岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 岳阳市 2016 高考 英语 阅读 短文 改错 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Food sometimes gets poisoned with harmful things. A person who eats such food can get an illness called food poisoning. Food poisoning is usually not serious, but some types are deadly. The symptoms of food poisoning usually begin within hours of eating the p
2、oisoned food.Fever is one of the most common symptoms.Certain microorganisms(微生物)cause most types of food poisoning. Bacteria and other microorganisms can poison eggs, meat, vegetables, and many other foods. After entering the body, these tiny living things release(释放)poisons that make people sick.
3、Some chemicals can also cause food poisoning. They are often added to food while it is being grown, processed, or prepared.For example, many farmers spray chemicals on crops to kill weeds and insects. Some people may have a bad reaction to those chemicals when they eat the crops.Some plants and anim
4、als contain natural poisons that are harmful to people. These include certain kinds of seafood, grains, nuts, seeds, beans, and mushrooms. When people handle food properly, the risk of food poisoning is very small. Microorganisms multiply rapidly in dirty places and in warm temperatures. This means
5、that people should never touch food with dirty hands or put food on unwashed surfaces.Food should be kept in a refrigerator to stop microorganisms from growing. Meat needs to be cooked thoroughly to kill any dangerous microorganisms.People should also wash food covered with chemicals before eating i
6、t. Finally, people should not eat wild mushrooms or other foods that grow in the wild.Some of these foods may contain natural materials that are poisonous to humans. In addition, some types of fish can be poisonous. Most people recover from food poisoning after a few days of resting and drinking ext
7、ra water. If people eat natural poisons, they must go to the hospital right away to have their stomachs emptied.1. Which of the following statements is NOT true? AFood when poisoned can make people sick.BFood poisoning means death.CFood poisoning comes in varieties.DFood poisoning can be serious.2.
8、We know from the passage that the symptoms of food poisoning_ .Aare always accompanied by a feverBare too common to be notedCcan be noticed within hoursDcan he ignored3. Food poisoning can be caused by all the following EXCEPT_.Asome chemicalsBlow temperaturesCsome tiny living thingsDcertain natural
9、 materials4. From Paragraph 5,we can learn that_ .Amushrooms should not be eatenBvegetables are safer than meat and seafoodCnatural poisons are more dangerous than chemicals Ddifferent types of food should be handled differently 解题导语本文主要讲述了几种食物中毒的表现,如何避免食物中毒的一些注意事项以及食物中毒后的一些处理方法。1解析: 选B。细节理解题。由第一段第三
10、句Food poisoning is usually not serious, but some types are deadly.可知B项内容描述错误。食物中毒不一定就意味着死亡。 2解析:选C。细节理解题。由第一段倒数第二句The symptoms of food poisoning usually begin within hours of eating the poisoned food.可知C项正确。由第一段最后一句Fever is one of the most common symptoms.可知A项错误;由第一段第二句可知食物中毒的人会生病,故B、D两项错误。 3解析:选 B。
11、细节理解题。由第三段第一句、第二段第三句和第五段倒数第二句可知A、C、D三项内容正确。而由第五段中Microorganisms multiply rapidly in dirty places and in warm temperatures.可知,B项中的low temperatures不会导致食物中毒。4解析:选D。推理判断题。本段讲述了如何处理不同类型的食物中毒的情况。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁题材词数难度建议用时说明文教育3207分钟Many years ago,an experiment in education was c
12、arried out in secret at a school in England.The school had two classes for children of the same age.At the end of the school year an examination was held,in order to select the children for the classes of next year.However,the results of the exam were never made known.In secret,based on their perfor
13、mance in the exam,the higherperforming and lowerperforming children were divided equally between the two classes.Only the headmaster and the psychologists knew the truth.Teachers for the next year were carefully selected for equal ability and experience.Even the classrooms were chosen with similar f
14、acilities (设备)Everything was made as equal as possible,except for one thing:one was called “Class A”,the other,“Class B”In everyones minds the children in Class A were the clever ones,and the kids in Class B were not so clever.Some of the parents of the Class A children were pleasantly surprised tha
15、t their children had done so well and rewarded them with presents and praise,while the parents of some of the Class B kids complained that their children did not work hard enough and took away some of their rewards.Even the teachers taught the Class B kids in a different manner,not expecting so much
16、 from them.For a whole year the illusion existed.Then there was another endofyear exam.The results were not surprising.The children of Class A performed so much better than those of Class BIn fact,the results were just as if they had been the top half chosen from last years exam.They had become “Cla
17、ss A” children.And those in the other group,though equal the year before,had now become “Class B” kids.That was what they were told for a whole year,that was how they were treated,and that was what they believedso that was what they became.【解题导语】本文是说明文。文章介绍了一个令人深思的教育实验。1According to the text,it is a
18、 fact that _Athe Class A kids worked harderBthe Class A kids had better facilitiesCkids in the two classes had equal abilityDteachers of Class A were more experienced答案C细节理解题。由第一段的Everything was made as equal as possible,except.及第三段的And those in the other group,though equal the year before可知,两个班的学生资
19、质相当而且学习条件相同。2The underlined word “illusion” in Paragraph 2 is closest in meaning to“_”Areward system Bfalse impressionCteaching plan Dold tradition答案B词义猜测题。由该词所在段落的内容尽管两个班的孩子无区别,但由于班级冠名不同而导致了家长、老师的错误印象和分别心可知,illusion指“错觉”。3Why didnt the Class B kids perform well in the second exam?ABecause they didn
20、t work hard.BBecause they had lost selfconfidence.CBecause their teachers were irresponsible.DBecause what they learned was too difficult.答案B推理判断题。根据文章末句That was what they.what they became可知,B班的学生被认为比较差,最后他们失去了自信,也就真的差了。4The experiment proved the importance of _Agreat ambitions Bnatural talentsCstro
21、ng determination Doutside influence答案D推理判断题。本文介绍了一个教学实验:成绩相同的两个班由于分别接受积极的和消极的外部影响,一年以后两个班的成绩出现明显差距。因此这项实验证明了外部影响的重要性。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One of Indias top engineering schools has restricted Internet access in its boarding houses, saying addiction to surfing, gaming and blogging was af
22、fecting students performance, making them lonely and even suicidal. Authorities at the best Indian Institute of Technology (IIT) in Mumbai said students had stopped socializing and many were late for morning classes or slept through them. Now, a student doesnt even know who lives two doors away from
23、 him because he is so busy on the Internet, said Prakash Gopalan, dean of student affairs. The old dormitory culture of companionship and socializing among students is gone. This is not healthy in our opinion. IIT-Mumbai, with about 5,000 students, is one of seven IITs across India which are conside
24、red to be among the finest engineering schools in the world. They are also a talent pool for global technology giants. But their hard courses, tough competition and lonely campus lifestyle have taken an effect on students. Depressive and dysfunctional (不正常的) lifestyles are known to be common among I
25、IT students, and at least nine have committed suicide in the past five years. Students have unlimited free Internet access in their boarding houses to help them in their studies, but many also use it to surf, chat, download movies and music, blog and for gaming. Starting Monday, Internet access will
26、 be banned between 11 p.m. and 12.30 p.m. at IIT-Mumbais 13 boarding buildings to encourage students to sleep early and to try and force them out of their shells, Gopalan said. But the move has not gone down well with students who say they hate their lives being regulated. Now they will say we need
27、to listen to a lullaby (摇篮曲) to go to sleep, said Rajiv, an electronics student.1Which of the following is not the possible effect of free Internet access on students?AThere has been a decline in students lessons.BParticipation in social activities has gone down. CSome students feel lonely and even
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
