(新教材)2021-2022学年高中外研版英语必修第一册课件:课时过程性评价 UNIT 2 USING LANGUAGE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年高中外研版英语必修第一册课件:课时过程性评价 UNIT 2USING LANGUAGE 新教材 2021 2022 学年 中外 英语 必修 一册 课件 课时 过程 评价
- 资源描述:
-
1、五 Unit 2Using language【基础全面练】.写出下列句中画线单词的词性和词义1.Although my new cellphone has many functions,it doesnt function well.();()2.I have booked my ticket and bought three books for my sister.();()3.My brother is studying for the coming examination in our fathers study.();()n.功能v.起作用,运转v.预订n.书v.学习n.书房4.Let
2、s go out for a walk after supper,but dont walk too fast.();()5.You must slow down a little or youll make yourself ill.()6.Lily wanted to take a career break in order to have children.()7.There is no need for you to get up early tomorrow.()8.The boy dreams of becoming a pilot.()9.Who scored the goal?
3、()10.The accident resulted in the death of two passengers.()n.散步v.走v.放慢n.休息n.必要v.梦想v.进球v.导致.单句语法填空1.He had _(read)a road sign and taken the wrong way.2.It is hoped that _(nature)resources will be found on Mars.3.He didnt like his work;he did it _(simple)for the money.4.Martin was very _(help);we cou
4、ldnt have finished the work on time without him.5.He was one of the greatest _(think)and had a great effect on Chinese culture.misreadnaturalsimplyhelpfulthinkers6.We hope these lovely children grow happily and _(health)every day.7.Its a(n)_(formal)party,so you neednt go home to get changed.8.Many a
5、ccidents are caused by some drivers _(careless).9.The Great Wall in China left a deep _(impress)on the people all over the world.10.Father looked at the result of his sons examination with _(satisfy)and pride.healthilyinformalcarelessnessimpressionsatisfaction【综合应用练】.阅读理解(2021 临夏高一检测)As is known to
6、all,“I am sorry.”is the phrase we hear most in daily communication in Britain.What does it mean?Does it always mean you apologize(道歉)for what you have done wrong?Let us review a scene happening in a British street one day.A young man walked down a road playing with his smart phone when a lady came o
7、ver in his opposite direction.The man failed to give his way to the lady in time.As a result,he bumped(碰撞)into the lady.As a rule in China,the man must say“I am sorry”first,because he was so busy playing with his smart phone that he got in the way of the lady.However,both the persons apologized to e
8、ach other by saying“I am sorry.”Why is this the case?As a matter of fact,the phrase“I am sorry”takes on another meaning in Britain.Anyone should speak to the other this way if either of them creates inconvenience(不便).The apology is just a way to avoid unnecessary fights between them.Another cultural
9、 difference about“I am sorry.”can also be found at British restaurants.Supposing an old woman says to a waiter in a pub(酒馆),“I am sorry,but can I order another drink?”This time you must realize it doesnt mean she apologizes to the waiter for what she has done wrong,but means she really needs the wai
10、ter to do something for her.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要以“I am sorry.(对不起)”为例,向我们介绍了在不同的文化中,日常英语交际用语使用的差异性。1.In China,the person who does something _should apologize to the other by saying“I am sorry.”A.wrongB.specialC.rightD.common【解析】选A。推理判断题。根据第二段关键句“As a rule in China,the man must say I am sorry first,bec
11、ause he was so busy playing with his smart phone that he got in the way of the lady.”可知,第二段举出的例子如果发生在中国,男人必须先说声对不起,因为他忙着玩手机,挡了女士的路。由此可推断出,在中国,做错事的人应该向对方道歉,说“对不起”。故选A。2.The young man was _when he bumped into the lady.A.answering a callB.playing with his smart phoneC.dancing along the roadD.playing fo
12、otball with his friends by the roadside【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知,男人边走路边玩智能手机,一位女士从他对面走来,他没能及时给那位女士让路,结果他撞上了那位女士。由此可知,当男人撞到那位女士时,他正忙着玩智能手机。故选B。3.We can know from Paragraph 2 _apologized for the bumping.A.the waiterB.both the lady and the young manC.the young manD.the lady【解析】选B。细节理解题。根据第二段关键句“However,both
13、 the persons apologized to each other by saying I am sorry.”可知,发生碰撞后,两个人都向对方道歉,说“对不起”。故选B。4.The old woman in the pub wants to _the waiter by saying“I am sorry.”A.apologize toB.ask for help fromC.treatD.play a joke on【解析】选B。细节理解题。根据最后一段最后一句可知,老妇人对服务员说“对不起”,并不意味着她为自己做错了什么而向服务员道歉,而是意味着她想让服务员帮她做点什么。由此可知
14、,酒吧里的老妇人对服务员说“对不起”是想向服务员寻求帮助。故选B。5.What is the main idea of the passage?A.Dont play with smart phones on the road.B.We should learn to be a person with good manners.C.How to order a drink successfully in a British pub?D.We can find cultural difference in daily English communication.【解析】选D。主旨大意题。文章主要
15、以“I am sorry.(对不起)”为例,向我们介绍了在不同的文化中,日常英语交际用语使用的差异性。在中国,它用于做错事时的道歉用语,但在英国,它可能是为了避免不必要的斗争或寻求别人帮助时的礼貌用语,D项(在日常英语交际中,我们可以发现文化差异)符合文章主旨。故选D。.完形填空(2021北京高一检测)Rabbit Island is a tiny and remote island off northern Michigans Keweenaw Peninsula.Its 1nature is the perfect destination for artists to come and 2
16、their creativity.New Yorker Rob Gorski3the island in 2010,who wanted to protect its natural state.He also saw a(n)4to create a setting where artists could get close to 5and create their great works.Gorski set up the Rabbit Island Foundation,whose main goal is to host artistic6during the summer while
17、 also teaching and 7conservation.Artists,with the8that the island should largely remain untouched,are 9to a two-week period of reflective engagement in a wilderness unlike anywhere else in the world.They 10a“leave no trace”policy.Small solar panels are used to generate electricity and buildings are
18、simple with nothing 11left in place.“Rabbit Island exists to encourage the community to 12the most fundamental part of our age the environment and the human relationship to it.We challenge artists to take 13and create bold works challenging the assumptions of the landscape created by previous 14,sai
19、d Gorski.Most artists say they have a better understanding and15of nature after the experience,which,in turn,gives them many creative inspirations.【文章大意】这是一篇记叙文。作者通过叙述Gorski将Rabbit Island打造成环保和艺术创作的基地,向读者传递了保护自然,与大自然和谐相处的理念。1.A.undesiredB.undevelopedC.unnamedD.unknown【解析】选B。undesired不受欢迎的,不希望得到的;und
20、eveloped未利用的,未开发的;unnamed不知姓名的;unknown未知的。这里与下文中remain untouched呼应,指兔子岛未经开发还保留着原始的自然风貌。故选B。2.A.displayB.assessC.sharpenD.inspire【解析】选D。句意:未经开发的自然环境使其成为了艺术家们前来激发灵感的理想目的地。display展示;assess评估;sharpen使锋利;inspire鼓舞,激发。此处搭配creativity,指艺术家们来岛屿上寻找、激发灵感。故选D。3.A.purchasedB.developedC.ignoredD.occupied【解析】选A。句意
21、:纽约人Rob Gorski在2010年买下了这座岛屿。purchased购买;developed发展;ignored不理睬;occupied占据。从下文中Gorski对岛屿进行的建设改造来看,他对于岛屿是有使用权的,所以应该是他买下了这座岛屿。故选A。4.A.signB.possibilityC.opportunityD.invitation【解析】选C。sign标志,符号;possibility可能性;opportunity机会;invitation邀请。结合文段内容可知,兔子岛的原始环境适于艺术创造,所以对于岛屿主人Gorski来说这是一个机会,下文中他也确实把握住了这个机会。故选C。5
22、.A.heavenB.peopleC.lifeD.nature【解析】选D。heaven天堂;people人们;life生命;nature自然。原始、自然就是兔子岛最吸引艺术家们的地方,在上文中已经点出。故选D。6.A.partiesB.programsC.gamesD.shows【解析】选B。parties聚会;programs项目;games游戏,比赛;shows表演。从后句解释的具体内容来看,这里指建立的兔子岛基地可以进行一些兼具艺术性和自然保护意义的项目。故选B。7.A.opposingB.raisingC.recordingD.advocating【解析】选D。句意:其主要目的是在夏
23、天主持一些艺术性项目,同时也能教授和提倡保护工作。opposing反对;raising提高,筹集;recording记录;advocating提倡,拥护。空白处与teaching并列,结合宾语conservation来看,要表达对于自然保护的支持,用“提倡、拥护”是最符合文意的。故选D。8.A.hobbyB.topicC.beliefD.plan【解析】选C。hobby爱好;topic话题;belief信念;plan计划。从下文的“leave no trace”政策来看,这些得到邀请的艺术家们都是有着一个共同的信念的。故选C。9.A.invitedB.exposedC.addictedD.re
24、lated【解析】选A。句意:认为岛屿应当尽可能保持不与外界接触的艺术家们,受邀参加一个持续两周的反映活动。invited(to)邀请;exposed(to)暴露;addicted(to)上瘾;related(to)与有关。这样的一个活动,艺术家们应当是被岛屿主人邀请过来的。故选A。10.A.organizeB.drawC.followD.imagine【解析】选C。句意:他们都遵循着一个“不留痕迹”的政策。organize组织;draw画,吸引;follow跟随,遵循;imagine想象。空白后给出的宾语是一个政策、规则,因此需要艺术家们来遵守。故选C。11.A.permanentB.pop
25、ularC.availableD.portable【解析】选A。句意:建筑都比较简单,并且绝不允许任何永久性的东西留下。permanent永久的;popular受欢迎的;available可获取的;portable轻便的。这里要符合前文“leave no trace”的要求,即不能留下任何难以降解、长久留存的东西。故选A。12.A.put onB.focus onC.turn onD.agree on【解析】选B。句意:兔子岛的存在鼓励社会群体重视到我们这个时代最根本的东西。put on穿上;focus on聚焦于;turn on打开;agree on同意。既然是最根本、最重大的部分,那就是希
26、望得到人们的关注和重视。故选B。13.A.risksB.turnsC.dutiesD.notes【解析】选A。risks风险;turns转弯;duties义务,职责;notes说明。既然是作出挑战,且作品的风格比较激进大胆,那就要相应地承担风险。故选A。14.A.groupsB.racesC.fansD.generations【解析】选D。句意:我们让艺术家们承担风险、创作风格大胆的作品,挑战由先辈们创造的风景画理念。groups群组;races比赛;fans粉丝;generations代,辈。这里由previous修饰,与前文的our age呼应,应该指前辈、先代。故选D。15.A.desc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354984.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文作业课件-13 荷叶圆圆|人教部编版(2016) (共10张PPT).pptx
