2021版高考北师大版英语大一轮复习能力提升题组训练:UNIT 7 THE SEA WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考北师大版英语大一轮复习能力提升题组训练:UNIT 7THE SEA WORD版含答案 2021 高考 北师大 英语 一轮 复习 能力 提升 组训 UNIT THE WORD 答案
- 资源描述:
-
1、必修3Unit 7The Sea能力提升题组训练(A).阅读Every ocean lover knows the dangers of getting caught in a rip current (离岸流).Experienced swimmers know it is relatively easy to escape the narrow channel of the fast moving water by floating and allowing it to drag you further into the ocean or by swimming alongside the
2、 shore.However,inexperienced beachgoers often panic,and try to swim to land,placing themselves at risk of drowning due to tiredness.According to the US National Ocean Service,the currents kill about 100 Americans each year and account for 80% of all lifeguard rescues.These scary statistics may soon
3、be a thing of the past,thanks to Clever Girl,a smart buoy (浮标) that warns swimmers of the presence of deadly rip currents.The smart device is the brainchild of Australian teenager Maddison King,who created Clever Girl as a project for her Grade 12 Design and Technology class.The 18-year-old,who work
4、s as a lifeguard during her spare time,came up with the brilliant idea after discovering that most children were unable to detect rip currents.The basketball-sized plastic buoy,which can be attached to a chain of similar devices or the ocean floor,is fitted with a small propeller (螺旋桨).When the wate
5、r travels at speed of over 70 centimeters per second,it spins the propeller fast enough to power the light atop the buoy,warning swimmers to stay clear of the area.Though it sounds simple enough,the youngster had to overcome numerous design challenges.For instance,she picked a red light since it is
6、easy to see in the bright sunlight and also because the color serves as a universal warning sign for tourists that do not speak the local language.The devices smooth surface and high handles ensure swimmers do not get hurt,while the black,white,and red striped underside,keeps sharks and other animal
7、s at bay.Future versions might include something like a warning siren,which would provide sound warnings of rip currents.Besides,the present model cost about $300 to make.“Thats beyond my purse.”she laughs,“the cost has to be cut down.”1.Which of the following is the right way to escape the rip curr
8、ent?A.Waiting for rescues.B.Swimming to the shore.C.Moving fast in the water.D.Floating with the water.2.Why did Maddison decide to invent Clever Girl?A.She wanted to challenge her creativity.B.She was motivated by her working experience.C.She was supposed to complete it for her class.D.She was scar
9、ed by the statistics of the government.3.What do we know about the present version of Clever Girl?A.Its not available on the market.B.Its quite attractive for sea animals.C.Its based on a complex theory.D.It can give warnings in different ways.4.What could the future version of Clever Girl be like?A
10、.Safer and greener.B.Cheaper and safer.C.Greener and more effective.D.Cheaper and more effective.语篇解读:对于每一位海洋爱好者来说,被困于离岸流是很危险的。本文主要介绍了当人们被这种海流困住时,应如何自救才能化险为夷,并介绍了澳大利亚女孩发明的离岸流警报装置Clever Girl。答案及剖析:1.D细节理解题。根据第一段第二句“.to escape the narrow channel of the fast moving water by floating and allowing it to
11、drag you further into the ocean or by swimming alongside the shore.”可知,对于有经验的游泳者来说,相对容易地摆脱离岸流的方法是漂浮在水面顺流游动或者沿着海岸游动。2.B推理判断题。根据文中第二段最后一句“The 18-year-old,who works as a lifeguard during her spare time,came up with the brilliant idea after discovering that most children were unable to detect rip curren
12、ts.”可知,这位18岁的女孩在她业余时间当救生员时,发现大多数孩子不能发现离岸流,所以她想到了这个主意。3.A推理判断题。根据文中最后一段“Besides,the present model cost about $300 to make.”可知,这种装置目前还只是模型(model),这说明目前市场上还没有这种产品。4.D推理判断题。根据文章最后一段第一句中的include something like a warning siren,which would provide sound warnings of rip currents及最后一句中的“the cost has to be cu
13、t down”可知,这一装置将来会更高效,且目前制作成本较高,所以其成本还要降低。.七选五(2019湖南永州高三一模)Five steps to make a difference to the oceansThe oceans are being seriously polluted now.Plastics are harming the marine (海产的) life.Carbon pollution is warming the oceans and increasing their acidity(酸度).Waters are being overfished.1. Here a
14、re some steps we can take to help make a difference.Bring our own bags.2. Try carrying a reusable bag at all times,including while traveling,and bringing our own things to work to avoid relying on plastic items.Talk about it now.We should carry that conversation into public places.Talk to our friend
15、s and family about why the ocean is important and why we take steps to help it,and challenge them to do the same.3. A good way to make a difference is to organize a garbage cleanup now.Whether its an inland cleanup or one near the coast,plan one in our community.Throw away our cars.4. When we hang o
16、ut,we should reduce our carbon footprint,which may help slow global warming and ocean acidification as well as conserve energy.Recycle,obviously.Experts say recycling is an obvious action to take.Check on what can be recycled in our community,and make sure youre separating out your plastic.In summar
17、y,think about it more and act on it more.The more someone thinks about plastics and plastics pollution,the environment and the consequences of our actions,the more likely they are to act on it.5.A.Plan a cleanup.B.Choose public transportation over driving our cars.C.Driving cars is not a good way to
18、 protect the oceans.D.However,experts say theres still hope to make a difference.E.However,marine life plays a very important role in the oceans.F.If everyone can contribute to the oceans,the oceans will be well preserved.G.Whenever we put something,we should bring our own bag,but not a plastic one.
19、答案:1-5 DGABF.完形填空Johnny and I lived in a small neighborhood in 1955.We had bought our two young sons two 1 for Christmas and Johnny would assemble them on Christmas Eve.But on Christmas Eve day,Johnny 2 to go to Brookley Air Force Base in Mobile to repair a jet.I had my hands full with flour,prepari
20、ng for Christmas dinner and 3 two energetic boys.I was making the chocolate cake when a(n) 4 knocked on the door.It was Beatrice who was the only person on our road with a telephone.The base had 5 to say that a heavy torque wrench (扭矩扳手) had come apart in Johnnys hand,making the bone broken.My siste
21、r-in-law Ruth and her husband,Otto,took me to the 6 while my mother-in-law stayed with the children.We got there only to 7 Johnny with a cast on his arm,eager to get home although the doctor required that he stay.It was Christmas Eve,Johnny 8,and he had bikes to assemble for his boys.The doctor said
22、 hed consider 9 him the next morning if Johnny could find someone to drive him home.On Christmas morning,Johnny tried calling the motor pool (车辆调配所).They said 10 must come from higher up,so Johnny kept making calls.11,a big blue car rolled up to the hospital asking for the man who needed a 12 home.J
23、ohnnys mother and I were putting dinner on the table when we heard the car.We were 13 to see Johnny.With Ottos help,Johnny assembled the boys gifts.That cold Christmas Day,our hearts were full of 14 for those who had gone the extra mile to bring us 15 on the holiday.1.A.carsB.bicyclesC.phonesD.toys2
24、.A.askedB.refused C.hadD.used3.A.searching forB.playing withC.worrying aboutD.looking after4.A.strangerB.engineerC.operatorD.neighbor5.A.pausedB.calledC.decidedD.intended6.A.baseB.hospitalC.destinationD.station7.A.findB.supplyC.assistD.equip8.A.believedB.imaginedC.expectedD.argued9.A.admiringB.dismi
25、ssingC.rewardingD.assessing10.A.ideasB.demandsC.ordersD.policies11.A.SuddenlyB.FinallyC.InstantlyD.Gradually12.A.liftB.recipeC.tripD.voyage13.A.thrilledB.embarrassedC.motivatedD.terrified14.A.generosityB.considerationC.kindnessD.appreciation15.A.closeB.apartC.aroundD.together语篇解读:本文是一篇记叙文。主要记叙了作者一家人
26、在圣诞节那天来之不易的团聚的故事。答案及剖析:1.Bcars汽车;bicycles自行车;phones手机;toys玩具。根据下文中的“.he had bikes to assemble for his boys.”可知此处指买自行车。故B项正确。2.Casked to do请求做;refused to do拒绝做;had to do不得不做;used to do过去常常做。根据But及最后一段That cold Christmas Day可知,圣诞节放假时间本应该是在家团聚的过节的时间,但Johnny却不得不上班。故C项正确。3.Dsearching for寻找;playing with和玩
27、;worrying about担心;looking after照顾。根据上文的We had bought our two young sons.可知,儿子们还小,需要照顾。故D项正确。4.Dstranger陌生人;engineer工程师;operator接线员;neighbor邻居。根据“Johnny and I lived in a small neighborhood in 1955.”及下文“It was Beatrice who was the only person on our road with a telephone.”可推断,此处指一位邻居敲门。故D项正确。5.Bpaused
28、暂停;called打电话;decided决定;intended打算。根据“It was Beatrice who was the only person on our road with a telephone.”可推断,此处指Johnny上班的基地打电话说他在单位出了事故。故B项正确。6.Bbase基地;hospital医院;destination目的地;station车站。根据“.eager to get home although the doctor required that.”可推断作者是去医院。故B项正确。7.Afind发现;supply供给;assist辅助;equip装备。此
29、处指作者到了医院以后发现丈夫Johnny的伤情。故A项正确。8.Dbelieved相信;imagined想象;expected盼望;argued争论,提出理由。根据“It was Christmas Eve.and he had bikes to assemble for his boys.”可知,此处指Johnny表达观点。故D项正确。9.Badmiring羡慕;dismissing让离开;rewarding奖励;assessing评价。根据“.if Johnny could find someone to drive him home.”可推断,医生考虑放Johnny回家。故B项正确。10
30、.Cideas主意;demands要求;orders命令;policies政策。根据语境可知,此处指派车的命令。故C项正确。11.BSuddenly突然;Finally最终;Instantly立刻;Gradually逐渐。根据“.so Johnny kept making calls.”可推断Johnny打了很多个电话后,终于要来了车。故B项正确。12.Alift搭便车;recipe食谱;trip旅行;voyage航行。根据“.if Johnny could find someone to drive him home.”可知,此处指Johnny搭便车回家。故A项正确。13.Athrilled
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354949.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
