2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修5 UNIT 1GREAT SCIENTISTS WORD版含答案 2021 高考 英语 增分大 一轮 人教版 精练 必修 GREAT WORD 答案
- 资源描述:
-
1、必修5Unit 1Great scientists.阅读“IF ALIENS are so likely, why have we never seen any?”That is the Fermi Paradox(悖论)named after Enrico Fermi, a physicist who posed it in 1950.Fermis argument ran as follows.The laws of nature supported the appearance of intelligent life on Earth.Those laws are the same th
2、roughout the universe.The universe contains zillions of stars and planets.So, even if life is unlikely to arise on any particular astronomical body, the sheer abundance of creation suggests the night sky should be full of alien civilizations.Fermi wondered why aliens had never visited the earth.Toda
3、y, the paradox is more usually cast in light of the inability of radio-telescope searches to detect the equivalent(相等的)of the radio waves that leak from Earth into the universe, and have done for the past century.Thinking up answers to this apparent contradiction has become something of a scientific
4、 parlour(客厅)game.Perhaps life is really very unlikely.Perhaps the priests are right: human beings were put on Earth by some creator God for his own unknown purposes, and the rest of the universe is merely background scenery.Perhaps there are plenty of aliens, but they have decided that discretion is
5、 a safer bet than gathering together.Or perhaps galactic(银河的)society avoids communicating with Earth specifically.One frightening idea is that technological civilizations destroy themselves before they can make their presence known.They might blow themselves up after inventing nuclear weapons (an in
6、vention that, on Earth, Fermi had been part of),or cook themselves to death by over-burning fossil fuels.In a paper published last month on arXiv, an online repository(文献库),a group of three astronomers at Pennsylvania State University have analyzed the history of alien hunting and come to a differen
7、t conclusion.In effect,they reject one of the paradoxs main pillars.Astronomers have seen no sign of aliens, argue Jason Wright and his colleagues, because they have not been looking hard enough.1.What is the Fermi Paradox?A.The law of universe supported the appearance of aliens but we never see any
8、.B.A theory about whether aliens exist on the earth and why we cant see them.C.Fermi thought that aliens never existed because it was completely a paradox.D.Fermi concluded that aliens did exist but they could not be seen by humans.2.What can we conclude from the second paragraph?A.The universe does
9、nt provide the abundance of creation of life.B.Fermi thought aliens never visited the earth in the history of human.C.The inability of radio-telescope may result in the failure of finding aliens.D.The civilizations on the earth have been detected by aliens in the universe.3.What does the word underl
10、ined in the third paragraph mean?A.Getting together. B.Fighting each other.C.Hating each other.D.Living separately.4.How do Jason Wright and his colleagues find the Fermi Paradox?A.They firmly believe that it is out of date.B.They actually doubt the base of the paradox.C.They want to prove that it i
11、s completely right.D.They conclude that aliens actually never exist.语篇解读:这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了许多科学家怀疑费米悖论的内容。答案及剖析:1.A细节理解题。根据第一段“IF ALIENS are so likely, why have we never seen any?”That is the Fermi Paradox(悖论)named after Enrico Fermi, a physicist who posed it in 1950.(“如果外星人有可能存在,为什么我们从来没有见过任何外星人?”这
12、就是费米悖论以1950年提出它的物理学家恩里科费米命名。)由此可知宇宙法则支持了外星人的出现,但我们从来没有看到过,故选A。2.C推理判断题。根据第二段Today, the paradox is more usually cast in light of the inability of radio-telescope searches to detect the equivalent(相等的) of the radio waves that leak from Earth into the universe, and have done for the past century.(今天,这个
13、悖论通常是由于射电望远镜无法探测到过去一个世纪以来,从地球传到宇宙的无线电波),由此可知射电望远镜的失灵,可能导致寻找外星人的失败,故选C。3.D词义猜测题。根据第三段Perhaps there are plenty of aliens, but they have decided that discretion is a safer bet than gathering together(也许有很多外星人,但他们认为分开住比聚在一起更安全),可知划线部分是“分开住”的含义,故选D。4.B细节理解题。根据最后一段In effect, they reject one of the paradox
14、s main pillars.Astronomers have seen no sign of aliens, argue Jason Wright and his colleagues, because they have not been looking hard enough.(实际上,他们拒绝接受悖论的主要理论支柱之一。Jason Wright和他的同事们认为,天文学家们之所以没有找到外星人,是因为他们没有尽力去找),故选B。.七选五If youre going abroad for college, you might be thinking about how to get you
15、rself a safe and cozy home for the years ahead.Of course, dormitories are always a good place to start, but some large state colleges require juniors to live off campus due to the limited number of dorm rooms.1.How to find a house2.If you are just a freshman and dont know many people, dont hesitate
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357698.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
