2021版高考英语一轮复习Unit5Meetingyourancestors课后达标检测新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit5Meetingyourancestors 课后 达标 检测 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Meeting your ancestors (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020陕西部分学校摸底)Three boys were enjoying themselves in their hometown of Bovina, Mississippi. However, their lives were turned upside down when they discovered the jawbone of a Mastodon(乳齿象)Brothers Shawn and Caid Sellers and their cousin Michael Mahalitc
2、 found the prehistoric bone in a piece of earth that was recently plowed. “I thought it was a log,” Caid said. “I tried to pick it up and it was really heavy and I saw teeth on it.” The bone weighed about 50 pounds. They eventually got the bone to their home and fitted it in their bathtub, but it to
3、ok their collective strength, might and a golf cart, to carry the large Mastodon bone.“They didnt expect to find that,” Michaels mom said. “Now they believe that they will be more aware of their surroundings and what theyre digging up when they are digging and playing.”“Weve gotten a lot of petrifie
4、d(石化的) wood and Civil War relics from the area and thats what I thought it was,” the brothers mother said. “This is our first set of teeth weve found. So we thought it was their imagination. We were quite surprised to see that it was not their imagination.”They were exploring near the brothers home.
5、 Its surprising that they saw what they thought resembled a fossil. It was the curator of paleontology(古生物学负责人) of the Mississippi Museum of Natural Science, George Phillips, who first identified the bone as a “very mature individual”The Mastodon was a mammal who lived during the prehistoric times.
6、They had long tusks and trunks, like elephants. They were clearly different from their modern day counterparts, as well as woolly mammoths(猛犸)【解题导语】美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸。他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用。1How did they find the jawbone of a Mastodon?AWith great efforts.BBy chance.CI
7、nstructed by an expert. DThrough imagination.B解析:细节理解题。根据第一段“Three boys were enjoying themselves.discovered the jawbone of a Mastodon(乳齿象)”可知,他们是在玩耍的时候无意中发现乳齿象的下颌骨的。2The discovery of the jawbone of a Mastodon is important mainly because it _Ahelps people to know more about the Civil WarBteaches kids
8、 to be more aware of their surroundingsCpromotes the research on more prehistoric creaturesDattracts the Mississippi Museum of Natural ScienceC解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“who first identified the bone as a very mature individual”并结合倒数第一段可知,乳齿象下颌骨的发现可以促进对史前生物的研究。3Which of the following can be the best title f
9、or the article?APrehistoric Bones Recently Found in MississippiBNot Petrified Wood nor Civil War RelicsCFirst Identifying Bone as a “Very Mature Individual”DUnexpectedly Discovering Mastodon JawboneD解析:标题归纳题。根据第一段并结合文章其他内容可知,美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸,他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用,故
10、D项最适合作文章标题。B(2020安徽六校联考)The American dream is the faith held by many people in the United States of America that through hard work, courage, creativity and determination, they can achieve a better life for themselves. More specifically, they agree on how to get ahead in America: get a college educat
11、ion, find a reliable job, and buy their own house. But do Americans still believe in that path, and if they do, is it attainable?The most recent National Journal poll asked participants about the American dream, what it takes to achieve their goal, and whether or not they felt the control over their
12、 ability to be successful. Obviously, the results show that today, the idea of the American dream and what it takes to achieve it looks quite different from it did in the late 20th century. Generally speaking, people felt that their actions and hard worknot outside forcewere deciding their lives. Bu
13、t the participants had definitely mixed feelings about what actions make for a better life in the current economy.In the last seven years, Americans have grown more pessimistic(悲观的) about the power of education to lead to success. Even though they see going to college as a fairly achievable goal, a
14、majority52 percentthink that young people do not need a 4year college education in order to be successful.Miguel Maeda, 42, who has a masters degree and works in public health, was the first in his family to go to college, which has allowed him to achieve a sense of financial stability(稳定) his paren
15、ts and grandparents never did. While some, like Maeda, emphasized the value of degree rather than the education itself, others still see college as a way to gain new viewpoints and life experiences. To Fendley, a sense of drive and purpose, as well as an effective highschool education, and basic lif
16、e skills, like balancing a checkbook(支票簿), are the necessary elements for a successful life in America.【解题导语】本文是一篇说明文。一项民意测验表明,美国人现在不像以前那么相信美国梦了,有一半多的美国人认为不接受大学教育也可以成功。4It used to be commonly acknowledged that to succeed in America, one had to have _Aa sense of drive and purposeBan advanced academic
17、 degreeCa firm belief in his or her dreamDan ambition to get aheadB解析:细节理解题。根据第一段中的“More specifically, they agree on how to get ahead in America: get a college education, find a reliable job, and buy their own house.”可知,过去在美国,人们通常认为一个人要成功必须获得大学教育、有大学文凭。故正确答案为B。5What is the finding of the latest Nati
18、onal Journal poll concerning the American dream?AMore and more Americans are finding it hard to realize.BIt remains alive among the majority of American people.CAn increasing number of young Americans are abandoning it.DAmericans idea of it has changed over the past few decades.D解析:细节理解题。根据第二段中的“Obv
19、iously, the results show that today, the idea of the American dream and what it takes to achieve it looks quite different from it did in the late 20th century.”可知,这次民意调查发现在过去的几十年里,美国人对美国梦的看法已经改变了。故正确答案为D。6What do Americans now think of the role of college education in achieving success?AIt still rem
20、ains open to debate.BIt has proved to be beyond doubt.CIt is much better understood now than ever.DIt is no longer as important as it used to be.D解析:推理判断题。根据第三段内容可知,现在美国人对大学教育能引领成功这一看法越来越悲观,有一半多的美国人认为成功并不需要大学教育。由此可知,现在美国人认为大学教育对于成功来说并不像过去那么重要。故正确答案为D。7How do some people view college education these
21、days?AIt helps broaden their minds.BIt needs to be strengthened.CIt widens cultural diversity.DIt promotes gender equality.A解析:推理判断题。根据最后一段中的“While some, like Maeda, emphasized the value of degree rather than the education itself, others still see college as a way to gain new viewpoints and life exp
22、eriences.”可推知,如今一些人认为大学教育能帮助扩展他们的视野。故正确答案为A。【难句分析】Miguel Maeda, 42, who has a masters degree and works in public health, was the first in his family to go to college, which has allowed him to achieve a sense of financial stability(稳定) his parents and grandparents never did.分析:本句是一个主从复合句。句子主干为Miguel
23、Maeda was the first in his family to go to college。其中Miguel Maeda为主句的主语,系动词was是主句的谓语动词,the first in his family to go to college是主句中的表语。who has a masters degree and works in public health是非限制性定语从句,先行词是Miguel Maeda,补充说明主语的情况,关系代词who在定语从句中充当主语。which has allowed him to achieve a sense of financial stabi
24、lity也是一个非限制性定语从句,关系代词which指代主句的内容,在定语从句中作主语。his parents and grandparents never did是限制性定语从句,修饰先行词a sense of financial stability,因为关系代词在定语从句中充当宾语,所以省略了关系代词which/that,而且该定语从句为了避免重复,所以用did代替动词achieved。译文:米格尔马埃达,42岁,拥有硕士学位,从事公共卫生工作。他是家中第一个上大学的人,这使他有了一种经济稳定的感觉,这是他的父母和祖父母从未有过的。.七选五(2020黑龙江六校一模)Education is
25、 as important as the air everyone breathes. It is the most valuable possession a person must have. 1._, you certainly need to get educated. Education is a must for a promising and secure future and a stable life.Your educational degree is considered as a proof of your knowledge by many. If you are e
26、ducated you have more chances of being heard and taken seriously. Generally, an uneducated man will find it harder to express his views and opinions owning to lack of confidence. 2._Moreover, education is of great help if you want to be a selfdependent person. And it benefits you in a lot of aspects
27、 in the life. 3._. You can guarantee stability in finance because of landing the good career.4_, education is a necessity. It contributes to doing away with the existing differences between different social classes. It opens a whole world of opportunities for the poor so that they may have an equal
28、shot at wellpaid jobs. Education also has a major role in women employment.We all live in a society which has its own set spoken or unspoken rules and one of them is education. The society expects you to go to school followed by college, get a job etc. 5._. An educated person certainly has a greater
29、 chance to make contributions to his community, and participate in the ongoing changes and developments of the society.AEducation gives you confidence to express your voiceBThe more educated you are, the better options you haveCTo enjoy happiness and other good things society offersDIf you want to s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357631.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春一年级语文下册 课文 3单元知识要点习题课件 新人教版 (2).ppt
