2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题十五含解析20210305296.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题 十五 解析 20210305296
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(十五)对应学生用书(单独成册)第241页.单词拼写1Under no circumstances will I forget your kindness.2Glancing at his watch,he stood up,saying he had to leave at once.3Some people are opposed to charging money for admission to parks,saying that it will keep many people out.4Opinions on this matter vary from person
2、to person.5I think you have potential as a singer,so you shouldnt give up practicing singing.6It is stated(陈述)in his report that the government would spend more money building more hospitals and clinics in the countryside.7I will study harder and try my best to make contributions(贡献)to our society.8
3、A large amount(数量)of money has been spent on the project.9I consider it absolutely(绝对地)necessary to arouse students interest in English.10I guarantee(保证)that this will not happen again.单句语法填空1It is generally(general)considered that terrorism is a danger to society.2Those who suffer from headache wil
4、l find they get relief(relieve)from the medicine.3He proved to be the most reliable(rely)friend of mine.4It is generally accepted that smoking is harmful(harm)to our health.5People in this area were ground down by hunger(hungry)and poverty.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1long(熟义:adj.长的)The children are longin
5、g for the holidays.v.渴望2lose(熟义:v.失去;丢掉)Please hurry!My watch loses 10 minutes.v.(钟表)慢(与gain相对)3make (熟义:v.制造,使)If you train hard,you will make a good football player.v.成为4marry(熟义:v.结婚,与某人结婚)This poem marries theme and style well.v.使紧密结合,使混为一体5match(熟义:n.火柴,比赛)The curtains and the carpets match per
6、fectly.v.匹配.重点句式1毫无疑问,近视在我国年轻人中是一个严重的问题。There_is_no_doubt_that nearsightedness is a serious problem among the youth of our country.2只要有足够的时间,我们就能安排一切。(as/so long as)We can arrange everything so/as_long_as_we_have_enough_time3据说在法国成千上万的老师曾举行了大罢工。(It is said that.)It_is_said_that thousands of teachers
7、 in France went on a strike.对应学生用书(单独成册)第242页.阅读理解(2020河南大教育合作学校6月联考)Air travel is growing around the globe,and so is its contribution to climate change.The climate cost of flying has drawn more public attention in recent years,even leading to “flight shame” in some places,especially for local or av
8、oidable flights.And while a decline in air travel would help with climate change,flight shame can also be added by other ways that make air travel more environmentally friendly.That includes switching to cleaner,renewable fuel,but as a new study indicates theres also another,less obvious option:flyi
9、ng at lower altitudes.In a new study,researchers used computers to predict how adjusting aircraft altitudes might reduce the number of contrails(尾迹),which we see as white lines across the sky containing black carbon particles(颗粒),thus reducing their warming effect.The study found that aircraft would
10、 only need to adjust their altitudes by about 2,000 feet,and since some flights have a larger climate effect than others,only a small part of flights would need to make any adjustments.Of course flying at a lower altitude might increase flying time and it also means burning significantly more fuel,a
11、nd thus giving off more CO2,but the benefits of controlling contrails are worth it.In addition to changing altitudes,better engine technology could also help control contrails,the researchers add,since black carbon particles are produced by incomplete fuel combustion(燃烧)With more efficient engines,a
12、ircraft could reportedly reduce their contrail by as much as 70%.Combined with slight altitude adjustment for a small part of flights,this could help reduce overall contrail problems by 90%,the study suggests.This is promising,but more research is still needed,and it may be a while before improvemen
13、ts like these take effect at a significant scale.So,while its good to know air travel can have a smaller effect on the climate,for now the best way to achieve that is often by simply staying on the ground whenever possible.语篇类型说明文主题语境人与自然研究成果飞机飞行与温室效应语篇解读作者介绍了一项新的研究发现,如果飞机在较低的海拔飞行,则能减少飞机对大气的不良影响,从而能
14、够降低温室效应。1What might be the effect of “flight shame”?APeople will avoid travelling by plane.BAirline companies will limit service targets.CThe cost of air travelling will become higher.DPeople will feel shamed if they havent taken a plane.解析:细节理解题。根据第一、二段内容可知,飞行耻辱会让人们感觉自己坐飞机是在增加碳排放,造成更多的温室气体,对气候的恶化起到
15、了推波助澜的作用,因此人们会减少乘坐飞机旅行。答案:A2Why did the researchers suggest flying at lower altitudes?APlanes can travel faster.BPlanes can save more fuel.CPlanes may give off less CO2.DPlanes may have less warming effect.解析:细节理解题。根据第三段第一句“In a new study,researchers used computers to predict how adjusting aircraft
16、altitudes might reduce the number of contrails.reducing their warming effect.”可知,D项符合题意。答案:D3What is mainly talked about in Paragraph 5?AA way to change altitudes.BThe future of engine technology.CAn approach to reducing contrails.DThe concept of incomplete combustion.解析:段落大意题。根据首句内容可知,本段主要介绍的是减少飞机尾
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361922.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
