山东省聊城第二中学2020届高三上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省聊城第二中学2020届高三上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 聊城 第二 中学 2020 届高三 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三英语第11次达标测试题(月考)(考试时间120分钟 满分150分)第一部分听力(共两节,满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man probably do?A. Attend a meeting.B. Give Craig a call.C. Wait in the office.2. What is the probable relationship between the speakers
2、?A. Strangers.B. Co-workers.C. Schoolmates.3. What is David doing this year?A. Traveling around the world.B. Teaching Chinese at school.C. Learning a foreign language.4. How does the man want to travel?A. By car.B. By train.C. By plane.5. What is the woman going to do tomorrow evening?A. Visit Bob a
3、t his home.B. Go shopping with Bob.C. Expect a call from Bob.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. Where does the conversation take place?A. On the train.B. At the ticket office.C. At the informatio
4、n desk.7. What time is the train going to arrive in Sydney?A. At 2:00.B. At 9:28.C. At 11:34.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. Where are the speakers?A. In Manchester.B. In Milan.C. In Florence.9. What is Martha doing?A. Having a holiday.B. Entertaining a friend.C. Traveling on business.10. What does Roger do?A.
5、 Hes a train driver.B. Hes a shop manager.C. Hes a hotel receptionist.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. Who are the speakers?A. A doctor and a patient.B. A teacher and a student.C. A salesman and a customer.12. What is probably the cause of the mans problems?A. He often overeats.B. He works too hard.C. He smok
6、es heavily.13. What does the woman ask the man to do?A. Stop working and go on a vacation.B. Give up smoking as soon as possible.C. Change his diet and get some exercise.听下面一段对话,回答第14至第16题。14. Why does Kevin say life on Frenchboro is different?A Its very simple.B. Its quite exciting.C. Its rather ho
7、peless.15. What is the school on Frenchboro like?A. It has no teachers.B. It has small classes.C. It has fifty students.16. What will the people on Frenchboro do when they need medical care?A. They go to the mainland.B. They visit the local hospital.C. They ask the visitors for help.听下面一段独白,回答第17至第2
8、0题。17. To whom is the speaker talking?A. New employees.B. Foreign tourists.C. International students.18. What are girls advised to do in a caf?A. Take care of their bags.B. Dont talk to strangers.C. Leave the place quickly.19. What is the best place to park a car?A. Beside a house.B. On a quiet road
9、.C. In a public car park.20. What should one do when walking home alone at night?A. Stop a police car for help.B. Walk in well-lighted areas.C. Take a knife for self-defense.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项AIf youre looking to fully experience Africas breatht
10、aking scenery, and have an eye for adventure, then theres only one place to be. Here, inside Africa picks four of the best hikes from across the continent.1.KilimanjaroMake it to the top of Tanzanias 5,895-meter Kilimanjaro, and youll be standing at Africas highest point. The mountain is Africas mos
11、t-visited hiking destination, attracting tens of thousands of tourists and adventures every year.You dont have to a technical climber to climb Mount Kilimanjaro; you just need not be pretty physically fit. There are six routes to choose from difficulty scenery and success. No special equipment2.Atla
12、s mountainsThe High Atlas is an impressive mountainous range in central Morocco that hosts North Africas highest peak. Mount Toubkal, at 4,165 meters. Theres a variety of routes to follow during your climb but inexperienced climbers should note that the hike through the mountains challenging zones i
13、s quite demanding.3.Mount KenyaA long-extinct volcano. Mount Kenya is Africas second-highest peak, at 5,199 meters.Lying just south of the equator, the mountains deep valleys and diverse wildlife will guarantee you wonderful scenery and a fantastic hiking experience.The climb however, to the mountai
14、ns steep ice-capped peaks is quite challenging, making it the most technical, probably, in that East African area.4.Mount MeruMount Meru may forever exist in the shadow of its neighbor, Kilimanjaro, but Tanzanias second-highest mountain (4,565 meters) has its own devotees.Its less known, but Mount M
15、eru is for the true enthusiast who wants to experience what very few people actually do.Mount Meru is often used by mountaineers to accustom themselves before trying to conquer Kilimanjaro, or by those wanting a hike with the local Massai.1. What do we know about Kilimanjaro?A. Its comparatively eas
16、y to climb.B. Its Africas second highest mountain.C. Its six routes are equally difficult.D. It lies to the east of Tanzania.2. Why do mountaineers climb Mount Meru first before they do Kilimanjaro?A. To avoid big crowds of climbers. B. To hike with the local Massai.C. To get used to the situation.D
17、. To experience what most people do.3. Which is the lowest of the four?A. Kilimanjaro B. Atlas mountainsC. Mount Kenya D. Mount Meru【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文是一篇应用文,介绍了非洲大陆四次最好的徒步旅行的去处。【1题详解】细节理解题。根据Kilimanjaro部分中的“You dont have to a technical climber to climb Mount Kilimanjaro; you just need not be p
18、retty physically fit.”可知攀登乞力马扎罗山不需要技术攀登者,不需要很健康。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Mount Meru部分中的“ Mount Meru is often used by mountaineers to accustom themselves before trying to conquer Kilimanjaro”可知马鲁山常被登山爱好者用来在征服乞力马扎罗之前使自己适应,故选C。【3题详解】细节理解题。根据1.Kilimanjaro部分中的“Make it to the top of Tanzanias 5,895-meter Kiliman
19、jaro,”;2.Atlas mountains部分中的“.that hosts North Africas highest peak. Mount Toubkal, at 4,165 meters. ”;3.Mount Kenya部分中的“ A long-extinct volcano. Mount Kenya is Africas second-highest peak, at 5,199 meters.”以及4.Mount Meru部分中的“but Tanzanias second-highest mountain (4,565 meters) has its own devotees.
20、”可知阿特拉斯山脉是这四个山脉中最低的一个,故选B。BLebanese filmmaker Nadine Labaki has become the first female artist in the Arab world to be nominated (提名)for an Academy Award ,or Oscar.Labaki directed the film Capernaum ,a film about a Syrian refugee (难民)boy and a Kenyan baby who live without parents on the streets of B
21、eirut. It was nominated for best foreign language film.Labaki wil1 be one of the few female directors to compete for an Oscar this year. She told the Associated press I wish there were a lot more women filmmakers this year represented, nominated in the Oscars. But I am sure in a few years we wont be
22、 having this problem anymore.Unlike in the West, women filmmakers are industry leaders in Lebanon.Capernaum received a 15-minute standing ovation (热烈欢迎)at this years Cannes Film Festival. It won the Jury Prizethe third-highest award given at Cannes.The United Nations has publicly praised the film. L
23、ebanons Foreign Minister said.Capernaum put a Lebanese touch on the international film industry.The Oscar nomination of Capernaum is the second for Lebanon in two years in the film group. It demonstrates the countrys rising star power.Labaki called making the movie a life-changing experience. She sa
24、id Capernaum helps humanize the real struggles of refugees only briefly talked about in the news.We cant help but acknowledge that there is a fear of refugees in general around the world and there are these walls we are building, and this fear that keeps growing, Labaki said.Capernaum will compete a
25、gainst four other films for the Oscar, including awards season favorite Roma. Directed by Mexicos Alfonso Cuaron, it earned 10 Oscar nominations, including for best picture.4. Where does Labaki come from?A. Syria.B. KenyaC. Lebanon.D. Mexico.5. What do we know from Labakis words in Paragraph 3?A. Fe
26、w women directors have been nominated in the Oscars.B. She was the first female artist to compete for an Oscar.C. More women directors will enter for Oscar this year.D. Female directors have problems with their films.6. Which of the following best describes Capernaum ?A. It is the best foreign langu
27、age film.B. It shows the rising power of women.C. It has won the first prize at Cannes.D. It is highly thought of.7. What does the underlined it in the last paragraph refer to?A. Capernaum.B. The Oscar.C. Roma.D. Best picture.【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文,介绍了黎巴嫩女导演Nadine Labaki 及其导演的电影 Caperna
28、um的相关情况。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的 Lebanese film maker 可知,Nadine Laba如是黎巴嫩人,故选C。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“I wish there were a lot more women filmmakers this year represented, nominated in the Oscars. But I am sure in a few years we wont be having this problem anymore.”可知,她希望今年能有更多的女导演被提名奥斯卡奖,并希望今后不再有类似问题。由此可以推断近几
29、年没有几位女性导演被提名奥斯卡奖,故选A。【6题详解】推理判断题。根据第五、六、七段Capernaum received a 15-minute standing ovation at this years Cannes Film Festival. It won the Jury Prizethe third-highest award given at Cannes. The United Nations has publicly praised the film. Lebanons Foreign Minister said. Capernaum put a Lebanese touch
30、 on the international film industry.(Capernaum在今年的戛纳电影节上获得了15分钟的起立鼓掌。它获得了评审团奖戛纳颁发的第三高奖项。联合国公开赞扬了这部电影。黎巴嫩外交部长说。Capernaum使黎巴嫩人接触了国际电影业。)可知,Capernaum这部电影获得了来自各方面的赞美。由此可知,这部电影获得了很高的评价,故选D。【7题详解】词义猜测题。根据上文最后一段中的“Capernaum will compete against four other films for the Oscar, including awards season favori
31、te Roma. Directed by Mexicos Alfonso Cuaron”提到了非常受欢迎的电影Roma,然后本句就谈到这部电影是由谁导演,并获得十项提名。由此可知,此处it指代电影Roma,故选C。CBeing highly successful in any field is pretty rare. It takes a combination of natural talent, luck, determination, and plenty of outside support for someone to make it big in sports, entertai
32、nment, or business. But what if competing is all that matters to you, whether you are likely to succeed or not? This was the goal of Michael Eddie the Eagle Edwards, and that he reached that goal was an amazing achievement.Born in the U.K. in 1963, Michael was an enthusiastic downhill skier whose dr
33、eam was to compete for Britain in world-class competitions. He would have liked to represent his country in the 1984 Winter Olympics, but there were a large number of downhill competitors, and Edwards didnt qualify. Seeing his chance elsewhere, he switched to ski jumping. Ski jumping didnt cost near
34、ly as much, and there was almost no competition for a place on the Britain team.But number of hurdles (障碍)could have meant the end of Edwards dream. He weighed more than most competitors, which put him at a disadvantage. He had no financial support for his training. Poor eyesight meant that he had t
35、o wear glasses under his goggles (护目镜)- not a good thing when they steamed up at high altitudes. But he couldnt let any of this discourage him. He saw himself as a true lover of the sport who simply wanted the chance to compete. Winning wasnt the point. Having the opportunity to try was all he cared
36、 about. And nothing could stop him from trying.In the end, Edwards took 55th place in the 1987 World Championships. He then went on to the Calgary Olympics in 1988, where he finished last in both of his events. Many athletes would have been embarrassed by this result, but he is proud of his achievem
37、ent to this day. His determination to fight against all the odds made him a global hero, and in 2016, the inspiring film Eddie the Eagle was made about his life.8. What is the purpose of the first paragraph?A. To add some background information.B. To uncover the secret of success.C. To expect an ans
38、wer from readers.D. To introduce the topic.9. Why did Michael Edwards choose ski jumping?A. It took less skill.B. The equipment was cheaper.C. There was little competition.D. It was easy to win the championship.10. After the Calgary Olympics, Edwards _.A. felt he had reached his goalB. was embarrass
39、ed by his resultsC. switched to film makingD. was glad it was over11. What made Michael Edwards outstanding?A. His determination to win.B. His enthusiasm for the sport.C. His attitude towards the Olympics.D. His ability to overcome physical disabilities.【答案】8. D 9. C 10. A 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。介绍了英
40、国跳台滑雪运动员 Michael Eddie和他所取得的成就。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“This was the goal of Michael Eddie the Eagle Edwards, and that he reached that goal was an amazing achievement.(这是迈克尔艾迪鹰爱德华的目标,他实现了这个目标是一个惊人的成就。)”可知第一段是为了引入文章的主题,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“ Ski jumping didnt cost nearly as much, and there was almost no
41、 competition for a place on the Britain team.”可知迈克尔爱德华兹选择跳台滑雪是因为跳台滑雪没花那么多钱,在英国队中几乎没有竞争。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中的“but he is proud of his achievement to this day. ”但至今他对自己的成就都感到自豪。可知在卡尔加里奥运会之后,爱德华兹觉得他达到了自己的目标。选A。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中的“His determination to fight against all the odds made him a global he
42、ro”他战胜一切困难的决心使他成为全球英雄,可知迈克尔爱德华兹对胜利的决心使他出类拔萃,故选A。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改
43、为否定等。如第二小题,根据第二段中的“ Ski jumping didnt cost nearly as much, and there was almost no competition for a place on the Britain team.”可知迈克尔爱德华兹选择跳台滑雪是因为跳台滑雪没花那么多钱,在英国队中几乎没有竞争。故选C。DThe worlds first hydrogen-powered trains have begun running in Germany. They began carrying passengers Monday in Germanys nort
44、hern Lower Saxony state. The new train will run 100-kilometer trips and can travel up to 140 kilometers an hour.A French railroad company called Alstom built the two trains. Team in Germany and France cooperated on the project, which was supported by the German government. The new train model ,calle
45、d the Coradia ilint, signals the beginning of efforts in Germany and other nations to move away from pollution-producing diesel(柴油) trains.The Coradia iLint is designed to run on non-electrified train lines with low levels of noise.It uses a process that combines hydrogen and oxygen to produce elect
46、rical power. If the system produces more energy than the train needs at that time, it can store the extra energy in batteries. The only emissions (排放物) are water and steam.A single tank of hydrogen can run a Coradia iLint train for about 1,000 kilometers. This is very similar to the distance a diese
47、l-powered train can run on with a single tank.Hydrogen-powered trains cost more than diesel trains to build. But Alstom officials say the operating costs are much lower. The company plans to provide another 14 Coradia iLint trains to Lower Saxony by 2021.The head of railroad operations in the area,
48、Carmen Schwab, praised replacing diesel trains with hydrogen. She said the move was an important first step in using clean-burning technologies to reach climate protection goals.Officials say the areas many wind turbines (涡轮机)will produce part of the energy to create the hydrogen to power the trains
49、.Alstom says several other European countries have also expressed interest in developing hydrogen train systems France has already said it wants its first hydrogen train to be operating by 2022.12. Why did Germany build the new trains?A. To replace diesel trains.B. To carry more passengers.C. To mak
50、e traveling much easier.D. To develop friendship with France.13. What is one advantage of the Coradia iLint?A. It runs without making any noise.B. It doesnt use electrical power.C. It costs much less to run.D. It is cheaper to make it.14. It can be concluded that hydrogen trains_.A. are widely usedB
51、. are environmentally friendlyC. can stop air pollutionD. can produce water and oxygen15. What might be the best title for the text?A. Saving Natural ResourcesB. Efforts to Reduce EmissionsC. Worlds First Hydrogen TrainsD. A New Way to Make Electricity【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】本文是一篇说明文,介绍了一种新型的
52、氢动力火车。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的“The new train model ,called the Coradia ilint, signals the beginning of efforts in Germany and other nations to move away from pollution-producing diesel(柴油) trains.(这种名为Coradia ilint的新型火车标志着德国和其他国家开始努力摆脱污染排放的柴油火车。)”可知,建造新型火车的目的是取代产生污染的柴油列车, 故选A。【13题详解】细节理解题。根据第六段中的But Als
53、tom officials say the operating costs are much lower.(但阿尔斯通管理人士表示,运营成本要低得多。)可知,氢动力火车的运行成本比较低,故选C。【14题详解】细节理解题。根据第四段最后一句The only emissions (排放物) are water and steam.(唯一的排放物是水和蒸汽。)可知,新的氢动力火车其唯一的排放物是水和蒸汽,所以是环保的,故选B。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段The worlds first hydrogen-powered trains have begun running in Germa
54、ny. They began carrying passengers Monday in Germanys northern Lower Saxony state. The new train will run 100-kilometer trips and can travel up to 140 kilometers an hour.(世界上第一辆氢动力火车在德国开始运行。他们星期一开始在德国北部的下萨克森州运送乘客。新列车将运行100公里,最高时速可达140公里。)一句本文主要介绍的是世界上第一辆新型的氢动力火车的研制及其特点,故选C。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文
55、内容,从短文后的选项中选出能填入空自处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Try This at Home!Are you looking for a new pastime that will create a balance between physical activity and relaxation? Then yoga may be the perfect choice for you. Yoga can be practiced by people of all ages and levels of fitness._16_ Its a great way to strength
56、en your muscles and become more flexible.In the 1930s, Indian Sri Tirumali and K. Pattabhi developed one of the most popular forms of yoga practised worldwide today. They worked together using an ancient Sansknt text called Yoga Korunta to create a set routine of yoga movements and breathing exercis
57、es. _17_Ashtanga is different from other forms of yoga. It is a very powerful form of aerobic (有氧的)exercise which creates deep heat in the body. _18_ In other forms of yoga, however, the routine can change each time and the stretching exercises arent aerobic._19_As well as making you stronger and mo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2013-2014学年春高一人教版语文必修四同步课堂:第12课 苏武传2.ppt
