2021届高考英语二轮复习 强化练(十)阅读七选五(二)课时优化作业(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 强化练十阅读七选五二课时优化作业含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 强化 阅读 七选五 课时 优化 作业 解析
- 资源描述:
-
1、强化练(十)阅读七选五(二)A An eBook library, sometimes called an eLibrary, is a collection of electronic books.Similar to a library filled with physical books, an eBook library can exist as a persons own collection of electronic texts or as a public library that allows users to keep electronic versions of book
2、s for a period of time.1 Meanwhile, they can be viewed as digital downloads on a computer.Electronic readers can store ebooks and serve as an eBook library.These books, though they do not exist in a physical sense, are the property (财产) of the person who has purchased them.The digital format has als
3、o allowed private book collectors to leave their eBook libraries on the Internet.2Some books “live” for a long time.Other classics are preserved for a few hundred years under glass and climatecontrolled conditions.But most paper books only last 1020 years due to moisture (湿气), mold, mice, silverfish
4、, fire, etc.3 Who knows what the future may hold?4 Many libraries now have an eBook library in addition to the physical books they have.People with library cards can borrow digital books from their public libraries by downloading them onto many different eReaders or their personal computers.However,
5、 there are some disadvantages of ebooks.For example, some texts and other resources are simply not available in an electronic format.5 A person wishing to look at these resources must visit a traditional library.AEbooks can be read on a number of electronic readers.BNo trees are consumed in the proc
6、ess of creating ebooks.CIn this way they can redownload their books whenever they want.DEbooks, however, could potentially last thousands of years as digital files.EThere is just nothing that will compare to the magic of a room full of books.FThe popularity of digital books has affected the public l
7、ibrary system greatly.GThis is often the case with limitededition print journals or texts from centuries ago.语篇解读本文是一篇说明文。文章介绍了电子图书馆以及电子书的利弊。1解析:根据空后内容“Meanwhile, they can be viewed as digital downloads on a computer.”可知,本空与空后一句为并列关系,共同说明了电子书既可以在电子阅读器上阅读,也可以被下载到电脑上阅读。答案:A2解析:本空与上句内容为递进关系,说明这样他们可以在任何
8、时间重新下载他们的书籍,C项中的they指的是上句中的private book collectors。答案:C3解析:本句与空前内容存在对比关系,说明与纸质书不同的是,电子书以数码形式存在很可能可以保存数千年。答案:D4解析:根据空后内容可知,本句为本段的中心句。本段主要讲电子书的流行影响了公共图书馆系统,故正确答案为F项。答案:F5解析:本空起承上启下的作用,说明有些限量版的杂志或几个世纪之前的文本不是以电子形式存在的,例证了上句内容,因此,想要看这些内容必须去传统的图书馆。答案:GBYou probably think of food poisoning as something that
9、 you might pick up at a greasy spoon or an outdoor barbecue stand.1 The way you handle food in your own kitchenwhich, unlike a restaurant, doesnt have to conform to health regulationscan just as easily make you sick.Here are some most overlooked food safety guidelines.Wash your hands properly.This m
10、ight seem like the most obvious food safety practice.However, most people dont bother to do it.And the minority that does wash doesnt do it properlywhich might be even more dangerous, because they think theyre protecting themselves and their families, when they arent.23Chances are youve probably tak
11、en a bite of something in the fridge thats just a bit past the expiration date, in an effort to see if its safe to eat the rest of it.If its gone dangerously bad, it should taste extremely unpleasant, right? 4 According to the United States Department of Agriculture, there is one type of bacteria wh
12、ich typically doesnt alter the taste, smell or appearance of food.Wash fruit and veggies, even if youre going to peel (削皮) them.5 The problem is that when you cut away the unwashed skin and then use the same knife to cut up whats underneath that, you actually may be spreading bacteria from the outsi
13、de to the previously pristine inside.In fact, you can contaminate (弄脏) the veggies further if your salad bowl or sink is not clean.ANot necessarily.BBetter safe than sorry.CDont taste food to see if its good.DHowever you wash your hands, at least wash them.EWhy wash them when you are not going to ea
14、t the skin?FBut those arent the only places you might get food poisoning.GYou are supposed to wet your hands with running water, apply soap and wash for at least 20 seconds.语篇解读本文主要介绍了在我们日常生活中的一些被忽视的食物安全指南,包括正确地洗手、削皮前也要洗水果和蔬菜等。1解析:空前一句是说你可能认为在低级餐馆或户外烧烤摊你可能会食物中毒,空后一句是说你在自己厨房里处理食物的方式也容易使你生病,故F项符合语境。答案
15、:F2解析:根据该段的小标题“Wash your hands properly.”可知,该段是讲正确洗手的内容,故G项“你应该用流动的水弄湿你的手,涂上肥皂,至少洗20秒”与此处匹配。答案:G3解析:此处为该段的小标题。根据本段内容可知,食物的味道、气味或外观即使没有变化,过了保质期的食物并不一定可以安全食用,故C项“不要品尝食物以确认其是否是好的”总结该段内容。答案:C4解析:根据语境可知,空处应是对前一句问句的回答,空后一句是说有一种细菌不会改变食物的味道、气味或外观,故A项符合语境。答案:A5解析:根据该段小标题可知,该段讲的是水果和蔬菜去皮前应清洗,结合空后一句的内容可知,E项符合语境
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362070.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
