2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十一 Module 5 Newspapers and Magazines 外研版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评十一 Module Newspapers and Magazines 外研版必修2 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十一 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评十一 Module 5 Newspapers and Magazines. 阅读理解A Its 50 years since man first stepped on the moon, and were still harboring dreams of escaping life on Earth for the mysteries of space. Californian company the Gateway Foundation has released plans for the Von Braun Station, a hotel floating among th
2、e stars. The aim is to get the hotel off the ground by 2025 and make it fully operational for travel by 2027. Tim Alatorre, senior design architect at the Gateway Foundation, says the spinning wheel would create a gravity. “The station is designed to rotate, pushing the contents of the station out t
3、o the sides of the station, much in the way that you can spin a bucket of waterthe water pushes out into the bucket and stays in place, ” he tells CNN Travel. The Gateway Foundations hotel design is named after Wernher Von Braun, an aerospace engineer who pioneered rocket technology, first in German
4、y and later in the United States. Space tourism is an expensive gameRichard Bransons Virgin Galactic plans to launch passengers into sub-orbital space at the sum of $250, 000 per person, per trip. Meanwhile, Aurora Station says a stay in its space hotel will cost an eyewatering $9. 5 million. Aurora
5、 Station aims to sleep just 12, whereas the Von Braun Station will sleep 352 people with a maximum capacity of 450. On board, therell be warm suites with carpets and stylish monochrome touches and chic bars that wouldnt look out of place back on Earth, just with star-gazing views. There will also be
6、 plenty of fun recreational activities for guest to enjoy, says Alatorre. “But our goalthe main goal of the Gateway Foundationis to create a starship culture where people are going to space, and living in space, and working in space and they want to be in space. And we believe that theres a demand f
7、or that. ” The Gateway Foundation also intends the space station to be used for research purposes, as well as asteroid mining. “Theres no amount of water or trash or waste that is going to be discarded. Everything will be recycled, reused, stored, converted to some other form. ”【文章大意】本文为说明文, 讲的是美国一家
8、基金会近日公布了将打造太空旅馆的设计, 这个旅馆被设计成轮子形状, 将于2025年建成。1. What is the passage mainly about? A. A new wheel-shaped space hotel to be built. B. The most advanced space hotel in the world. C. The shape of the new space hotel. D. The cost of a space trip in the future. 【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知, 本文讲述了美国一家基金会将打造一座轮子形状的太空
9、旅馆, 故选A。2. What can we learn from the passage? A. The new space hotel will spin under the influence of gravity. B. The tourists to the space hotel will have few activities to enjoy there. C. The new space hotel is quite environmentally friendly. D. The main aim to build the space hotel is to make mo
10、ney. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句话可知A项错误; 根据第六段最后一句话可知B项错误; 根据最后一段可知C项正确; 根据倒数第二段第一句话可知D项错误。故选C。3. A mans trip to the new space hotel and a stay in it will cost $. A. 250, 000B. 9. 5 millionC. 9. 25 millionD. 9. 75 million【解析】选D。细节理解题。根据第五段第一句话中的“. . . the sum of $250, 000 per person, per trip”和第二句话中的“. .
11、. a stay in its space hotel will cost an eyewatering $9. 5 million”可知将花费9. 75 million美元, 故选D。4. What does the underlined word“rotate”in Paragraph 3 mean ? A. spinB. stopC. breakD. end【解析】选A。词义猜测题。根据第三段第一句话中的“the spinning wheel would create a gravity”和第二句话中的“much in the way that you can spin a bucket
12、 of water”可知, 画线单词与spin意思一致, 故选A。 【知识拓展】长难句分析On board, therell be warm suites with carpets and stylish monochrome touches and chic bars that wouldt look out of place back on Earth, just with star-gazing views. 分析: 这是复合句。that wouldnt. . . Earth是定语从句, 修饰suites。翻译: 在太空站, 将有温暖的套房, 它们有地毯、时尚的黑白装饰和雅致的酒吧, 并
13、且还带着观察星星的风景。在地球上看起来它们也是适宜的。B(2020黄冈模拟)When the clock struck midnight on February 23, my flight left the Egyptian capital Cairo heading for Beijing. I was about to start a 10-month program organized by Chinas Public Diplomacy Association. During this program offered to African journalists to better u
14、nderstand China and report on some important events, one being the Forum on China-Africa Cooperation in September, I gained a lot of knowledge regarding the culture, history, and features of this vast society. Upon arrival, I first sought out the Egyptian community in Beijing, and met two journalist
15、s from my country who worked for Xinhua News Agency and China Global Television Network. Our gathering point was an Egyptian coffee shop in Sanlitun, a well-known meeting place for foreigners in Beijing. Most of our meetings were spent sharing experiences about life in China. Indeed, I was able to b
16、egin understanding the country through their stories. Plus, through those friends I expanded my circle. I also struck up a relationship with some Chinese journalists while participating in activities with my African peers. They helped me appreciate the rich culture and eventful history of ancient Ch
17、ina, as well as the massive developments over the last 40 years, both politically and economically. During my stay, I traveled to nine provinces and visited masses of cities. The place I was most connected with was Sanya due to its similarities to Sharm El-Sheikh, one of the worlds most famous touri
18、st destinations, located on the Red Sea in Egypt. Shanghai will also last in my memory. I discover that this city is not only distinguished for business deals, but has a colorful history illustrated by its fantastic museum, which tells the story of how Shanghais importance grew in the 19th century.
19、When walking in Beijing or any of the other cities I visited, I always felt history mixed with signs of modernity, mirroring four decades of hard work. I recorded many aspects of my life in China. 【文章大意】这是一篇记叙文。一位埃及的新闻工作者讲述了他在中国执行一个为期10个月的项目期间, 对中国文化、历史、整个社会特征及改革开放成果的所见、所思和所感。5. Why did the writer c
20、ome to China? A. Working for Xinhua News Agency. B. Visiting some famous cities. C. Expanding his circle of friends. D. Covering important events. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“During this program offered to African journalists to better understand China and report on some important events, ”可知, 在此期间, 向非洲记者提
21、供了更好地了解中国和报道一些重要事件的机会。所以作者前往中国的目的是报道相关的事件。故选D。6. What do foreigners usually do when meeting in Sanlitun? A. Talk about their life experiences. B. Just have a drink in a coffee shop. C. Share stories in their own countries. D. Participate in activities. 【解析】选A。细节理解题。由第三段中的“Most of our meetings were s
22、pent sharing experiences about life in China. ”可知, 外国人聚会时通常会分享在中国生活的经历。故选A。7. Which of the following is the reason for the writers mentioning Sharm El-Sheikh? A. He missed his hometown. B. It is a famous tourist destination. C. It has something in common with Sanya. D. It is located in Egypt. 【解析】选C
23、。细节理解题。由第五段中的“The place I was most connected with was Sanya due to its similarities to Sharm El-Sheikh”可知, 我最常去的地方是三亚, 因为它和沙姆沙伊赫很相似。所以作者提到沙姆沙伊赫的原因是因为它和三亚有一些共同之处。故选C。8. Which word can best describe the writers impression of China? A. Dissatisfying. B. Awesome. C. Moving. D. Horrible. 【解析】选B。推理判断题。由全文
24、, 尤其是第四段“They helped me appreciate the rich culture and eventful history of ancient China, as well as the massive developments over the last 40 years, both politically and economically”可知, 他们帮助我领略了中国古代丰富的文化和多变故的历史, 以及过去40年来中国在政治和经济上的巨大发展。所以通过作者对中国文化、历史、整个社会特征及改革开放成果的所见、所思和所感, 可以判断出作者对中国的印象是极其好的, 充满着
25、羡慕之情 。故选B。【知识拓展】佳词积累1. seek out 找出; 挑出2. eventful adj. 变故多的; 多事的3. massive adj. 巨大的; 大量的4. illustrate v. 举例说明; 加插图于5. modernity n. 现代性; 现代作风6. mirror v. 反映; 反射. 完形填空It was an extraordinarily busy time of year. I felt some 1 to head straight home after a long meeting. So I headed to the 2 nearby for
26、some therapeutic (治疗性的)hiking. As I reached the top and admired the view, my unclear mind 3. Re-energized, I knew that I could deal with the 4 that waited for me upon my 5. When I arrived back in the office the next day, I was full of energy, and finished my work 6. It was almost 20 years ago that I
27、 learned how 7 it is for me to carve out time to escape to the wild. I had finished my Ph. D. , 8 soil and water conservation in Honduras, but I wasnt sure what 9 I wanted to have. So, I decided to act on a dream I had been nursing for a few years, 10 my mom showed me a magazine article about a man
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357813.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
