of the suns power, scientists in the Sahara have made experiments in which they got huge amount of electricity. This electricity was then used to operate drilling machines and pumps to pull the rainwater from the under

    47、ground tanks. By drilling the hole one mile deep into the floor of the desert, one machine was able to recover more than 80 gallons of icecold water each second, or 288,000 gallons per hour.Scientists have had some success turning this wasteland into useful farmland. Today the desert is dotted with

    48、huge wheat fields watered by a system of pipes that carry water from the underground tanks. Farmers have also learnt that plants grow better if seeds are planted next to stones. Studies show that stones provide protection from the sun, allowing seeds to grow in a shady and cool environment. In addit

    49、ion to that, greenhouses have been built to protect plants from the sunshine so that less water is needed. Another idea is to grow plants that can live on a diet of salt water, since the ocean is so near to the desert.1. What will probably happen if the local people continue their customs and tradit

    50、ions?A. The desert will continue to be enlarged.B. Tourists will begin traveling to North Africa.C. More oases will begin to appear across the desert.D. The number of healthy animals will become larger. 答案解析:答案为A。本题为推理题。结合前三段可知,撒哈拉沙漠原本是绿洲,后由于人类过度放牧(overgrazing)、滥砍乱伐(these people cut down whatever tr

    51、ees they could find )导致了沙漠的形成和扩大,因此可以推断,如果当地人继续沿袭他们的老传统,会导致沙漠继续扩大。故答案为A。2. Which of the flowing statements is a fact presented in the passage?A. The desert is rich in beautiful color and scenery.B. Camels can go for days without drinking any water.C. The Sahara will one day become a beautiful garden

    52、.D. Large river systems once supported many communities.答案解析:答案为D。本题为推理题。考生需看清题意,要求选择与原文符合的事实。由第二段最后一句话 “At that time, huge river systems and many oases supported growing communities where a large number of people lived.”可知,答案为D。由第一段 “Except for an occasional oasis, this vast land is mainly made up

    53、of sand, stones, and worn out mountains.”可知,A选项错误;B选项未提及;C选项也不是事实。故答案为D。3. The author of the passage provides evidences (证据)that scientists are .A. pleased by the progress but do not have the money to continueB. discouraged by the poor results of their experiments C. hopeful about the chances of lif

    54、e coming back to the desertD. troubled by the lack of water found underground 答案解析:答案为C。本题为推理题。由最后两段可知,科学家一直在研究让沙漠变绿洲的办法,并且已经付诸实践,取得了一定的成效,故可推断,科学家满怀希望想使撒哈拉沙漠恢复生机。故答案为C。4. Which of the following is the best summary of this passage?A. Drilling machines help to water the desert floor and make plants a

    55、nd animals alive.BScientists have been able to turn this large wasteland into a successful farming community.C. So much soil has become sand that the desert will never be able to support life as it once did.D. The desert no longer supports plenty of life, but researchers hope to change it with new scientific techniques. 答案解析:答案为D。本题为主旨大意题。本文揭示了撒哈拉沙漠形成的原因,重点是介绍科学家依靠科学技术试图让这片沙漠变成绿洲的方法。故答案为D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北徐水县2016高考英语二轮阅读理解摸底篇(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354860.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1