分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2021届高考英语一轮总复习 Book 8 Unit 1 A land of diversity课时跟踪练 新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:361586
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:2.32MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语一轮总复习 Book Unit land of diversity课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 diversity 课时 跟踪 新人
    资源描述:

    1、课时跟踪练36 Unit 1 A land of diversity.阅读理解AIn American countryside,the message we hear is this:Go and get an education.Leave your small town and make something of yourself.Success and opportunity are found elsewhere.After graduating from a high school in Helena,Arkansas,I did go.I went to Colby College

    2、 in Maine.I had visited the school ahead of time,so I knew what I was getting myself into.I knew about the difference in weather.I understood the difference in social atmosphere. But I wanted to stretch myself and get out of my comfort zone.And you know what? I absolutely loved my time there.But one

    3、 thing took me by surprisethe lack of countryside representation. Most of the other students at Colby were from big cities:New York,Boston,Los Angeles,San Francisco.And when I had conversations with these studentsin or outside of classwe almost always focused on topics facing large American cities.I

    4、n my education classes,it was always“urban this”and“urban that”It was like small town America didnt exist.And this urban interest doesnt just happen in college.I went to an education conference a couple of years ago,and a professor someone who had been at the forefront of educational reformwas there

    5、 to deliver a keynote.I was chosen to be part of a small group that got to meet with him.So there we were,five or six of us sitting in a room,and I asked him,“What are your thoughts on the state of education in the countryside?”And this man was speechless.Ill never forget that moment.It speaks to a

    6、larger truth.Towns like mine are forgotten.This trend of exporting talent and resources to our big citiesthis mindset of leaving small towns and never coming backI dont want to add to that movement.I want to reverse that movement.Now its my turn to help people younger than me.And you know what?Im a

    7、sixth grade teacher in Helena now.1What do people in American countryside think of the future of the youth at home?ASecure.BFragile.CPromising. DBright.2How would the author feel about the professors reaction?AIts emotional. BIts natural.CIts positive. DIts disappointing.3What is the author doing no

    8、w?ATeaching in a college.BFighting for the movement.CWorking with the professor.DDevoting himself to his hometown.【语篇解读】本文作者通过自己的大学生活经历以及在一次教育会议上与一位教授进行交流的故事说明了美国的乡村正在逐渐被人遗忘的现象,作者也由此决定帮助乡村中的年轻人。1解析:推理判断题。根据第一段中的“Leave your small town and make something of yourself.Success and opportunity are found e

    9、lsewhere.”可知,在美国的乡村,年轻人的就业前景并不稳定,成功和机会都在别处。故选B项。答案:B2解析:推理判断题。根据倒数第三段“Ill never forget that moment.It speaks to a larger truth.Towns like mine are forgotten.”可知,作者在教授对于自己提出的有关乡村的问题无言以对时,意识到像自己家乡那样的乡村被人们遗忘了。由此可推知,作者对此感到失望。故选D项。答案:D3解析:推理判断题。根据第二段中的“After graduating from a high school in Helena”可知,作者的

    10、家乡在海伦娜,再根据最后一段“Now its my turn to help people younger than me.And you know what?Im a sixth grade teacher in Helena now.”可知,作者现在在家乡教书,帮助家乡中的年轻人,为家乡做贡献。故选D项。答案:DBIt is 7 am on a gray Thursday,and I am on the telephone to a group of strangers struggling with excited laughter.There must be 20 of themmen

    11、 and women,young and oldlaughing.These people have never met,nor do they know each others names.Yet for 40 minutes,five mornings a week,they simply pick up the phone and laugh.This is the“laughter line”,part of the growing industry in laughter treatment,Britains latest and most unusual treatment.The

    12、 simple act of laughing is increasingly being used as a method for dealing with mental and physical disorders.Since it was founded in 2004,the UK Laughter Network has increased ten times,training 8,000 people to use laughter to improve their health.So how does it work? It reduces stress.A Maryland s

    13、tudy found that laughing expands the inner lining of our blood vessels(血管)and so improves circulation,“Your immune system is strengthened by up to 40 percent,” explains laughter therapist Julie Whitehead,whose work includes training those who work at Great Ormond Street Hospital.Laughter has also be

    14、en shown to lower blood pressure and improve mental function.But Lotte Mikkelsen,45,a laughter therapist,warns that its important to see it as a method of treatmentnot a cure.“In 2008,I was diagnosed (诊断)with an incurable disease,”she explains.“My sister died at the age of 32 from it,so I know what

    15、could happen.Since I started laughing,I havent had any worsening and my health is great.Id never say laughter is a curebut it can help.”4How does the UK Laughter Network help people?ABy involving them in effective communication.BBy inspiring them to realize their dreams.CBy providing them with free

    16、medicine.DBy training them to use laughter.5What can we learn from Lotte Mikkelsens words in the last paragraph?AShe believes laughter is helpful for her condition.BShe thinks of laughter as a cure for her disease.CShe has recovered from her illness.DShe regrets not teaching her sister laughter trea

    17、tment.6What is the best title for the text?ALaughter Makes You More PopularBWhy Do People Seldom Laugh in Life?CLaughter Is the Best MedicineDHow Did a Laughter Line Come into Being?【语篇解读】笑声被越来越多地用来治疗人们的身心健康,而且颇有成效。虽然大笑有益于健康,但它并不是一种疗法。4解析:细节理解题。根据第二段中的“Since it was founded in 2004,the UK Laughter Ne

    18、twork has increased ten times,training 8,000 people to use laughter to improve their health.”可知,该机构通过培训人们用笑来改善健康,故选D项。答案:D5解析:推理判断题。根据最后一段中的“Since I started laughing,I havent had any worsening and my health is great.Id never say laughter is a curebut it call help.”可知,洛特认为大笑对她的疾病有帮助,故选A项。答案:A6解析:主旨大意

    19、题。综观全文可知,笑声疗法对身体健康很有帮助,以“笑是最佳良药”为本文标题,符合文章主旨,故选C项。答案:C.完形填空If your home were on fire,what would you try to save?Our area was just a few miles from the largest wildfire in Colorados history.On getting the call to evacuate(疏散),we had to consider what we couldnt live without, 1 whatever we could save a

    20、nd leaving immediately.We 2 suitcases with necessary clothes.We took the 3 we worked with.We took financial recordswho wants to 4 himself with the government over 5 documents? Now,what else? We seized the valuable family 6 from the walls,which couldnt be replaced.Then we took a hard look at all that

    21、 7 A lamp that 8 my great grandmother.A 9 my wife learned to play as a kid.A large tent for which we spent months 10 money for camping.Bedroom furniture we wanted to pass down to our 11 some day.The gifts that decorated our house from our treasured friends.These things 12 our love as a family and fr

    22、iends.It was 13 to move everything from our home. 14 at all that we might lose,I found it difficult to say goodbye,But 15 ,I felt warm.We were 16 with memories as we 17 at these items.Each had stories to tell just like the photos.They told about where wed been,where we 18 were and where we were goin

    23、g.They were 19 of those people we loved and who loved us.Now I didnt think my“things”meant that much to me.Indeed,the spirit of them was all that truly 20 1A.covering BremovingCcollecting Dspotting2A.carried BpiledCsupplied Dpacked3A.cars BcomputersCbooks Dfood4A.enjoy BentertainCbother Dforce5A.ext

    24、ra BregularCuseless Dmissing6A.pictures BtelevisionsCdecorations Dchargers7A.abandoned BremainedCburned Dkept8A.belonged to Badapted toCrelated to Dappealed to9A.doll BradioCsport Dpiano10A.borrowing BsavingCpaying Dlending11A.children BfriendsCcolleagues Drelatives12A.inspired BmeasuredCrepresented

    25、 Dexpressed13A.unbelievable BimpracticalCinconvenient Dunnecessary14A.Looking up BLooking aroundCLooking forward DLooking out15A.roughly BcasuallyCstrangely Dcuriously16A.flooded BimpressedCsurrounded Dsatisfied17A.wondered BglancedCglared Dstared18A.normally BfrequentlyCsuddenly Dpresently19A.signa

    26、ls BsignsCsymbols Dlessons20A.mattered BprovedClasted Dchanged【语篇解读】本文记叙了作者一家的一次疏散经历。由于疏散过程中只能随身携带一些必需物品,对于那些无法带走的回忆,作者很伤感。但这样的经历让作者明白有些东西只是身外之物,生命中有人爱你,你也爱着他们,这才是最重要的。1解析:根据设空处前的“On getting the call to evacuate,we had to consider what we couldnt live without”和设空处后的“whatever we could save and leavin

    27、g immediately”可知,当作者一家接到紧急疏散的通知时,他们必须要考虑清楚哪些是必须带走的,然后整理好这些物品并尽快离开。collect意为“收集;使集中”,符合语境。cover意为“覆盖;报道”;remove意为“移走”;spot意为“认出”。答案:C2解析:根据空后的“suitcases with necessary clothes”可知,此处是指打包行李。pack意为“把打包;把装箱”,符合语境。carry意为“拿;运送”;pile意为“堆放”;supply意为“供给”。答案:D3解析:根据设空处后的“we worked with”可知,此处是指办公物品。computer意为“

    28、电脑”,符合语境。答案:B4解析:根据空前的“We took financial records”和空后的“himself with the government”以及常识可知,把财务报表带走是为了避免补办过程中需要和政府部门打交道的麻烦。bother意为“费心;因操心”,符合语境。enjoy意为“享受”;entertain意为“款待;使快乐”;force意为“促使;强迫”。答案:C5解析:根据上下文语境可知,此处的问句“.who wants to himself with the government over documents?”是对不带走财务报表的后果的反问,由此可知此处指遗失的文件。

    29、missing意为“丢失的”,符合语境。extra意为“额外的”;regular意为“有规律的”;useless意为“无用的”。答案:D6解析:根据设空处后的“from the walls,which couldnt be replaced”可知,从墙上取下来的而且是无法替代的应该是珍贵的全家福。picture意为“照片;图片”,符合语境。television意为“电视”;decoration意为“装饰物”;charger意为“充电器”。答案:A7解析:根据空前的“we took a hard look”及后文提到的一些物品可知,此处指作者一家认真地看着那些被留下、无法带走的东西。remain

    30、意为“留下”,符合语境。abandon意为“遗弃”;burn意为“燃烧;烧毁”;keep意为“保持”。答案:B8解析:空前的“lamp”和后面的“my great grandmother”是所属关系。belong to意为“属于”,符合语境。adapt to意为“(使)适应”;relate to意为“与有关系”;appeal to意为“呼吁;要求”。答案:A9解析:根据空后的“my wife learned to play as a child”可知,此处指作者妻子小时候学习演奏的钢琴。piano意为“钢琴”,符合语境。doll意为“玩偶”;radio意为“收音机”;sport意为“运动”。答

    31、案:D10解析:根据此处语境可知,作者无法带走的还有一个大帐篷,这是他们省了几个月的钱买来露营用的。save意为“节省,储蓄”,符合语境。borrow意为“借”;pay意为“支付”;lend意为“借给”。答案:B11解析:根据空前的“pass down”可知,作者是想未来某一天把家具传给自己的后代。child意为“孩子”,符合语境。friend意为“朋友”;colleague意为“同事;同僚”;relative意为“亲戚;亲属”。答案:A12解析:根据上文中的“The gifts that decorated our house from our treasured friends.”可知,作

    32、者在本段提到的这些物品,对作者及家人来说有着重要的意义,因为它们代表着爱。represent意为“代表”,符合语境。inspire意为“鼓舞”;measure意为“测量”;express意为“表达”。答案:C13解析:根据常识可知,在紧急疏散的情况下,带上所有的东西是不可能、不现实的。impractical意为“不现实的;不切实际的”,符合语境。unbelievable意为“难以置信的”;inconvenient意为“不方便的”;unnecessary意为“不必要的;多余的”。答案:B14解析:根据上文中的“we took a hard look”和空后的“I found it difficu

    33、lt to say goodbye”可知,作者很珍惜那些有纪念意义的东西,对它们依依不舍,因此在离开之前会再多看看这些无法带走的承载回忆的物品。look around意为“四下观望”,符合语境。look up意为“仰望;查阅”;look forward意为“期待”;look out意为“当心”。答案:B15解析:根据上文叙述的内容可知,作者不愿向那些美好的回忆告别,但下文又说自己感觉很温暖,这样的情感有些奇怪。strangely意为“奇怪地”,符合语境。roughly意为“粗鲁地;粗略地”;casually意为“随便地”;curiously意为“好奇地”。答案:C16解析:根据文章内容可知,作

    34、者提到的这些物品都有着特殊的意义,所以会让作者及其家人想到曾经美好的回忆。be flooded with意为“大量涌入”,符合语境。be impressed with意为“对印象深刻”;be surrounded with意为“和在一起”;be satisfied with意为“对满意”。答案:A17解析:句意为:当我们盯着这些物品时,回忆不断涌入(我们的脑海)。stare at意为“凝视,盯住”,符合语境。wonder at意为“对感到惊讶”;glance at意为“瞥一眼”;glare at意为“怒视”。答案:D18解析:空前提到的是过去,空后提到的是未来,因此此处应该描述现在。prese

    35、ntly意为“目前;现在”,符合语境。normally意为“正常地”;frequently意为“频繁地”;suddenly意为“突然”。答案:D19解析:根据上文中的“Each had stories to tell just like the photos”可知,此处指这些物件代表着爱我们和我们所爱的人,因此它们是爱的体现和象征。symbol意为“象征”,符合语境。signal意为“信号”;sign意为“迹象;符号”;lesson意为“课程”。答案:C20解析:根据前文内容可知,现在作者认为那些“身外之物”对自己来说意义已经没有那么大了,真正重要的是它们的精神和爱。matter意为“有关系;要紧”,符合语境。prove意为“证明”;last意为“持续”;change意为“改变”。答案:A

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语一轮总复习 Book 8 Unit 1 A land of diversity课时跟踪练 新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361586.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1