2021版高考英语大一轮复习核心素养测评十四Unit2Theenvironment牛津译林版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十四 Unit2Theenvironment 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评十四 Unit 2The environment. 阅读理解Coca-Cola, which reportedly produced more than 3 million tons of plastic packaging in 2017, announced Thursday it wants to “help fix the worlds plastic waste problem one community (社区) at a time”. The soda giant is doing so by providing $ 5. 4 million for recyclin
2、g programs in cities like Atlanta, Boston, Denver and Houston. In these cities, partners, like The Green Blue Institute and The Recycling Partnership, which receive the money, will work together to improve recycling rates. “We focus on areas where we have the ability to make the biggest influence on
3、 communities through the funding and expert skills of Coca-Cola employees, ” Carlos Pagoagoa, Coca-Colas group director of community partnerships, said in a statement. “In each city, local partners will work together to identify barriers to recycling on a local level and test a range of solutions, ”
4、 he added. “We hope the learnings from these model markets can offer solutions to other cities facing similar challenges. ”As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the cola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling carts and
5、leave citizens cards informing them what they can and cant recycle, and let them know how their efforts work. “Two of the most urgent problems with recycling in the U. S. today are lack of access, followed by pollution in recycling, ” Keefe Harrison, CEO of The Recycling Partnership, said in a state
6、ment. “We know from the success of Atlanta in 2017 that the citizens want to recycle, and that communicating with them in the street works. ”Last year, Coca-Cola announced its task to collect and reuse a bottle or can for each one it sells, and increase the amount of its products out of recycled mat
7、erials to 50% by 2030. The brand also aims to make all its packaging fully recyclable by 2025. 【文章大意】本文是一篇环保类短文阅读。文章主要讲述可口可乐公司将提高产品包装材料的回收率, 直至其所有包装完全可回收。1. What does Coca-Cola company intend to do in the program? A. Produce less packaging. B. Help deal with plastic waste. C. Pick up waste in commun
8、ities. D. Build a plant to recycle plastic waste. 【解析】选B。 细节理解题。根据文章第一段可知, 可口可乐公司宣布, 计划帮助一个社区解决一次全球塑料垃圾问题。故选B。2. Whats Paragraph 2 mainly about? A. How Coca-Cola conducts its program. B. What organizations participate in the program. C. How Coca-Cola chooses cities for the program. D. What the local
9、 people do in Coca-Colas program. 【解析】选A。 段落大意题。根据文章第二段可口可乐公司为亚特兰大、波士顿、丹佛和休斯顿等城市的回收项目提供资金, 并与合作伙伴共同努力来提高回收率, 从而可知, 本段主要讲述可口可乐是如何执行其计划的。故选A。3. What do street teams do to help? A. Sort out various waste in the city. B. Look into the cause of pollution. C. Instruct local people what to recycle. D. Hand
10、 cards to the locals in person. 【解析】选C。 细节理解题。根据文章第四段As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the cola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling carts and leave citizens cards informing them what they can and cant recycle, an
11、d let them know how their efforts work. 街头团队, 给市民留下卡片, 告诉他们什么可以回收, 什么不能回收, 可知, 街头团队指导当地居民如何回收利用。故选C。4. What does Keefe Harrison think of the program? A. Promising. B. Difficult. C. Pioneering. D. Costly. 【解析】选A。 推理判断题。根据文章第五段“We know from the success of Atlanta in 2017 that the citizens want to recy
12、cle, and that communicating with them in the street works. ” 市民们想要回收垃圾, 在街上与他们交流是有效的, 可以推断出, Keefe Harrison认为此项目是有希望的。故选A。【知识拓展】长难句分析As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the cola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling
13、carts and leave citizens cards informing them what they can and cant recycle, and let them know how their efforts work. 分析: where引导定语从句, what引导宾语从句, how引导宾语从句。翻译: 作为努力的一部分, 回收伙伴和可口可乐公司总部所在的亚特兰大市将派出街头团队, 打开回收车, 给市民留下卡片, 告诉他们什么可以回收, 什么不能回收, 并让他们知道自己的努力如何奏效。B世纪金榜导学号Chinese dishes are popular around the
14、 world now. But 100 years ago, few foreigners were lucky enough to have a taste of typical Chinese food. Chop suey(炒杂碎) is among those dishes that were famous in western society then. The origin of this Chinese-American dish is a bit of a mystery. Legend has it that, while he was visiting New York C
15、ity, Chinese ambassador Li Hung Changs cooks invented the dish for his American guests at a dinner on August 29, 1896. But is this legend true? Whether or not the tale is entirely true, Li Hung Chang definitely influenced the creation of chop suey. When Li visited the U. S. in August 1896, cheering
16、Americans lined the streets hoping to catch a glimpse of this important visitor and his famous yellow jacket, because of which many mistaken him as the emperor of China because they heard yellow was a special color reserved for royalties. As the guest of honor, Li seldom tried American food and cham
17、pagne that was offered to him and ate only meals specially prepared by his personal cooks. In reality, chop suey was probably not invented by Li Hung Changs cooks, but Americas fascination with this royal visitor from Asia and his team of personal cooks gave rise to new interest in Chinese cooking.
18、After 1896, Americans began to visit Chinese restaurants in large numbers for the first time. Chop suey set out to sweep big cities such as New York and San Francisco. Questioning the origins of the chop suey story, scholars believe restaurant owners used the popular ambassadors name to inspire inte
19、rest in a Chinese dish adapted for Americans by their own cooks. Newspaper owners used the same strategy to sell more papers. The New York Journal took advantage of Li Hung Changs popularity to claim in an advertising poster, “Li Hung Chang never misses Sunday Journal. ” 【文章大意】文章介绍了一道中式菜炒杂碎风靡美国, 以及这
20、道菜怎么和李鸿章扯上关系的故事。5. What does the underlined phrase “ a bit of a mystery” in Paragraph 1 mean? A. Ignored. B. Discovered. C. Unknown. D. Confirmed. 【解析】选C。词义猜测题。 文章第一段画线短语所在的句子和最后一句对炒杂碎的传说提出了怀疑, 因此这道菜的起源不得而知, 因此C项正确。6. Why did Americans think Li Hung Chang was the emperor of China? A. He had a person
21、al cook. B. He wore a yellow jacket. C. He looked like the emperor. D. He didnt try American food. 【解析】选B。细节理解题。文章第二段提及. . . his famous yellow jacket, because of which many mistaken him as the emperor of China, 因为李鸿章身着黄马褂, 所以被误认为是中国皇帝。因此B项正确。7. According to the text, who are probably the inventors o
22、f chop suey? A. The Chinese ambassador. B. American restaurant cooks. C. American restaurant owners. D. Li Hung Changs personal cooks. 【解析】选B。 细节理解题。文章最后一段提及. . . a Chinese dish adapted for Americans by their own cooks, 美国餐厅的厨师们为美国的顾客们专门创造了一道菜, 可知B项正确。8. What is the main idea of the text? A. How cho
23、p suey became popular. B. What Li Hung Chang ate in America. C. Why Li Hung Chang visited New York. D. How restaurants cooked the famous chop suey. 【解析】选A。主旨大意题。文章记录了中式菜炒杂碎怎样风靡美国, 因此A项正确。. 阅读填句(2020黄山模拟)Since the 1980s eco-tourism has grown and grown. It is the fastest growing type of tourism. If do
24、ne well, eco-tourism has several advantages. It is kinder to the environment. 1 This means that more natural habitats are protected and that the resources for building come from sustainable (可持续的) sources. Another advantage is that people in the developed world through eco-tourism get to experience
25、places of great natural importance as well as communicating with local people. 2 However, there are some disadvantages of eco-tourism. It is felt by some environmentalists that any human activity will cause disorder in the routine of animals. 3 Another problem for local people is that they are expec
26、ted to pose for cameras and dance etc. for money. 4 The tourists are destroying the culture that they are paying to protect. Eco-tourism tries to go to the places far away from other communities. 5 There is nothing stopping people taking money from tourists as well as doing environmentally unfriendl
27、y activities. It seems that the disadvantages often outweigh the advantages of eco-tourism. It might be better to take pictures of animals rather than kill animals, but given the choice the animals would sooner not have people around. It seems whether eco-tourism should be allowed or should be judge
28、d case-by-case, and that the local people must be considered. A. These places are often not well policed. B. People walking through the forest may do much harm. C. And these activities will also damage the eco-system. D. It seldom ends with peoples going people to untouched parts of the world. E. Th
29、is is good for both parties: they both can better understand each other. F. And it encourages developers to consider the natural environment more. G. It discourages the local people from pursuing their traditional life styles. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了生态旅游的优点和缺点。1. 【解析】选F。 根据本空前的“If done well, eco-tourism
30、 has several advantages. It is kinder to the environment. ”可知, 生态旅游有很多好处, 比如, 它更环保, 此处说的是另一个好处, 故F项(它鼓励开发者更多地考虑自然环境)符合语境。2. 【解析】选E。 根据本空前的“people in the developed world through eco-tourism get to experience places of great natural importance as well as communicating with local people. ”可知, 通过生态旅游, 发
31、达国家的人们可以去极具自然价值的地方体验, 也可与当地人交流, 此处是说与当地人交流的好处, 故E项(这对双方都有好处: 他们都能更好地理解对方)符合语境。3. 【解析】选C。 根据本空前的“It is felt by some environmentalists that any human activity will cause disorder in the routine of animals. ”可知, 环保人士认为任何人类活动都会导致动物的日常生活紊乱, 此处承接上文, 讲的是人类活动的另一个负面影响, 故C项(这些活动也会破坏生态系统)符合语境。4. 【解析】选G。 根据本空前的
32、“Another problem for local people is that they are expected to pose for cameras and dance etc. for money. ”可知, 当地人的另一个问题是他们被要求站在镜头前摆好姿势、跳舞等赚钱, 此处说的是这个问题对当地人的生活的影响, 故G项(它阻碍了当地人追求他们传统的生活方式)符合语境。5. 【解析】选A。 根据本空前的“Eco-tourism tries to go to the places far away from other communities. ”可知, 生态旅游试图去那些远离其他社
33、区的地方, 此处承接上文, 讲的是这些地方的情况, 故A项(这些地方往往治安不佳)符合语境。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。The Amazon fires finally 1. (start)to get the attention of the world recently. The 2. (lose) of trees and the sunblotting smoke are obvious 3. (consequence) of these massive fires. Another problem is a large amount o
34、f carbon monoxide which most people are familiar with because it can be harmful 4. humans. If 5. (expose) to it for even a short period of time, carbon monoxide can quickly replace oxygen in the blood, 6. can cause serious or even fatal outcomes. The gas is odorless, colorless, and tasteless so it i
35、s 7. (particular) dangerous. The image above 8. (capture) by an instrument called the Atmospheric Infrared Sounder (AIRS) aboard the Aqua satellite. In the animation, 9. is clear that the plume of carbon monoxide starts in the region of burning fires 10. then drifts southeast ward into Brazil and ot
36、her parts of the continent. 【文章大意】文章主要介绍了亚马逊大火释放出大量对人体有害的一氧化碳。1. 【解析】have started。考查动词的时态。根据状语recently, 应用现在完成时。故填have started。2. 【解析】loss。考查名词。冠词后应接名词作主语, 应使用动词lose的名词形式。故填loss。3. 【解析】consequences。考查名词复数。consequence为可数名词, 根据谓语are, 应用复数形式。故填consequences。4. 【解析】to。考查介词。be harmful to意为“对有害”, 是固定搭配故填介词
37、to。5. 【解析】exposed。考查状语从句的省略。分析句子结构可知, if引导的条件状语从句为省略句式, 即从句主语和主句主语一致, 从句谓语中有be动词的某种形式。其完整的从句为If carbon monoxide is. . . , 由此可知主语carbon monoxide与动词expose之间是动宾关系, 故填过去分词exposed。6. 【解析】which。考查非限制性定语从句, 此处关系代词在从句中作主语, 代指前面的句子, 故填which。7. 【解析】particularly。考查副词。根据副词修饰形容词dangerous可知。故填particularly。8. 【解析】
38、was captured。考查动词的时态和语态。句意: 上图就是Aqua卫星上的大气红外探测器(AIRS)捕捉到的画面。可知动作发生在过去, 并与主语image为动宾关系。故填was captured。9. 【解析】it。此处it作形式主语, 真正的主语是后面的that引导的主语从句。10. 【解析】and。由starts, then drifts可知应用and连接并列谓语。【知识拓展】佳词积累1. massive adj. 巨大的2. carbon monoxide 一氧化碳3. fatal adj. 致命的4. odorless adj. 无味的5. image n. 图像; 形象 6.
39、animation n. 动画【阅读理解】If you buy a washing machine, a fridge or a television in Europe, it comes with a sticker. Thanks to a 1992 EU rule, all appliances must be labelled (贴标签) with their energy efficiency. So why has our food system-which threatens 10, 000 species with extinction, produces about 30%
40、 of greenhouse gases, and drives 80% of our air pollution-only ever had voluntary eco-labels? The appliances ruling had a huge impact; initially, 75% of fridges and freezers were rated G to D(low efficiency), but today 98% are classed A+ or A+. Worldwide, the energy efficiency of labelled appliances
41、 has increased three times faster than appliances without labels. Introducing an equal system for food could have an even bigger impact. Mandatory environmental labels would change how we produce and consume in far-reaching ways. First, producers would have to measure their impacts in a uniform way
42、and be accountable for the results. This would not be expensive: it is free to monitor environmental impacts using digital tools such as Fieldprint and the Cool Farm Tool. Second, they support sustainable consumption. Our research found that products that look, taste and cost the same can have drama
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357936.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋高中语文选修语言文字应用(人教版)课件:第六课 第三节 淡妆浓抹总相宜—语言的色彩 .ppt
