岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(9)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 岳阳市 2016 高考 英语 阅读 短文 改错 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Going on holiday not only makes you feel good while youre thereyou gain the health benefits for months,new research shows. Jetting off to exotic destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it
2、 found.The benefits last at least a fortnight longer than the vacation and can be felt for months in some cases where it is claimed.Experts say workers should always take their full holiday entitlement each yearas many as one in three dontto get the benefits. The study compared key health markers in
3、 holidaymakers visiting Thailand, Peru or the Maldives, with people who stayed at home and continued working. The average blood pressure of those on holiday dropped by six percent while the workers saw their blood pressure rise by two percent over the same period.The sleep quality of holidaymakers i
4、mproved by 17 percent while that of the nonholidaymakers deteriorated_by 14 percent.The study also found the ability of vacationers to recover from stressknown as the stressresilience testimproved by 29 percent. There was a 71 percent fall in stress resilience scores among workers. Tests showed a fa
5、ll in blood glucose levels, reducing the risk of diabetes, trimmer waistlines and enhanced mood and energy levels, with the effects sustained for at least two weeks after returning home. The Holiday Health Experiment was conducted by tour operator Kuoni and Nuffield Health, the UKs largest healthcar
6、e charity.1. According to the passage, how many people go on holiday?AOne third.BTwo thirds.C17 percent. DA quarter.2. Which of the following can we infer from the passage? AThe further you go, the better the benefits.BMost people like to stay at home during the holiday. CHolidaymakers are more adap
7、table than nonholidaymakers.DThe result of the study is mostly based on the description from the people involved.3. The underlined word “deteriorated” in Para.3 probably means _.Aimproved BroseCworsened Dremained4. The author intends to tell us that _.A. we have to go on holiday as much as possibleB
8、youll certainly get depressed if you dont go on holidayCit is best to go to foreign countries like MaldivesDwe had better go on holiday for the benefit of health解题导语本文主要论述了旅游可以给我们的身体带来健康。1解析:选B。细节理解题。根据Experts say workers should always take their full holiday entitlement each year as many as one in
9、three dont to get the benefits.2/3的人去度假,故选B。2解析:选C。推理判断题。根据Jetting off to exotic destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found.可以推出度假的事的人比不度假的人更具有适应性,因为缓解了压力并且度假有利于身体健康,故选C。3解析:选C。词义猜测题。根据The sleep quality of holidaymakers im
10、proved by 17 percent while that of the nonholidaymakers deteriorated by 14 percent.这里while表示前后的对比,前面用的是improved“提高,变好”与它对应的是“变坏”,故选C。4解析:选D。细节理解题。根据Going on holiday not only makes you feel good while youre there you gain the health benefits for months,为了身体的健康我们最好去度假,故选D。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D
11、) 中, 选出最佳选项。The number of speakers of English in Shakespeares time is estimated to have been about five million. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and New Zealand.In a
12、ddition to the standard varieties of English found in these areas, there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms. In fact, it is impossible to estimate the number of people in the world w
13、ho have acquired an enough working knowledge of English in addition to their own languages. The purpose for English learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge
14、for each situation. The main reason for the widespread demand for English is its presentday importance as a world language. Besides serving the indefinite needs of its native speakers, English is a language in which some of important works in science, technology, and other fields are being produced,
15、 and not always by native speakers. It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications, international conferences, and the spread of information over the radio and television networks of many nations. It is a language of wider communication for a number of developing co
16、untries, especially former British colonies. Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce, industry, law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and tec
17、hnological developments in the West. 1. What would be the best title for this passage?A. The Difficulties of Learning EnglishBInternational CommunicationsCThe Standard Varieties of English DEnglish as a World Language 2. Which of the following statements is NOT true?ASome 260 million people in the w
18、orld have an adequate working knowledge of English. BThere are some 260 million native speakers of English in the world.CIt is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English. DPeople learn English for a variety of reasons. 3. According to the passage
19、, what is the main reason for the widespread use of English?AIt was popular during Shakespeares time. BIt is used in former British colonies. CIt serves the needs of its native speakers. DIt is a world language that is used for international communication. 4. What forms an adequate working knowledge
20、 of English? AThe ability to read a newspaper. BIt is difficult to judge because it differs for each situation. CBeing a multilingual. DBeing a native speaker. 解题导语本文介绍了英语的发展变化情况,说明了英语最后成为世界语言的原因及英语在当代社会中的重要性。1. 解析:选D。主旨大意题。全文讲述的是英语在全世界的广泛应用。第三段第一句又特别提出英语作为一种世界语言的原因,故选D项。A项文中并未涉及;B项和C项只是文中细节,不能概括全文。
21、2. 解析:选A。推理判断题。根据文章第一段中第二句及第二段的第一句的描述可推知B、C两项正确,A项错误。由第二、三段可知D项正确。3. 解析:选D。推理判断题。根据文章最后一段的描述,英语广泛应用于气象和机场的交流,国际会议和信息传播等,可推知此题的答案为D。4. 解析:选B。细节理解题。根据文章第二段最后一句可知,环境不同,所要求的英语水平等级也有所不同,因此很难判断一个人的英语程度。故此题答案为B。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Time: April 8th, 2010 at 10 PM To April 9th, 2010 at 3 AMLoca
22、tion: Babyface GuangzhouStreet: No.83 Changdi Da Ma Road, GuangzhouCity/Town: GuangzhouWebsite or Map: Phone: 020-8335 5771Organized By: Babyface China Official Grammy nominated (格莱美奖提名)artist and globally admired DJ and Producer Paul van Dyk continues to lead the electronic music charts and appears
23、 at the highpoint of every Top DJ list across the globe. PvD, as his fans have nicknamed him, is currently ranked the Worlds No. 1 DJ by DJ Magazines “Top 100 DJs poll” for the second successive year. PvD is well-known as one of the hardest working artists, with sold-out tours that cross each contin
24、ent, headline spots at every major festival, and a hugely successful recording career.With over 3 million albums sold worldwide, van Dyk travels around the world over 16 times each year to sold out performances internationally. Born in Eisenhuettenstadt, East Germany, Paul van Dyk grew up in East Be
25、rlin. Because his community did not have a true club culture, Paul van Dyk listened to the radio where he discovered his passion for music that extended beyond Techno musiche wanted to create a different, more unique sound.In the early 1990s Paul van Dyk was performing regularly at various clubs in
26、Berlin before releasing his first album 45 RPM in 1994.But it was the release of his second album Seven Ways that put him into Top 100, followed by the release of his hit single “For An Angel,” which began to earn him praise across the globe. By the time Paul van Dyk released Out There & Back in 200
27、0, it became clear that the Berlin-based musician had far more to offer than his signature club sets that had already defined him as one of the most influential DJs and producers of all time.His first mix CD Politics of Dancing was released in 2001, followed by Global in 2003a DVD which illustrates
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
