2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评一 Unit 1School life 牛津译林版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评一 Unit 1School life 牛津译林版必修1 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 School 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评一 Unit 1School life. 阅读理解A(2020北京模拟)Kevin, diagnosed with Dyslexia(读写困难症), rarely spoke a word in class, and if he did, it would be a“Yes” “No” or “Maybe” in response to questions. He always scored badly in tests and saw no hope for the future. That was until he met Sarah, an advisor at a yout
2、h center Kidpreneur. In 2012, Kevin attended a course called Ready Set Go in that center. The course was for disadvantaged kids in Kingswooda low-income area in Sydneys western suburbsand its goal was to teach the kids how to create businesses and offer value to the neighborhood. At the end of the c
3、ourse, Sarah took kids to the local area. She asked volunteers to share their business experiencesKevin immediately put up his hand. His challenge was to trade his hot-dog selling service for free bread at a bakery. Although scared, Kevin was able to share his entrepreneur(创业) story with the shop ow
4、ner and asked if he could exchange his service for some bread. Unexpectedly, the shop owner told Kevin how moved he was by his story and handed him some bread for free. By the end of the afternoon, his belief in himself and what was possible was at an all-time high. The following week, Kevin sold 70
5、 hot-dogs in two hours and made over $200. Soon after, he delivered public speeches in 20 schools, and was selected as part of his schools leadership team. Now he heads a business group working on how to increase potential customer base. All of this would not have been possible if Kevin had not foun
6、d his passion and perseverance to improve himself, and those around him. The guidance and trust of his advisor also helped kindle his enthusiasm to go after his goals and dreams in life. 【文章大意】本文为记叙文, 介绍了Kevin从一个患有读写困难症且前途渺茫的年轻人转变为一个商业领导人的过程。1. What were the kids expected to achieve in the Ready Set
7、 Go course? A. To improve their test scores. B. To create a hot-dog business. C. To teach in low-income areas. D. To be beneficial to the local area. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段中“. . . its goal was to teach the kids how to create businesses and offer value to the neighborhood. ”课程的目标是教导孩子们如何创业并为社区提供价值。由此可推知,
8、 在Ready Set Go课程中, 孩子们被期待做对当地有益的事情。故选D项。2. How did Kevin feel after visiting the local bakery? A. Scared. B. Confident. C. Touched. D. Grateful. 【解析】选B。推理判断题。由第三段最后一句“By the end of the afternoon, his belief in himself and what was possible was at an all-time high. ”下午结束时, 他对自己的信心达到了空前的高度。由此可推知, 在参观当
9、地面包房之后, Kevin感到很自信。故选B项。3. What does the underlined word “kindle” probably mean? A. Inspire. B. Share. C. Continue. D. Express. 【解析】选A。词义猜测题。根据画线词所在句“The guidance and trust of his advisor also helped kindle his enthusiasm to go after his goals and dreams in life. ”导师的指导和信任激发了他追求人生目标和梦想的热情。由此可知画线词意为“
10、激励”。故选A项。4. Which can be a suitable title for the text? A. On the Road to RecoveryB. Turning Failure into SuccessC. Growing Wealthy Through Hard WorkD. From Hopeless Youth to Business Leader【解析】选D。标题归纳题。通读全文可知, 文章介绍了Kevin从一个患有读写困难症且前途渺茫的年轻人转变为一个商业领导人的过程, 故D项是最佳标题。B世纪金榜导学号Google is consistently rated
11、 the best place to work. So you need a degree from Harvard to in the door, right? Not really, according to Laszlo Bock, Googles Head of People Operations. When the company was small, Google cared a lot about getting kids from Harvard, Stanford, MIT and many other Ivy League schools. But Bock said it
12、 was the “wrong” hiring strategy. Experience has taught him there are exceptional kids at many other places, from state schools in California to New York. “What we find is the best people from places like that are just as good, if not better, as anybody you can get from any Ivy League school, ” said
13、 Bock, who just authored a book titled “Work Rules! ”Every year, 2 million people apply to get a job at Google. Bock himself has seen some 25, 000 resumes. So what else does Google not care about: Grades: Googles data shows that grades predict performance for the first two years of a career, but do
14、not matter after that. Brain-teasers: Gone are interview questions such as: Why are manhole covers (井盖) round? Or how many golf balls can fit in a school bus? “Our research tells us those questions are a waste of time, ” Bock said. “Theyre a really coachable skill. The more you practice, you get bet
15、ter at it. ”Heres what Google does care about: Problem solvers: Your cognitive ability (认知能力), or how well you solve problems. Leaders: The idea is not whether you were president of the student body or vice president of the bank, but rather: “When you see a problem do you step in, help solve it? ” a
16、nd then critically, “Are you willing to step out and let somebody else take over, and make room for somebody else? Are you willing to give up power? ”Googleyness: Thats what Google calls its cultural fit. Its not “Are you like us? ” Bock said. “We actually look for people who are different, because
17、diversity gives us great ideas. ”“Whats most important is that people are intellectually humble, willing to admit when theyre wrong, and care about the environment around them . . . because we want people who think like owners not employees, ” Bock said. The least important thing? Knowing how to do
18、the job. “We figure if you get the first three right youll figure it out most of the time. ”【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了谷歌录用员工的标准。比起文凭和成绩, 谷歌更看重能解决问题的人, 有领导能力的人, 具有谷歌精神的人。5. What does Bock mean in Paragraph 2? A. People from state schools can be as good. B. Google no longer hires people from Ivy League scho
19、ols. C. Hiring is a hard job for Google. D. State schools are worse than Ivy League ones. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段最后一句“Experience has taught him there are exceptional kids at many other places, from state schools in California to New York. ”可知, Bock的意思是经验告诉他, 在许多别的地方, 从加利福尼亚到纽约的州立学校中, 都会有一些优秀的人才, 故选A。6. W
20、hich question belongs to a brain-teaser? A. What are your grades like? B. What is the significance of figuring out target users? C. How would you improve a Google product? D. How much toilet paper is needed to cover Texas? 【解析】选D。推理判断题。根据文章第七段中的“Brain-teasers: Gone are interview questions such as: W
21、hy are manhole covers round? Or how many golf balls can fit in a school bus? ”可推断出, “覆盖得克萨斯州需要多少卫生纸”是一个类似的脑筋急转弯题目, 故选D。7. Who is a qualified leader according to Google? A. One eager for power. B. One capable of working independently. C. One willing to step aside. D. One operating an organization. 【解
22、析】选C。细节理解题。根据文章倒数第五段“Leaders: The idea is not whether. . . but rather: When you see a problem do you step in, help solve it? and then critically, Are you willing to step out and let somebody else take over, and make room for somebody else? Are you willing to give up power? ”可知, 依据谷歌的说法, 一个愿意退让的人是一个合
23、格的领导者, 故选C。8. What is Googleyness? A. Being unique. B. Being adaptable. C. Being qualified. D. Being loyal. 【解析】选A。推理判断题。根据文章倒数第四段“Googleyness: Thats what Google calls its cultural fit. Its notAre you like us? Bock said. We actually look for people who are different, because diversity gives us great
24、 ideas. ”推知, 谷歌看重的是互不相同的有特质的人才, 看重的是多样性, 所以独一无二的人是具有谷歌精神的人, 故选A。【知识拓展】佳词积累consistentlyadv. 一致strategyn. 策略exceptional adj. 杰出的, 优秀的cognitive adj. 认知的. 阅读填句(2020合肥模拟)Choosing a major is a very important thing in our life. However, at the same time, it can be extremely challenging. So its necessary to
25、 learn some simple tips that will make your decision much easier. _1_. And how does that choice affect your future career? We can help guide you in choosing a major. Your major is your primary field of study in your undergraduate (大学的) program. It is the subject in which you earn your bachelors degr
26、ee. After completing a list of general education courses, you spend the rest of the time studying one subject of your choice. _2_. For many students, its best to try out different classes to figure out a major youll like, but you need to have a couple of solid choices. _3_, you should begin taking c
27、ourses you are required to complete before graduation, so it will decrease your chances of needing to switch majors later because you already know what to expect. _4_, you should begin thinking about how your field will lead to a job as soon as possible. Consider clubs, research programs and part-ti
28、me jobs related to potential career choices for your major. For more career-specific majors like nursing and engineering, the majority of your studies will include skills that can be used in a future job. _5_. The sooner you begin working in a lab, on research projects or helping as a teaching assis
29、tant for a professor, the better youll be able to figure out your career. A. You have to think of ways to choose a majorB. Be sure that you choose a major that suits your interestsC. Once you have a better idea of which major you like bestD. While your major may or may not lead directly to a careerE
30、. Do some research to find out which majors can help you get that jobF. Roughly one-third to one-half of your courses will be related to your majorG. However, you should still consider doing activities outside of the classroom to better prepare you【文章大意】本文是一篇说明文。文章就如何选取主修课程给出了一些实用性的建议。1. 【解析】选A。根据空格
31、前一句“So its necessary to learn some simple tips that will make your decision much easier. ”可知, 有必要学习一些简单的技巧, 让你的决定更容易; 再根据空格后一句“And how does that choice affect your future career? ”可知, 这个选择是怎样影响你未来职业的。由此可知, A项“你必须想办法选择专业”与上下文衔接紧密, 符合语境。故选A项。2. 【解析】选F。根据空格前一句“After completing a list of general educati
32、on courses, you spend the rest of the time studying one subject of your choice. ”可知, 完成公共课程后, 你把剩下的时间花在学习你选择的一个科目上。本段讲关于学习的课程, 由此可推知, 选项F“大约三分之一到一半的课程与你的专业相关”与上文衔接紧密, 符合语境。故选F项。3. 【解析】选C。根据本句中“you should begin taking courses you are required to complete before graduation”可知, 你应该在毕业前修完你需要完成的课程, 由此可推知
33、, 选项C“一旦你更好地了解了自己最喜欢的专业”与下文衔接紧密, 符合语境。故选C项。4. 【解析】选D。本段主要讲你应该开始思考在你的领域将如何尽快找到一份工作, 考虑与你专业的潜在职业相关的兼职工作。选项D“而你的专业可能直接或间接导致你的职业生涯”符合语境, 适合作本段主旨句。故选D项。5. 【解析】选G。根据空格前一句可知, 你的大部分学习将包括在未来工作中可以使用的技能; 再根据空格后一句可知, 你越早开始在实验室工作, 做研究项目, 或帮助教授做助教, 你就越能更好地规划自己的职业生涯。由此可知, 选项G“然而, 你仍然应该考虑做课外活动, 以更好地为你做准备”与上下文衔接紧密,
34、符合语境。故选G项。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Xu Lizhen, an old lady, has been acting as a tour guide for nearly 20 years in Yangshuo, Guilin, 1. _ is a city known both in China and abroad for its beautiful landscape. 2. _ she attended only primary school when she was young, she can now speak app
35、roximately 11 foreign languages 3. _(fluent). Since 20 years ago, tourists 4. _(show)affection for Yangshuo, including a great many foreigners, In order to make a 5. _(live), Xu Lizhen began to sell water. However, she could hardly make any money at first because foreigners didnt understand her acce
36、nt. She tried to imitate the 6. _(pronounce) of the foreigners, take notes and learn them 7. _ heart. If she came across tourists who can speak both Chinese and a foreign language, she would ask them to translate their words many times so that she could remember them 8. _(well). It is in this way th
37、at the old granny masters 11 languages, such as English, French, Russian, Korean. Now, she has no difficulty at all 9. _(communicate) with foreign friends in simple oral English. She is also 10. _(refer) to as Mother Moon for her kindness among tourists. 【文章大意】本文介绍了阳朔的一位被大家称为Mother Moon 的导游奶奶, 虽然她只有
38、小学文化水平, 但为了谋生, 她自学了11门外语。1. 【解析】which。考查定语从句。空格前有逗号, 且空格后句子缺少主语, 所以考查缺少主语的非限制性定语从句, 关系词只能从who与which中选择。又因为先行词为Yangshuo, 是一个地名, 故填which。2. 【解析】Though/Although/While。考查连词。根据下文“现在她能流利地说大约11种外语”可知, 前后是转折关系。故用连词Though/ Although/ While引导让步状语从句, 表示“尽管”。3. 【解析】 fluently。考查副词。空格直接修饰动词 speak, 应用fluent的副词形式。故填
39、fluently。4. 【解析】have shown。考查现在完成时。根据时间状语Since 20 years ago可知, 此处应用现在完成时。故填 have shown。5. 【解析】 living。考查固定搭配。 make a living谋生。故填living。6. 【解析】pronunciation。考查名词。此处表示她模仿外国人的发音, 属于“the +名词+of”的结构。pronounce的名词形式为 pronunciation。故填pronunciation。7. 【解析】by。考查介词。句意: 她努力模仿外国人的发音, 记笔记, 然后再记住。“learn by heart”意
40、为“记住”。故填by。8. 【解析】better。考查副词的比较级。句意: 如果她遇到既会说汉语又会说外语的游客, 她就会让他们多翻译几次, 这样她能记得更好。故用副词的比较级形式修饰动词remember。故填better。9. 【解析】communicating。考查非谓语动词。“做某事没有困难”常用短语 have no difficulty (in) doing sth. 。故填communicating。10. 【解析】 referred。考查被动语态。句意: 她还被称作月亮母亲。be referred to as. . . 意为“被称作”, 其主动形式为 refer to. . . a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357755.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
