分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型山东省费县第二中学2021届高三下学期2月阶段性检测英语试卷 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:358526
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:75.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省费县第二中学2021届高三下学期2月阶段性检测英语试卷 WORD版含答案 山东省 费县 第二 中学 2021 届高三 下学 阶段性 检测 英语 试卷 WORD 答案
    资源描述:

    1、高三英语模拟训练 2021.2第一部分 阅读理解 (共两节 ,满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A.B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFirst Aid Level 1The course is suitable for anyone who wants to learn CPR,short for cardiopulmonary resuscitation (心肺复苏法). It also covers management of bleeding and shock. This course includes assessme

    2、nt and leads to a New Zealand Qualifications Authority (NZQA) unit standard. The most attractive point is that a well-known doctor will teach this course.Price: $ 100Duration: 1 dayFirst Aid Level 2It includes all of the course content from First Aid Level 1,plus an additional half day.Suitable for

    3、first aiders, health and safety staff and anyone who needs first aid knowledge for their professional qualification. A very experienced doctor will teach this course.Price: $ 150Duration: 1. 5 daysResuscitation Level 3This training course is for those who require Level 3 resuscitation skills, especi

    4、ally people who have a duty to respond and are probably concerned with the start of resuscitation.Price: $ 160Duration: 4 hoursResuscitation Level 4This is an important health professional resuscitation training course. It can be used as a Level 4 refresher course. This course is the most suitable f

    5、or nurses, nurse managers, District Health Board (DHB) resuscitation officers.Price: $ 200Duration: 4 hoursTake a look at the series of first aid courses, so that you can choose the medical learning experience that best matches your needs.1. How is First Aid Level 1 different from the other courses?

    6、A. Its the most expensive.B. Ill last the longest time.C. Ill be taught by a famous doctor. D. Its meant for health and safety officers.2. How much should an applicant pay per hour for Resuscitation Level 3?A. $40.B. $ 50.C.$100.D. $ 160.3. What is the main purpose of the text?A. To show doctors res

    7、ponsibilities.B. To advertise the first aid courses.C. To advise medical professionals to assess their living standards.D. To inform medical staff of the medical levels of the four hospitals.BRemember Vitaminwaters “free of rolling screen for a year” challenge that dared people to be free from smart

    8、 phones for a whole year will win $ 100, 000? Well, Elana Mugdan, a New York woman, has been into it for eight months, and just four months away from claiming grand prize.Vitaminwater made news headlines last December when it announced its unique challenge. Thousands of people applied to be chosen a

    9、s the perfect candidate to spend a year without touching their smart phones, but in the end, the only person who got to try and survive for an entire year without a handheld smart phone was Elana Mugdan,a 29- year -old fiction writer from Queens, New York. Eight months into the challenge, she claims

    10、 it has been a free and eye opening experience that shows her just how dependent she becomes on her smart phone. Even though there are times when she misses her handheld smart phone, she plans to go on living without it even after the challenge ends, because she really doesnt want to go back to days

    11、 when she abused it, wasted time, stayed up all hours of the night on it, and was obsessed with social media.But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before. “Many people did me a favor. However, once, I almost got strande

    12、d in the SeaTac airport because the phone number Id written down was wrong, and I had no way of referring to the right one, no way of calling a cab, and no one in the state who could help me, the young writer said.Another time, her cars “check engine” light turned on while she was driving in an unfa

    13、miliar area at night. She couldnt use her phones GPS location feature, or even check what the light meant on Google or find a nearby car repair shop. Still, she learned to overcome these situations. And now she claims the last eight months of phone free life have been one of the best adventures of h

    14、er life and that shell keep it for another four months.4. Whats the challenge “free of rolling screen for a year?A. People free from smart phones can live a richer life.B. People living a telephone free life can be awarded every year.C. People living without computers for a year will win grand prize

    15、.D. People spending a year free from smart phones will get a reward.5. Which phrase can replace the underlined part “obsessed with in paragraph 2? .A. satisfied withB. accustomed to C. addicted toD. popular with6. What does Elana Mugdan mainly want to express in paragraph 3?A. Its fantastic to have

    16、someone to help her all the way.B. Its unimaginable to lose her phone number on the way.C. Its unnecessary to refer to information with a smart phone.D. Its difficult to get out of the trouble without a smart phone.7. What can we learn about Elana Mugdan?A. She couldnt live without a smart phone. B.

    17、 She finds no one can help her in the adventure.C. She has not won the grand $ 100 ,000 prize yet. D. She used to use her smart phone to write fiction.CPycnandra acuminata (喜树) is a rare tree native to New Caledonia that has the rare ability to collect heavy metals like nickel (镍) from the ground. T

    18、he liquid circulated in its body is blue-green and reportedly contains up to 25% nickel.In general, trees and heavy metals like nickel dont really go well together. But Pycnandra acuminata make them live together. And thats what makes Pycnandra acuminata so special. It sucks out normally poisonous l

    19、evels of heavy metals from the soil and store them in its trunk, leaves and seeds.The evolution of Pycnandra acuminata is believed to have occurred over millions of years, but scientists have yet to identify a universal principle of nickel intake and storage. The reason why such trees have formed th

    20、e way of absorbing metals is also up for debate.The most popular theory states that the concentration of nickel protects such trees from leaf chewing insects. And studies have shown that nickel accumulated by these trees indeed harms many insects though some have developed a high tolerance to it. An

    21、other theory says nickel has effects of resisting bacteria,which protects the trees from various diseases. However, these theories are all just theories.One thing that has been proven is the ability of Pycnandra acuminata to clean the soil with poisonous materials caused by human activity. Theres al

    22、so clear potential for collecting heavy materials like nickel in these kinds of soils that will bring a few profits by conventional ways of mining. People can collect minerals contained in such soils from the blue green trees.Unfortunately, Pycnandra acuminata is recently in a bad situation. Human a

    23、ctivity in forests of New Caledonia has made Pycnandra acuminata in danger. Consequently, probably fewer than several hundred trees of this kind have remained as a result of the reduction of our forests.8. What do we know about Pycnandra acuminata?A. It has a blue green color due to metals collected

    24、.B. It is able to collect some heavy metals from the ground.C. It sucks out a great deal of poisonous underground water.D. It tends to grow in the soil with plenty of poisonous liquid.9. What do the theories in paragraph 4 say about Pycnandra acuminata?A. It indeed protects many insects. B. It store

    25、s most nickel in its roots.C. It protects itself through the concentration of nickel.D. It makes its surrounding plants suffer from diseases.10. What does the author mainly want to express in the last paragraph?A. Pycnandra acuminata is in danger.B. Forests are to blame for the reduction of trees.C.

    26、 Forests are decreasing as a result of human activity.D. Pycnandra acuminata is under the protection of people.11. In which section of a magazine is this text most likely to appear?A. Bacteria and disease.B. Health and life.C. Fashion and entertainment.D. Man and nature.DFancy your own satellite? Ar

    27、izona State University is working towards making this a reality with its SunCube FemtoSat project. Smaller than a standard CubeSat,the low cast student-designed spacecraft is aimed at providing greater access to space for scientists and hobbyists alike.Assistant professor Jekan Thanga and a team of

    28、students have been developing the SunCube FemtoSat for the past two years. The small 3X3X 3cm cube weighs in at just 35g and a longer (3X3X9cm,100g) model has also been designed, which includes storage space.Each SunCube FemtoSat has its own communication, data collection and propulsion systems and

    29、is powered by solar panels. It is made of off-the-shelf parts that are available in shops, and the energy- efficient solar panels are cut from scrap, which makes it save energy, sold at a discount by manufacturers. “With a spacecraft of this size, any university can do it,” says Thanga. “Thats part

    30、of our major goal- -space discovery for everybody.”The team says that while launching your own satellite would usually cost between US $ 60,000- 70,000 per kilo, it would only cost $ 1,000 to send a SunCube FemtoSat to the International Space Station,and $3,000 to send it into low earth orbit. Leavi

    31、ng the earths gravity would cost an estimated $ 27 ,000.The FemtoSat would be packed with a “jack in the box” style system that matches standard CubeSat sizes (around 10 cubic cm), simplifying the process of getting the tiny satellite into orbit. NASA has sent 30 CubeSats into space over the last fe

    32、w years, with another 50 awaiting launch,Thanga and his staff view the FemtoSat as a starting point for scientists and students, and even hope the device could be bought on the website like Amazon one day. Thanga imagines developing four main applications for the device, including hands-on testing e

    33、xperiences for students, and artificial gravity experiments. In addition,groups of SunCube FemtoSats could eventually be able to do the job of larger spacecraft at a vastly discounted cost.12. What is the major goal of the SunCube FemtoSat project?A. To act on teaching in outer space. B. To provide

    34、access to spacecraft design.C. To help carry out a classroom experiment. D. To help average individuals explore space.13. What is special about SunCube FemtoSats?A. They are of the same size. B. They are energy- efficient.C. They are mainly designed for lab use. D. They are mainly used to collect in

    35、formation.14. What does Thanga expect of SunCube FemtoSats?A. Theyll be available online. B. Theyll be provided for free.C. Theyll match the size of CubeSats. D. Theyll be sent into space with CubeSats.15. What can be the best title for the text?A. FemtoSats Will Rule Space B. Your Own Satellite Is

    36、ComingC. Going into Space Has Been Affordable D. You Can Design Your Own Spacecraft第二节(共5小题;每小题2.5 分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How do you react to challenges? Do you run and hide, or do you face them with your head held high? Having confidence in yourself can give you power to

    37、 face challenges and succeed in the following two aspects of life. 16 Everyone knows that looking confident during a job interview will help you get the job.Confidence actually can help you in your career. In other words, if you think youll succeed in your workplace, its more likely that you will su

    38、cceed one day.Social skillsBeing sure of yourself can also make you feel calm when meeting new people. Youll be less afraid of rejection, so youll be free to be yourself. 17 . Your nice image will make them more willing to interact with you. But how to develop your confidence? 18 . Make a list of yo

    39、ur strengths and weaknesses. Being confident doesnt mean you have to be blind to problems you have. But you want balance. Be sure to think of a strength for every weakness you write down.Set goals. Make some goals for your daily tasks. If you could accomplish anything in life, what would it be? Thin

    40、k big but also think small. _19_ . Some of your goals can involve improving the weaknesses you listed. Then youll have one reason fewer to doubt yourself.Look your best. Taking a little time to make yourself look good will help you have a positive attitude.Stand up straight, smile and look people in

    41、 the eye._20 Having confidence in yourself takes some effort, but it brings great benefits.A. Know yourselfB. Professional performanceC. Its difficult to build up confidenceD. That makes it easier to make a good impressionE. Write down the problems you often come across in school lifeF. Even getting

    42、 something small done will give you confidence to achieve more goalsG. Act confidently, it wont be long before your feelings follow the three kinds of behaviors第三部分 语言知识运用(共两节 ,满分30分)第一节(共15小题;每小题 1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A.B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。A weak old man went to live with his son, daughter

    43、-in-law, and a four-year-old grandson. The old mans hands 21.and his eyesight was poor. The family ate together at table, but the elderly grandfathers shaky hands made eating rather 22 . Peas rolled off his spoon onto the floor. When he grasped the glass, often 23 spilled on the tablecloth. The son

    44、and daughter-in-law became 24 at the mess. “We must do 25 about grandfather,” said the son. Ive had enough of his spilled milk and food on the floor. So the husband and wife 26 a small table in the corner. There, grandfather ate alone while the rest of the family had their dinner at the dinner table

    45、 27 . Since grandfather had broken a dish or two, his food was served in a 28 bowl. Sometimes when the family glanced in grandfathers 29 , he had a tear in his eye. Still, the couple always blamed him when he dropped a spoon or spilled food. The four-year-old grandson watched it all in 30 .One eveni

    46、ng before supper, the father 31 his son playing with small wood pieces. He asked the child sweetly, “What are you making ?” The boy 32., “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The words so 33. the couple that they were speechless. Then tears started to

    47、 34. down their cheeks. Though no word was 35, both knew what must be done. That evening the husband took grandfathers hand and led him back to the family dinner table gently. From then on, the grandfather ate every meal with the family.21. A. trembled B. covered C. raised D. pushed 22. A. interesti

    48、ng B. convenient C. amusing D. difficult23. A. juice B. milkC. soup D. water24. A. shockedB. disappointed C. angry D. surprised25. A. anything B. everything C. nothing D. something26. A. made B. set C. collected D. raised 27. A. seriously B. happily C. sadly D. slowly28. A. plastic B. small C. woode

    49、n D. cheap29. A. way B. direction C. sight D. situation 30. A. peace B. relief C. danger D. silence 31. A. noticed B. kept C. heard D. suggested32. A.responded B. caught C. hit D. pushed 33. A. attracted B. stuck C. struck D.absorbed34.A. stream B. go C. fall D. flood35. A. taught B. told C. spoken

    50、D. written第二节(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Why does autumn have two names? According to Merriam Webster, “autumn” appeared first in English in the 1300s,coming from the Latin word“autumnus”. “Autumn”caught on quickly, likely because it replaced the 36 ( origin) name- “harvest

    51、”. As you might imagine, when crops were collected from the fields, calling the season “harvest might make people 37 ( confuse) because “harvest is also the name for the act 38 (it).So“autumn”appeared instead of“harvest”. Then the term, “autumn”, 39 was referred to the season between summer and wint

    52、er, lasted for a couple of 40 ( century). “Fall”as a name for the season came about sometime in the 1500s,a shortened version of the very poetic phrase for “the fall of leaves”. The English phrase had true meaning of the season without leading_ 41_ any confusion. Not even a century later, the phrase

    53、 became a simple word: fall.Around this same time, the English language was traveling across the globe as Britain expanded, and it was 42 ( go) through some changes, as many languages did. This was 43 (particular) true in the American colonies. Some English words changed in the US, whether in terms

    54、of spelling 44 in terms of general usage. In the mid 1800s, British and American English speakers further developed in different ways and“fall”was the common word for “autumn” in the US, while autumn_ 45 (regard) as the word for fall in England.第三部分 写作(共两节,满分 40分)第一节(满分 15分)假定你是李华,你的留学生朋友Jack发邮件向你咨询

    55、当地即将举办的民间美食节(the Folk Food Festival) 的情况,请给他回-封电子邮件。内容包括:1.举办时间和目的;2.活动内容(展示传统美食,品尝美食等);3.邀请他参加。注意:1. 词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。A Note of the Nicest ThingsHe was in the first third grade class I taught at Saint Marys school. All of my students were dear to me,

    56、 except Mark Eklund. He often talked constantly. I had to remind him again and again that talking without permission was not acceptable.One morning my patience was growing thin, and then I made a new teachers mistake. I looked at him, saying, “If you say one more word, I am going to tape your mouth

    57、shut!”It wasnt ten seconds later when Chuck, another student, blurted out, “Mark is talking again.” Since I had stated the punishment, I had to act on it. I took a roll of tape out of my drawer. Without saying a word, I proceeded to Marks desk, tore off two pieces of tape and made a big X over his m

    58、outh. When I walked back to Marks desk and removed the tape, his first words were, “Thank you for correcting me, Sister.”One Friday, I asked the students to list the names of the other students, leaving a space between each name. Then I told them to write down the nicest thing they could say about e

    59、ach of their classmates. As they left, each one handed me the paper.That Saturday, I wrote down the name of each student and listed what everyone else had said about that individual. On Monday I gave each student his or her list. Before long, the entire class was smiling. “Really?” I heard the whisp

    60、ers. “I never knew that meant anything to anyone!” “I didnt know others liked me so much!” Then Mark said, “Thank you for teaching me, Sister.”Years later, after I returned from vacation, my parents met me at the airport. My father cleared his throat as he usually did before saying something importa

    61、nt. “The Eklunds called last night,” he began. “Really?” I said. “I havent heard from them in years. I wonder how Mark is.” Dad responded quietly. “Mark was killed in Vietnam,” he said. “The funeral is tomorrow, and his parents would like it if you could attend.”Para 1. After the funeral, Marks moth

    62、er and father found me._ _ Para 2. Marks classmates started to gather around us._答案及解析13 CABA篇:本文是应用文。文章主要介绍了几门急救的相关课程。1.C解析细节理解题。根据FirstAidLevel1介绍中的最后-句可知,此课程的特殊之处在于它将由一位著名的医生执教。2. A 解析细 节理解题。根据Resuscitation Level 3中的介绍可知,此课程价格是160美元,持续时间是4小时,故每小时需支付40美元。3. B 解析推理判断题。 根据最后一段可知,本文主要号召人们报名参加这些急救课程。4

    63、7 DCDCB篇:本文是记叙文。文章主要讲述了一个名叫ElanaMugdan的纽约人参加特殊挑战的故事。她如果在一年之内不用智能手机就可以获得10万美元的大奖。她现在已经挺过了八个月,再坚持四个月就可以把大奖收入囊中。4. D 解析细节理解题。 根据第一段第一 句话可知,这个挑战是指人们如果在一-年之内不用智能手机就可以获得10万美元的大奖。5.C解析词义猜测题。上文提到ElanaMugdan在参加比赛之前常常滥用手机,浪费时间,整夜不睡,故推知Elana Mugdan曾对社会媒体着迷。obsessed with意为沉迷于”。6.D解析推理判断题。在第三段中,ElanaMugdan因为写错了电

    64、话号码,又没有智能手机跟外界取得联系,所以滞留在SeaTac机场。由此可知,她主要是想表达没有手机让她很难摆脱困境。7. C 解析推理判断题。 根据第一段第二句和最后 一段最后-句可知, Elana Mugdan已经坚持了八个月不用手机,再坚持四个月就可以把大奖收人囊中,所以到目前为止她还没得到这个大奖。词汇:P1: Vitaminwater“维生素水”饮料公司; rolling screen 滚动屏幕;dare.to. 激(某人做某事);claim 声称P2: headline 头条新闻;candidate 候选人;abuse滥用;obsessed with 对.痴迷,着迷P3:strand

    65、 滞留;refer to 查阅;811 BCADC篇:本文是说明文。文章主要介绍了可以从土壤中吸收重金属的树木,中文名为“喜树”。8.B解析细节理解题。根据第-段第一句和第二段可知,“喜树”能吸收土壤里的重金属,比如镍。9.C解析推理判断题。根据第四段第-、三句可知,从理论上来说,“喜树”通过收集来的镍杀死昆虫和细菌来保护自己。10. A 解析推理判断题。 根据最后一-段第一、二可知,不幸的是,最近“喜树”的生存情况很糟糕。人类在新喀里多尼亚森林的活动已经使“喜树“处于危险之中。11.D 解析细节理解题。 文章主要介绍了可以从土壤中吸收重金属的“喜树”。这种树木因为受人类活动的影响处于濒危状态

    66、,故这篇文章最有可能出现在一本杂志的“人与自然”专栏。词汇:P1: rare罕见的;native to.当地土生的;heavy metal 重金属;liquid 液体;circulate 循环;up to. 高达.P2:suck out 吸出;poisonous 有毒的;soil土壤;trunk树干;seed种子P3:evolution 演变,进化;occur 出现;identify确认,鉴定;universal普遍的,一般的;principle原理;intake吸收;storage储存;P4: concentration集中;chew咀嚼;insect昆虫;accumulate积累;tole

    67、rance容忍,耐药性;resist抵抗;bacteria 细菌;P5:potential潜力;profit 利益,好处;mining采矿;mineral矿物;P6:reduction 减少1215 DBABD篇:本文是说明文。文章介绍了一种微型卫星的成功研制将使大众探索太空成为可能。12.D解析推理判断题。根据第一段中最后-句和第三段最后一句可以推断出,研制这种微型卫星的主要目的是帮助大众探索太空。13.B解析细节理解题。根据第三段-、二两句话可知,这种微型卫星用太阳能板供电,所用的材料都是节能环保的。14.A解析细节理解题。根据最后一-段第-句话可知,Thanga希望人们能够在网上买到Fe

    68、mtoSats。15. B 解析标题归纳题。 根据第- .段中的关键句“Fancy your own satellite” 和第三段中的关键句“Thats part of our major goal- -space discovery for everybody可以归纳出,B项“你自已的卫星就要来了”作为标题最能够反映文章主题且吸引读者。词汇:P1:fancy 想要;satellite卫星;reality现实;spacecraft宇宙飞船;access接近的机会;hobbyist爱好者P2:cube立方体;model模型P3:data collection数据收集;propulsion推进;

    69、is powered by 由.动力推动;solar panel 太阳能板;off-the-shelf 现货供应;available 可获得的,可得到的;scrap碎片;at a discount 打折;manufacturer制造商;P4: launch发射;orbit轨道;gravity重力;estimate估价P5:pack 打包;match匹配;simplify 简化;P6:device装置;artificial人造的;1620 BDAFG七选五:本文是说明文。文章就如何面对挑战这一话题,给出了三个方面的建议。16.B解析根据下文中的关键词“a job interview;“workp

    70、lace可知,B项“职业表现”能更好地起到总结作用。17.D 解析D 项中的“that指代上文中的“Youll be less afraid of rejection, so youll be free to be yourself,且其中“good impression”与下文中的关键词汇“nice image的意思接近。18.A解析本段主要围绕了解自己的优点和缺点展开阐述,故选A项。19.F解析F项“即使是完成一-件小事也会给你实现更多目标的信心”更好地承接上文“要想大事,也要想小事”。20. G 解析G 项中的“three kinds of behaviors正好概括上文中的“Stand

    71、 up straight, smile and look people in the eye(站直,微笑,看着别人的眼睛)”这三种自信的行为。21-25 ADBCD 26-30BBCBD 31-35 AA CAC 完型填空:【解析】本文是一篇记述文,四岁的儿子看到父母不善待爷爷的行为后也效仿他们,为他们准备年老后使用的木碗,这一举动深深地触动了父母,他们痛改前非,开始善待老人。21.A。考查上下文呼应。由下文中的“shaky hands”可知老人因年老体衰而双手颤抖,所以选用tremble。22. D。考查语境理解。本句提到老人双手颤抖,后面两句又描写了就餐时的具体困难,由此可以推断出老人因而

    72、双手颤抖而就餐困难,所以选用difficult。23. B。考查后置信息。由第二段中的第三句可知由于老人双手颤抖而泼洒杯中的牛奶,所以选用milk。24. C。考查语篇理解。由下文中这对夫妇的做法可以推断出他们对父亲泼洒牛奶、把食物掉到地上、把家里弄得脏乱的行为大为恼火,所以选用angry。25. D。考查语境中不定代词的用法。本句是一个肯定句,要表达的意思是要对父亲采取一些措施,所以选用something。26. B。考查语境中的动词搭配。这里用set与后面的table搭配,意思是在角落单独摆放了一张餐桌,所以此处选用set。 27. B。考查语境理解。由前面的“the grandfathe

    73、r ate alone”和“while”可知老人独自一个孤独地就就餐和一家其它三人幸福地就餐形成对比,所以选用happily。 28. C。考查语篇理解。本句中提到老人偶尔会打一两个盘子,第三段中提到他们的儿子给他们准备年老后使用的木碗,所以选用wooden。29. B。考查语境中介词与名词的搭配。本句意为朝爷爷的方向看,in ones direction意为“朝某人的方向”,所以选用direction。30.D。考查介词与名词搭配构成的短语。四岁的儿子只好默不作声地看着,in silence意为“沉默地”,符合语境,所以选用silence。31. A。考查语境中动词短语的用法。固定短语not

    74、ice sb doing sth意为“注意到某人做某事”,根据语境可知父亲看到儿子正在玩耍地上的木屑,所以选用noticed。32. A根据语境,得知是孩子回复responded.33. C。考查语篇理解。由本句中的“speechless”和下句可知儿子的话深深地触动了这对夫妇,所以选用struck。34. A stream vt流下来,表示泪水流下来了。35. C。考查动词搭配和语境理解。此句意为:尽管没有说一句话,夫妇都知道该怎么做,所以应该选用spoken。语法填空:36.original解析考查词性转换。根据空后的名词“name”,此处应该填人形容词original作定语。37. co

    75、nfused 解析考 查形容词。形容词confused在此句中修饰人,意为“感到迷惑的”。38. itself 解析考查代词。 反身代词itself在此处作“the act”的同位语。39.which解析考查定语从句。关系代词which在此处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语。40. centuries 解析考 查名词复数。根据空前的“a couple of可知,此处应该填入名词复数。41. to 解析考查介词。 lead to 是固定短语,意为“导致”。42.going解析考查非谓语动词。根据语境可知,此句应该用过去进行时,故填人现在分词going.43. particularly 解析

    76、 考查副词。副词particularly 在此处修饰形容词“true”。particularly true意为“特别真实”。44.or| ( 解析考查连词。根据句意和结构可知,“whether in terms of spelling or in terms of general usage”意为“或者是在拼写方面,或者是在- - 般用法方面”。“whether. or”意为“或.或.”.45.was regarded解析考查时态/语态。根据上文中的时态,再结合autumn和regard是动宾关系可知,此处应该用-般过去时的被动语态。词汇:Latin word 拉丁词汇;catch on变得流

    77、行;crops农作物;a couple of 几个;a shortened version 缩写版本;colonies殖民地范文:Dear Jack, Im glad to tell you something about the Folk Food Festival in details.It will last one week from January 20th to 26th, aimed at advocating the traditional food in our city. Various traditional food will be on show. Meanwhile

    78、, visitors will definitely enjoy the food, appreciate the food culture and experience the folk life. Besides, visitors can also take part in a wide range of activities related to food.Id like to invite you to the festival, which is a great opportunity for you to learn more about Chinese folk food cu

    79、lture. Id like to accompany you and I am sure you will have fun.Looking forward to your reply. Yours,Li HuaAfter the funeral, Marks mother and father found me. Trembling and tryingtofightbackthetears, his father handed me a billfold, “They found this on Mark. We thought you might recognize it.” Open

    80、ing it with kid gloves(小心翼翼地), I found two worn pieces of notebook paper that had obviously been taped, folded and refolded many times. Instantly I recognized that the pieces of paper were the ones on which I had listed all the nicest things that Marks classmates had said about him. “Thank you so mu

    81、ch for doing that.” Marks mother said, “As you see, Mark has bettered himself. Its all because of you and your list.”Marks classmates started to gather around us. Charlie smiled, “I still keep the list in the top drawer of my desk at home.” Then Vicki, another student, reached into her pocketbook, t

    82、ook out her wallet and showed her worn list to the group. “I carry this with me at all times,” Vicki said. “it is a kind reminder when I encounter difficulties.” Thats when I finally sat down and cried, a mixture of regret and relief overwhelming me. If only I hadnt treated Mark so rudely! Thank Godness to allow me to make it right! Indeed, the smallest kind things we do perhaps mean the most to others. Im profoundly grateful that I didnt waste the chance to tell them how great they were!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省费县第二中学2021届高三下学期2月阶段性检测英语试卷 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358526.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1