广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(3)(答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广安市 中学 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 答案
- 资源描述:
-
1、广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(3)(答案)阅读理解 Even before my father left us, my mother had to go back to work to support our family. Once I came out of the kitchen, complaining, “Mom, I cant peel potatoes. I have only one hand.”Mom never looked up from sewing. “You get yourself into that kitchen and peel those
2、 potatoes,” she told me. “And dont ever use that as an excuse for anything again!”In the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next. When it was my turn, I shook my head. Some kids behind
3、me laughed, and I went home crying.That night I told Mom about it. She hugged me, and I saw her “well see about that” look. The next afternoon, she took me back to school. At the deserted playground, Mom looked carefully at the bars.“Now, pull up with your right arm,” she advised. She stood by as I
4、struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and she praised me for every rung I reached. Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open.One night, after
5、 a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mom come into my room. “Mom,” I said, weeping, “none of the boys would dance with me.”For a long time, I didnt hear anything. Then she said, “Oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat.” Her voice was faint and cra
6、cking. I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.6. Which of the following expressions can be used most suitably to describe Moms attitude when she made the child to peel potatoes?A. Cruel. B.
7、Serious. C. Strict.D. Cold.7. From the passage, we know monkey bars can help a child train _.A. the skill to throw and catch thingsB. the speed of ones hand movementC. the strength and skill to hang and swayD. the bodily skill to rotate round a bar8. What does the sentence “I saw her well see about
8、that look” imply?A. Mom believed every aim could be achieved if you stuck to it.B. The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.C. Mom was determined to prove she herself was better than the teacher.D. What the child had said brought Mom great attraction and curiosity.
9、9. When the child looked down at the kids, they were standing with their mouths open because _.A. they felt sorry for what they had done beforeB. they were afraid the author might fall off and get hurtC. they wanted to see what the author would do on the barsD. they were astonished to find the autho
10、rs progress10. The most probable conclusion we can draw after reading the passage is _.A. the last incident was sad enough to make Mom weepB. the childs experience reminded Mom of that of her ownC. Mom could solve any problem except the one in the last paragraphD. in fact Mom suffered more in the pr
11、ocess of the childs growth 文章讲的是一位母亲是如何帮助自己缺一只手的儿子解决成长中的问题。6. C。推理判断题。从他妈妈的话And dont ever use that as an excuse for anything again可知他妈妈对他要求很严,即答案选C。7. C。推理判断题。从had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next可知答案C正确。8. A。推理判断题。第二天妈妈带我去学校帮助我练习monkey bars,可推知妈妈是
12、个很有恒心的人,故答案选A。9. D。推理判断题。从Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open可知同学们对我的表现都很吃惊,即答案选D。10. D。推理判断题。从Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears可知对于我的成长中的痛苦妈妈比我承受得还要多,即答案选D。阅读理解The tel
13、evision news feature about Ben Heckmann, an eighth grader from Farmington, Minn, was breathless in its praise. “At 14, he has accomplished something many adults cant achieve,” the reporter said, “Ben is a twice-published author.” But Bens two “Velvet Black” books, describing a fictional rock band, w
14、ere not picked from a pile of manuscripts(手稿)by an eagle eyed publisher. They were self-published, at the cost of $400 by Bens parents.Over the past five years, print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ag
15、es to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.”The mothers and fathers who foot the bill say they are simply trying to encourage their children, in the same way that other parents buy equipment for a promising baseball player. But others se
16、e self-publishing as a lost opportunity to teach children about hardship and perseverance. Mr. Robbins, a critic, thinks it is wonderful to start writing at a young age, but worries self-publishing sends the wrong message. “There are no prodigies(神童) in literature,” he said. “Literature requires exp
17、erience, in a way that mathematics and music do not.” Alan Rinzler, a publishing industry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better. Bens father, Ken, said Bens ambitions “werent to knock Harry Potter off
18、 the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something.”Ajla Dizdarevic, 12, who has self-published two books of poetry, has been on television and in local newspapers. “Being a published author,” she said, “was always a dream of mine.” Her new dream: three books by age 15.36. Wh
19、ich of the following is true of Ben?A. He has achieved something unusual for his age.B. His self-published books were well received.C. His manuscripts were favored by the publisher.D. He was thought little of by the public media.【答案】A 【解析】细节理解题。根据细节理解题。根据At 14, he has accomplished something many adu
20、lts cant achieve, 14岁时,他已经完成了一些许多成年人不能实现,的目标,故选A。37. What makes it possible for writers of all ages to self-publish their works?A. The rapid increase of online readership.B. The increasing number of publishers.C. The immediate access to marketing agencies.D. The development of printing and publishin
21、g.【答案】D【解析】细节理解题。根据print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.印刷和出版业的发展,使他们出书有了可能,故选D。38. Why do s
22、ome parents pay the self-publishing bill?A. They want to offer opportunities to their children.B. They want to give encouragement to their children.C. They want to help their children avoid hardship.D. They want to show love and care for their children.【答案】B【解析】细节理解题。根据The mothers and fathers who fo
23、ot the bill say they are simply trying to encourage their children,父母为了鼓励孩子,故选B。39. What dose Alan Rinzler suggest that children should do?A. Be forbidden to write booksB. Start writing at an early ageC. Be professionally guidedD. Learn from experience【答案】C【解析】细节理解题。根据Alan Rinzler, a publishing indu
24、stry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better.孩子们应受到专业指导,故选C。40. Why do some children self-publish works according to the last part?A. Just to achieve their dreams.B. Just to earn more money.C. Just to g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
