2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题八含解析20210305281.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题八含 解析 20210305281
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(八)对应学生用书(单独成册)第225页.单词拼写1The surroundings a child grows up in have an effect on his development.2I think we should take more measures to fight against illegal hunting.3If everyone observes traffic rules,the number of traffic accidents will reduce greatly.4Recently they have held a fierce arg
2、ument about the advantages and disadvantages of ads.5Personally,I support your proposal,for I think it will work well.6You are only slightly(稍微)overweight for your height.7What he did to the poor impressed(给留下深刻印象)me deeply.8He did all he can to please(使高兴)his boss.9She is a woman of great achieveme
3、nts(成就)10We all hope that you can deliver(发表)a speech to us.单句改错(请按照高考要求在原句上修改)1The supermarket offers various goods to choose,so more and more people prefer to shop there.答案:The supermarket offers various goods to choose ,so more and more people prefer to shop there.2A team,consisted of two doctors
4、 and three policemen,was sent to search for the lost explorers.答案:A team, 或 of two doctors and three policemen,was sent to search for the lost explorers.3If youre free at two oclock on Friday,I shall be delightful to show you around the city.答案:If youre free at two oclock on Friday,I shall be to sho
5、w you around the city.4He has got a telescope,but does not know how to do with it.答案:He has got a telescope,but does not know to do with it.5Devoting to his scientific work,he has no time to care for his family affairs.答案: 或 to his scientific work,he has no time to care for his family affairs.熟词生义(根
6、据语境写出加黑词的词性及词义)1engage(熟义:vt.从事)A personal computer engages his interest now.vt.吸引2escape(熟义:v.逃跑;逃脱)His name escapes me for the moment.v.被忘掉;被忽视3excuse(熟义:n.借口 v原谅)Whaley recalls how at the beginning of the year,when called upon to read,Chris would excuse himself to go to the bathroom.v.允许离开4expres
7、s(熟义:v.表达)Is there an express from Nanjing to Shanghai?n.快车5explode(熟义:v.爆炸,爆裂)Im about to explode!He broke my violin.v.勃然大怒;大发雷霆 .重点句式1据说这里的大部分人骑自行车上班而不是开车。(rather than)It is said that most people here go to work by bicycle rather_than_by_car2直到河里的鱼都死了农民们才意识到污染的严重性。(not.until.)The farmers didnt_rea
8、lize how serious the pollution until_all_the_fish_in_the_river _had_died3只有当警察到来时,兴奋的人群才平静下来。(only引导状语从句位于句首)Only when the police came did_the_excited_crowd_calm_down对应学生用书(单独成册)第226页.阅读理解(2020河北“五个一名校联盟”二模)The number of British students going to US universities has been climbing steadily over the p
9、ast decade.From 8,861 in 20092010,the latest available figures(from 20172018),show 11,460 British students are choosing to study in the United States.This represents a small drop(0.3 per cent)from the previous year,showing that,even with the weak pound,American degrees remain a popular option.Among
10、the most popular American universities for British students are some of the most influentialHarvard,Yale,Princeton,Stanfordand also institutions with enviable locations New York University in New York City,or the University of Southern California in Los Angeles,for example.Two things seem to motivat
11、e young people to head west for universities: academic opportunity and the increasing availability of financial aid for foreign students.Anthony Nemecek,an education expert,explains,“While there are many reasons British students consider higher education study in the US,without question the primary
12、reason they identify is the breadth(广度)of choice on offer,both subjects and institutions,as well as not having to commit to their major/course until the end of the second year.”One reason why Brits may be unwilling to pursue(追求)a US degree is the cost differential,but this problem is more complex th
13、an it may at first appear.The University of Oxford,for example,estimates(估算)living costs of 14,850 in 2020,along with course fees of 9,250,so a total of 24,100.The Massachusetts Institute of Technology(MIT),a worldleading specialist in science,costs $73,160(59,447;more than twice as much as Oxford)b
14、ut most students at MIT will get financial aid.MIT is home to a financial aid programme for international students,making it a great place to apply if money is not enough.British students also praise the longterm benefits of an American university degree.Study in the US offers a chance to be involve
15、d in a longexisting internship(实习)system.语篇类型议论文主题语境人与社会教育去美国读大学的英国学生的人数上升的原因语篇解读近年来,选择去美国读大学的英国学生的人数不断上升。为何呢?文章主要分析了学业机会选择、助学金等方面的原因。1How many British students went to US universities in 20162017?A11,495.B11,460.C11,425. D14,898.解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,20172018年度到美国大学留学的英国学生有11 460人,第三句中的“This represen
16、ts a small drop(0.3 per cent)from the previous year”提到,这比上一年度的人数少了0.3%,由此可知,上一年度要高出0.3%。故选A。答案:A2Why is New York University attractive to British students?AIt charges low fees.BIt is in New York City.CIt is among the most influential.DIt has some top institutions.解析:细节理解题。根据第二段可知,New York University
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
