2021届高考英语一轮专题重组卷:第二部分 专题2 七选五 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮专题重组卷:第二部分 专题2 七选五 WORD版含解析 2021 高考 英语 一轮 专题 重组 第二 部分 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题二七选五(一)(2019全国卷)Is Fresh Air Really Good for You?We all grew up hearing people tell us to “go out and get some fresh air.” _1_ According to recent studies, the answer is a big YES, if the air quality in your camping area is good._2_ If the air youre breathing is cleanwhich it would be if youre awa
2、y from the smog of citiesthen the air is filled with lifegiving, energizing oxygen. If you exercise out of doors, your body will learn to breathe more deeply, allowing even more oxygen to get to your muscles (肌肉) and your brain.Recently, people have begun studying the connection between the natural
3、world and healing (治愈). _3_ In these places patients can go to be near nature during their recovery. It turns out that just looking at green, growing things can reduce stress, lower blood pressure, and put people into a better mood (情绪). Greenery is good for us. Hospital patients who see tree branch
4、es out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or sky instead. _4_ It gives us a great feeling of peace._5_ While the suns rays can age and harm our skin, they also give us beneficial Vitamin D. To make sure you get enough Vitamin Dbut still protect your s
5、kinput on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working, and thats plenty of time for your skin to absorb a days worth of Vitamin D.AFresh air cleans our lungs.BSo what are you waiting for?CBeing in nature refreshes us.DAnother side benefit of getting
6、 fresh air is sunlight.EBut is fresh air really as good for you as your mother always said?FJust as importantly, we tend to associate fresh air with health care.GAll across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.篇章导读:本文是一篇说明文,介绍了呼吸新鲜空气和接近大自然有益于身心健康。1E空格前一句句意:我们都是听着人们说的“出去呼
7、吸点儿新鲜空气”长大的,空格后一句句意:答案是肯定的。由此可判断E项“但是新鲜空气真的像你妈妈总说的那样对你有好处吗?”符合语境。2A空格处为本段的中心句。根据空格后的内容可知,如果人们呼吸的空气是干净的,那么空气中就充满了维持生命的、让人充满活力的氧气。如果在户外锻炼,人的身体会学会深呼吸,让更多的氧气进入肌肉和大脑。所以本段主要说明了呼吸新鲜空气的好处,故A项“新鲜空气清洁我们的肺”符合语境。3G空格后的“these places”与G项中的“recovery centers”相呼应,因此G项“全国各地的康复中心已经开始建造康复花园”符合语境。4C空格前介绍了接近大自然、看绿色植物对病人的
8、康复有益,空格后一句“它给我们一种非常好的内心平和的感觉”,由此可推断出空格处应该表达置身于大自然的好处,故选C项“置身于大自然使我们精神焕发”。5D空格后一句句意:虽然阳光会使我们的皮肤衰老并受到伤害,但阳光也能带来有益的维生素D。这是呼吸新鲜空气附带的好处,故D项“呼吸新鲜空气的另一个附带好处是阳光”符合语境。(2019湖南省三湘名校教育联盟高三第一次大联考)Many people feel out of place when dining simply because they dont know how to follow table manners, especially if th
9、ey have been invited to a nice place. Admittedly, it is difficult to learn every point of etiquette (礼仪) at a glance, but here are a few general pointers. _1_Observe your host.Follow their lead. _2_ If you are the host, dont panic. Ensure you read up on etiquette before taking on the role of hosting
10、 and operate within the rules so that you are easy to follow.Wait for host to invite you to the table.He may assign you to a seat. Stand behind the chair as the other guests get seated. _3_ After you sit, pull your chair in to the table, without dragging it over the floor with a horrible noise.Be po
11、lite.Consider every action before you do it. _4_ You must consciously stop from embarrassing yourself and your host. Take small bites; do not talk with food in your mouth; and do not place elbows on the table.How to pass items.When someone says, “Please pass the .” reach for it only if you are the c
12、losest one to it. Take the item and place it next to your neighbor. _5_ Dont help yourself along the way, before the person who asked for it gets the chance. Wait politely until they have served themselves. Then ask for the bowl to be passed back to you.AWhen the host sits, take your seat.BWait for
13、your host to finish the meal first.CIf you have the slightest doubt, dont do it!DRemember, good manners never go out of style.EContinue passing in this manner until it reaches others.FBecause the host generally is the leader at a dinner party or meal.GIts important to say traditional phrases of than
14、ks before and after a meal.篇章导读:本文是一篇说明文。文中作者介绍了一些常用的餐桌礼仪。1D上文“but here are a few general pointers”指出这里有一些一般的规则,设空处进一步指出了解这些规则的必要性,D项“记住,好的礼仪永远不会过时”符合语境,故选D。2F这一段的小标题是“Observe your host.(观察你的主人)”,结合上文“Follow their lead.”可知,F项“因为一般来说,主人是这次宴会的领导”符合语境,说明这样做的原因,故选F。3A由下文“After you sit, pull your chair i
15、n to the table”,可知,设空处引出下文,指你在什么情况下就坐,A项“当主人坐下时,你也就坐”符合语境,故选A。4C上文“Consider every action before you do it.”指出要考虑之后再做事情,下文“You must consciously stop from embarrassing yourself and your host.”指出你必须有意识地不要让自己和主人尴尬,由此可知该空承上启下,C项“如果有丝毫疑惑,就不要做”符合语境,故选C。5E上文“Take the item and place it next to your neighbor.
16、”和下文“Dont help yourself along the way”都提到了递东西的原则,E项也是讲如何递东西,故选E。(2019山东省济宁一中高三第一次调研考试)Things You Can Do for the OceanThe ocean supports a global underwater circulation system of currents, which affects temperature and nutrient distribution. _1_. Its time for you to do something for the ocean. Be the
17、 best citizen of the ocean you can be by taking these simple steps today._2_.The Monterey Bay Aquarium has made it easy to choose oceanfriendly seafood wherever you live or travel. You can visit their site to determine the pocket guide. And try to carry a reusable cup when travelling. More than 200
18、billion pounds of plastic is produced in the world every year and about 10% of it ends up in the ocean! _3_. You can also make your efforts to reduce the plastic waste by travelling with your own cup.Leave it better than you found it and reduce water pollution.Leave natural areas and beaches better
19、than you found them. _4_, or get together with likeminded members of your community by participating in a local beach cleanup. Reducing water pollution is also beneficial to protecting the ocean. There are simple things you can do to reduce water pollution locally and impact water quality globally.
20、_5_. You should correctly deal with dangerous materials. Moreover, you should use native plants and natural fertilizers, and be mindful when washing your vehicle.AAnd this in turn affects ultimately human lifeBThe ocean pollution has been a serious problemCEat sustainable seafood and carry a reusabl
21、e cupDBring a small bag and pick the rubbish along the wayEYou should not eat at the restaurants selling wild animalsFYou should use poisonless household products whenever possibleGRefusing bottled water is an effective way to reduce the waste stream of plastic篇章导读:本文是一篇说明文。作者针对如何保护海洋,减少海洋污染这一问题给出了一
22、些建议。1A上文提到了海洋的作用和影响,A项“并且这些反过来会最终影响人类的生活。”在语意和结构上与设空处前一句构成顺承和递进关系,故选A。2C由第二段内容可知,这一段主要讲了吃可再生的海鲜和使用可重复使用的杯子的问题,故选C。3G设空前一句指出塑料对于海洋的严重污染,设空后一句提到了减少使用塑料的方法,G项“拒绝瓶装水是一种减少塑料使用的有效方法。”符合语境,故选G。4D下文提到了清理海滩的活动,D项“带一个小包,沿途捡拾垃圾。”符合语境,指出了具体的实施方法,故选D。5F下一句“You should correctly deal with dangerous materials.”(你应该
23、正确地处理危险物品。)表明设空处应谈及有毒或无毒的问题,故F项(你应该使用无毒家居产品)符合语境,故选F。(2019全国卷)Imagine a child standing on a diving board four feet high and asking himself the question:“Should I jump?” This is what motivation or the lack of it can do. Motivation and goal setting are the two sides of the same coin. _1_ Like the chil
24、d on the diving board, you will stay undecided._2_ More than that, how should you stay motivated to achieve the goal? First, you need to evaluate yourself, your values, your strengths, your weaknesses, your achievements, your desires, etc. Only then should you set your goals.You also need to judge t
25、he quality and depth of your motivation. This is quite important, because it is directly related to your commitment. There are times when your heart is not in your work. _3_ So, slow down and think what you really want to do at that moment. Clarity (清晰) of thoughts can help you move forward.Another
26、way of setting realistic goals is to analyze your short and long term objectives, keeping in mind your beliefs, values and strengths. Remember that goals are flexible. _4_ They also need to be measurable. You must keep these points in mind while setting your goals.Your personal circumstances are equ
27、ally important. For example, you may want to be a pilot but cant become one because your eyesight is not good enough. _5_ You should reassess your goals, and motivate yourself to set a fresh goal.You will surely need to overcome some difficulties, some planned, but most unplanned. You cannot overcom
28、e them without ample motivation. Make sure that you plan for these difficulties at the time of setting your goals.AThis can affect your work.BSo how should you motivate yourself?CHowever, this should not discourage you.DSo why should we try to set specific goals?EThey can change according to circums
29、tances.FMotivation is what you need most to do a good job.GWithout motivation, you can neither set a goal nor reach it.篇章导读:本文是一篇说明文,主要介绍了激发动力的方法:要对自己有正确的评价;需要判断你的动机的质量和深度;设定现实的目标。1G空格前有“motivation and goal setting”,而且说它们是同一枚硬币的两面,缺一不可,由此可知此处讲动力与设定目标的关系,故G项“没有动力,你既不能设定目标也不能实现它”符合语境。2B根据空格后的“更进一步说,你该
30、如何保持动力以达到目标?”可知,空格处为比此句层次稍浅的提问,B项“那么你应如何激励自己?”符合语境。3A根据空格前“有时候你的心思不在工作上”,A项“这会影响你的工作”符合语境。4E根据空格前的“goals are flexible”可知,目标是灵活的,故E项“它们可以根据情况而改变”与之对应。5C根据空格前的例子,“你或许会因为视力不够好而不能成为飞行员”,结合空格后“重新设定一个目标”,可知C项“然而,这不应该使你气馁”符合语境。(2019黑龙江哈尔滨三中高三第二次调研)The effect of bullying (欺凌) can be serious and even lead to
31、 tragedy. Unfortunately, it is still a mostly unresearched area._1_ That year, two students with shotguns, both of whom had been considered gifted and who had been bullied for years, killed 13 people, wounded 24 and then committed suicide. A year later, an analysis by the US government found that bu
32、llying played a major role in more than twothirds of the campus violence._2_ Numerous invaders throughout history have tried to defend their bullying behavior by claiming that they themselves were bullied. _3_ Although there is no justification for bullying, many of the worst humans in history have
33、indeed been bullies and victims of bullying.Since bullying is often ignored, it may provide an important clue in crowd behavior and passerby behavior. _4_ Many of them have suggested bullying as one of the reasons of this coldness. When someone is bullied, it is not only the bully and the victim who
34、 are becoming less sensitive to violence. _5_ In this sense, bullying affects not only the bullied but his friends and classmates and the whole society.AResearch indicates that the victim often becomes the bully.BPsychologists have been puzzled by the inactivity of crowds and bystanders when crimes
35、occur in crowded places.CMore attention should be paid to peoples reaction to bullying when it happens.DHitler, for example, is claimed to have been a victim of bullying in his childhood.ECampus bullying is becoming a serious problem in some high schools in big cities.FThe friends and classmates of
36、the bully and the victim also accept the violence as normal.GThe link between bullying and school violence has attracted increasing attention since 1999.篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲述了欺凌行为的严重后果以及它的原因。1G根据下一句中的“That year”可知,设空处应该有具体年份的出现。该空引起下文,G项(欺凌和学校暴力之间的联系从1999年开始,越来越受到关注。)符合语境,故选G项。2A根据下一句“Numerous invaders
37、 throughout history have tried to defend their bullying behavior by claiming that they themselves were bullied.”可知,历史上的许多侵略者通过宣称他们自己是被欺凌者,而为他们的欺凌行为辩护。再结合段末的“victims of bulling”可知,此处指研究表明曾经的受害者经常会变成欺凌者,故选A项。3D上文中提到历史中有很多这样的人,所以下面就拿希特勒为例来说明。D项(例如,据称希特勒在童年时期就是欺凌行为的受害者。)符合语境,故选D项。4B由设空后出现的“Many of them
38、have suggested”可知,该处应有复数指人的名词与“them”相对应,且上一句中的线索词“ignored”,“crowd”,“passerby”与B项中的“inactivity”,“crowds”,“bystanders”相吻合。B项(当犯罪行为发生在人多的地方时,心理学家对人群和旁观者的不作为感到困惑。)符合语境,故选B项。5F由设空处上一句的内容及关键词“not only”可知,该处应提及另外一些人群也对暴力行为视若无睹,结合下一句提及欺凌行为不仅影响被欺凌者,也影响他的朋友和同学,甚至整个社会可知,F项(欺凌者的同学、朋友和受害者也将暴力视为正常的事。)符合语境,故选F项。(2
39、019成都高中毕业班第二次诊断性检测)Twentyfive years of experience in the field have convinced me that many people who consider themselves to be highly intelligent are not necessarily good thinkers. _1_ There are many aspects of this trap but I shall mention just two.A highly intelligent person can take a view on a
40、subject and then use his or her intelligence to defend that view. _2_ When a person has a better defence of the view, he or she is less likely to seek out alternatives or listen to anyone else. _3_ As a result, many highly intelligent minds are trapped in poor ideas because they can defend them so w
41、ell.A second aspect of the intelligence trap is that a person, who has grown up with the notion that he or she is more intelligent than those around, wants to get the most satisfaction from that intelligence. _4_ Such a strategy gives you an immediate result and also establishes your superiority. Be
42、ing constructive is much less rewarding. It may take years to show that a new idea works. _5_ So it is obvious that being critical and destructive is a much more appealing use of intelligence. This is made even worse by the absurd Western notion that critical thinking is enough.AThey get caught in t
43、he intelligence trap.BBut why are intelligent people not good thinkers?CIntelligent people always enjoy arguing with others.DYou also have to depend on the listener liking your idea.EA person with higher intelligence always defends ones view better.FThe quickest and most reliable way is to prove som
44、eone else wrong.GIf you know that you are right, why should you do either of those things?篇章导读:本文是一篇说明文,主要介绍了高智商误区常见的两个表现。1A承接上文中的“highly intelligent”并和空后一句中的“trap”呼应可推知,A项(自以为高智商的人会陷入智商误区)符合语境。2E空前一句讲的是高智商的人会用自己的智商来维护自己的观点,因此E项(高智商的人会更好地维护自己的观点)是对上文的总结;同时与下文中的“When a person has a better defence of
45、the view”呼应。3G根据空前的“he or she is less likely to seek out alternatives or listen to anyone else”可知,当一个人能更好地维护自己的观点时,其就不会去找其他方法或去聆听别人。找其他方法或去聆听别人对应G项中的either of those things,故G项符合语境。4F根据空后一句“Such a strategy gives you an immediate result and also establishes your superiority.”可知,这种策略立竿见影。Such a strateg
46、y也就是指选项F中的“The quickest and most reliable way”,故F项符合语境。5D根据空后的“So”可推知,空处与空前一句“It may take years to show that a new idea works.”为顺承关系,继续说明建设性观点的劣势所在,故选D项(你还不得不依赖听者喜欢你的观点)。(2019全国卷)In an online class, developing healthy patterns of communication with professors is very important. _1_ While I have only
47、 listed two of each, there are obviously many other situations that can arise. Students should be able to extend the logic (逻辑) of each to their particular circumstance.Dos_2_ Questions about subject content are generally welcomed. Before asking questions about the course design, read the syllabus (
48、教学大纲) and learning management system information to be sure the answer isnt hiding in plain sight.Participate in discussion forums (论坛), blogs and other openended forums for dialogue. _3_ Be sure to stay on topic and not offer irrelevant information. Make a point, and make it safe for others to do t
49、he same.DontsDont share personal information or stories. Professors are not trained nurses, financial aid experts or your best friends. If you are in need of a deadline extension, simply explain the situation to the professor. _4_Dont openly express annoyance at a professor or class. _5_ When a stud
50、ent attacks a professor on the social media, the language used actually says more about the student. If there is truly a concern about a professors professionalism or ability, be sure to use online course evaluations to calmly offer your comments.AThats what they are for.BTurn to an online instructo
51、r for help.CIf more information is needed, they will ask.DRemember that online professors get a lot of emails.EBelow are some common dos and donts for online learners.FEveryone has taken a notsogreat class at one time or another.GAsk questions, but make sure they are good, thoughtful questions.篇章导读:
52、本文是一篇说明文,介绍了在选修网络课程时如何与授课老师建立健康有益的互动交流。1E空格前句意:在网络课堂上,与授课老师建立健康的沟通模式是非常重要的;空格后句意:虽然“我”每个只列出了两条,但显然还有许多其他情况可能发生。下面的段落紧接着介绍了沟通的注意事项两“做”和两“不做”,因此E项“下面是在线学习者应该做和不应该做的一些常见事情”符合语境。2G空格后句意:与主题内容相关的问题通常会受欢迎。在询问有关课程设计的问题之前,阅读教学大纲和学习管理系统信息,以确保答案不会隐藏在眼皮底下。由此可推知,此段表达要提出好的有水平的问题,故G项“问问题,但要确保这些问题是好的、深思熟虑的问题”符合语境。
53、3A空格前句意:参加论坛、博客和其他开放式论坛来进行对话,空格后为参加论坛等的一些注意事项,故A项“那就是它们的作用”符合语境。4C空格前句意:如果你需要延长最后期限,只需向授课老师解释一下情况,故C项“如果需要更多的信息,他们会询问”符合语境。5F空格前句意:不要公开表达对授课老师或课程的不满,空格后提及,如果授课老师的专业水平或能力确实令人担忧,一定要使用在线课程评价来冷静地发表你的意见,因此F项“每个人都曾经有过不太好的上课经历”符合语境。(2019兰州高三诊断考试)Have you ever wondered what the real meaning of the saying “A
54、 friend in need is a friend indeed” is? _1_. True friendship is the one, in which the individuals do not have to maintain good manners with each other. Sharing true friendship is the situation, when the person you are talking about is regarded as one among your family members, when the relation you
55、share with him or her reaches a stage that even if you dont correspond for some time, your friendship remains unchanged.The trust between best friends is such that if one friend falls in trouble, the other will not think twice to help. If the bond between two friends is strong, true friends can tole
56、rate even long distances. _2_. It would not affect their friendship. _3_. They would face it together and support each other, even if it is against the interests of the other person. Best friends dont analyze each other and they dont have to do so. They accept each other with their positive and nega
57、tive qualities. _4_. They know each others strengths as well as weaknesses. One would not overpower the other. They would respect each others individuality. In fact, they would understand the similarities and respect the differences. True friendship is marked by selflessness. Best friends support ea
58、ch other, even if the whole world opposes them. _5_. If you have even one true friend, consider yourself lucky.ATrue friendship never fades awayBNothing is hidden between true friendsCIt is not easy getting true friends for the lifetimeDFor them, geographical separation is just a part of lifeETrue f
59、riends dont desert each other when one is facing trouble FRemember, all the best friends are friends, but not all friends can be the best friends GPeople talk about the true value of friendship actually without knowing what it stands for篇章导读:本文是一篇说明文。在生活中,真正的友谊不会拘泥于各种礼仪,朋友彼此间都以诚相待,会毫不犹豫地帮助对方。1G空前一句是
60、说,你曾经想知道“患难见真情”的真正的含义吗;后一句解释了什么是真正的友谊;由此可推知,空处应是说很多人并不了解真正的友谊的含义。故选G。2D根据前一句中的“long distances”可知,此处叙述的应是地理分离对双方的影响,这与D项中的“geographical separation”相呼应。故选D。3E根据后一句中的“face it together and support each other”可知,此处讲述的应是真正的朋友会共同面对困难并互相支持,这与E项中的“dont desert each other”相联系,同时it指代E项中的trouble。故选E。4B根据后一句中的“Th
61、ey know each others strengths as well as weaknesses.”可知,真正的朋友知道对方的优点和缺点,双方坦诚相见,故B项符合语境。5C根据空后的“If you have even one true friend, consider yourself lucky.”可知,即使你只有一位真正的朋友,那你也应该感到幸运;由此可推知,C项“获得一生的真正的朋友并不容易”符合语境。(2019郑州高中毕业年级第二次质量预测)Word travels quickly in the small fishing village of Port Washington,
62、Wisconsin. So when Mardy McGarry wanted to build a playground for kids with special needs, she knew it wouldnt take long to create interest in the project. But she never expected that a third of the town people would join in it. _1_“A lot of learning comes through play,” says McGarry, a special educ
63、ation teacher for 28 years. Shed seen the wood chips and sand of traditional playgrounds stop wheelchairs dead in their tracks.When a piece of land became available, the city council agreed to choose a part for a playground. _2_ She asked many kids for their wish list. She also asked experts for hel
64、p. And she brought on board her friend Sue Mayer, whose eightyearold son, Sam, has a serious disease.Her Kiwanis Club chapter came through with $7,000, and thats when the grassroots movement really got started. One woman gave $25,000 and had her company donate the same amount. _3_ There were silent
65、auctions (拍卖) and Tshirt sales. The local Pieper Family Foundation offered to donate half of the remaining $ 170,000 balance if McGarry could raise the rest. The $450,000 covered materials, but the actual construction would cost an additional $ 900,000. Not a choice. But the community could build it
66、.On September 16, 2008, the first day of construction, they came. Two women heard about the project on the radio on the way to work and took the day off to help. _4_ Tenyearolds sanded surfaces.Today, Possibility Playground is one of the most popular destinations in Ozaukee County. Theres a giant pi
67、rate ship, a sandbox, monkey bars, swings and so on._5_ Its exactly what McGarry wanted. People used to ask why she wanted to build a playground just for children with disabilities. “They didnt get it. Its only when you build a playground for children with disabilities that you build one for all chi
68、ldren,” she said.ASoon smaller businesses were helping.BAll children play shoulder to shoulder.CBut her students were too often left out.DEveryone thought it was really a great wonder.EA couple in their 80s operated their own trucks.FMcGarry started researching play equipment and contacting design f
69、irms.GThey rolled up their sleeves and used their weekdays to bring her idea to life.篇章导读:本文是一篇记叙文。Mardy McGarry打算为残疾儿童建造一个游乐场的消息传开后,镇上有三分之一的人过来帮忙。最后在社会各界的帮助下,游乐场顺利完工。1G根据空前一句可知,她没有料到,镇上有三分之一的人会加入其中,即为孩子们建造一个游乐场。据此可推知,空处应是具体进一步说明镇上的人如何帮助她把想法变为现实,故G项符合语境。2F根据空前一句可知,市政会同意为游乐场选址;根据空后一句可知,McGarry询问学生的愿望
70、。据此可推知,空处应是说明她开始调查所需设备,并联系设计公司,故F项正确。3A根据空格前后介绍的俱乐部、个人及其公司的捐款以及拍卖会、义卖等活动可知,此处指各方的捐款情况,A项“很快一些更小型的公司也来帮忙”符合语境。4E空前一句是说在听到这个消息后,两位女士请假过来帮忙;空后一句是说孩子们也帮忙打磨地面。据此可推知,空处与此并列,应是介绍人们在工程施工过程中过来帮忙的具体例子,故E项符合语境。5B根据下文中的“you build one for all children”可推知,空处介绍McGarry建造游乐场想要看到的一幕:所有孩子肩并肩地一起玩耍,故B项正确。(2019广州普通高中毕业班
71、综合测试(一)What happens when you want to go from one place to another, but theres water in the way? Thats the problem people faced for hundreds of years in the area that is now New York City. In the city, there is a natural canal (运河) called the Narrows, separating Brooklyn on one side from Staten Islan
72、d on the other.But the Narrows isnt really so narrow. The water is almost a mile wide, and its more than 100 feet deep. _1_ When they wanted to talk to each other, they climbed into their boats and sailed across.By the late 1800s, circumstances had changed dramatically. Population growth meant there
73、 were now many people needing to travel between Staten Island and Brooklyn for work. _2_Between 1888 and 1920 there were two major efforts to build a train tunnel to connect the areas. _3_ Proposals to build a connecting bridge made during the 1910s also ended in failure due to opposition from the U
74、S Navy.Finally, after World War , there were so many people living in New York City that leaders decided Brooklyn and Staten Island needed a direct connection. Since tunnels were too expensive, they decided to build a bridge. The design selected had two separate roadways stacked (叠放) on top of each
75、other. _4_ Construction, which took five years, was completed in 1964 and cost $ 320 million. Today about 190,000 cars and trucks cross the bridge every day._5_ But in the case of the Narrows, figuring out a good solution took hundreds of years.ASometimes getting from one place to another is very ea
76、sy.BBoth were quickly abandoned however due to the high costs involved.CNeither road was large enough to satisfy the existing transport demands.DIt was anticipated that the new train system would help the areas grow even faster.ETaking a boat every time was very slow, expensive and, in bad weather,
77、unreliable. FBoth would hang in the air from thick steel cables, supported by two giant steel towers.GFor a long time that wasnt a problem, because only a few people lived in Brooklyn and Staten Island.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要讲述纽约市的一条天然运河the Narrows两岸的交通问题的解决过程。1G由设空处下一段的描述可知,本段内容与其形成正反对照,根据下一段中的关键词“Popul
78、ation growth”和“many people”判断本段应涉及前期只有很少一些人居住于运河两岸时的情况,故G项“很长时间以来那不是一个问题,因为只有一些人住在Brooklyn和 Staten Island”符合语境,且G项中的“a few people”与设空后的“they”相呼应,故选G项。2E设空前一句是说人口增长意味着有许多人为了工作奔波于两地之间,根据空处下一段可知,人们想要建造一个火车隧道来连接两地;由此可推知,设空处应是说乘船往返于两地的缺点,所以选E项。3B根据设空前一句中的“two major efforts”和设空下一句“Proposals to build a con
79、necting bridge made during the 1910s also ended in failure due to opposition from the US Navy.”可知,设空处应该是讲两次努力都没有成功,故选B项。4F根据设空前一句中的“two separate roadways stacked (叠放) on top of each other”可知,F项中的“Both”与之呼应,且F项的句意与语境相符,故选F项。5A根据设空后的转折句“But in the case of the Narrows, figuring out a good solution took
80、 hundreds of years.”可知,设空处句子的意思应与此句形成逻辑上的转折关系,所以A项“有时从一个地方到另一个地方是很容易的”符合语境。(二)(2019安徽省示范高中高三考试试题)Chocolate is popular with people around the world. Hot chocolate has been used for many years to treat diseases and fight bad moods. Its known as a special healthy drink from the 16th to 19th centuries,
81、and sometimes was taken as a medicine. _1_ Lets enjoy the following health benefits of drinking hot chocolate._2_ Drinking hot chocolate can help improve your brain power and improve your overall brain health. The flavonoids (类黄酮) increase the blood flow and oxygen to your brain, helping you think b
82、etter. If you want to improve your memory, try drinking two cups of hot chocolate a day.It contains more antioxidants (抗氧化物). _3_ So drinking hot chocolate is a better way to get chocolates powerful antioxidants than drinking green tea and wine. Hot chocolate contains a little bit more antioxidants
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361349.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
