山东省青岛市2015届高三下学期第二次模拟考试英语试题.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 青岛市 2015 届高三 下学 第二次 模拟考试 英语试题
- 资源描述:
-
1、山东省青岛市高三自主诊断试题英 语 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡和答题纸一并交回。第卷 (共100分) 注意事项: 1答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号框。 不能答在本试卷上,否则无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,请先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A
2、、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A.19.15. B.9.15. C.9.18. 答案是B。1. What does the man play? A. Sports. B. Musical instruments. C. Computer games.2. What will the woman probably do today? A. Attend the wedding. B. Go over her lessons. C. E
3、at out with the man.3. Whats the mans major? A. Journalism. B. Business. C. International relations.4. Where does this conversation take place? A. At a bus stop. B. At the railway station. C. At the airport.5. What does the man mean? A. He has been to the restaurant many times. B. He heard about the
4、 restaurant from Tom. C. He intends to try a better restaurant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who says organic(有机的)food tastes better? A. The man. B. The woman. C. The
5、womans friend.7. What does the woman suggest doing? A. Only buying organic products. B. Trying some organic vegetables. C. Asking Joe for advice about food.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman think of washing clothes by herself? A. Troublesome. B. Fun. C. Not a big deal.9. Why will she take her cl
6、othes to the laundry tomorrow? A. Its too tiring to hand-wash sheets. B. She has too much work to do. C. She just heard about the laundry.听第8段材料,回答第10至12题。10. What happened to Tony today?A. He lost his job. B. He was criticized by his boss. C. His vacation in summer was cancelled.11. How did he feel
7、 about it? A. Astonished. B. Extremely angry. C. Sad but not surprised.12. What is he going to do? A. Wait to be called back to the company. B. Talk with his boss about his problems. C. Start to look for a new job.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where did chopsticks originate(起源)? A. In Japan. B. In China. C.
8、In Korea.14. What kind of chopsticks are often used by ordinary Chinese people? A. Wood or bamboo ones. B. Jade ones. C. Plastic ones.15. Why did ancient kings and emperors use silver chopsticks? A. To show their wealth. B. To see if their food was poisoned. C. To show their power.16. What do Chines
9、e people think knives and forks suggest? A. Violence. B. High quality life. C. Gentleness.听第10段材料,回答第17至20题。17. What course is English Literature 201? A. A course on the works of William Shakespeare. B. A course on the history of English literature. C. A course on classics of English literature.18.
10、When will the midterm exam be held? A. After Romeo and Juliet. B. Right after Macbeth. C. During Week 6.19. Which of the following is on the list of books? A. King lear. B. Macbeth. C. Henry VI.20. What is the talk mainly about? A. Changes in homework assignments. B. The life of William Shakespeare.
11、 C. William Shakespeares masterpieces.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A I was sure that I was to be killed. I became terribly nervous. I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search. I found
12、 one and because of my shaking hands, I could barely get it to my lips. But I had no matches, they had taken those. I looked through the bars at the guard. He did not make eye contact with me. I called out to him “Have you got a light?” He looked at me, shrugged and came over to light my cigarette.
13、As he came close and lit the match, his eyes unconsciously locked with mine. At that moment, I smiled. I dont know why I did that. Perhaps it was nervousness, perhaps it was because, when you get very close, one to another, it is very hard not to smile. In any case, I smiled. In that instant, it was
14、 as though a spark jumped across the gap between our two hearts, our two human souls. I know he didnt want to, but my smile leaped through the bars and caused a smile on his lips, too. He lit my cigarette but stayed near, looking at me directly in the eyes and continuing to smile. I kept smiling at
15、him, now thinking of him as a person and not just a guard. Do you have kids? he asked. “Yes, here, here.” I took out my wallet and nervously fumbled for the pictures of my family. He, too, took out the pictures of his family and began to talk about his plans and hopes for them. My eyes filled with t
16、ears. I said that I feared that Id never see my family again, never have the chance to see them grow up. Tears came to his eyes, too. Suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. Out of the prison, quietly and by back routes, out of the town. There, at the edge of tow
17、n, he released me. And without another word, he turned back toward the town. 【文章解读】微笑是法国作家安东尼圣艾修伯里的作品,圣艾修伯里是名飞行员,二次大战对抗纳粹时被击落身亡,之前他也曾参加西班牙内战打击法西斯分子。他根据这次经验写了一篇精彩的故事微笑。该篇短文就是节选自微笑中的一部分。这篇故事告诉我们微笑能改变人生,善待身边的每一个人,微笑会带来无穷的回报。 21. What had happened to the man before ?A. He had been badly treated. B. He h
18、ad killed someone.C. He had been searched. D. He had been forbidden to get in touch with anyone.【答案】C【解析】考查细节辨析题。根据题干关键词中的before找到文章对应段落是文章第一段中的第三句话I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search中的关键词search可推断the man刚刚被搜查过。故选C。22. Why did the man want
19、to smoke cigarettes?A. Because he was sure he was to be killed.B. Because he wanted to ease his nervousness.C. Because he wanted to talk to the guard.D. Because he was used to smoking cigarettes. 【答案】B【解析】考查判断推理题。根据题干关键词why,smoke找到文章的对应段落是第一段,其中的第二句话I became terribly nervous可推断他想抽烟就为因为想平静自己的紧张心情。故选B
20、。23. Which of the following is true according to the passage?A. The man was a heavy smoker.B. The man smiled to please the guard.C. The guard set the man free with permission.D. The man hadnt thought the guard would set him free.【答案】D【解析】考查判断推理题。A这位男士是一名烟瘾很大的人;B这位男士微笑是为了取悦卫兵;C卫兵在许可之下释放了这位男士;D这位男士没想到
21、卫兵会释放了他。根据文章第一段的At that moment, I smiled. I dont know why I did that排除B;根据文章第一段的前半部分判断这问男士不是一个烟瘾很大的人,故排除A;根据文章第二段的最后四句话可排除C;通读全文可知这位男士怎么也没有想到是因为自己的微笑让卫兵释放了他。故选D。24. What do you think finally saved the mans life?A. The smile. B. The cigarette. C. The tears. D. The wallet. 【答案】A【解析】考查判断推理题。A. The smil
22、e微笑;B. The cigarette.香烟;C. The tears眼泪;D. The wallet票夹。根据题干关键词what,saved the mans life,通读全文可知这位男士仅仅是因为对士兵的微笑而消除了对方对自己的警戒,有通过交流感情,而获得释放。故选A。 B Some people think if you are happy, you are blind to reality. But when we research it, happiness actually raises every single business and educational outcome
23、 for the brain. How did we miss this? Why do we have these social misunderstandings about happiness? Because we assumed you were average. When we study people, scientists are often interested in what the average is. Many people think happiness is genetic. Thats only half the story, because the avera
24、ge person does not fight their genes. When we stop studying the average and begin researching positive outliers people who are above average for a positive aspect like optimism or intelligence a wildly different picture appears. Our daily decisions and habits have a huge impact upon both our levels
25、of happiness and success.Scientifically, happiness is a choice. It is a choice about where your single processor brain will devote its limited resources as you process the world. If you scan for the negative first, your brain really has no resources left over to see the things you are grateful for o
26、r the meaning embedded(嵌入) in your work. But if you scan the world for the positive, you start to acquire an amazing advantage. I wrote the cover story for the Harvard Business Review magazine on “Happiness Leads to Profits.” Based on my article called “Positive Intelligence” and my research in The
27、Happiness Advantage, I summarized our researched conclusion: the single greatest advantage in the modern economy is a happy and busy workforce.A decade of research in the business world proves that happiness raises nearly every business and educational outcome: increasing sales by 37%, productivity
28、by 31%, and accuracy on tasks by 19%, as well as a number of health and quality-of-life improvements.【文章解读】本文是议论文。文章主要阐述了幸福能够促进商业和教育的结果这个论点。25. The underlined word “this” in the first paragraph refers to . A. the fact that people are happy B. the connection between happiness and educational outcome
29、C. the fact that people often misunderstand happinessD. the fact that most people are average【答案】B【解析】考查细节辨析题。根据文章第一段的第二句话every single business and educational outcome可知this就是前文的它们之间的联系。故选B。26. What can we learn from the passage? A. Scientists are only interested in what the average is.B. You can ch
30、oose to be happy or not.C. The average are not happy at all.D. Our decisions and habits have nothing to do with happiness. 【答案】B【解析】考查判断推理题。A科学家只对平均数感兴趣;B你能选择幸福或者不幸福;C普通人一点也不幸福;D我们的决定和习惯与幸福无关。根据文章第一段的最后一句话When we study people, scientists are often interested in what the average is排除A;根据文章第二段的最后一句话Ou
31、r daily decisions and habits have a huge impact upon both our levels of happiness and success排除D;根据文章第二段的前三句话排除C;根据文章第三段的第一句话Scientifically, happiness is a choice.可知幸福是一种选择,故选B。27. Why does the writer mention his articles and research? A. To advertise himself.B. To arouse the readers interest.C. To
32、support his point about happiness. D. To attract the readers to read his articles.【答案】C【解析】考查细节辨析题。A. To advertise himself为自己做广告;B. To arouse the readers interest激发读者的兴趣;C. To support his point about happiness.支持他的关于幸福的观点;D To attract the readers to read his articles.吸引读者读他的文章。根据文章第四段的Based on my ar
33、ticle called “Positive Intelligence” and my research in The Happiness Advantage, I summarized our researched conclusion: the single greatest advantage in the modern economy is a happy and busy workforce可知作者提及自己的作品就是为了支持自己的观点。故选C。28. What is the authors purpose of writing this article? A. To explain
34、what is happiness. B. To describe the misunderstandings about happiness. C. To show people the importance of happiness. D. To make the point that happiness promotes business and educational outcome.【答案】D【解析】考查主旨大意题。A解释幸福是什么;B描述关于幸福的误解;C展示给人们幸福的重要性;D证明幸福,促进商业和教育的结果。通读全文,并根据文章第一段和最后一段的共同关键词happiness a
35、ctually raises every single business and educational outcome。故选D。 CScientists investigated why Ebola virus is so deadly when it spreads from animals to humans and then from human-to-human contact. The research team looked at the Zaire Ebola virus in an animal system to understand how it gains streng
36、th. This virus is responsible for the current outbreak in West Africa. They found that initially the animal systems were not affected by the virus, but succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe. The team analyzed the viruses at different stage
37、s and were able to identify several changes in its genetic material that were associated with increased disease. Professor Julian Hiscox, who led the study from the Universitys Institute of Infection and Global Health, explains: “The work tells us that the evolutionary goal of Ebola virus is to beco
38、me more fatal.” “We were able to show through genetic analysis which parts of the virus are involved in this process. The information we have gathered will now allow us to monitor for such changes in an outbreak as well as develop future treatment strategies.” Professor Roger Hewson, leading the stu
39、dy from Public Health England, Porton Down, said: “Ebola virus is such a destructive infection to the people affected by the disease and the economy of West Africa.” “Our understanding of Ebola virus biology is way behind that of other viruses and our cooperation shows how we can bring together our
40、specialists skills to close this knowledge gap.” Professor Miles Carroll, a co-author of the work, said: “This study has allowed the team to be at the forefront of developing methodologies to analyze patient samples recently taken by the European Mobile Laboratory from West Africa to understand dise
41、ase evolution during the current outbreak.”【文章解读】本文是医疗科研报告。文章主要讲述了关于埃博拉病毒的研究进展情况,该病毒与什么有关系,该如何控制该病的疫情。29. What does the first paragraph mainly tell us? A. How severe Ebola virus is. B. How Ebola virus spreads. C. How Ebola virus gradually becomes deadly. D. What contributions scientists have made on
42、 Ebola virus.【答案】C【解析】考查主旨大意题。A严重的埃博拉病毒是怎么样的;B埃博拉病毒是如何传播的;C埃博拉病毒是如何变的致命的:D科学家们为埃博拉病毒做出了什么样的贡献。根据题干关键词the first paragraph。通读第一段,并根据第一句话Scientists investigated why Ebola virus is so deadly when it spreads from animals to humans and then from human-to-human contact可知该段的大意是埃博拉病毒是如何逐渐变得致命的。故选C。30. Which
43、of the following statements is mentioned in the passage? A. In the first stage, the virus hurts its victims much. B. As the virus spreads, itll change and become more and more deadly. C. The research in Ebola virus is more advanced than that in other viruses. D. The scientists have a negative attitu
44、de to the research in Ebola virus.【答案】B【解析】考查判断推理题。根据文章第一段的They found that initially the animal systems were not affected by the virus, but succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe中的关键词initially可知A是错误的;根据文章的倒数第二段“Our understanding of Ebola vi
45、rus biology is way behind that of other viruses and our cooperation shows how we can bring together our specialists skills to close this knowledge gap.”排除C;根据文章最后三段可排除D;根据文章第一段的最后一句话的后半句succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe可知选B。31. The und
46、erlined word “fatal” has the closest meaning to _. A. optimistic B. deadly C. common D. fantastic【答案】B【解析】考查词义猜测题。A. optimistic乐观的;B. deadly致命的;C. common常见的;D. fantastic。根据文章第四段的The information we have gathered will now allow us to monitor for such changes in an outbreak as well as develop future tr
47、eatment strategies和该段的the evolutionary goal of Ebola virus可知埃博拉病毒变得更加致命。由此推断fatal是致命的。故选B。32. Where can we probably read this passage? A. In a science report. B. In a storybook. C. In an advertisement. D. In a textbook.【答案】A【解析】考查细节辨析题A. In a science report在科技报告上;B. In a storybook在故事书中;C. In an adve
48、rtisement在一个广告中;D. In a textbook在课本中。通读全文,并根据文章介绍埃博拉病毒的研究进程判断选A。 D Much meaning can be conveyed, clearly, with our eyes, so it is often said that eyes can speak.Do you have such kind of experience? In a bus you may look at a stranger, but not too long. And if he is sensing that he is being stared at
49、, he may feel uncomfortable.The same in daily life. If you are looked at for more than necessary, you will look at yourself up and down, to see if there is anything wrong with you. If nothing goes wrong, you will feel angry toward others stare at you that way. Eyes do speak, right?Looking too long a
50、t someone may seem to be rude and aggressive. But things are different when it comes to stare at the opposite sex. If a man glances at a woman for more than 10 seconds and refuses to move his gaze, his intentions are obvious, that is, he wishes to attract her attention, to make her understand that h
51、e is admiring her.However, the normal eye contact for two people engaged in conversation is that the speaker will only look at the listener from time to time, in order to make sure that the listener does pay attention to what the former is speaking, to tell him that he is attentive.If a speaker look
52、s at you continuously when speaking, as if he tries to dominate you, you will feel uncomfortable. A poor liar usually exposes himself by looking too long at the victim, since he believes in the false idea that to look straight in the eye is a sign of honest communication. Quite the contrary.In fact,
53、 continuous eye contact is confined to lovers only, who will enjoy looking at each other tenderly for a long time, to show affection that words cannot express. Evidently, eye contact should be done according to the relationship between two people and the specific situation. 【文章解读】本文主要讲述了“眼睛会说话”,人们应该
54、在什么情况下应用眼睛交流,眼睛交流根据两人人的关系不同和特殊的环境而不同。33. Which of the following behaviors is proper according to the passage? A. To the opposite sex, stare at him or her. B. To a stranger, avoid looking at him or her. C. In a conversation, look at the listener all the time. D. Make eye contact depending on the rela
55、tionship and different situations. 【答案】D【解析】考查细节辨析题。根据文章第一段的In a bus you may look at a stranger, but not too long. And if he is sensing that he is being stared at, he may feel uncomfortable排除B;根据文章第四段的If a man glances at a woman for more than 10 seconds and refuses to move his gaze, his intentions a
56、re obvious, that is, he wishes to attract her attention, to make her understand that he is admiring her排除A;根据文章第六段的If a speaker looks at you continuously when speaking, as if he tries to dominate you, you will feel uncomfortable排除C;根据文章最后一段的eye contact should be done according to the relationship be
57、tween two people and the specific situation可知D是正确的。34. If two persons exchange eye contact gently for long, what is probably their relationship? A. Boss and employee. B. Lovers. C. Teacher and student. D. Strangers【答案】B【解析】考查细节辨析题。A. Boss and employee老板和雇员;B. Lovers情人;C. Teacher and student老师和学生;D.
58、Strangers陌生人。根据文章倒数第二段的In fact, continuous eye contact is confined to lovers only, who will enjoy looking at each other tenderly for a long time, to show affection that words cannot express可知眼睛之间交流好长时间的最可能是情人之间的关系。故选B。35. Whats the best title of the passage? A. Dont stare at others B. Body language
59、is important C. Eyes can speak D. Eye contact benefits you【答案】C【解析】考查主旨大意题。A. Dont stare at others不要盯着别人看;B. Body language is important体态语言是重要的;C. Eyes can speak眼睛能说话;D. Eye contact benefits you眼睛交流有利于你。根据文章第二节(共5小题,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The increasing environmental p
60、roblems and need for eco-friendly products and services are creating a new job section of green-collar jobs. 36 It is expected that by 2025 about 25% of the jobs in developed countries will be of green-collar jobs. Doesnt the data look promising for the future? 37 And jobs will pop up at every incom
61、e level, from environmental manager to gardener. For example, many countries including the United States have understood that fossil fuels have negative effect on the environment which can later become a serious danger to mankind. 38 The increasing demand of newer resources has created the need for
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
