广东署山市顺德区2018_2019学年高二英语下学期教学质量检测试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东 署山市 顺德 2018 _2019 学年 英语 下学 教学质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省佛山市顺德区2018-2019学年高二英语下学期教学质量检测试题(含解析)本试卷共8页,满分120分,考试用时120分钟。注意事项:1、本试卷分选择题和非选择题两部分。答卷前,考生务必将自己的学校、姓名、试室号、考生号座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将答题卡右上角“考号”相应的信息点涂黑。2. 答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔在答题卡上对应题目选项的答题信息点涂黑;如需要改动,用橡皮擦干净后,在选涂其他答案。答案不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必需写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需要改动,先划掉原来的答案,然后再写上新答案;不准使用铅笔
2、和涂改液。不按以上要求作答无效。4. 考生必须保证答题卡的整洁。考试结束后,将答题卡交回。第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOuting Destinations in AustraliaAustralian Seabird Rescue CenterThe Australian Seabird Rescue, Research, Rehabilitation and Coastal Education Center in Ballina offers a comprehens
3、ive educational experience for people of all ages. All presentations include a one-hour informative talk by one of their trained volunteers, as well as a chance to see wildlife that may be in their care. Animals that you may get the opportunity to get a close-up look at may include some sea birds, a
4、nd even the endangered sea turtles(海龟).The Laland Sea of Sound FestivalThis is a major festival of music, arts and culture staged in the symbolic location of Wahluu-Mount Panorama. The festival will bring together some of Australias most famous artists during the two-day music feast from Friday to S
5、aturday.Bathurst Mintature RallwayThe club started in 1977 and today operates and maintains nearly 600 metres of track at the John Mathews sporting complex in Durham Street Bathurst. Over the years many buildings, features and a lot more tracks for your enjoyment have been added. Everyone will have
6、a great family day out! It operates every third Sunday of the month. It is located next to the Tennis Centre in Durham Street. Train tides are available weather permitting and passengers must wear covered footwear.Bathurst Farm ExperienceExperience a real farm and interact with animals at Bathurst F
7、arm Experience. Feed lambs, chickens, horses and learn about their uses. Birthday parties are great fun at Bathurst Farm Experience. They provide the venue; you provide the kids and the food.Bookings are essential for all visits, times by arrangement. If you have particular activities you would like
8、 to try, please disuss this when-hooking-es all activities cannot fit into a 90-minute visitl Extra time may be possible for more activitics, charges in 30-minute-btek, $50. 00 per hour.1. What can you do at the Australian Seabird Rescue Center?A. Play with sea turtles.B. Sign up to be a volunteer.C
9、. Adopt your favorite birds.D. Attend a lecture about birds.2. Where may you meet some artistsA. In Wahluu-Mount Panorana.B. At Bathurst Farm Experience.C. In Durham Street Bathurst.D. At the Australian Seabird Rescue Center.3. If you like to try a special activity on the farm, you have to _.A. lear
10、n to feed the animalsB. wear covered footwearC. make an advance bookingD. pay $90 for an extra hours visit【答案】1. D 2. A 3. C【解析】这是一则广告。文章介绍澳大利亚郊游目地及有关事宜。【1题详解】细节理解题。根据Australian Seabird Rescue Center中Animals that you may get the opportunity to get a close-up look at may include some sea birds,“你有机会近
11、距离观察的动物可能包括一些海鸟,”可知,the Australian Seabird Rescue Center参加一个关于鸟类的讲座。故选D。【2题详解】推理判断题。根据The Laland Sea of Sound Festival中This is a major festival of music, arts and culture staged in the symbolic location of Wahluu-Mount Panorama. The festival will bring together some of Australias most famous artists
12、 during the two-day music feast from Friday to Saturday.“这是一个主要的音乐、艺术和文化节日,在瓦卢山全景的标志性位置上演。从周五到周六,为期两天的音乐盛宴将汇集澳大利亚一些最著名的艺术家。”可知,在Wahluu-Mount Panorana能遇到一些著名的艺术家。故选A。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中Bookings are essential for all visits, times by arrangement. If you have particular activities you would like to try
13、,可知,如果你想在农场里尝试一项特殊的活动,你必须提前预订。故选C。BI never thought I would go far from home. I was an ordinary high school student from a working-class family,and I didnt think traveling the world was in the cards for me. For my undergraduate and doctor degree,I only applied to universities within an hour of my hom
14、etown in the United Kingdom. Staying at the same university seemed like the safe option. A few years later,as I was considering a postdoc(博士后),I once again wanted to stay close to home,in the comfort of my Ph. D. lab. But I hope to run my own lab one day,and I knew that seeing a different approach t
15、o science would be valuable.I heard about a fellowship program in Japan that sounded like a good fit. The flexibility of the program appealed to me. I could choose how long I would be there-rom as little as a month to as month as a year-long enough to experience a new place, learn and get some msear
16、ch done but short enough to make the experience less scary. I thought of it almost as a holiday, somewhat like going to a conference in an interesting far-off place.But when I was accepted, the head of the group I was going to join wanted me to stay for the full year. I hesitated. After much thought
17、, I worked up my courage and signed on for the year-knowing that, if things went badly. I could come home earlier.Almost everything was different from what I was used to, but getting used to these differences was easier than I had expected. Eating out with my labmates offers a great communicative op
18、portunity. Talking with my new colleagues about their experiences conducting mearch in other countries helped open my eyes to new ways of doing things.After my fellowship, I thought I would leave Japan to do a postdoc elsewhere. But when my fellowship adviser offered me a longer-term position in his
19、 lab. I couldnt say no. This time,though,it wasnt because I was afraid to go somewhere new. It was because I wanted to take advantage of an exciting opportunity. After the jump I took with fellowship. I now feel I can do anything.4. What can we infer about the author from paragraph 1?A. He was a typ
20、ical in doors man.B. He always worried too much.C. He suffered serious homesickness.D. He liked to stay in familiar places.5. What made the author choose the fellowship program in Japan?A. The friendly labmates.B. The fun-filled holiday.C. The handsome starting salary.D. The flexible working schedul
21、e.6. When in Japan,the author found life there was_.A. slightly differentB. very challengingC. easier than thoughtD. dull and predicable7. Which can be a suitable title for the text?A. Learning Happens in a Comfort Zone-4.B. When in Japan. Do As the Japanese DoC. Leaving Comfort Zone Can Be Rewardin
22、gD. The Longest Joumey Begins with the First step【答案】4. D 5. D 6. C 7. C【解析】这是一篇记叙文。作者喜欢呆在熟悉的地方,但灵活的工作时间安排让作者选择了日本的奖学金项目。在日本时,作者发现生活比想象的更容易。作者发现离开舒适的地方是值得的。4题详解】推理判断题。根据第一段中I never thought I would go far from home.“我从没想过我会离家很远。”和Staying at the same university seemed like the safe option.“留在同一所大学似乎是一
23、个安全的选择。”可知,他喜欢呆在熟悉的地方。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段第一、二句I heard about a fellowship program in Japan that sounded like a good fit. The flexibility of the program appealed to me.“我听说日本有一个奖学金项目听起来很适合我。这个项目的灵活性吸引了我。” 灵活的工作时间安排让作者选择了日本的奖学金项目。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第二段最后一句I thought of it almost as a holiday, somewhat
24、like going to a conference in an interesting far-off place.“我几乎把它当作一个假期,有点像去一个遥远的地方参加一个有趣的会议。”可知,在日本时,作者发现生活比想象的更容易。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据倒数第二段中Talking with my new colleagues about their experiences conducting mearch in other countries helped open my eyes to new ways of doing things.“和我的新同事谈论他们在其他国家主持me
25、arch的经历,帮助我开阔了眼界,让我看到了新的做事方式。”和 After the jump I took with fellowship. I now feel I can do anything.“跳完之后我和团契一起跳。我现在觉得我能做任何事。”可知,离开舒适的地方是值得的。故选C。CMy daughters are lovely and attractive. The 4-yearold has big blue eyes and easy laughter. The 7-year olds long strawberry blond hair and sweet smile are
26、already turning the boys heads. I love everything about these girls. and they know it.But I try not to tell them they re beautiful. My young daughters are totally innocent about the pressures of being a woman in our society. They know nothing about plastic surgery, diets. “feeling fat”, or eating di
27、sorders. We adults know all too much about such things and in the face of this cruel reality we tend to start telling our girls,as soon and often as possible, how beautiful they are. Heres the thing. though. What were also doing is bringing the beauty pressure home to our littlest girls. The more I
28、talk about beauty and looks, even in a positive way. ,the more Im conveying the importance of those things.However, it doesnt mean I dont praise my girls. Instead of saying “You look beatutiful!” I might say the more specific “Dont you look fancy today!” or “Those colors go so well together. ” It me
29、ans that I treat my daughters not as my little dolls, but as real people who are developing their own sense of self and style. It means that they are in change of how they look.Naturally, I buy most of my girls clothes. But I dont usually manage their outfit (整套衣服)choices. My daughters can go girly
30、with necklaces and head-to-toe pink, or they can choose to give up dresses altogether. Of course weve seen some mismatching, but they own those styles. They never ask if they look pretty, and they walk with an easy confidence that has nothing to do with what l or anyone else will say about how they
31、look. And thats the confident spirit I want them to take into their teens and adulthood.8. What do the authors two daughters have in common?A. Both like to smile.B. Both have blond hair.C. Both like strawberries.D. Both have big blue eyes.9. Why is the author unwilling to tell her girls that they ar
32、e beautiful?A. She prefers inner beauty.B. She expects them to face reality.C. She wants them to focus less on it.D. She doesnt think they can understand it.10. How does the author treat her daughters?A. She avoids praising them.B. She pays attention to their unique style.C. She is particular about
33、their clothes.D. She sets strict clothing rules for them.11. Which of the following best describe the authors daughters?A. They are fully confident.B. They are highly dependentC. They tend to take advice from their mother.D. They have a good taste in dressing themselves.【答案】8. A 9. C 10. B 11. A【解析】
34、【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者是如何教育他的两个女儿的。【8题详解】推理判断题。根据第一段中The 4-yearold has big blue eyes and easy laughter. The 7-year olds long strawberry blond hair and sweet smile are already turning the boys heads.“这个4岁的孩子有一双大大的蓝眼睛和爽朗的笑声。这名7岁男孩草莓色的金发和甜美的微笑已经让男孩们转过头来。”可知,作者两个女儿的共同点是“两个人都喜欢微笑”。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第二段中But
35、I try not to tell them they re beautiful. My young daughters are totally innocent about the pressures of being a woman in our society. They know nothing about plastic surgery, diets. “feeling fat”, or eating disorders.“但我尽量不告诉他们他们很漂亮。我年幼的女儿们对于作为女性在社会中所承受的压力完全是无辜的。他们对整容手术和饮食一无所知。“感觉肥胖”或饮食失调。”可知,作者不愿意
36、告诉她的女儿们她们很漂亮是因为她想让他们少关注它。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段中It means that I treat my daughters not as my little dolls, but as real people who are developing their own sense of self and style. It means that they are in change of how they look.“这意味着我不把我的女儿们当成我的小娃娃,而是把她们当成正在发展自己的自我意识和风格的真实的人。这意味着他们改变了自己的外貌。”可知,作者她
37、注重女儿独特的风格。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中They never ask if they look pretty, and they walk with an easy confidence that has nothing to do with what l or anyone else will say about how they look. And thats the confident spirit I want them to take into their teens and adulthood.“她们从不问自己长得好看不好看,走路时很自信,这和我或其他人
38、会怎么说她们长得好看没有关系。这就是我希望他们在青少年时期和成年时期所表现出的自信精神。”可知,作者的女儿充满信心。故选A。【点睛】做推理判断题时,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第3小题,根据第三段中It means that I treat my daughters not as my little dolls, but as real people who are developing their own sense of self and
39、 style. It means that they are in change of how they look.“这意味着我不把我的女儿们当成我的小娃娃,而是把她们当成正在发展自己的自我意识和风格的真实的人。这意味着他们改变了自己的外貌。”可知,作者她注重女儿独特的风格。故选B。DDuring the darkest days of the drought(干早)that hit the western US since the early 2000s,rivers went dry from north to south. Consequently,low river flows sev
40、erely reduced the amount of carbon-free electricity that could be produced by the thousands of hydroelectric power plants(水力发电厂)along rivers across the West.Now,a group of researchers have figured out that an extra 100 million tons of carbon ended up in the atmosphere because people had to use carbo
41、n-emitting(碳排放)power sources instead of hydroelectric power during drought. Thats equal to adding about 1. 4 million cars to road for every one of those years. “Thats a big piece of the pic,”says Noth Diffenbaugh a climate scientist at Stanford and one of the authors of the study.In normal years ove
42、r 20% of the electicity comes from hydroelectric power plants. But that number fluctuates with the ebb(退潮)and flow of water. And when water is not enough. the amount of hydroelectric power decreases.States like Califomia. Washirgton, and Orgon that rely on hydroelectic power during water-rich years
43、were the hardest hit. In Califormia, for example, the extra carbon dioxide emitted because of the drought added up to over 7% of its total carbon emissions.Thats not a minor problem. Many of the western states have made plans for how to reduce their emissions over the next few decades. Califormia, f
44、or example, is trying to get its emissions down to 80% below 1990 levels by 2050. But drought makes it harder to meet the emissions reduction goals.While the carbon cost of drought is large, Diffenbaugh points out, with this study and a lot of others from the past few years, weve learned more and mo
45、re about when and why carbon-free energy sources face challenge. Armed with this information, he says, energy managers can figure out how to fill the gaps in energy demand with more renewable resources.12. What phenomenon is described in the first two paragraphs?A. The high consumption of energy.B.
46、Large number of cars on the road.C. The increased demand for power sources.D. The large carbon emission due to drought.13. What does the underlined word “fluctuates” in paragraph 3 mean?A. Appears naturally.B. Changes irregularly.C. Becomes stable.D. Increases greatly.14. What can we know about Cali
47、fornia according to the text?A. Its carbon emission is very heavy.B. It is a water-rich state all year round.C. It heavily depends on renewable energy.D. It has achieved its emission reduction goal.15. What does Noah Diffenbaugh think of climate cost?A. It is not that serious.B. It is expected to be
48、 solved.C. It is a global common problem.D. It has been solved in some areas.【答案】12. D 13. B 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。干旱造成的大量碳排放。研究表明尽管干旱造成的碳成本很高,但通过这项研究以及过去几年的其他许多研究,我们越来越多地了解到,无碳能源何时以及为何面临挑战。有了这些信息,能源管理者就能想出如何用更多的可再生资源来填补能源需求的缺口。【12题详解】推理判断题。根据第二段中a group of researchers have figured out that an
49、 extra 100 million tons of carbon ended up in the atmosphere because people had to use carbon-emitting(碳排放)power sources instead of hydroelectric power during drought.“一组研究人员发现,由于干旱期间人们不得不使用碳排放能源而不是水力发电,大气中最终多排放了1亿吨碳。”可知,干旱造成的大量碳排放。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据第三段中when water is not enough. the amount of hydro
50、electric power decreases.“当水不够的时候,水力发电的数量减少。”可知,But that number fluctuates with the ebb(退潮)and flow of water.“但这个数字会随着水位的涨落而波动。”由此推知划线词的意思是“不规则的变化。”故选B。【14题详解】推理判断题。根据第五段中Califormia, for example, is trying to get its emissions down to 80% below 1990 levels by 2050. But drought makes it harder to mee
51、t the emissions reduction goals.“例如,加州正试图在2050年前将其排放量降低到1990年水平的80%。但是干旱使得实现减排目标变得更加困难。”可知,加利福尼亚的的碳排放量非常大。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中Armed with this information, he says, energy managers can figure out how to fill the gaps in energy demand with more renewable resources.“他说,有了这些信息,能源管理者就能想出如何用更多的可再生资源来填
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
