《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(北师大版必修三)配套文档UNIIT 7 单元检测 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AAbout ten men in every hundred suffer from color blindness in some way.Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter.Perhaps,after all,it is safer to be driven by a woman!There a
2、re different forms of color blindness.In some cases,a man may not be able to see deep red.He may think that red,orange and yellow are all shadows of green.Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green.In rare cases,an unlucky man may see everything in shades of greena strange
3、world indeed.Color blindness in human beings is a strange thing to explain.In a single eye there are millions of very small things called “cones(圆锥细胞)”These help us to see in a bright light and to tell difference between colors.There are also millions of “rods(杆状细胞)”,but these are used for seeing wh
4、en it is near dark.They show us shapes but no colors.Some insects have favorite colors.Mosquitoes(蚊子) prefer blue to yellow.A red light will not attract insects,but a blue lamp will.In a similar way human beings also have favorite colors.Yet we are lucky.With the aid of the cones in our eyes we can
5、see many beautiful colors by day,and with the aid of the rods we can see shapes at night.One day we may even learn more about the invisible colors around us.21The passage is mainly about .Acolor and its surprising effectsBwomen being luckier than menCdanger caused by color blindnessDcolor blindness答
6、案D解析主旨大意题。本文主要讲述的是“色盲”,介绍了色盲形成的原因,并说明了昆虫对颜色的偏好。故D项正确。22According to the passage,with the help of the “cones”,we can .Atell different shapesBsee in a weak lightCkill mosquitoesDtell orange from yellow答案D解析细节理解题。根据第三段中的第二、三两句“In a single eye there are millions of very small things called conesThese he
7、lp us to see in a bright light and to tell difference between colors.”可知,cones可帮助我们辨别颜色。故D项正确。23Why do some people say it is safer to be driven by women?AWomen are more careful.BThere are fewer colorblind women.CWomen are fonder of driving than men.DWomen are weaker but quicker in thinking.答案B解析细节理解
8、题。根据第一段“About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way.Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter.Perhaps,after all,it is safer to be driven by a woman!”可知,女性色盲的人数比男性少。故B项正确。24Which of the statements about the colorblind is TRUE?ANot all of th
9、em have the same problem in recognizing color.BNone of them can see deep red.CNone of them can tell the difference between blue and green.DAll of them see everything in shades of green.答案A解析推理判断题。根据第二段内容可知,色盲分为很多不同的种类,并不是每个人都有同样的色盲问题,故A项正确。BTaste is such a subjective matter that we dont usually cond
10、uct preference tests for food.The most you can say about anyones preference,is that its one persons opinion.But because the two big cola companiesCocaCola and Pepsi Cola are marketed so aggressively,we have wondered how big a role taste preference actually plays in brand loyalty.We set up a taste te
11、st that challenged people who identified themselves as either CocaCola Classic(传统型) or Pepsi fans:find your brand in a blind tasting.We invited staff volunteers who had a strong liking for either CocaCola Classic or Pepsi,Diet(低糖的) Coke,or Diet Pepsi.These were people who thought theyd have no troub
12、le telling their brand from the other brand.We eventually located 19 regular cola drinkers and 27 diet cola drinkers.Then we fed them four unidentified samples of cola one at a time,regular colas for the one group,diet versions for the other.We asked them to tell us whether each sample was Coke or P
13、epsi,then we analyzed the records statistically to compare the participants choices with what mere guesswork could have accomplished.Getting all four samples right was a tough test,but not too tough,we thought,for people who believed they could recognize their brand.In the end,only 7 out of 19 regul
14、ar cola drinkers correctly identified their brand of choice in all four trials.The dietcola drinkers did a little worseonly 7 of 27 identified all four samples correctly.While both groups did better than chance would predict,nearly half the participants in each group made the wrong choice two or mor
15、e times.Two people got all four samples wrong.Overall,half of the participants did about as well on the last round of tasting as on the first,so tiredness,or taste burnout,was not a factor.Our preference test results suggest that only a few Pepsi participants and Coke fans may really be able to tell
16、 their favorite brand by taste and price.25It is implied in the first paragraph that .Athe purpose of taste tests is to promote the sale of colasBthe improvement of quality is the chief concern of the two cola companiesCthe competition between the two colas is very strongDblind tasting is necessary
17、for identifying fans答案C解析推理判断题。根据第一段第三句“But because the two big cola companiesCocaCola and Pepsi Cola are marketed so aggressively.”,aggressively意为“好斗的,争强好胜的”,可以推断出这两个公司的竞争很激烈。故选C。26According to the passage the preference test was conducted in order to .Afind out the role taste preference plays in a
18、 persons drinkingBreveal which cola is more to the liking of the drinkersCshow that a person s opinion about taste is mere guessworkDcompare the ability of the participants in choosing their drinks答案A解析细节理解题。根据第一段最后两句“.we have wondered how big a role taste preference actually plays in brand loyalty.
19、We set up a taste test that challenged people.”可知,做测试是为了弄清口味偏好在人的品牌忠诚度中所起的作用。故选A。27The word “burnout” underlined in Paragraph 5,refers to the state of .Abeing seriously burnt in the skinBbeing unable to burn for lack of fuelCbeing badly damaged by fireDbeing unable to function because of excessive u
20、se答案D解析词义猜测题。根据并列连词or,可推知burnout和tiredness意思相近,所以burnout的意思是“因为过度使用所以丧失功能”。故选D。28The authors purpose in writing this passage is to .Ashow that taste preference is highly subjectiveBargue that taste testing is an important marketing strategyCemphasize that taste and price are closely related to each
21、otherDrecommend that blind tasting be introduced in the quality control of colas答案A解析写作意图题。根据第一段第一、二句“Taste is such a subjective matter that.its one persons opinion.”可知,作者一开始就谈到人的口味是很主观的事情,而下文就是在证明这个观点。故选A。CSea Life Melbourne Aquarium(水族馆)The allnew Sea Life Melbourne Aquarium,situated in the heart
22、of Melbournes CBD,is one of Victorias leading visitor attractions and an unforgettable outing for the whole family.Having 12 amazing zones of discovery,Sea Life Melbourne Aquarium is the very place that you cannot miss when you visit the city.Opening TimesSea Life Melbourne Aquarium is open from 9:3
23、0 am until 6:00 pm every day of the year,including public holidays.Last admission is at 5:00 pm,one hour before closing.Location(位置)Sea Life Melbourne Aquarium is located on the corner of Flinders Street and King Street,Melbourne.It is situated on the Yarra River,opposite Crown Entertainment Complex
24、.Getting to Sea Life Melbourne AquariumTrainSea Life Melbourne Aquarium is a short walk from either Flinders or Southern Cross train stations.Tram(有轨电车)The Sea Life Melbourne Aquarium tram stop is located on the free City Circle Tram route(公交线路) and also routes 70 and 75.City Circle trams run every
25、10 minutes in both directions.Shuttle BusThe Melbourne City Tourist Shuttle is a free bus service,stopping at key tourist attractions in and around the City.Running daily,every 15 minutes from 10:00 am to 4:00 pm.Car ParkingWhile there is no public car parking at Sea Life Melbourne Aquarium,there ar
26、e several public car parking lots available only a short walk away.Wheelchair AccessSea Life Melbourne Aquarium provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones.Each floor also has wheelchair accessible toilets.TermsTickets will be emailed to you immediately after purchase or you can
27、download and print your ticket once payment has been accepted.Please print out all tickets purchased and present at the front entrance of Sea Life Melbourne Aquarium.No ticket,no entry!29Sea Life Melbourne Aquarium .Ais located at the center of the CBD in the cityBhas 12 most attractive places in Me
28、lbourneCadmits visitors from 9:30 am until 6:00 pmDis beside Crown Entertainment Complex答案A解析细节理解题。根据文章第一段中的“.situated in the heart of Melbournes CBD.”可知该水族馆位于该城市CBD中心,故A项正确。由第一段中的“Having 12 amazing zones of discovery,Sea Life Melbourne Aquarium is the very place.”可排除B项;根据Opening Times标题下的“Last admi
29、ssion is at 5:00 pm.”可排除C项;根据标题Location下的opposite Crown Entertainment Complex可知D项错误。30Getting to Sea Life Melbourne Aquarium,visitors can take .Atrains from Southern Cross train stationBshuttle buses around the train stationCboats across the Yarra RiverDeither tram route 70 or 75答案D解析细节理解题。根据标题Train
30、下的“.a short walk from either Flinders or Southern Cross train stations”可知,游客在该站下车走不远即可到达该水族馆,而非从该站乘坐火车到水族馆,排除A项;由标题Shuttle Bus下的in and around the City可排除B项;Yarra River尽管在文中出现过,但在交通方式中并未提及,排除C项;由标题Tram下的“also routes 70 and 75”可知选D项。31Sea Life Melbourne Aquarium offers visitors .Afree car parkingBwhee
31、lchair accessCInternet connectionDtransportation service答案B解析细节理解题。根据标题Wheelchair Access下的“.provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones.”可知B项正确;由标题Car Parking下的内容可知,该水族馆里并没有停车场,故不提供停车服务,可排除A项;至于C、D选项中的上网及交通服务,这些并非由水族馆提供。DLike many people,Ive always seen the Olympics as the “main”
32、 sporting event held every four yearsthe headline actand the Paralympics(残奥会) as something of an “addon”the supporting act.If you are not disabled it is hard to understand some of the games and the athletes movement problems.But being in the host city for these Paralympics changed my views.I came to
33、 realize these athletes were nothing short of superheroes.Lacking physical abilities that ablebodied people take for granted,they made up for them and then some.They tested their physical ability to extremes that the Bolts and Phelpses of this world never have to.If some Olympics runners had to be d
34、oubleamputated(双侧截肢),I wonder if they would tie two carbon fiber blades(碳纤维刀片) to their knees like Oscar Pistorius,also known as Blade Runner,of South Africa,and relearn everything that once came naturally.If some Olympic swimming heroes suddenly went blind,would they have the courage to still swim
35、fast through the water,not knowing when they would reach the end of the pool? Would any of us be brave to face a lifechanging experience like a car crash? And not only get our lives back on track but then try to be the best at a sport?“What Paralympic sport would you do if you were disabled? ” was a
36、 question I posed today.Its not something you would normally think about.You dont watch TV as a kid dreaming to be a Paralympician.But it takes more than early mornings,training programs and special diets to get to the Paralympics.It takes a tragedy or loss that will have been worked through and ove
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360723.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
