2021版高考英语大一轮复习核心素养测评十九Unit4Helpingpeoplearoundtheworld牛津译林版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十九 Unit4Helpingpeoplearoundtheworld 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评十九 Unit 4Helping people around the world(限时35分钟). 阅读理解The juries(陪审团) entered. I stood beside the lawyer and my brother, Jimmy. It reminded me of our childhoodas things often didwhen we played the game “Simon Says”, we would react at the same time in harmony when hearing all kinds of orders, “
2、Simon says jump, Simon says touch your toes”it was almost the same. Almost. When we grew up, my brother had chosen a separate life, leaving me alone. I missed him a lot. Today, though, we were together, standing in court, waiting for the sentence. The guilty verdict(判决) was read. I sat down, but my
3、brother cried, “No! Im innocent. ” And then he turned to me, yelling, “How can you do this to me, James! I finally can make a new life by myself. ”“Stop this, ” the judge yelled, “the juries have made the decision. ”“But its not fair! ” my brother replied, “I didnt kill anyone. ”I wished I could exp
4、lain, but I said nothing because this is the only way we can be together again. The judge pulled his glasses from his face. “By law-”“The law is unjust, ” my brother said. The judge wiped his eyes, and, to my surprise, said calmly. “Yes, ” he nodded and set his glasses aside. “I agree with you about
5、 that. Law is meant to protect the innocent. And you certainly seem innocent. But how can I tell? You two are clones. Your faces, your fingerprints, even your DNA match exactly. Thats why when one is found guilty, all others. . . ”The judge sighed, replaced his glasses, and banged the hammer. “I sen
6、tence you both to twenty years. ”Together, the court guard led us away. My brothers head bowed in defeat, but I walked upright, for I would no longer be alone. 【文章大意】本文是记叙文, 文章通过一个小故事探讨了克隆人世界的伦理争议。1. Why did James think of their childhood? A. He felt sorry for Jimmy. B. He had been in court before.
7、C. He felt guilty about his crime. D. He missed the good old days. 【解析】选D。细节理解题。 文章提到I missed him a lot, 他非常怀念自己的哥哥, 怀念小时候一起玩过的游戏。2. What can we learn from the second paragraph? A. They had nothing in common. B. Cloned brothers behaved alike. C. They once quarreled with each other. D. Both of them d
8、idnt like living together. 【解析】选B。细节理解题。文章提及we would react at the same time in harmony, 我们在游戏中, 听到各种指令时几乎反应一样, 可以得知B项正确。3. What do we know about the law? A. Cloned brothers should live together. B. The Cloning of human beings is forbidden. C. Cloned brothers are both guilty if one is guilty. D. Clon
9、ed brothers can live apart when growing up. 【解析】选C。细节理解题。根据法官的表述来看, 如果克隆人兄弟一人犯罪, 其他兄弟也一同被判有罪。4. What can be inferred from the text? A. James remained silent because he was innocent. B. Jimmy did kill someone when he left their hometown. C. James knew nothing about the law concerning cloned people. D
10、. James killed someone so that he could stay with Jimmy again. 【解析】选D。推理判断题。根据故事中James的心理活动及法官的表述, James的犯罪动机是利用了法律对克隆人犯罪的认定规则来实现和哥哥的团聚。. 完形填空When you think of friends, you often think of those who accompany you for a long time. But there is another kind of 1 one that does not unfold over a long per
11、iod of time but springs entirely from a particular 2. In my eighth grade, there was Jenny. I 3 to stay at her farmhouse with cats and dogs. Eighth grade was a terrible year. We both 4 it, but we didnt talk about it. On cold winter days, she showed me how she lied on her pony Redwings back. Then we w
12、ould 5 on long journey, riding and walking. She left in ninth grade and I 6 her. We had gotten each other through a 7 time. Anyone with children knows the rapid friendships formed with parallel parents. To Julie, I will be forever grateful. We met on a 8 in New Jersey. Her twin boys were about the s
13、ame 9 as my daughter. She lived in the beach town. I lived alone with my 10 a block away. My husband had left for North Dakota, leaving me to puzzle out what to do next. Now, 11, there was someone I could talk to. For the next weeks, we met at the beach, and I would go 12 with her so that the 13 cou
14、ld go on playing. The normal state of her little home 14 my broken heart. Such friends as these often arrive when your own life is off balance; they 15 you till the world settles on its axis(轴)once again. 【文章大意】本文为记叙文。讲述另外一种友谊, 作者在困难的时候都会结识新的朋友并且得到他们的帮助。1. A. classmateB. friendship C. marriageD. nei
15、ghbour【解析】选B。classmate同学; friendship友谊; marriage婚姻; neighbour邻居。根据前文可知When you think of friends, you often think of those who accompany you for a long time. 可知, 本文讨论不同的友谊。故选B。2. A. customB. festivalC. ceremonyD. moment【解析】选D。custom习俗; festival节日; ceremony仪式; moment时刻。根据文章可知, 还有一种友谊不是长时间显露, 只会在特定时刻出现
16、。故选D。3. A. lovedB. tended C. attemptedD. demanded【解析】选A。love喜欢; tend倾向; attempt尝试; demand要求。根据后文可知, 作者喜欢待在Jenny的农场里玩耍。故选A。4. A. overlookedB. knew C. forgot D. preserved【解析】选B。overlook忽视; know知道; forget忘记; preserve保护。根据前文Eighth grade was a terrible year. 可知, 八年级很难过, 她与朋友都知道这一点。故选B。5. A. go outB. make
17、 up C. slow downD. fall behind【解析】选A。go out 出去; make up和好, 弥补; slow down减速; fall behind落后。根据本句Then可知, 作者先学骑马, 之后与朋友骑马出去玩耍。故选A。6. A. followedB. admiredC. missedD. forgave【解析】选C。follow跟随; admire崇拜; miss 想念; forgive原谅。根据前文可知, 作者与Jenny在一起很开心, 故Jenny离开之后, 作者很想念她。故选C。7. A. cheerfulB. difficultC. grandD. d
18、ecisive【解析】选B。cheerful高兴的; difficult困难的; grand伟大的; decisive决定性的。根据前文Eighth grade was a terrible year. 可知, 作者与Jenny是在困难的时候认识并成为朋友的。故选B。8. A. beachB. farmC. playgroundD. square【解析】选A。 beach沙滩; farm农场; playground 运动场; square广场。根据后文For the next weeks, we met at the beach可知, 作者与Julie在沙滩上遇见。故选A。9. A. size
19、B. intelligenceC. ageD. weight【解析】选C。size尺寸; intelligence智力; age年龄; weight重量。根据文章可知Julie的双胞胎儿子与作者的女儿年龄相同。故选C。10. A. daughterB. husbandC. sisterD. parents【解析】选A。daughter女儿; husband丈夫; sister姐妹; parents父母。根据后文My husband had left for North Dakota可知, 作者的丈夫不在, 因此她与女儿一起住。故选A。11. A. punctuallyB. ridiculous
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357924.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
