分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(3)(答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:360859
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:63.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广安市 中学 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 答案
    资源描述:

    1、广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(3)(答案)阅读理解 Even before my father left us, my mother had to go back to work to support our family. Once I came out of the kitchen, complaining, “Mom, I cant peel potatoes. I have only one hand.”Mom never looked up from sewing. “You get yourself into that kitchen and peel those

    2、 potatoes,” she told me. “And dont ever use that as an excuse for anything again!”In the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next. When it was my turn, I shook my head. Some kids behind

    3、me laughed, and I went home crying.That night I told Mom about it. She hugged me, and I saw her “well see about that” look. The next afternoon, she took me back to school. At the deserted playground, Mom looked carefully at the bars.“Now, pull up with your right arm,” she advised. She stood by as I

    4、struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and she praised me for every rung I reached. Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open.One night, after

    5、 a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mom come into my room. “Mom,” I said, weeping, “none of the boys would dance with me.”For a long time, I didnt hear anything. Then she said, “Oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat.” Her voice was faint and cra

    6、cking. I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.6. Which of the following expressions can be used most suitably to describe Moms attitude when she made the child to peel potatoes?A. Cruel. B.

    7、Serious. C. Strict.D. Cold.7. From the passage, we know monkey bars can help a child train _.A. the skill to throw and catch thingsB. the speed of ones hand movementC. the strength and skill to hang and swayD. the bodily skill to rotate round a bar8. What does the sentence “I saw her well see about

    8、that look” imply?A. Mom believed every aim could be achieved if you stuck to it.B. The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.C. Mom was determined to prove she herself was better than the teacher.D. What the child had said brought Mom great attraction and curiosity.

    9、9. When the child looked down at the kids, they were standing with their mouths open because _.A. they felt sorry for what they had done beforeB. they were afraid the author might fall off and get hurtC. they wanted to see what the author would do on the barsD. they were astonished to find the autho

    10、rs progress10. The most probable conclusion we can draw after reading the passage is _.A. the last incident was sad enough to make Mom weepB. the childs experience reminded Mom of that of her ownC. Mom could solve any problem except the one in the last paragraphD. in fact Mom suffered more in the pr

    11、ocess of the childs growth 文章讲的是一位母亲是如何帮助自己缺一只手的儿子解决成长中的问题。6. C。推理判断题。从他妈妈的话And dont ever use that as an excuse for anything again可知他妈妈对他要求很严,即答案选C。7. C。推理判断题。从had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next可知答案C正确。8. A。推理判断题。第二天妈妈带我去学校帮助我练习monkey bars,可推知妈妈是

    12、个很有恒心的人,故答案选A。9. D。推理判断题。从Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open可知同学们对我的表现都很吃惊,即答案选D。10. D。推理判断题。从Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears可知对于我的成长中的痛苦妈妈比我承受得还要多,即答案选D。阅读理解The tel

    13、evision news feature about Ben Heckmann, an eighth grader from Farmington, Minn, was breathless in its praise. “At 14, he has accomplished something many adults cant achieve,” the reporter said, “Ben is a twice-published author.” But Bens two “Velvet Black” books, describing a fictional rock band, w

    14、ere not picked from a pile of manuscripts(手稿)by an eagle eyed publisher. They were self-published, at the cost of $400 by Bens parents.Over the past five years, print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ag

    15、es to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.”The mothers and fathers who foot the bill say they are simply trying to encourage their children, in the same way that other parents buy equipment for a promising baseball player. But others se

    16、e self-publishing as a lost opportunity to teach children about hardship and perseverance. Mr. Robbins, a critic, thinks it is wonderful to start writing at a young age, but worries self-publishing sends the wrong message. “There are no prodigies(神童) in literature,” he said. “Literature requires exp

    17、erience, in a way that mathematics and music do not.” Alan Rinzler, a publishing industry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better. Bens father, Ken, said Bens ambitions “werent to knock Harry Potter off

    18、 the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something.”Ajla Dizdarevic, 12, who has self-published two books of poetry, has been on television and in local newspapers. “Being a published author,” she said, “was always a dream of mine.” Her new dream: three books by age 15.36. Wh

    19、ich of the following is true of Ben?A. He has achieved something unusual for his age.B. His self-published books were well received.C. His manuscripts were favored by the publisher.D. He was thought little of by the public media.【答案】A 【解析】细节理解题。根据细节理解题。根据At 14, he has accomplished something many adu

    20、lts cant achieve, 14岁时,他已经完成了一些许多成年人不能实现,的目标,故选A。37. What makes it possible for writers of all ages to self-publish their works?A. The rapid increase of online readership.B. The increasing number of publishers.C. The immediate access to marketing agencies.D. The development of printing and publishin

    21、g.【答案】D【解析】细节理解题。根据print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.印刷和出版业的发展,使他们出书有了可能,故选D。38. Why do s

    22、ome parents pay the self-publishing bill?A. They want to offer opportunities to their children.B. They want to give encouragement to their children.C. They want to help their children avoid hardship.D. They want to show love and care for their children.【答案】B【解析】细节理解题。根据The mothers and fathers who fo

    23、ot the bill say they are simply trying to encourage their children,父母为了鼓励孩子,故选B。39. What dose Alan Rinzler suggest that children should do?A. Be forbidden to write booksB. Start writing at an early ageC. Be professionally guidedD. Learn from experience【答案】C【解析】细节理解题。根据Alan Rinzler, a publishing indu

    24、stry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better.孩子们应受到专业指导,故选C。40. Why do some children self-publish works according to the last part?A. Just to achieve their dreams.B. Just to earn more money.C. Just to g

    25、ain self-confidence.D. Just to satisfy their parents.【答案】A【解析】细节理解题。根据Bens ambitions “werent to knock Harry Potter off the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something 孩子们为了实现自己的梦想。故选A。阅读理解 I usually doubt about any research that concludes that people are either happier or u

    26、nhappier or more or less certain of themselves than they were 50 years ago.While any of these statements might be true, they are practically impossible to prove scientifically. Still, 1 was struck by a report which concluded that todays children are significantly more anxious than children in the 19

    27、50s. In fact, the analysis showed, normal children between 9 and 17 have a higher level of anxiety today than children who were treated for mental illness 50 years ago. Why are Americas kids so stressed? The report cites two main causes: increasing physical isolation (孤独) brought on by high divorce

    28、rates and less involvement in community, and a growing perception that the world is a more dangerous place. Given that we cant turn the clock back, adults can still do plenty to help the next generation to cope. At the top of the list,nurturing (培育) is a better appreciation of the limits of individu

    29、alism. No child is an island. Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress. To help kids build stronger connections with others, you can pull the plug on TVs and computers. Your family will thank you later.They will then have more time for face-to-face rel

    30、ationships, and they will get more sleep. Limit the amount of virtual (虚拟的) violence your children are exposed to. Its not just video games and movies; children see a lot of murder and crime on the local news. Keep your expectations for your children reasonable. Many highly successful people never a

    31、ttended Harvard or Yale. Make exercise part of your daily routine. It will help you deal with your own anxieties and provide a good model for your kids. Sometimes anxiety is unavoidable,but it doesnt have to ruin your life.31.What does the author thinks of the conclusion that people in America are u

    32、nhappier than 50 years ago?A. SurprisingB. ConfusingC. IllogicalD. Questionable【答案】D【解析】细节理解题。根据surprising令人吃惊的;confusing令人困惑的;illogical不合唱里的;questionable可疑的。I usually doubt about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain of themselves than they

    33、were 50 years ago.作者对于调查结果持怀疑的态度,故选D。32.What does the author mean by saying “ we cant turn the clock back(Para. 3)?A. Its impossible to slow down the pace of the change.B. The social reality children are facing cannot be changed.C. Lessons learned from the past should not be forgotten.D. Its impossi

    34、ble to forget the past.【答案】B【解析】句意理解题。根据adults can still do plenty to help the next generation to cope.孩子们面临的社会不能被改变,故选B。33. According to an analysis, compared with normal children today, children 50 years ago _.A. were less isolated physicallyB. were probably less self-centeredC. probably suffered

    35、less from anxietyD. were considered less individualistic【答案】C【解析】细节理解题。根据todays children are significantly more anxious than children in the 1950s今天的孩子比50年前的孩子压力大,故选C。34.What is the first and most important thing parents should do to help their children?A. To provide them with a safer environment.B.

    36、 To lower their expectations for them.C. To get them more involved socially. D. To set a good model for them to follow.【答案】C【解析】细节理解题。根据Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress.父母应该让孩子多参加社会活动,故选C。35.What conclusion can be drawn from the passage?A. Anxi

    37、ety, though always unavoidable, can be coped with.B. Childrens anxiety has been enormously exaggerated(夸大).C. Childrens anxiety can be removed with more parental care.D. Anxiety, if properly controlled, may help children become mature.【答案】C【解析】推理判断题。根据Sometimes anxiety is unavoidable,在父母的关怀下孩子们的焦虑是可

    38、以消除的,故选C。阅读理解 An “apple polisher” is one who gives gifts to win friendship or special treatment. It is not exactly a bribe(贿赂), but is close to it. All sorts of people are apple polishers, including politicians and people in high officesjust about everybody. Oliver Cromwell, the great English leader

    39、, offered many gifts to win the support of George Fox and his party, but failed. There are other phrases meaning the same thing as “apple-polishing”“soft-soaping” or “buttering-up”. A gift is just one way to “soft-soap” somebody, or to “butter him up”. Another that is just as effective is flattery,

    40、giving someone high praisetelling him how good he looks, or how well he speaks, or how talented and wise he is. Endless are the ways of flattery. Who does not love to hear it? Only an unusual man can resist the thrill of being told how wonderful he is. In truth, flattery is good medicine for most of

    41、 us, who get so little of it. We need it to be more sure of ourselves. It cannot hurt unless we get carried away by it. But if we just lap it up for its food value and nourishment, as a cat laps up milk, then we can still remain true to ourselves. Sometimes, however, flattery will get you nothing fr

    42、om one who has had too much of it. A good example is the famous 12th century legend of King Canute of Denmark and England. The king got tired of listening to endless sickening flattery of his courtiers(朝臣). They overpraised him to the skies, as a man of limitless might. He decided to teach them a le

    43、sson. He took them to the seashore and sat down. Then he ordered the waves to stop coming in. The tide was too busy to listen to him. The king was satisfied. This might show his followers how weak his power was and how empty their flattery.41. Which of the following activities has nothing to do with

    44、 “apple-polishing”?A. A boy tells his girlfriend how pretty she looks.B. An employee tells her boss how good he is at management.C. A knight is said to be of limitless power by his followers.D. A teacher praises her students for their talent and wisdom.【答案】D【解析】细节理解题。根据Another that is just as effect

    45、ive is flattery, giving someone high praisetelling him how good he looks夸奖别人的长相是多么地好,是其中的阿谀奉承之一,符合原文;故选D。42. What does the writer want to prove with Cromwells example?A. Everybody can be an apple-polisher.B. Cromwell was not a good apple-polisher.C. George Fox and his party were not apple-polishers.

    46、D. There are people who dont like being apple-polished.【答案】A【解析】推理判断题。根据All sorts of people are apple polishers, including politicians and people in high officesjust about everybody.所有的人都有可能是拍马屁的人,紧接着短文就以Cromwell为例来论证这个观点,故选A。43. Which of the following statements about flattery is true according to

    47、the author?A. Too much flattery can carry us away.B. Flattery is too empty to do people any good.C. Flattery can get you nothing but excessive(过度的) pride.D. Flattery is one of the ways to apple-polish people.【答案】D【解析】细节理解题。根据There are other phrases meaning the same thing as apple-polishing”“soft-soa

    48、ping” or “buttering-up”. A gift is just one way to “soft-soap” somebody, or to “butter him up”. Another that is just as effective is flattery, 奉承是一个讨好人的方法之一,故选D。44. Why did King Canute of Denmark and England take his followers to the seashore? A. Because he was sick of his normal life.B. Because he

    49、disliked being overpraised any more.C. Because he wanted them to realize how wise he was.D. Because he wanted them to see how weak he was as a king.【答案】B【解析】细节理解题。根据The king got tired of listening to endless sickening flattery of his courtiers(朝臣).因为国王不喜欢被他的朝臣过度地奉承,故选B。45. Who does the author think that flattery can do good to ?A. Those who are politicians or in high offices. B. Those who lack confidence.C. Those who are really excellent. D. Those who think highly of themselves.【答案】B【解析】推理判断题。根据We need it to be more sure of ourselves.可以推知奉承对于缺乏自信心的人是有好处的,故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(3)(答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360859.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1