河北承德第一中学2020-2021学年上学期高二第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北承德第一中学2020-2021学年上学期高二第三次月考英语试题 WORD版含解析 河北 承德 第一 中学 2020 2021 学年 上学 期高二 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北承德一中2020-2021学年度第一学期高二第三次月考英语试题模块6检测卷第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节 (共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段中用英语对话仅读一遍。1. What are the speakers mainly talking about?A. A hobby. B. A plan. C. Music.2. Where are the speakers?A. At a clinic. B.
2、 At a drugstore. C. At a vegetable market.3. What can we learn about Jane?A. She wasnt hurt. B. She had an accident. C. She wore her seat belt.4. What can we learn about the woman?A. She was washing her face. B. She was driving. C. She was hurt.5. How much does the woman weigh now?A. 153 pounds. B.
3、160 pounds. C. 163 pounds.第二节 (共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. Where does the conversation take place?A. At a clinic. B. At a restaurant. C. At a drugstore.7. What restaurant di
4、d the woman go to first last night?A. Chinese. B. Italian. C. American.听第7段材料, 回答第8至10题。8. What is the trouble with British education?A. Students training. B. Subjects planning. C. Teachers.9. What is the mans attitude towards British school education?A. More classrooms should be built.B. Students n
5、eed more time to learn to live.C. Students shouldnt be kept busy.10. What opinion does the woman support?A. Teachers should learn more about real life.B. Better subjects should be offered.C. Teachers should be old.听第8段材料, 回答第11至13题。11. Who probably is the woman?A. A mountaineer. B. A sportswoman. C.
6、 A pilot.12. What caused the accident?A. The woman hurt her arm. B. The woman lost her way. C. The woman landed the wrong way.13. What can we learn about the woman?A. She is weak. B. She failed only twice. C. Shell recover in about two months.听第9段材料, 回答第14至16题。14. Where most probably are the speaker
7、s?A. At a clinic. B. At a classroom. C. At a restaurant.15. What is the main symptom according to the man?A. Pain in the chest. B. Throwing up. C. Aches in bones.16. What does the man say about his throat?A. Its a bit hard for him to swallow. B. He has a dull pain in it.C. Its been hurt.听第10段材料, 回答第
8、17至20题。17. What is the purpose of the talk?A. Offering some advice on sleeping problems.B. Stressing physical exercise.C. Telling people how to exercise.18 Why is it useless to keep turning around when you cant sleep?A. Its tiring. B. It makes you worry. C. It increases heart rate.19. Which of the f
9、ollowing can cause sleeplessness?A. Eating cheese before going to bed.B. Lack of sleep on weekends.C. Too much exercise in the evening.20. What can we learn about sleeping pills?A. Its useless for sleeplessness. B. It prevents sleeping.C Itll help relax.第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2. 5分, 满分37.
10、5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。A9/11 Memorial and Ground Zero Walking TourIn remembrance of the events that took place on September 11, 2001, take this 2.5-hour walking tour. Walk through the space of the former World Trade Center in New York City (NYC). A guide with a personal connection to
11、the events of that day shares stories of tragedy and heroism. Please wear comfortable shoes.Lower East Side Food and Culture TourTake a deep dive into the food culture of Manhattans Lower East Side during this 3-hour guided small group tour. Follow your guide to hidden treasures for tastes of everyt
12、hing from pancakes to Chinese dumplings. Along the way, your guide will cast light on the neighborhoods rich, varied food culture, which helps you understand NYC as a whole. Children aged 5 years and younger are welcome at no charge. Tour runs rain or shine.Statue of Liberty and Ellis Island TourGet
13、 up close and personal with Ellis Island and the Statue of Liberty on this 4.5-hour tour. Listen to the live narration from your guide and learn about the history of both spots. Jump the queue and enjoy access to reserve line boarding the ferry. Then take in the amazing views of southern Manhattan a
14、s you cross New York Harbor. Food or drinks of any kind are not permitted.Big Apple Helicopter TourIt might seem impossible to see the highlights of NYC in just 15 minutes. But this helicopter tour makes it a reality. Listen to commentary from your pilot as you fly by the Statue of Liberty, Central
15、Park and other landmarks. Youll see more of the city on this tour than an entire day of exploring on foot. Reservations are required.1. Which tour is perfect for those expecting a quick look of NYC?A. Big Apple Helicopter Tour.B. Statue of Liberty and Ellis Island Tour.C. Lower East Side Food and Cu
16、lture TourD. 9/11 Memorial and Ground Zero Walking Tour.2. What do we know about Lower East Side Food and Culture Tour?A. It is a night tour.B. It involves treasure hunting.C. It is child-friendly.D. It will be canceled if it rains.3. What can tourists do on Statue of Liberty and Ellis Island Tour?A
17、. Share their first hand stories.B. Take some water with them.C. Have a bird-view of southern Manhattan.D. Enjoy special right to board the ferry.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了美国纽约四条旅游路线。【1题详解】细节理解题。根据最后一段It might seem impossible to see the highlights of NYC in just 15 minutes. But this hel
18、icopter tour makes it a reality.(似乎不可能在15分钟内看到纽约的精华之处。但这次直升机之旅使它成为现实。)可知,Big Apple Helicopter Tour可以在十五分钟之内浏览到纽约最精彩的地方。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二段中Children aged 5 years and younger are welcome at no charge.可知,下东区美食之旅中,五岁及以下的儿童免费,所以对儿童友好。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第三段第三句Jump the queue and enjoy access to reserve li
19、ne boarding the ferry.可知,在自由女神像和埃利斯岛之旅中,乘客可以不用排队享受到预约服务登上渡轮。故选D。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个
20、同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第一小题,根据最后一段It might seem impossible to see the highlights of NYC in just 15 minutes. But this helicopter tour makes it a reality.(似乎不可能在15分钟内看到纽约的精华之处。但这次直升机之旅使它成为现实。)可知Big Apple Helicopter Tour可以在十五分钟之内浏览到纽约最精彩的地方。故选A。BFor several months, Cara has been working up the courage t
21、o approach her mom about what she saw on Instagram. Not long ago, the 11yearold girl, like all the other kids in this story, discovered that her mom had been posting her photos for much of her life. “Ive wanted to bring it up. Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures I do
22、nt like of myself, ”she said.Like most other modern kids, Cara grew up immersed(沉迷之中) in social media. While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams, and organizations have been organizing an online presence for them since birth. The shock of realizing th
23、at details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers. Recently a parenting blogger(博主) wrote in a Washington Post essay(散文) that despite(不顾) her 14yearold daughters horror at discovering that her mot
24、her had shared years of highly personal stories and information about her online, she simply could not stop posting on her blog and social media. The writer said that promising her daughter that she would stop posting her publicly on the Internet would mean shutting down a vital part of herself, whi
25、ch isnt necessarily good for herself or her daughter.But its not just crazy mommy bloggers who construct a childs online identity; plenty of average parents do the same. Theres even a special word for it: sharenting. Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their ph
26、otos to the Internet, according to a study conducted by the Internetsecurity firm AVG. The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.4. How does Cara feel about her moms behavior?A. Its aggressive.B. Its appropriate.C. Its annoying.D.
27、Its favorable.5. Why did the parenting blogger post about her daughter online?A. Because it filled up her blog.B. Because it showed off her success.C. Because it recorded her stories.D. Because it meant a lot to her.6. Who are fond of sharenting?A. A quarter of students.B. Most ordinary parents.C. K
28、ids under the age of 2.D. Some crazy bloggers.7. Which of the following can be the best title for the text?A. Childrens New TroubleB. Social MediaC. Kids Online PerformanceD. Mommy Bloggers【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,而孩子们并不喜欢这样,这让孩子们感到很烦恼。【4题详解】细节理解题。根据第一段“
29、Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures I dont like of myself, ”she said.(在那里看到自己的照片很奇怪,有时候我不喜欢自己的这些照片,”她说。)”可知 Cara 不喜欢妈妈将自己的照片展示(分享)出来的这种行为。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第二段“The writer said that promising her daughter that she would stop posting her publicly on the Internet would
30、mean shutting down a vital part of herself, which isnt necessarily good for herself or her daughter.(这位作家说,向女儿承诺不再在网上公开发布自己的照片,意味着她关闭了自己的一个重要部分,这对她自己或她的女儿都不一定是好事。)”可推知在网上分享孩子的照片是这位博主生活的重要部分,这对她来说很重要。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段“plenty of average parents do the same(很多一般父母都这么做)”可知很多普通的父母都喜欢在网上晒自己孩子的照片。故选B。【
31、7题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,而孩子们并不喜欢这样,这让他们感到烦恼,结合选项可知选项A.Childrens New Trouble(孩子们的新烦恼)概括较为全面准确。故选A。CThe theatre in Shakespeares time was much different than it is today. Authors wrote plays for the masses, especially those who couldnt read or write.The theatre changed a lot du
32、ring Shakespeares lifetime. The authorities didnt like it and didnt allow acting in the city itself: They thought it had a bad influence on people and kept them from going to church. Queen Elizabeth, on the other hand, loved acting and helped the theatre become popular.The theatre in Shakespeares ti
33、me was full of life. People did not sit all the time and it was not quiet during the performance. The audience could walk around, eat and drink during the play.Theaters were open arenas or playhouses that had room for up to three thousand people. There was almost no scenery because the dialogue was
34、the most important part of the play. Colourful and well-designed costumes were very important and told the people about the status of a character. Women never performed in plays, 80 young boys played female characters. The performances took place in the afternoon because it was too dark at night.The
35、re was no stage crew as there is today. Actors had to do everything themselves-from making costumes to setting the stage. Plays were organized by acting companies. They performed about 6 different plays each week because they needed money to survive. They had almost no time to rehearse (排练).The comp
36、anies in Shakespeares time had a rank system. The company belonged to shareholders and managers. They were responsible for everything and got most of the money when the company was successful. Sometimes they even owned their own buildings. Actors worked for the managers and after some time became a
37、permanent member of the company. Apprentices (学徒) were young boys and were allowed to act in unimportant role. They also played female characters in plays.8. Why was the theatre banned by the authorities?A. It was much different than before.B. They thought it affected people negatively.C. They thoug
38、ht it kept people going to church.D. The queen didnt like it.9. What does the underlined word “arenas” in Paragraph 4 mean?A. Stages.B. Stores.C Companies.D. Playgrounds.10. What do we know about then actors?A. They could drink during the play.B. Women had to cross-dress male characters.C. They had
39、stage crew to help them.D. They were too busy to practice.11. What is the authors purpose in writing the text?A. To remember Shakespeare.B. To show his love of Shakespeares plays.C. To introduce theaters in Shakespeares time.D. To discuss the companys rank system.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】本文属
40、于说明文,主要介绍了莎士比亚时代的戏剧表演的情况以及当时演员的状况。【8题详解】细节理解题。根据第二段The authorities didnt like it and didnt allow acting in the city itself: They thought it had a bad influence on people and kept them from going to church.可知,当权者不喜欢戏剧,不允许在城市里表演,因为他们认为对人们有不好的影响,所以阻止人们去教堂,故选B。而C选项意思是让人们一直去教堂,不符合。【9题详解】词义猜测题。根据本句Theater
41、s were open arenas or playhouses that had room for up to three thousand people. 可知arenas与playhouses 是同义词,playhouses是一个可以容纳多达3000观众的地方看戏剧表演的地方,因而arenas是开阔的舞台,故选A。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段They performed about 6 different plays each week because they needed money to survive. They had almost no time to rehea
42、rse (排练).可知,每周表演六个不同的戏剧,因此没有时间排练,可知他们很忙,故选D。【11题详解】写作意图题。根据文章可知,本文主要介绍了莎士比亚时代的戏剧表演的情况以及当时演员的状况,故可知,本文在于介绍莎士比亚时代的剧院,故选C。DLOS ANGELES, Nov. 12 (Xinhua)Legendary comic book writer Stan Lee has died at the age of 95, according to media reports on Monday.Lee, born in Stanley Lieber on Dec. 28th, 1922, be
43、gan his career in 1939 and joined the Marvel Comics in 1961.He is considered as one of the most legendary names in the history of comic books and the leading creative force behind the rise of Marvel Comics. He co-created iconic fictional characters such as Spider-Man, X-Men, the Avengers, and many m
44、ore.Lees characters often have super powers, but they also have weaknesses. They were humans, not gods. They not only struggled to save the world, but also to pay their bills, make friends, and hold jobs. This made Marvel comic book heroes stand apart from its competitor DC, which produced the seemi
45、ngly perfect heroes like Superman and Wonder Woman. Those superheroes have been adapted into blockbuster films, most of which were made after Disney acquired Marvel in a 4-billion-dollar deal in 2009.In a statement, Bob Iger, chairman and CEO of the Walt Disney Company said Stan Lee was as extraordi
46、nary as the characters he created.Marvel also praised Lee on its website by putting on one of Lees famous quotes, which goes, “I used to be embarrassed because I was just a comic-book writer while other people were building bridges or going on to medical careers. And then I began to realize: enterta
47、inment is one of the most important things in peoples lives. Without it, they might go off the deep end. I feel that if youre able to entertain, youre doing a good thing. ”Praise from his Hollywood peers and colleagues was generous. President of Marvel Studios Kevin Feige appreciated Lees unparallel
48、ed impact on the industry. “No one has had more of an impact on my career than Stan Lee,” Feige said. “Our thoughts are with his family and the millions of fans who have been forever touched by Stans genius, charisma and heart.”12. How do Lees characters differ from those of DC?A. They are perfect h
49、eroes.B. They often have super powers.C. They are not humans, but gods.D. They have human shortcomings.13. We can learn from Lees statement in Paragraph 6 that _.A. it is embarrassing to be a comic-book writerB. a taste of entertainment is necessary in peoples livesC. entertainment is the most impor
50、tant thing in the worldD. you can do everything well if you are able to entertain14. According to the passage, we could know that _.A. Lee influenced Kevin Feiges career a lotB. Lee joined the Marvel Comics in his fortiesC. Lee created the fictional characters all by himselfD. The superheroes were a
51、dapted into films before Disney acquired Marvel15. What can be the best title for the passage?A. Comics Legendthe Marvels and DCB. The Superheroes in Stan Lees ComicsC. Marvels Comics Legend Stan Lee Dies at 95D. The Life Story of Marvel Comics Legend Stan Lee【答案】12. D 13. B 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇记
52、叙文。主要记叙了著名漫画作者斯坦李的生前事迹,他被认为是漫画史上最具传奇色彩的人物之一,也是漫威漫画崛起背后的主要创作力量。同时他也认为娱乐活动是人们生活中最重要的事情之一。【12题详解】细节理解题。根据第四段第一句“Lees characters often have super powers, but they also have weaknesses.”可知Lee创作出的角色是有弱点的,结合下文“This made Marvel comic book heroes stand apart from its competitor DC”可知,这正是使得他所在公司漫威漫画公司不同于DC公司角
53、色的原因。故选D。【13题详解】细节理解题。第六段倒数第二句“then I began to realize: entertainment is one of the most important things in peoples lives.”Lee意识到娱乐是人们生活中最重要的事情之一,故选B。【14题详解】细节理解题。最后一段倒数第二句“No one has had more of an impact on my career than Stan Lee, ” Feige said.”可知Feige说没有人比斯坦李对他的职业生涯影响更大了,故选A。【15题详解】主旨大意题。文章属于人物
54、传记类文章,主要围绕斯坦李的生前事迹进行展开。且文章第一段第一句已经点明“Legendary comic book writer Stan Lee has died at the age of 95”斯坦李的去世是写这篇文章的初衷,故综合选项C选项最切合题意。第二节 (共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。All over the world people are hooked on sports, which help them to strengthen their body and build
55、 their character._16_ They improve the participants physical skills, and provide entertainment for the audience as well.Many people like to watch others play games._17_ Often they get very excited when “their” player or team wins. If they are crazy about the game or the player, then theyll become th
56、eir diehard fans. Some sports are so interesting that people everywhere go in for them. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in countries near the sea or in those with many rivers._18_ And think of people in cold countries. Masses of people love to skate or ski in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354875.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2019-2020学年新课程同步人教统编版高中语文必修上册新学案课件:第八单元 学习活动 (二)关注新词语 .ppt
